[]

ses sistemi/hoparlör girişi sorusu

üzerindeki "yılların yorgunluğundan" görüldüğü üzere milattan önce 400'den kalma bir ses sistemim var. hoparlörlerin girişi yine görülebileceği üzere genel kullanıma uygun değil. sorum şu: ben bu hoparlör girişlerini 3.5 mm jaklı hale getirip bilgisayarda kullanabilir miyim? olursa nasıl olur?




 
  • neronnuri  (08.12.13 15:12:37) 
hoparlörün arkasında da sadece yukarıdaki gibi tel girişi var, farklı kablo takılmıyor.


  • baba jo  (08.12.13 15:30:51) 
@neronnuri doğru kabloyu vermiş. Eliniz bu işlere yatkınsa şöyle yapabilirsiniz. O kablodaki siyah ve kırmızı uçları kesip kabloyu açacaksınız. Kestiğinizde içinden 2 tane tel çıkacak her birinden. Her hoparlördeki çiftliyi, bu 2 lilerle eşleştirip bantlayın.
Mesela kırmızıyı kestiniz, kabloyu sıyırdınız. 2 tane tel grubu çıkacak. Sol hoparlördeki uçları, bunlara ayrı ayrı birleştirip bantlayacaksınız. Sonra diğer siyah ucu.
Ya aslında çok kolay. Ben anlatamadım. Mutlaka birisi benden daha iyi anlatacaktır. Ama öyle yapılıyor. Eliniz yatkınsa bu işlere kesin yaparsınız.
Not: Bunu dışarda çok ucuza yaparlar söyleyim. Kabloyu götürüp kolonlarıda bıraksanız 5lira verseniz olur. Daha sağlam olur hemde. Eğer elinizden gelmiyorsa tabi.
  • klorlu su boregi  (09.12.13 01:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.