[]

Ödev Yapamıyorum - Procrastination

Pazartesi gününe 3 farklı ders için 3 tane makale yazmam gerek ve elimde henüz 3 4 sayfalık bir şey var. Sabahtan beri bilgisayar başında ödev yapmak için oturuyorum ama ancak 2 3 dakika ona odaklanıp sonra başka bir şeye bakıyorum. Sorun internet başında olmam diyeceğim ama değil, çünkü nette bir şey yapmasam küçücük oda içinde dolaşıyorum, yatağa uzanıp hareketsiz duruyorum. Bir şey de düşünmüyorum, öylece duruyorum. İlkokul 1. sınıfta da gece 12'den sonra ağlaya zırlaya ödev yapmaya başlardım, yüksek lisansa geldim hala aynı durum. Ödevler ilgilendiğim konular hakkında, kimse beni bunu yapmaya da zorlamıyor. Yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Ve bu film tam 20 yıldır oynuyor. Üniversitedeyken dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı koymuştu bir doktor ama bir daha o doktora gidemedim. Diğer doktorlar da DEHB'nun yetişkinlerde olduğundan habersiz olduğu için bu durum tedavi edilemedi. Artık gerçekten her şeyden bıkıp usanmış durumdayım ve bu durumu değiştirmek için elimden hiçbir şey gelmiyor. Benimkine benzer durumda olup da bu sorunu çözebilen var mı?




 
bana pomodoro dediler de ben de cözemedim henüz. kimisi evde olmaz kütüphaneye git herkesin calistigi orda bos durup saga sola bakinamiyorsunuz mecburen calisiyorsunuz diyor. ikisi de denendiyse gene olmadiysa bendensiniz. ne olucak bilmiyorum. bulursaniz bana da söyleyin.


  • wiillii  (12.01.14 00:21:04) 
Pomodoro benim işime yarıyor. Bir de bunun toplu yapılan Shut Up and Write'ı var. Toplu çalışacak birilerini bulursan, rahatlıkla sen de konsantre olabilirsin.Yani ilk olarak toplu çalışacak birileri işleri kolaylaştırır. Tabii Cumartesi gecesi kimi bulabilirsin, bilmiyorum ama yarına birilerini bulabilirsin.


  • aychovsky  (12.01.14 00:26:22 ~ 00:26:56) 
@wiillii pomodoroyu yıllar önce denemiştim, az da olsa faydası oluyor ama şu an bir şeyler yazmam gerektiği ve yazamadığımdan dolayı pek yararı olmaz.

@aychovsky güzel yöntemmiş de maalesef ne şimdi ne de yarına kimseyi bulamam.
  • Cryptoricus  (12.01.14 00:44:01) 
salgın var diyebilirim.bende öyle yapıyorum.en son mecburen yetiştirmeye çalışarak bitiyor.


  • enginornek  (12.01.14 00:58:02) 
valla son dakika panigi pek islevsel degil. 2 hafta yattim son gece aksam 4e kadar cizim projesini bitirmem gerekti. ertesi günde 3e kadar programlama kastim. bunlarin hepsi ögleden baslayip sabaha kadar süren seyler.

simdi bünye gidik iki gündür bilgisayara bakinca gözüm agriyor yapilacak cok is vardi haftasonu tek yaptigim oturup film izlemek ve yatmak oldu.

seytan diyor git bul adderal bi yerlerden ama hayat öyle islemiyor. bi care oturtmak lazim. ne güzeldi aslinda kücükken hemen bitsin diye kapidan gelir gelmez üstümü cikarmadan portmantoda bitirirmisim. ortaögretimde bos vaktim olunca da acip ders kitabini tüm senenin ödevlerini bitirirdim nasilsa sira gelecek bakacaklar diye. sonra tüm sene yatardim. ne olduysa su lise sinavlarindan sonra oldu. orda saatlerce kipirdamadan oturduk kastik, o gün bugundur oturup da calisamam. 1 saat max. iyi bozdular bizi galiba.

shut up and writein büyük hali kütüp sanirim. hadi bakalim. yarin bir heves pomodoroya baslayalim yoksa bana gene uyku yok:/
  • wiillii  (12.01.14 02:20:42) 
1 ay yattım ve ödevi son güne bıraktım. Kafamda ödevi tasarlamayi bile reddettim. Şu an ödev hakkında ne bilgim ne de fikrim var. Ilgimi çekiyor ama içimi de sıkıyor ödev yapma kavramı. Tüm okul hayatım boyunca böyleydi böyle de kalacak biliyorum. Çözüm yok. Başkalarıyla çalışmam ben mesela, konuşturan ortamı dağıtan ben olurum. Kütüphane fikri usengeclikten eyleme geçirmem. Neyse ben ağlayarak ödev başlıyım...


  • kablelvuku  (12.01.14 10:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.