[]

Bildiğiniz en zararsız abur cuburları söyler misiniz

soru başlıkta. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




 
Abur cuburdan sayarsanız fındık-ceviz-kuru üzüm- günkurusu


  • aychovsky  (16.11.13 12:35:56) 
probis olabilir


  • melancholyman  (16.11.13 12:36:06) 
meyveli yoğurt


  • kakao  (16.11.13 12:38:03) 
grissini'yi abur cubur sayarsak ki bence öyle, grissini.


  • baba jo  (16.11.13 12:41:26) 
tefal actifry ile yapılan patates kızartması, cips


  • [silinmiş]  (16.11.13 12:47:06) 
meyveli yoğurt oldukça katkılı ve zararlıdır (evde kendiniz yapıyorsanız ayrı)


  • aychovsky  (16.11.13 12:56:05) 
Meyvenin kendisi.


  • herospower  (16.11.13 12:59:28) 
kabuklu fistik ve cikolata en az zararli bulduklarim bunlar. tahilli minik ekmekler ve peynir cok daha zararsiz tabi, bunlari da abur cubur ermis gibi yemeyi ogrendim. meyevli yogurt, ya da yogurda karistirilmis ceviz, bal ya da recel de zararsiz kategorisinde benim icin. abur cubur yiyesim geldiyse bazen ot cop caylari yapiyorum, en azindan vakit geciriyorum boylelikle; zencefil,bal ve tarcin favorim. meyve tabi basli basina en zararsiz abur cubur.
afiyet olsun

  • dnznc  (16.11.13 13:29:19) 
markette son kullanma tarihi ile satılan fabrikasyon tüm abur cuburlar sağlıksız. kuru meyveler, kuru yemiş türevleri <3


  • robin sparkles  (16.11.13 13:29:49) 
lays fırında.


  • nereye bu gidis  (16.11.13 13:30:28) 
yağsız ve tuzsuz patlamış mısır, baharat olabilir.
elma
portokal

sugar crash dediğimiz şeyden muzdarip olmamak için bu saydıklarımı tavsiye ederim.

ayrıca probis gibi karbonhidrat, şeker ve yağ deposu olan bir yiyeceği zararsız abur cubur ilan eden arkadaşın kaç kilo olduğunu sorabilir miyim?
  • bira sisesi kapagi  (16.11.13 14:06:25) 
lays fırında...

abur cuburların TÜMÜ zararlıdır. bunu kafana öncelikle sok.

yapman gereken şey, aslında abur cubur olmayan şeyleri atıştırmalık şeyler haline getirmek. mesela kavrulmamış, tuzlanmamış kuruyemişler (özellikle badem, ceviz, fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi) buna bir örnek. ha sen alıp da bir avuç fındık bir avuç badem yiyeyim dersen o zaman o da zararlı olur. kararında yiyeceksin.

meyve sebze yiyebilirsin atıştırmalık olarak. ben karnabahar çok severim mesela, çiğden koparıp yerim aralarda. bunun gibi mesela salatalık olur, havuç olur, çiğ yenen sebzeleri tüketebilirsin. meyve zaten kafana göre takıl ancak meyvelerin de şeker içerdiğini ve yine abartılmaması gerektiğini unutma. (kocaman bir ananası bir oturuşta bitirmiyoruz örneğin.)

süt ürünleri ve yoğurt da yine tüketilebilir, hatta bunlarla söylendiği gibi meyveli yoğurt, meyveli süt gibi şeyler hazırlayabilirsin. tatlandırmak adına da çok az bal ekleyebilirsin içine.

kepekli galetalar falan yine imdadına yetişebilirler. tabii yine söyleyeyim, bunları da abartmıyoruz. veya kendi uyguladığım bir teknik olarak, bayatlayan ekmeği küp küp kestikten sonra fırınlayıp kendi atıştırmalığımı yapıyordum, çok canım isteyince bir iki tane yiyordum. bu da ilham verebilir yine.

çok tavsiye etmiyorum ama şu diyet bisküviler de değerlendirilebilir. hepsi değil elbette, kremalılarını falan yapıyorlar, onlardan uzak dur. (kremalı diyet bisküvi bir oksimoron örneği resmen.) pirinç patlakları var disk şeklinde, onlar olabilir. veya 'sunta' şeklinde bahsi geçen kepekli bisküviler var, onlara kendini alıştırabilirsen süper oluyor. (vakit alır ama imkansız değil en azından.)

diyorsan ki "abur cuburumu yiyeyim ama en zararsızından yiyeyim." o halde yazdıklarımı takmana pek gerek yok ancak "abur cubur niyetine zararsız şeyler yiyeyim." diyorsan o halde bu sese kulak vereceksin. marketi abur cubur reyonundan alacağın hiçbir şey işine yaramaz (diyet reyonunun ayrı olduğunu varsayıyorum ehehe).

ekleme: "abur cuburların tümü zararlıdır." cümlesini özellikle kurdum çünkü zararsız abur cubur arayışına girildiğinde bisküvi ve tatlıların olduğu reyonlarda aranıyor genellikle. bakış açısının değiştirilmesi lazım, abur cubur söz öbeği orada durdukça da o iş zor oluyor. (bkz: kendimden biliyorum)
  • knight of cydonia  (16.11.13 14:07:09 ~ 14:09:57) 
salatalik


  • exlibris  (16.11.13 15:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.