[]

kuzu etli türlü yemeği hakkında

gecenin bu saatinde yemek tarifi abes gelebilir belki ama idare edin:)

yarın ve sonraki gün yemeğim için kemikli kuzu etli türlü yapmayı düşünüyorum. kullanmayı düşündüğüm malzemeler şöyle: kemikli kuzu eti (kuzu kol), patlıcan, patates, kabak, yeşil-kırmızı biber, taze fasulye, soğan, sarımsak, biber salçası, domates ve baharatlar.

yemek yapmaya oldukça aşina, eli yatkın ve tecrübeli birisi olarak uzun süredir türlü yapmadığımı farkettim. bu konuda kendini iyi görenlere sormak istediğim soru malzemeleri hangi sıra ile yerleştirmek ve tencere, güveç ya da fırında borcam seçeneklerinden hangisini ya da hangilerini kullanmak hakkında olacak. böyle bir yemekte çok önemli gördüğünüz başka detayları ya da malzeme ekleme/çıkarma konusunda yorumlarınızı da belirtebilirsiniz.

NOT: güveç tercihi ikinci planda gibi, çünkü elimdeki güveç bütün bu malzemeleri alabilecek kadar büyük değil.

 
şimdi o yemekten bize de ikram etmek durumundasın, bu saatte bizi acıktırdığın için.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (20.04.14 02:19:03) 
@vfgerty 1 saat suda kaynatmak pek aklıma yatmadı ama aklımın bir köşesine yatırmaya çalışacağım:)


  • candanag  (20.04.14 03:30:34) 
Bi ete pişti diyebilmek için 2 saat Ocak'ta kalması lazım.


  • vfgerty  (20.04.14 06:47:33) 
tencerede 40dk kadar ön pişirme yapıp borcam içerisinde 20-30 dk fırınlayabilirsiniz diye düşünüyorum yemeği.
ya da eti önceden pişirip direk fırınlasanız da olabilir.

bir de tamamen kişisel tercih ama ben taze fasulye koymazdım ve sarımsağını da bütün bütün ve bol tutardım.
afiyetler olsun.
  • neyleyim  (20.04.14 10:33:03) 
önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar, son anda karar değiştirebilen birisi olarak malzemenin 3/4'üne yakınını güveçte kısık ateşte 2 saatin üzerinde pişirdim, geriye kalanını ise fırın torbasında yine farklı sebzelerle 1 saat civarında fırında yaptım, ikisi de tam istediğim gibi oldu. muhtemelen güveçte yapmasaydım bu lezzeti yakalayamayacaktım, 20-25 lira civarı zaten ort. güveç fiyatları, her eve lazım:)


  • candanag  (20.04.14 20:09:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.