[]

p90x'e diyet ?

selam.

p90x'e başlıyorum. 1.72 - 78kg. göbeğim var ondan dolayı başlıyorum işte. her neyse.

sorum şu. şimdi bu program 90 günlük ya. ben bu 90 günde, çizelgedeki hareketler harici bir diyet uygulamalı mıyım?

uygulamalıysam nasıl bir şey olmalı?

p90x'in programına uygun, çok da zor olmayan bir 90 günlük diyet önerebilir misiniz?

 
kendi diyeti var programin, onu kendinize adapte edebilirsiniz


  • entrapmen  (25.01.14 08:00:32) 
diyet yapmaya gerek yok.yediklerinize ve ne yememeniz gerektiğine biraz dikkat etseniz yeterli olacağını düşünüyorum.Aklıma gelenleri yazıyım ben.
-Cola,patates kızartması,çikolata,şeker,gereğinden fazla kuruyemiş,beyaz ekmek
bunlar ve türevlerinden uzak durmanızı tavsiye edebilirim.
-ekmek tercihlerinizi kepekli veya tam buğday ekmek olarak yaparsanız sindirim sisteminiz düzene girer daha rahat edersiniz.
-acıktığınız zamanlar light yoğurt tüketebilirsiniz.( tam yağlu yoğurt ile aralarında gerçekten fark var)
-karbonhidrattan elinizi ayağınızı tamamen çekmeyin asla ama belirli ölçüde alın.Protein ağırlıklı beslenmeye çalışın.Akşam yatmadan 4-5 saat önce yeme işlemizi bitirmiş olun.(meyveler dahil)
en önemlisi BOL MİKTARDA SU TÜKETİN.
  • hystarie  (25.01.14 08:01:27 ~ 08:02:54) 
kendi diyeti var.

tavuğu yardır diyor.
her güne tavuk ve yumurta var

ben 2 kere başladım bıraktım umarım yapabilirsin :)
  • croswell  (25.01.14 08:19:08) 
diyet tabiki bu isin ayrilmaz bir parcasi. programin kendi diyeti var onu okuyun.
ama basitce soylemek gerekirse basit karb. ve sekeri tamamen kesip, protein ve kompleks karb. agirlikli bir diyet uygulamaniz gerekiyor.

  • chavezding  (25.01.14 08:39:18) 
Kendi kendinize ayarlayin. Bitkisel protein ve Karbonhidrat agirlikli beslenip asla yumurta, et yemeyen ve cok guzel vucutlu vegan arkadasim var. Protein bircok seyde var, her gun tavuk yemek gibi asiri sagliksiz seylere gerek yok. Nelerden protein alinir bunlari arastirin falan. En onemlisi seker. Bir de alkolden ne kadar uzak kalinirsa o kadar iyi, ozellikle bira.


  • nathanieltroy  (25.01.14 08:44:30) 
  • esenboga  (25.01.14 09:00:01) 
spor geçmişin yoksa p90dan başla. soğursun programdan.


  • mattiadestro  (25.01.14 09:07:01) 
p90'ı atlayarak direk p90x'le başladım. Zıplama programından sonra 1 gün yürüyemedim. Öyle sporun ilk gününden sonra oluşan katlanılabilecek acılardan (bkz: et kesiği ) değildi bildiğin yürüyemedim. Yani diyeceğim hem hevesin kaçar hem de ilk haftalarda çok acı çekersin. P90'da gayet eforlu bi program. Göbek eritmekse amaç P90'la 1-1.5 ay içerisinde harika sonuçlar alırsın.


  • hukkle  (25.01.14 11:16:07) 
Her zaman yapmam bak :).

Level II Fat Shredder Örnek gün:

+ Kahvaltı : 6 Yumurta beyazı çok az yağ Omlet Salatalık Domates.
+ Ara öğün : 1 Orta boy Elma + 200 ml yağsız süt
+ Öğlen : 200 gr Tavuk + Yeşil salata + 1 küçük light yoğurt + 1 Dilim Kepek Ekmeği
+ Ara öğün (mümkünse idmana 1-2 saat kala) : 1 Orta boy Elma (Ağırlık idmanı olduğu günler Muz) + 25 adet Kavrulmamış Badem.
-İdman-
İdman Sonrası bir şişe gatorade in yarısı + 1 ölçek Protein tozu su karışımı.
+ Akşam : 200 gr Tavuk + Yeşil Salata + 1 Cup pişmiş sebze yemeği (ıspanak misal) + 1 küçük light yoğurt + 1 Dilim Kepek Ekmeği.

---------------------------------------
Tavuk; Butsa 180gr a çek. Etse 150. Balık ise aynen 200gr. Bu Et yemeği kızarmış değil elbette. Az yağda sote olur haşlama olur ızgara olur. Mümkünse yağsız parçalardan.

Kahvaltı yumurtasına lor mantar vb. pek çok şey eklenebilir. Ancak ilk ay için ekstra protein ağırlıklı istendiğinden kahvaltı için tek diğer seçenek protein shake.

Program orjinalinde para kazanma amacıyla hem protein bar hem kendi shake ini kullanmanızı istiyor. Gatorade/Protein tozu ikilisi onların shake ini kompanse etmek için (Kakaolu Süt için diyen olur İÇME) İstemiyorsanız diyet listesinden ona göre bir şey seçersiniz. Badem ve son muz da protein bara karşılık hemde idman öncesi enerji için. Aslında yazdığım listenin kalori miktarına bakarsan 1900-2000 seviyesinde olduğunu görürsünüz istenen 2400 calori (LEVEL II) program için. Bunu sadece tek birim karbonhidratla (iki dilim ekmek öğle ve akşam) Sağlamak çok mümkün değil o yüzden o muz ve bademden önce bir küçük ton balığı da yenebilir ilave olarak. Bol su için. Ekmekler yerine yarım cup kabuklu pirinç pilavı veya burgul pilavı yenebilir. Sabah da müsli/yulaf ezmesi yiyebilirsiniz ama sonra bütün gün ekmek olmaz diye onu çok önermiyorum.
  • wallcan  (25.01.14 12:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.