[]

Enfiye Yasal midir? Yasalsa nereden alinir?

Efendim simdi bu klasik kitaplarda okuyup okuyup durdugumuz enfiye turkiye sinirlarinda satilmakta midir? satiliyorsa yasal midir degil midir? Yasalsa nerelerden alinabilir?

Internetteki diger kaynaklarda tarihi, sinirli uretimi gibi cesitli konular var ancak satisi konusunda bir bilgiye ulasamadim.

Bilenler yardimci olabilirlerse cok sevinirim.

Tesekkurler

 
aktarlarda var. hapşırtmaktan başka bir olayı yok.


  • mr fusion  (14.08.11 16:09:13) 
şimdii gelelim mevzuya.. enfiye iki çeşittir, tütünlü ve tütünsüz. tütünsüz olanları aktarlarda satılır. işte böyle sinüs açmada, hapşırtmada kullanılır. tütünlü olanı ise keyif içindir. tütnlü olanı istanbul'da bir türlü bulamamıştım ben. anca doğuda oturan bir arkadaşın falan varsa ordan getirtebilirsin, ben öyle yapmıştım. mardin diyarbakır taraflarında bolca var. eğer iyi bi yer bulursan aromalı şekilde de üretimi var. enfiye ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme yok, kullanabilirsiniz. ağır bir madde değil zaten, ancak sürekli kullanmamanızı tavsiye ederim..


  • toshiro  (14.08.11 21:37:54) 
Enfiye Türkiye snırlarında Aksaray İlinde Dİyarbakırda ve Mardin de bulabilirsin. Bu bölgelerde Avrupaya çalışmaya gitmiş yurdum insanı çoktur. Onlar orada enfiyeye alışır ve Türkiyeye geldiklerinde bu zevki devam ettirmek ister. Bizim uyanık Türk esnafıda fazla çeşide girmeden ok dememek için bir kaç marka dükkana getirttirir ve satar. İstanbul da vev Ankarada be görmedim satıldığını. Aslında Ülkemizde de TEKEL tarafında üretilmekteydi anca alıcı bulamadığından üretimine son verildi. Enfiye tütünü toz haline getirip çeşitli maddelerle aromalandırarak imal edilir. Tabi bu kaar basit değil, çeşitli ilelerden geçiyor. Benim sana tavsiyem www.snuffstore.com dan aman hem taze, hem ucuz, hem de kaliteli. Bu adresten kargo ile adresine 8 günde ulaşır. Şu an TÜrkiyede bandrolü satışı olmadığı için ve tütün mamülü oluğu iiçin satışı yasaktır. Ancak gerkli şartlarlaithal edilip yasal izinler alınırsa yasl bir satışı labilir. Onun dışına kaçak sigara ile aynı kefeye koyabilirsn satışını, enfiye ile nikotini çevrene zarar vermeden aısın ncak kalp ve dama sağlığı için zararlı olduğunu düşünüyoum.Sigaradan alacağın niotinin kat kat fazlasını bu maddeden albilirsin. Ama sigara içmektense en güzeli enfiye... değişik bir keyf....


  • akvaryumcu84  (04.12.11 10:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.