[]

Hayvanları sevmiyor musunuz ya?

Bugün başımdan geçen bir olayı anlatayım, şaşırdım çünkü biraz.

Marmara Üni. Anadolu Hisarı kampüsünde öğrenciyim, orada okuyan varsa veya beykoz çevresinde olanlar varsa bilir, sokak köpekleri çok.
Neyse ders bitti çıktık, okulun karşısındaki duraktan otobüse binicez arkadaşlarla. Durağa gidip oturduk biz boştu koltuklar. Birkaç dakika sonra herkes dersten çıkınca durak oldu minimum 50 kişi, çoğu öğrenci.

Şu capsteki adamın ayaklarının önünü düşünün, orada da bir köpek uyuyor. Durağın ortası sayılır yani. Ben de adamın yanına oturuyorum düşünün. Sonra bir adam geldi 40-45 yaşlarında, gelir gelmez köpeği itiklemeye başladı ayağıyla. Hayvan da uyuyor tabi ısrarla kalkmadı falan en sonunda biraz dozunu kaçırdı adam neredeyse tekmeleyecek. Ben de adamın kolundan tuttum napıyosun sen ya uyuyan hayvanı ne itiyosun falan bağırmaya başladım. İşte diyor ne burada uyuyor başka yerde uyusun. Ben de dedim başka yer mi yok az sağda bekle az solda bekle. Uyuyan bi köpeğin kapladığı yer ne ki orada, zaten kıvrılmış hayvan. Yok burası durak burada bekleyecem fln diyor. Bu arada ben en son ya tamam git hadi elimde kalıcan akşam akşam diyince gitti adam.

Şimdi ben bunları niye anlattım, minimum 50 kişinin olduğu yerde neden kimsenin sesi çıkmadı? İlk başta görmemiş olabilirler kalabalıktan ama ben ayaklanıp bağırmaya başlayınca herkes dönüp baktı zaten.

Bu arada millet destekler diye yapmadım, ben orada tek olsam ve 5 kişi gelip tekmeleseler yine aynısını yaparım. Yine de çok şaşırdım genel olarak hayvan sever bi milletiz diye biliyordum. Üstelik çoğu da üniversite öğrencisi genç insanlar. Bana mı bütün hayvan sevmeyenler denk geldi, yoksa düşündüğüm kadar hayvansever değil miyiz?

Edit: hatta yanımdaki arkadaşların da sesi çıkmadı yani, sadece beni tuttular sakinleştirdiler. ben olmasam onlar da susacaklardı.

 
hayvanları severim ama durakta olmasından rahatsız olabilenlere birşey diyemem. köpekten hatta kediden bile korkan birçok kişi var


  • mosquera  (22.10.13 23:01:57) 
insanlar bizim zannettiğimiz gibi değiller aslında.insan sevmezler,hayvan sevmezler,doğayı sevmezler.sevgiyi bilen bi toplum değiliz.hiçbir şeyin kıymeti yok bu ülkede.o adamın yaşam hakkı olduğu kadar o köpeğin de var.ama anlamıyolar işte.çok sevgisiz bi toplumuz biz.


  • rock n roll  (22.10.13 23:03:10) 
@mosquera, köpek uyuyordu ya, uyuyan hayvanın nesinden rahatsız olacak? kaldı ki korkan adam uyuyan hayvanı tekmelemez bence.


  • xenophobe  (22.10.13 23:04:17) 
bazı insanlar umursamıyor. hayvanları gerçekten umursamıyor ve bu benim dünyama çok uzak bir dünya. insanlardan daha fazla şefkat gösteriyorum ben o canlılara. çok masumlar, çok savunmasızlar ve gerçekten kötü niyetli değiller. bilse o durağın ortasında uyumaz zaten. küçücük bir bebeği dövmekten iteklemekten farkı yok. yeni nesil ufak bebeler çok beter bu konuda. sokakta oyun oynamayı kedilere köpeklere işkence etmek onları kovalamak sanıyorlar ve anneleri babaları yapma demiyor.

nefretlik hepsi. hayvan sevmeyen insan hayatımda barınmasın.
  • kirazıseviyorum  (22.10.13 23:05:21) 
adamın densizliğinden rahatsız olan olduysa da bulaşmayım diye düşünmüştür muhtemelen. sokakta kavga çıkıyor ya da kadını öldüresiye dövüyor piçin teki yine de sesini çıkaran olmuyor, köpeğe mi şaşırdın? böyleyiz ne yazık ki; duyarsız, bencil, bana dokunmayan bin yaşasıncı.


  • mayaa  (22.10.13 23:07:30) 
O adamın o köpeği itme hakkı yok. Bunlar hep insanı hayvandan üstün görmekten ortaya çıkıyor, iğrenç bir ego sorunu temelde.
Rahatsız oluyorsa gitsin ötede dursun. Korkuyorsa korkmasın, hayvandan korkan adam çıkmasın anasını satayım sokağa(bak bu kadar katıyım yani).
Ama genel olarak insanlar hayvanlara yapılan eziyete ayy yazık tepkisini vermekten öteye geçmiyorlar. Sen geçince de gözlerinde "panter emel"e dönüşüyorsun, akıl hastasıymış gibi yaklaşıyorlar. Bu onların sorunu, onların çarpık duygulanımlarının ürünü.

Ben de senin yerinde olsam aynı şeyi yapardım, yapıyorum da. İnsanlarla kavga da ediyorum bu yüzden, balkondan mahallenin çocuklarına da bağırıyorum bırakın o kediyi falan diye. Aynen devam. Kimse sallamıyor diye sen de sallamamazlık edecek değilsin.
  • buff  (22.10.13 23:07:51 ~ 23:08:30) 
Yok zaten dediğim gibi kimsenin desteğine ihtiyacım yok hayvanlara bi şey yapılmasına izin vermem görüyorsam. Sadece şaşırdım çünkü çoğu da üniversite öğrencisiydi, genç falan yani. Buradan senden benden. Öyle yaşlı cahil insanlar da değil.

Bir de korkan adamı yine anlarım ama korkan adam uyuyan hayvanı tekmeleyip sinirlendirmez zaten, uzakta bekler otobüsü ve biner gider.
  • xenophobe  (22.10.13 23:10:20) 
Köpeklerin insanlara yakın yaşamasına karşıyım, barınaklarda yaşasınlar. Her sabah ya da her gece bana saldırmalarını hangi hayvansever açıklayabilir. Hayvanları sevelim ama önce insan sevgisi..


  • redeath  (22.10.13 23:13:32) 
@redeath

üst sokağımda en az 6-7 tane sokak köpeği yaşıyor. herkese havlıyor, herkese (herkes de çoğu yabancı çoğu onları görünce abuk abuk hareket eden tipler) ama nedense ne bana ne de sakince yanında geçen insanlara iki havlayıp koklamak dışında bir şey yapmıyorlar. aşırı uç tepki verirseniz onlar da tepki veriyor. kokuları sandığından iyi alırlar ve kokuna alışırlar zaten. bu kadar ürkecek bir şey yok. çok rahatsız oluyorsan onu besleyenlerle konuşursun. açıklama beklemişsin ben de yazdım.
  • kirazıseviyorum  (22.10.13 23:16:54) 
@redeath ben de şöyle bir öneride bulunayım, sen kendini barınağa kapatabilirsin. Ayrıca köpek sana değil, sen köpeğe yakın yaşıyorsun hayvanların insan tarafından evcilleştirildiğini göz önünde bulundurursan. Yani hayvana yamanan, özgürlük alanına ilk müdahale eden sensin.

Benim de bir sorum var yalnız. Neden önce insan sevgisi, biri de bana bunu açıklasın.
  • buff  (22.10.13 23:21:03 ~ 23:21:54) 
Bende kedi kokusu var galiba o yüzden hırlıyorlar beni gördüklerinde :)


  • redeath  (22.10.13 23:21:55) 
önce insan hayatı denir ama hiç katılmıyorum.bir hayvanın hayatı,bir insanın hayatından neden daha az değerli olsun ki?


  • rock n roll  (22.10.13 23:24:17) 
Neyse uzatmayayım bende bundan bahsediyordum, insan sevgisi yok insanlarda maalesef, yazık bile demeye gerek yok. Karşı görüşlere bile hazır değilsiniz.


  • redeath  (22.10.13 23:24:57) 
içinde yaşadığımız toplumla ilgili olarak, toplumu daha şirin göstermek için, özellikle eğitim hayatımızda sıklıkla pompalanan kimi "efsaneler" vardır. konuksever toplumuz, hiç ırkçı değiliz, hayvanseveriz gibi.

köpeğe "arap" diye isim koyarız, ama ingilizce'de ülkemizin anlamı hindi'ye denk düşüyor diye kıyameti koparırız, konuk severiz, ama gelinlikle otostop yaparak ülkeden geçmeye çalışan bir kadın tecavüz edilerek ülkemizde öldürülür, hayvan severiz, ama yeri geldiğinde tavuğa bile eziyette tenezzül ederiz. yarımız çocukluğunda karıncaları kolonya ile yakmıştır vs.

gelin gerçekleri konuşalım; hayvan sever değiliz, ırkçılığa varan hassasiyet göstermekte beis görmeyiz ve misafirperver de sayılmayız pek. aklıma başka şeyler de geldi şimdi, tekrar vurgulayayım, kesinlikle hayvan sevmeyiz.
  • gochebe  (22.10.13 23:49:10 ~ 23:49:45) 
uyuyan sokak köpeğini tekmeleyen adam orada uyuyan bir sokak çocuğu da olsaydı tekmelerdi ve kimse de çıkıp bişi söylemezdi aman bulaşmayalım diye :( ben bu gibi durumlarda susamadığım için mahallenin delisi kıvamında geziyorum o tiplerin gözünde.


  • kadifepanter  (22.10.13 23:56:54) 
herkes artik psikopata baglamis oldugundan insanlar boyle seylere karismaya, mudahale etmeye korkuyorlar. ben de dahil maalesef. ufacik seylerden insanlar tekme tokat daliyor. silah cekiliyor artik.

bana dokunmayan yilan bin yasasin hesabi da var tabi, isin ucu kendine degmedigi surece kimse hic biseye sesini cikarmiyor.

olayin hayvanseverlikle de alakasi yok zaten, sokak ortasinda dayak yiyen oldurulen kadinlara bile kimse yardim etmiyor ki.
  • halanne  (29.08.14 19:13:58) 
Çoğu insan sevmiyor. En sever geçinenleri bile.


  • Solem  (29.08.14 19:16:04) 
Kediden köpekten anlarım da, bu adamın yaptığının köpek korkusuyla bir ilgisi yok. Köpekten korksa bırakın ayağıyla dürtüklemeyi, bir sonraki durağa giderdi otobüse binmek için. Bunun yaptığı düpedüz orospu çocukluğu. O adama "Sen napıyorsun" demeyenler de aynı şekilde orospu çocuğu bana göre.

Ayrıca hayvanlarla insanların bir arada yaşamasına karşı olunduğunda neden hayvanları barınağa hapsetme fikri akıllara geliyor onu da anlamıyorum, bizim hayatımız kedi köpek hamamböceği dahil hiçbir mahlukattan daha değerli değil. Öyle bir kaygınız varsa hayvanları barınağa kapatmak yerine siz evden çıkmayın olsun bitsin, bakalım götünüz ne kadar dayanıyor o zaman.
  • angelus  (29.08.14 19:36:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.