[]

neden laptop faresi?

soru çok basit.

insanlar neden laptop faresi alırlar? neden o eziyete katlanırlar? neden eciş bücş tutarlar fareyi de bilgisayarı rahat rahat kullanamazlar. nerede bizim eski toraman farelerimiz?

gören de sanır ki, laptop faresi ile normal fare arasında boyut olarak kat kat fark olduğu için çantaya falan koymakta zorlanıyorlar. halbuki laptop faresi normal farenin olsun olsun yarısı olsun. kaldı ki laptoplar'ın çoğu yerlerinde sabit duruyor ve bir yere gitmiyor, fare de onlarla beraber sabit duruyor. hatta ve hatta, laptop bir yere gitse bile fare bırakılıyor.

çok küçük ve önemsiz bir konu gibi gelebilir ilk etapta ancak bu konuya takmış durumdayım. neden derseniz, bilgisayarı içindeki ram'i tutarak ya da işlemciye tıklayarak kullanmıyoruz. fareyle kullanıyoruz, klavyeyle kullanıyoruz. 2 gb yerine 1 gb ram alsak bilgisayar yarı hızda çalışmaz, ya da 20 çekirdekli işlemci almadık diye bilgisayar internete girmemezlik etmez ancak kötü bir fare ile bilgisayar kullanma hızımız düşebilir. hatta kötü bir klavye ile çok çok düşebilir (anekdot: birisine laptop almam gerekiyordu, çoğunlukla email ve word için kullanılacak. bayanı da yanıma alarak gittim mağazaya, teker teker denettim klavyeleri. hangisi daha iyi yazıyosa onu aldırdım, fiyata falan bakmadım)

 
ben de merak ediyorum bunu. insan normal fareyi rahat rahat kullanmak varken neden ufacık şey ile parmaklarını kasar ki?


  • lemmiwinks  (25.10.08 12:31:22) 
benim için tam tersi. O koca fareyi kullanmak bi derttir. o minyon fare ile çok rahat ediyorum. ÖZellikle microsoft marka farelerle.


  • alkolik imam  (25.10.08 12:52:22) 
ufak fareleri büyük farelerden çok çok daha rahat buluyorum. bilek bir yerde sabit parmaklar ile kolayca hareket edebiliyorum ki bu bence çok şık bir olay. tşk.


  • kurukafa  (25.10.08 13:15:47) 
ben uzun yıllar "normal" tabir edeceğimiz boyutta fareler kullandım. daha sonra laptop alınca gördüm ki harbiden zor bu normal fareleri taşıması yahu. neyse gittim a4tech'in süper bi modelini aldım. öyle mikro düzeyde küçük değil, ama küçük yine de. şimdi mutlu mesut yaşıyoruz kendisiyle, internet kafeye gitmem gerekti mi zorluk çekiyorum o "normal" farelerle. elim de baya büyüktür diyebilirim. ama alıştım bi kere. ha şunu da söylemeden geçemeyeceğim, bazı laptop fareleri cidden çok küçük oluyo, ben de akıl erdirebilmiş değilim. kızlar için felan heralde daha çok:)


  • jangara  (25.10.08 13:21:18) 
daha kolay taşınıyor masada fazla yer işgal etmiyor kablosuzsa tadından yenmiyor
www.hepsiburada.com
bende böyle bişey var aşırı memnunum yani laptop için
desktopta ise a4 tech x7 gaming var
  • buffy de vampir sayilir  (25.10.08 13:45:25) 
laptop u temel amaci, yani mobilite icin kullaniyorsunuz, cantanizda ve uygunsuz calisma ortamlarinda cok yer kaplamadigi icin tercih edilir..


  • murat mc  (25.10.08 17:58:52) 
Taşınabilir bilgisayarı gerçekten taşımak isteyenlerin tercihidir çünkü. Laftan da anlaşılacağı gibi çanta yerine kılıf kullanıp adaptör bile taşımak istemeyenler için masaüstü farenin nereye sokulacağını bulmak büyük bir sorun. Ayrıca genel kanının aksine çok büyük farelerde ergenomi sorunu olabiliyor; orta ve işaret parmaklarının arası fazla açıldığından kullanım sonrası elde ağrı yaşanabiliyor. Dolar fırlamadan önce şöyle bir şeyler almıştım ve şu an epey memnunum...
www.hepsiburada.com

  • metal revolution  (25.10.08 19:04:43) 
eski farelerin normal olduğunu kim söyledi, bence şimdiki laptop fareleri el anatomisine daha uyumlu. Donanımcılar sonunda uygun boyutu buldu kanımca, bi de şu var benim elim küçük kardeşim:D


  • ukeladümbelek  (26.10.08 11:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.