[]

Borcunu Ödemeyip Keriz Yerine Koyan Arkadaş 2

www.eksiduyuru.com Şimdi son durum şu arkadaşlar. Bu şahsiyet paramı ödemiyor. Dün telefonda da "...na kodumun karısı çıtır çıtır yedim paranı, enayi vb." dedi. Neyse para umrumda değil o kadarda, yapılan çirkinlik kafamı kurcalıyor. Para eft talimatıyla internet üzerinden gitti buna. Elimde bir belge var sonuçta. Alacak davası açabilir miyim? Yok yıllar sürer, uğraştığına değmez, filan demeyin. Avukatlık ücretini de gerekirse kredi alıp ödeyecem o derece sinirim bozuldu. Freelance çalıştığım için vaktim de var az çok. Ne diyonuz ha? İspatlayabilir miyim? Yalınız herifin adresi yok bende, banka hesap numarası ve adı soyadı var yalnızca.




 
hiçbir şey olmaz, isteğinizle vermişsiniz. bir senet şeklinde değil. isteyerek ve bilerek eft yapmışsınız. ispatlanacak bir şey yok ortada.

hayır benim anlamadığım bir insana arkadaş(!)ı nasıl böyle bir şeyi yapabiliyor? yani bunu diyebilen bir insanla nasıl arkadaş olunabiliyor, yahut ona nasıl arkadaş diyebiliyorsunuz? çok garip şeyler bunlar.
  • papillon7  (02.06.13 17:17:12) 
"...na kodumun karısı çıtır çıtır yedim paranı, enayi vb." su lafi ettikten sonra devreye kocaniz girmeli bence. bir guzelde agzini burnunu kirmali onun.


  • Notts  (02.06.13 17:21:49) 
Eee tamam bilerek isteyerek verdik diyelim? Neyin karşılığında verdik peki? Karşılığında ne gösterebilir bana? Fatura vb. kesmedi ki? Babamın oğlu değil sonuçta paramı ona hibe edeyim. Liseden arkadadımdı bu insan.4 yıl birlikte aynı sıraları paylaştık. Aradan yıllar geçti. Değişmiş tabii. Benim tanıdığım insan değil artık. Millet kırk yıllık eşini tanıyamıyor sonuçta. Demek ki maddi çıkarlar ön planda olunca böyle durumlar yaşanabiliyor.


  • old possum  (02.06.13 17:22:58) 
Yok adam Akçakoca'da biz çengelköydeyiz. Gidip dövmek biraz zor :)


  • old possum  (02.06.13 17:25:51) 
arkadaş diyorsun ama adresi yok nasıl bir çelişki? bu şekilde detayıyla tanımadığın birine nasıl arkadaşım diyerek para yollayabiliyorsun? sms vb. kanıtların varsa dava açıp mahkemede lehine kullanabilirsin. ben babama bile borç vermem mesela. zor durumunu gördüysem karşılıksız yardım ederim ama asla borç adı altında kimseye yardım yapmadım bu yaşıma kadar.


  • synche  (02.06.13 17:26:17 ~ 17:29:45) 
kanıtlayamazsın ama iş pislikse pislikleşilir numarasını dağıt buradan herkes arasın ver kadının parasını desin hahaha:D


  • andy kaufman  (02.06.13 17:27:17) 
Synche liseden her arkadaşının ev adresi kayıtlı mı sende? Anasının babasının evini bilyordum yalnızca.


  • old possum  (02.06.13 17:30:38 ~ 17:31:41) 
arkadaşlık yaptığım herkesin evini biliyorum, ailesini tanıyorum. arkadaşlıkta budur zaten yani. aksi bir durum olursa o kişiye ne yazık ki arkadaşım diyemem. fazlada içli dışlı olmam. bilmiyorum yanlış mıyım? amacım tartışma değil yanlış yapmışsınız bunu belirtiyorum. ayrıca @beckwith'in söylediklerine katılıyorum.


  • synche  (02.06.13 17:35:03 ~ 17:35:51) 
öncelikle savcılığa git, hem borçtan hem de hakaretten dolayı şikayetçi ol. savcılığın yapabileceği bişey yok borç o-konusunda ama hakaret konusunda ifadesini alırlarsa tırsar en azından.

hukuk mahkemelerinde hakkını arayabilirsin borç konusunda.
  • han20  (02.06.13 17:35:17) 
Lisede birlikte okuduk sonra ben Ankara Ünv.ne gittim o da evlenip Düzce'ye yerleşmiş. Uzun yıllar görüşmedik sonra yılda bir kaç kere liseden bazı arkadaşlarla bu da dahil İstanbul'da görüşüyorduk. Liseden arkadaşım evet can dostum değil. Gözden çıkarılabilecek bir para bu zaten ben yapılan çirkinliğe sinirleniyorum.


  • old possum  (02.06.13 17:40:33) 
Hah şimdi eski mesajları karıştırırken şu mesajını buldum." Eşim maaşını alsın hemen yollayacağım paranı" Sanırım bu delil olabilir.


  • old possum  (02.06.13 17:47:25) 
zaten çok gerginim
ben hayrına döverim istanbuldaysa.

  • sormayın bana sen o musun diye  (02.06.13 18:03:54) 
eft birşeyi belgelemez ki. adamı şikayet etsen en kötü ihtimal bana borcu vardı onu gönderdi eft ile der. o da ispatlayamaz sen de ispatlayamazsın.

güzel yollarla duygulu şekilde istenmeli. kötü mü ettim sana borç verdim. beni cezalandırıyorsun. insanlara yardım duygumu öldürüyorsun vs. varsa azıcık insanlık birşeyler hisseder. o da yoksa yapacak birşey yok
  • efruz  (02.06.13 18:44:28) 
Eftnin haricinde "ok teşkkür edrim yardımın için,miktarı 500 yapabilirsen svinirim vb" "sen de hsap numaranı gönder aybaşında paranı yatıracağım"gibi sms leri halen kayıtlı bende.


  • old possum  (02.06.13 18:55:52 ~ 18:56:30) 
İlamsız icra takibi geldi aklıma, hukukçular bilir ama? Süresinde itirazı kacırırsa borcu kabul etmiş sayılır.


  • mariki  (02.06.13 21:06:40) 
ankaradaysa yaptığına pişman edilir, faiziyle alınır


  • bluebey  (10.10.13 11:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.