[]

burun tıkanıklığına burun spreyleri zararlı mı?

gunlerdir burnum cok fazla akıyor ve inanılmaz tıkalı idi. dr da bana 2 tane burun spreyi verdi. bunları kullandığım ilk günden beri burun tıkanıklığım ve akıntım geçti. ancak bugun 3. gün ve 3.günün sonunda burnumdan alnıma doğru bir doluluk hissediyorum. sanırım akıntı sinüslere doldu, baş agrısı yapıyor. başımı yere doğru eğdiğimde o kısım patlayacak gibi sanki:(
bu spreyler burnumu düzeltti ama başka şeyleri mi bozdu? artık kullanmasam mı geçtiğine göre?
imza: 3 haftadır hasta:(


 
onların çoğu "akıntıyı içeriye itme" mantığı üzerine üretilmiş ürünler diye biliyorum; yani kısa süreli-anlık çözümler üretiyorlar. dolayısıyla yaşadığın şey doğal.
ya öyle olmayan bir burun spreyi kullanacaksın ya da onun yerine doktora tekrar gidip veya reçetesiz alınabilyorsa o şekilde "söktürücü" bir şeyler istesen belki etki daha farklı ve olumlu olur.

  • dafaiss  (12.01.14 10:47:34 ~ 10:48:09) 
1 haftadan uzun kullanmamak lazım. ama sinüslerin dolmasına neden olmaz.


  • inthechaos  (12.01.14 10:47:44) 
modern tıbbın mucizesi olan otrivine kullanıyosanız dikkat etmenizde yarar var. bağımlılık yapıyor. bir dönem 1 tane çantamda, 1 tane iş yerimde, 1 tane evde olmak üzere 3 ayrı otrivine le takıldığımı bilirim. bağımlılık kimyasal bir bağımlılık değil. o kadar güzel açıyor burun yolunu onu kullanmayınca sanki burnunda tampon var gibi hissediyorsun ve o ferah ferah nefes alma hissini yaşamak için sürekli kullanmak istiyosun. yani biraz psikolojik bağımlılık yapıyor diyebilirim. zaten sözlükte de otrivine başlığında yazılanların çoğu bu konu hakkında. haberlere falan bile konu olmuştu, yanında otrivine olmadan uçağa binmek istemeyen bir adamdan falan bahsediliyordu... dr lar hiç sevmez ama bu spreyi. tam olarak nedenini de burun içindeki kılcal damarlara zarar veriyor gbi bi şeklde açıklamşlardı. çok bilimsel olarak bilemiyorum ama nedenini.


  • rentts  (12.01.14 11:19:57) 
tabiki zararlı. ben mesela yıllardır iliadin bağımlısıyım. onsuz yapamıyorsun bir süre sonra, en ufak tıkanıklıkta sıkasın geliyor. böylece bağımlı oluyorsun. bırakması çok zor. bırak gitsin bence.


  • geberix  (12.01.14 11:23:01) 
kortikosteoriod içerenler belli bir süreden sonra zararlı. bu süre ortalama 1 haftadır. burun mukozasında, incelme, yara, kanama filan oluşabilir. deniz suyu spreyi kullanıyorsanız onlar daha güvenli bu açıdan


  • hohenheim of light  (12.01.14 11:25:22) 
max. 1 hafta kullanılması önerilen otrivine'i aylarca kullandım. durduk yere iş açtım başıma. daha da kötü hale gelmemek için sprey kullan(a)mıyorum ama şu anda da pek rahat nefes alamıyorum. iki burun deliğimin de berrak bi şekilde açık olduğunu hissetmeyeli çok oldu.
ameliyat falan olucam. otrivine burnumun içinde bişilere zarar vermiş, onu alıcaklar falan.

  • hjarteblod  (12.01.14 11:46:07) 
burnunu hemen acmak ve burnunun akmasini saglamak ve rahatlamak icin bol karabiberli corba ic. tavuk corbasii mercimek sehriye falan olabilir.

yemeklerle birlikte kucuk aci tursu biberler var ya onlardan ye 4-5 tane. aci insanin burnunu akitiyor. hem dogal bir yontem, hemen rahatlayacaksin
  • exlibris  (12.01.14 12:39:28) 
eger sadece 3/4 gun kullandiysan, hemen birak. ilk gece uyumakta zorluk cekersin (burnun tikali oldugu icin) ama ertesi gune burnun kendiliginden acilir. iki gun bile surse kullanma!!
ben iki ay boyunca kullanmistim. en sonunda otrivine'siz disari cikamaz duruma gelince doktora gittim. burnumdaki biseylerin sistiginden ve onlari almasi gerektiginden bahsetti. hemen orda klinikte nesterle kesip aldi. tabi burnum oluk oluk kanadi, tampon koydu ama bi noktadan sonra onu cikarmak gerekti. gunlerce burnumdaki kurumus kandan dolayi nefes alamadim, uyuyamadim boyle burnun tikali hissediyosun ama sumkurdugun zaman o yaralar aciliyo, tekrar kanamaya basliyo filan. baya can sikici bi durumdu anlayacagin. o yuzden hemen birakmani tavsiye ederim.
eger cok kotuysen de doktora git, onun onerebilecegi baska bir ilac olabilir.

edit: mentollu birseyi koklamak benim burnumu biraz da olsun rahatlatiyodu.
  • lamartin  (12.01.14 15:40:13 ~ 15:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.