[]

menenjit

Eski milli sporcunun 17 aylık kızı menenjit virüsü yüzünden hayatını kaybetti, haberlerde görmüş olabilirsiniz. Merak ettiğim husus menenjit aşısıyla alakalı. Bu aşı, Türkiye'de uygulanan rutin aşılar arasında bulunmuyor diye bir şey okudum fakat aşi takviminde şu aşının adı geçiyor: Hemofilus influenza tip b (menenjit) aşısı. Bu isteğe göre uygulanan bir aşı mı? Bu işte hatalı kişi aşıyı hatırlatmayan doktor mu? Çocuğa bu aşı neden yapılmamıştır?




 
bazıları 2 yaş altına uygulanmıyor. 2 yaş üstü için standart değil, ekstra olarak uygulanıyor. Özel hastanelerde genelde tavsiye ediliyor.
meningokok aşısı diye aratırsanız daha fazla bilgiye ulaşırsınız

  • spankenstein  (10.03.14 13:47:49) 
iki çeşit memenjit aşısı var. biri bu yazdığınız, hemofilus influenza tip b. beşli karma aşının içinde yer alıyor, aşı takviminde yer alıyor ve sağlık bakanlığı tarafından ücretsiz uygulanıyor.

bir de meningokal menenjit var. bunun aşısı türkiye'de yeni. aşı takviminde yok, ücretli olarak alıp yaptırabiliyorsunuz.

(git: 625198) şu duyuru'daki cevapları, özellikle compadrito'nun cevabını okuyun. bi daha aynı şeyleri yazdırmayın adama :)
  • kibritsuyu  (10.03.14 14:13:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.