[]

PAYPAL ile yurtdışı dolar alış veriş sorunsalı

benim bir sanal kartim var paypala tanimli kullaniyorum TL hesabı
fakat yurtdışından bir şey alacağım fakat dolar ile alışveriş yapılabiliyor sanırım paypal tl yi dolara çevirip ödeme yapamıyormu ?

aslinda sitede TL olarak gösteriyor ama paypal işlemlere ücreti dolar olarak düşüyor karşısında iptal edildi diyor buda başka bir saçmalık
işlem ayrıntıları kısmında şöyle bir şey yazıyor
Not: Hem alıcı hem de satıcı Türkiye'de olmadıkça ödemeler PayPal bakiyesi kullanılarak Türk Lirası üzerinden yapılamaz. Bu işlem için farklı bir para birimi veya kredi kartınızı kullanmanız gerekir.

dolar hesabım var türkiyede bankada ama paypala tanıtamıyorum paypal türkiyedeki bankalarda hesapta TL olmalıdır diyor ben dolar hesabımı türkiyede paypala tanıtamıyormuyum ?

 
ben soyle yapiyorum, hic karistirmiyorum banka hesabi bilmemne. paypal ayarlarinda "kredi kartimdan TL cek" / "kredi kartimdan dolar/euro/herneyse oyle cek" diye ayar var. onu tl cekmeyecek opsiyona getiriyorum. dolar alisveris yapiyorsam kredi kartina dolar yansiyor, euro ile aliyosam euro yansiyor. boylece paypal'in korkunc kurundan kurtulmus oluyorum.

opsiyonel olarak, bankanin korkunc kurundan kurtulmak icin - kredi kartimda da yurtdisi harcamalarimi dolar/euro tut gibi bi secenek var. kredi kartinda farkli para birimleri icin farkli ekstreler kesiliyor. (akbank herseyi dolar ya da euro -sectiriyor- yansitiyor, iki opsiyon birden yok. garanti'de hem euro hem dolar farkli ekstreler kesebiliyor o ayki harcamalara gore)

ilgili kredi kartinin oldugu bankada doviz hesaplarim da var, normalde 0.00 seklinde bekliyor, bekleyen para olmadigi icin hesap isletim de kesemiyorlar. dovizin uygun oldugu bir gun/saat (haftaici piyasalar acikken, ortalikta kriz yokken) bankanin internet subesinden ihtiyacim kadar doviz aliyorum, hemen arkasindan kredi kartinin dovizini o parayla oduyorum. eger kredi kartinin doviz ekstresini son odeme tarihine kadar kapatmazsam, banka kendi kurundan o borcu tl'ye ceviriyor, tl seklinde faiz isletmeye basliyor. (bu ne demek, kredi kartini ay sonunda minimum oduyor bile olsan avantajli kalmak icin doviz borcunu kapatman gerek ki kur farki girmesin)
  • disq  (30.10.12 11:42:38 ~ 11:46:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.