[]

ne kadar korkmalıyım?

reglim biteli beş gün kadar oldu.

iki gündür kahverengi bir akıntı geliyor. sürekli değil, günde bir kez ama epey akıyor tuvalete gittiğimde. yumurtalık tarafında çok çok hafif ağrı var, bazen olurdu zaten ama.

lanet olsun ki internette arama yaptım ve akıntının kanlı olması durumunda ilk akla gelecek şeyin kanser olduğunu okudum.

kadın hastalıkları konusunda fiyasko bir ailem var. annemin rahmi kist yüzünden alındı, ananemi rahim kanserinden kaybettik, ananemin kardeşi meme kanseri yüzünden memesini kaybetti, baba tarafında kuzenlerimin birinin çocuğu olmuyor, geriye kalanlarda da mutlaka kist var. bu yüzden diken üzerindeyim zaten.

önemli bir şey midir ki? ne kadar korkmalıyım?

not: evet doktora gitmeliyim. ama doktorlar randevu sistemiyle çalışıyor laps diye gidemiyorum.

 
bana da o arada bir oluyor. 10 gün sonra olduğu bile var. bu şikayetle doktora hiç gitmedim ama genel bir kontrol için gittiğimde bir problem görememişti. siz ihmal etmeyin tabi ki, doktora görünün.


  • 1a2b3c4d  (24.01.14 09:47:54) 
öncelikle evet doktora git. sonra bildiğim kadarıyla rahim kanserinde kanın normal kan gibi kırmızı renkte olması gerekiyor. koyu renkli kahverengi ise gelen kan çok korkulacak bişey olmayabilir. genelde adet bittikten sonra o tarz bi akıntı normal olabilir. ama yine de doktora muhakkak git içinde şüphe kalmasın.


  • kakao  (24.01.14 09:49:58 ~ 09:50:39) 
aynen bana da oluyor. Ben internetten baktığımda regl sonrası kahverengi akıntının sık rastlanan bir şey olduğunu okumuştum, çok endişelenmedim o yüzden.
Ama tabii böyle bir aile geçmişi varsa zaten 6 ayda bir jinekologda kontrol edilmelisiniz.

  • whoosie  (24.01.14 09:50:31) 
internete baş ağrısı yazsan kanser çıkar zaten.


  • fayfim  (24.01.14 09:55:33) 
@fayfim aile geçmişi böyle olunca korkuyor insan.


  • guvercnucusu  (24.01.14 09:56:41) 
korkmanız gereken 2 günlük kanama değil sürekli böyle bir kanama olması. her ay tekrarlar, hiç geçmez, çok fazla kanar vs. ara sıra ara kanama olabilir gayet normaldir. adet düzenli olduktan sonra çok da korkacak bir şey yok. daha önce gitmediyseniz aile öyküsü nedeniyle randevu alıp bir kadın doğumcuya görünün ama korkacak bir durum yok.

tabi bunları yaşınızın genç olduğunu düşünerek yazdım. 40-50 yaşında falansanız durumlar değişir.
  • fayfim  (24.01.14 10:05:22) 
Yaşınızı yazmamışsınız ama 23 yaşında kız arkadaşıma aynısı olmuştu ve doktor miyom olduğunu söyledi.ciddi değil dedi.

mutlaka doktora dişin ama bence korkmayın.
  • sen git ben geliyorum  (24.01.14 10:22:28) 
yaş 20.
korkmuyorum ama bir doktora gideceğim öyleyse.
teşekkürler.
  • guvercnucusu  (24.01.14 10:36:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.