[]

Tırnak yanı Şişmesi

Ayak başparmağımda hep tırnağın yani yarım santim çapınca şişmiş durumda. Ayakkabı giyince acı çekerek yürüyorum ve aksak yürüyorum.

Ne yapmalıyım?


 
Ama batan bi tırnak göremiyorum :/


  • yatagants  (06.03.14 23:27:54) 
Aynısından sabah şiş parmakla kalktım puffff bende batık sorunu var kestim tırnak yok kestikten 2 gün sonra şişti bi sorun yoktu iltihap yapar mikrop mu kaptı ne


  • benkoşarımaşaalara  (06.03.14 23:48:02) 
torpuyle baticonlayin. mumkunse tirnak altina dogru yapin.


  • 65 derece  (07.03.14 00:05:01) 
kara merhem sürerseniz iltihabı toplatır akmasını kolaylaştırır. dolama olmuş sanırım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.03.14 00:07:07) 
Kara merhem (bkz: ihtiyol pomad) sürün.

Bundan sonrası için, ayak başparmaklarınızın tırnaklarının uzamasını bekleyin. Uzadıktan sonra, cetvel gibi dümdüz kesin o tırnakları. Sakın köşelerini uçurmayın! Köşeleri uçurulan ayak tırnakları, derinın içine doğru büyür. Köşeleri uçurulmayan ayak tırnakları ise efendi efendi büyür.

El tırnaklarını ise tam tersi yöntemle keseceksiniz. Köşeleri uçurarak yani.

Götten sallama bilgi değil, damar cerrahisi bilgisi. Hem de efsane damar cerrahının bilgisi. Nûr içinde yatsın!
  • compadrito  (07.03.14 03:37:13) 
Pedikür yaptırıp kurtulabilirsiniz de. O pedikür yapanlar bu konuya gayet hakimdir batan yerleri düzenlerler


  • afush  (07.03.14 08:45:31) 
tırnakla etin arasını elinle açıp ayırmaya çalış açabildiğin kadar. çok can yakar ama büyük ihtimal iltihap sivilce gibi patlayıp çıkacaktır o açtığın yerden. sakın bir alet falan kullanma ama.
eğer dediğimi yapıp ve iltihabı çıkartabilirsen iyice yıkayıp temizle ve bactroban gibi antibiyotik krem sürüp kapat yarabandıyla 1 gece.

  • innerbliss  (07.03.14 09:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.