[]

Diş çürüğü geriye döndürülebilir mi hacılar?

selamlar,

yaş 26.

20 lik dişlerden biri çürümüş. doktora gittim. öyle dedi. ağrı falan yok. arada bir kanama oluyor.

çok pişmanım lan. bir daha hep fırçalıycam. günde 3 kere fırçalasam, gargara falan yapsam geriler mi diş çürüğü?

çünkü çürüğü geriletmeye yardımcı gibi bir şey hatırlıyorum reklamlardan.

he hacılar?

 
Arabayla kaza yaptıktan sonra arabayı sürekli yıkatmak gibi düşün.


  • yarin bos musun  (20.09.13 16:13:36) 
hayır öyle birşey mümkün değil malesef. ayrıca biraz da genetik bi durum, günde 5 sefer fıraçalasan da çürüyeceği varsa çürüyor.


  • innerbliss  (20.09.13 16:13:53) 
yirmilik dişlerini kullanmıyorsun zaten,atıl dişler onlar,çürümesi çok normal. çürümese bile çektirmen gerekebilir zaten. çünkü çoğu kişide çene yapısına zarar veriyor.


  • dahili meddah  (20.09.13 16:14:17) 
sikilmiş götün davası olmaz.

cevap:daha fazla çürüzmezse gerilettim say sen :)
  • zlatanibrahimovic11  (20.09.13 16:14:28 ~ 16:15:06) 
20'lik diş sağlam olsa ne yapıcaksın bir işe yaramıyor onlar, çektir gitsin.


  • byakuya  (20.09.13 16:14:33) 
yanık kağıt?


  • cokponcik  (20.09.13 16:14:42) 
Genetik, ne yapsan bos diyenleri boşver sen. Genetik yatkinlik vardır ama bir neden sayamazsin.

Çürüğe bagli geri dönüş mümkün.

20likler çöp diyenleri de s.ktir et.
  • bir ileti paylastim  (20.09.13 16:20:07) 
herkesi s.ktir et, her zaman en doğrusunu @bir ileti paylastim söyler.


  • dahili meddah  (20.09.13 16:21:40) 
fırçalamak sanıldığı gibi öyle inanılmaz fayda sağlayan bir şey değildir. istersen tüm gün elinde fırçayla gez, diş ipiyle o diş aralarında kalan artıkları temizlemediğin sürece dişlerin öyle ya da böyle çürüyecektir, ben bunu yaşayarak öğrendim. ha ama 20'lik diş ayrı tabii, oraya iple de uzanamazsın, illa ki çürür o, çektireceksin.

düzeltme: illa ki çürür dedim de, tabi o kadarını bilemeyeceğim de aslında. her 20'lik diş çürür mü ki? sanmıyorum aslında. benimkiler yamuk çıktığı için öyle bir durum var, ondan kaptırmışım kendimi.
  • soso  (20.09.13 16:26:22 ~ 16:31:07) 
çürüğü geriletme şansın yok, artık orada doku kaybı oluşmuş bir kere. ama çürüğü durdurma ve ilerlememesi sağlama şansın yok. eğer ağrı yapmıyorsa demek ki çok ilerlememiş çürük ve ağız hijyenini iyi koruduğun sürece o çürük ilerlemeyebilir. Ayrıca bir öneri sadece dişlerini fırçalama, dilini diş etlerini, damağını, ağzından fırçalayabileceğin her noktayı fırçala. Çünkü bakteriler sadece dişte değil, ağzın her yerinde bulunurlar. dişetimi fırçalayamıyorum kanıyor deme, sen fırçaladıkça zamanla kanamamaya başlayacak.


  • anashil  (20.09.13 18:27:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.