[]

küçük kırmızı örümcekler veya spider mites??

selamlar,

google'da araştırıp geldim ama tatmin olmadım.. bahçeli bir binanın 4. katında yaşıyorum ve balkondan içeri giren ufak kırmızı örümcek benzeri böcekler var.. böcekler örümceğe nazaran bayağı ufak, 8 bacaklı, ön bacakları gövdesinin 3-4 misli uzunluğunda diğer bacaklar daha kısa.. bahçede, bitkilerin üstünde, ağaçlarda falan olmasını anlarım da 4 katı neden tırmanmış bu hayvanlar? zararı olur mu bana? olursa ne yapmalıyım bunlardan kurtulmak için? birkaç tane süleymancık yakalayıp üzerlerine salsam faydası olur mu?

bu arada böceğin her yeri kırmızı ve ezince kırmızıya boyanıyor yer..

 
miticide kullanman lazim.


  • ermanen  (14.05.09 20:32:09) 
8 bacaklıysa böcek değildir, değişik bir örümcek türü olabilir. bütün böcekler 6 bacaklı olur. bir eklembacaklı olan örümcek 8 bacaklıdır. bu da asıl sounuzla ilgisiz lakin bilinmesi gerektiğini düşündüğüm bir dipnottur.


  • beccaria  (14.05.09 22:01:46) 
arkadaşım onlar örümcek yavrularıdır.galiba bu sıralar ürüyorlar baharda.çünkü yazlığa gittiğimde ben de yüzlerce gördüm.iyice inceleyince örümcek yavruları olduğunu gördüm.


  • ground  (15.05.09 10:09:33) 
o arkadaşların adı, bildiğim kadarıyla kirmizi kırmızı dğil ama "i" harfi ile.
özbeöz kızıl kelimesi dururken, aynı renge kırmızı neden olan arkadaşlar.

bir de bu gözle bakın, hor görmeyin...
  • kabablanka  (15.05.09 10:58:44) 
yok mu vakti zamanında sorulmuş bu sorunun cevabı?


  • trejemu  (07.05.13 19:52:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.