[]

piskiletçinin squat programı

haftanın 6 günü çalışan biri, işe giderken 9 km yolu aşmak için bisiklet kullanıyor, bunu yaptığı günlerde (sabah akşam yaparsa) 18 km, zaman olarak toplamda 1.5 saat bisiklet üstünde, haricen haftanın bir günü squat, deadlift içeren bir bacak programı uygulamak istiyor genel ağırlık çalışmasının bir parçası olarak.
fakat bacak gününden 3 gün sonra bile bisiklete binmek kişiyi zorluyor. ayrıca bisiklete binilen günün akşamında bacak çalışmak imkansızlaşıyor.
bu verilenler ışığında:
kişi ağırlık antrenmanıyla bacak kas kütlesini arttırmaya devam ederek haftalık bisikletle yaptığı yol miktarını nasıl en fazla seviyede tutabilir?
bisikletle sadece gidiş, sadece dönüş ya da gidiş dönüş yapabilirim (evet o kişi benim).
mesela cumartesi boş gün, pazar bacak günü, iki gün ara, çarşamba işe gidiş bisikletle. perşembe işten dönüş bisikletle cuma gidiş dönüş bisikletle, cumartesi boş. döngü tamamlandı. bu program nasıl?
bisikleti birer gidiş-dönüş arttırsam olur mu? olursa hangi günlere koymalıyım? hadi günlerle oynayamıyorum diyelim, şu 9 km yolun en azından akşam dönüşlerinde yolu uzatıp günlük bisiklet sürme zamanımı 2,5 saate falan çekeyim mi? ağırlıkla yaptığım kasları eritmeyeyim sonra?
editnot: fotoğraf temsilidir, ama şunlara bakın hele bi, peh maşşallah!

 
bisikletle eger o kadar yol yaparsan, bacak kaslarını büyütme şansın cok düşük. neden dersen, bacak kaslarını uzun mesafe için yordugunda, kas kendini buna compansate ediyor, bu yogunlugu kaldırmak icin kendini büyütmenin aksine küçültüyor.

kimse sana "su kadar bisiklete" binebilirsin diyemez, böyle bir kanun yok zira. sana ve genetigine bagli tamamen.

günlük 2.5 saat bisiklet falan diyorsun cünkü, cok cok cok zor. ha bisiklete binmesende o fotoğraftaki gibi bacakların olmaz zaten. o arkadaslar olimpik seviyedeler muhtemelen, cok baba hormon alıyorlardır :)

--

senin dedigin mantıklı. bacak calistiktan sonra 2 gün dinlenirsin, ondan sonra da sadece gidis ya da gelis yaparsin bir süre. en azından bacaklarin güclenir, ki ondanda süpheliyim aslında. iyi bir calisma konusu olabilir yaptigin, güzel dökümante et :)
  • sage  (16.03.13 20:48:22 ~ 20:49:27) 
18km çok az şöyle günlük 30 40km çekersen bi şeyler olur. bi ara günlük 60 70 yapıyordum evet bi şeyler oluyor ama bacaklarda yaglar eriyip sadece kas oluyor. yol bisikleti alırsan kucuk dislilerle daga agır pedal cevirir ve kasları erıtmemıs olursun


  • fukka  (17.03.13 00:48:59 ~ 00:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.