[]

Bilgisayar Toplamaca..

Şöyle bir bilgisayarı en az ne kadara bir araya getiririm?

Processor Intel® Xeon® X5675 3.06GHz, 12M
Ram 48GB (6x8GB) DDR3 RDIMM, 1333MHz, ECC
Hard disk 2 Tb SATA (7200RPM)
Operating System WIN7 Pro, 64 bit
Graphics 1 GB NVIDIA Quadro 600
DVD Drive 16X DVD+/-RW

Mühendisliki analizler için ofisimde kullanacağım..

Birde bu toplama işleminin ucuz bir yolu var mıdır acaba?

Konuya oldukça yabancıyımda.

 
www.novabilgisayar.com
www.exa.com.tr

şu adresleri kullanarak daha sağlıklı bir sonuç alabilirsin.
  • raif_efendi  (22.03.13 13:16:04) 
Xeon işlemci alma, ECC Ram alma. Senin için değil onlar. Konuya yabancıyım diyen biri için hiç değil. Doğru Anakart bile bulamazsın onlara.

Ayrıca bir tane SATA harddisk alarak, Ferrari'ye tüp takmış oluyorsun. Bu kadar para vereceksen 2 tane SSD alıp Raid-0 yapacaksın, iki de sata alacaksın biri data için biri yedek için.
  • harzem  (22.03.13 13:30:21) 
İş İstasyonu adı altında satılıyor bu bilgisayarlar. Toplamak Türkiye şartlarında sıkıntı olabilir ama bu işle uğraşan şirketler var. Bahsettiğiniz sistem 15 bin TL gibi bir fiyata size gelecektir. Aşağıdaki adresler işinize yarayabilir.

www.hpteknomarket.com

www.hpsunucu.com

Ayrıca @raif_efendi'nin belirttiği adreslerde iş istasyonu ( workstation ) bilgisayarları toplanmıyor. Direk olarak HP Türkiye ile iletişime geçerseniz onlar size doğru bir bilgilendirme yapabilir. Hatta gene bu kadar büyük bir bütçeniz varsa size sistemi hazır olarak getirebilirler diye düşünüyorum.
  • synche  (22.03.13 13:35:16 ~ 13:38:37) 
bu 15.000 tl'den düşsem düşsem ne kadar düşerim?
min ne kadara mal olur? belki ikinci çalışma istasyonu orjinal bir marka olur ama ilkini biraz ucuza mal etmem gerekiyor..

  • dedim dedim de kime dedim  (22.03.13 14:01:00) 
İşte o konuda hiç bir fikrim yok. Neden diye soracak olursanız bu bilgisayarın içindeki parçalar hemen ulaşılabilir parçalar değil. Biraz daha açarsak normal bilgisayar parçaları değil.

Sadece işlemci üzerinden örnek vermek gerekirse;
eBay'da 1,045 Pound
Amazon'da 1,000 $ ve değişken fiyatlar
Türkiye'de satılan web sitesi dahi bulamadım.

RAM'e baktığımızda en düşük fiyattan aşağıdaki siteyi buldum;
eshop.macsales.com

+ Bunlar Türkiye'ye gönderim yapıyor mu?
+ Yapıyorsa gümrüğe illaki takılacak ve ne kadar masraf çıkartacak?
+ Gümrükten geçti elime ulaştı diğer parçaları Türkiye'de veya Türkiye'ye gönderim yapan yabancı bir sitede bulabilecek miyim?

vb. gibi bir çok kafa karıştıran soru - sorular...

Hal böyle olunca demin size yazdığım adreslerden biriyle veya onları da es geçerek bu işle uğraşan donanım firmalarıyla iletişime geçmek en mantıklısı.

Eskiden staj yaptığım yer direk olarak HP Türkiye ile iletişime geçiyordu sunucu ve iş istasyonu donanımları için. Sonuç olarak Türkiye şartlarında çok zor bu bilgisayarları toplamak. Zaten bu işle uğraşan Türk firmaları da şu politikayı izliyor;

Bu bilgisayarlara ihtiyacı olan azda olsa bir kesim var. Ben bu bilgisayarları 5.000 TL'ye toplarım ama bunu yanlarına bırakmam birazda soyarım. 10.000 TL'de kâr payını ekler ve satar.
  • synche  (22.03.13 14:11:55 ~ 14:16:43) 
fazla bir seçeneğim yok anlaşılan..yine de belki bir şekilde toplarım diye düşündüm ama tahmin ettiğim değerlere çıktı fiyat..biraz daha araştırıyım bakiyim..teşekkürler..


  • dedim dedim de kime dedim  (22.03.13 14:18:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.