[]

alkolizm bu mudur

Merhaba, alkolizm ile ilgili bir sorum var:

- evde geçip pencere kenarına deniz manzarasına bakarken "dur bir bira açayım bu manzara içkisiz izlenmez" diyorsam,

- internette takılırken, film izlerken vs. bir kadeh viski ile daha çok eğleniyorsam,

- iş yaparken biraz alkol alınca daha yaratıcı oluyorsam,

- dışarı çıkmadan evvel evde biraz alkollenip çıkınca günüm daha şen geçiyorsa,

- alkol almadığım bir haftasonu, deniz kenarı oturması, gece gezmesi vs. kolay kolay geçirmiyor ve geçiriyorsam sanki yazık etmiş gibi hissediyorsam,

alkolik miyimdir? deliler gibi alkol almam, kendimi kaybdene kadar içmem, ara sıra çok içerim ama ancak öyle bir ambians var, herkes içiyorsa, onun dışında iki kadeh, birkaç bira vs. tek başımayken tükettiğim.. şimdi alkolik miyim? eğer öyleysem ne yapmam gerekir? alkolsüz yaşamdan zevk almanın yolu nedir? benzer durumda olanınız var mı?

edit: iş icabı içemediğim günler hariç neredeyse hep alkol alırım.

 
Alkolik değilsin.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (22.01.14 21:23:15) 
değilsin. eğer sen alkoliksen ben de öyleyim tam anlattığın kişiyim. hele birasız film falan izleyemem veya bir cuma akşamı biraz daha sert bir içki içmezsem yazık ettiğimi düşünürüm, sürekli rakı içmelik ortam yaratmaya çalışırım ayrıca kendime.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.01.14 21:23:57) 
senin bahsettiklerinden çok daha fazla bahane buluyorum ama alkolik olduğumu/olduğunu düşünmüyorum.


  • prezarlatif  (22.01.14 21:25:17) 
bence alkoliksin çünkü alkolsüz yaşayamıyorsun belli ki. normalde alkolün ekstra keyif vermesi lazım, sende iş alkolsüz hayatı keyifsiz bulma noktasına gelmiş.

kendini yerlere atmadığın, ciddi psikolojik ve maddi zararlar vermediğin için şimdilik sorun yok gibi görünüyor ama alkole olan bağlılığın göz ardı edilemeyecek derecede yüksek sanki.

"ben alkoliğim" demek için belli bir eşik var mıdır bilmiyorum ama benim için alkolik tanımı şu: hiçbir sebep yokken "dur lan akşam içeyim" deyip tek başına haftada 2'den fazla kez içiyorsan, alkoliksindir.

burada sormamız gereken soru şu: kim siker yalova kaymakamının eşiğini? boşver, yuvarla.
  • der meister  (22.01.14 21:29:06) 
alkolik değilsin. yoksunluğunu hissetmiyosun, ayrıca bi kaç birayla alkolizm zaten olmaz. ha bu şekilde devam edersen bir gün alkolik olabilme ihtimalin yok değil. ama çok uzak bir ihtimal.


  • te moses  (22.01.14 21:36:56) 
Kesin bilgi: Alkolik değilsin.


  • yahveyire  (22.01.14 21:40:19) 
içtiğin gecenin sabahında uyanıp yine içki aramak alkolikliğin en net belirtisi diye biliyorum ben. tamamen uydurma da olabilir, ancak böyle insanlar tanıdım.


  • john lee hooker  (22.01.14 21:44:16) 
Haftada 10 defa içiyorum ama alkolik değilim. Haftada ikiyi aşınca da alkolik olunmaz. Sağlığını ve hayatını sıkıntıya sokmadan içiyorsan alkolik değilsin. İş senin kontrolünden çıktıysa alkoliksin.


  • armagan  (22.01.14 21:46:33) 
aynen senin gibiyim. alkolik olduğumuzu düşünmüyorum. sadece her şey alkolle daha güzel olduğu için dışarı çıkmak olsun, evde film izlemek olsun, iş yapmak olsun hepsi alkolle daha çekilebilir oluyor. yani bizim sürekli içiyor olma sebebimiz diğer şeyleri daha güzel hale getirmek. bu satırları da kafam kıyak yazıyorum çünkü duyuru'da takılmak da alkolle daha güzel:) içmesek her şey daha sıkıcı ve kötü olur o kadar. delirmeyiz yani. değiliz alkolik. değiliz dimi lan:/

değiliz
  • ack3000  (23.01.14 00:55:49) 
alkolik değilsen alkol bağımlısısın.

bu kadar net.
  • aylakadam  (23.01.14 01:07:39) 
daha ne olacak işte alkoliksin. değilsin, ben de aynı senin gibiyim diyen arkadaşlar da alkolik


  • sussipussi  (23.01.14 01:13:24 ~ 01:15:08) 
Ulan bugün iş günü olmayaydı bea! Canım çok içmek istedi! dediğin an alkoliksin.

Ölçüt; işinin, içmene engel olduğunu düşünmen.

Güvenilir ve doğru bilgi.

Sen henüz bu aşamada değilsen bile, o aşamaya doğru yol alıyosun.
  • compadrito  (23.01.14 06:49:17) 
sussipussi +1. kendimizi kandiriyoruz :(


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (23.01.14 07:04:36) 
üstün başın pislik içinde, 24 saat sallana sallana, beynini kulaklarından akıtarak gezinmediğin sürece tam anlamıyla alkolik değilsin.

ama işte bunun seviyeleri var, en alt düzeyi misal haftada bir içki içme gereği duymak, fakat bunun hiç bir negatif etkisi olmuyor hayatına o yüzden alkoliklik diyemiyorsun buna.

içki içmeyi bir ihtiyaç olarak görüyorsan, içmek isteyip de içemediğin zaman için burkuluyorsa, içmek istediğinde ne yapıp ne edip o gün içmenin peşine düşüyorsan, alkoliksin.

fakat bu hayatına zarar vermiyorsa alkolik olman çok da önemli değil.
  • Mackinaw  (23.01.14 07:09:11) 
ofiste bira diye kudurdum şu an allahsızlar.


  • usuyoruzreyis  (23.01.14 12:12:26) 
abi ölçüt işinin içmene engel olduğunu düşünmen seni alkolik falan yapmaz.

gerçekten soruyorum, aranızda işini veya okulunu içmeye engel olarak görmeyen var mı? varsa da, 3-5. insan kendisi nasılsa olması gerken ve normali o sanıyor. benim için her gün içmek normal olduğu için alkolik değilsin diyorum. başkası için işi veya okulu içmeye engel görmek ise seni alkolik yapıyor, çünkü onun normali bu. ama böyle şeyleri değerlendirirken kendinizden bağımsız düşünüp objektif olun. yapmayın abi işi-okulu içmeye engel görmek ölçüt falan değil...
  • ack3000  (23.01.14 15:00:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.