[]

yavru kedicik

sevgili arkadaslar, canım kedimi gecen pazar günü kaybettiğimiz icin bize emanet bıraktığı yavrusuna gözümüz gibi bakıyoruz. yavru kediler icin özel yapilmis olan süttozlarindan aldık biberon aldık gayet iyi keyifle emiyor. beslenmesinde bir sorun yok. her süt verişimden sonra ıslak mendil ile ağzini tüylerini siliyorum sanki annesi yaliyormus gibi. bir de poposunu :) popoyu silince cis yapiyor. güzelce temizliyoruz. onda da bir sorun yok yani. merak ettiğim şu! bu ne zamana kadar böyle dewam edecek. mesela su anda hiç kaka yapmiyor. ne zaman kaka yapacak. ve ben kuma götürmeye ne zaman başlıyayım. kedisever arkadaslar yardımcı olurlarsa ben ve şerbet sevineceğiz.ha unutmadan şerbet şu anda 19 günlük. şimdiden tesekkürler.




 
Kızım 5 haftalık olunca yaş mama vermeye başladım afiyetle zorlanmadan yedi 6. haftada kuru mama da verdim, 2 kere kuru 1 kere yaş mama olarak devam ettim. Şu anda 8. haftada kuru mamayı gayet güzel yiyiyor. Ancak vet lerde (35 ytl olması lazım( küçük granüllü mamalar var ilk başlarda onları vermek lazım. pembe bir paketi var. Şu anda çoğunlukla sıvı beslendiği için kaka yapmıyor olabilir veya cıvık olduğundan çiş gibi görüyor olabilirsin ama 4. 5. haftalarda artık etrafta kum da bulundurmaya başlamakta fayda var. Dışarıya yaparsa kakayı kuma koyun kolayca alışıyor.

Daha çok küçük olduğundan annesini de arıyordur ya yanınızda yatırın ya da (ben denedim işe yaradı gibi) yattığı yere bir saat saklayın tik takları dinlemek hoşuna gittiyor hemen uyuyor.
  • skipper  (25.04.08 13:22:02) 
4 haftaliktan itibaren kendim evde yaş mama hazirlamayi düşünüyordum bende. 2 aylık filan oluncada yavas yavas kuru mamaya gecerim. annesine royal canin in yavru kediler icin olan mamasini veriyordum. iyi bir mamaydi. pembe dediğiniz o olsa gerek. kilosu 30 lira civari. annesini ariyor evet. ve benim yatagimdan baska bir yerde yatmiyor. ben yanında yatamiyorum ama. korkuyorum uyur kalır ezerim die. annesi ile birlikte yattıgı bir havlu vardı. annesinin ölümünden sonra yıkamadım. o havluyu örtüyorum üzerine uyuyor. sanırım kokusunu alıyor annesinin. tuvalet konusundaki tavsiyenize uyucam. tesekkürler.


  • palyacopapi  (25.04.08 13:49:05) 
alakalı değil ama belki ilginizi çeker.hastalanıp veterinerlere giden kedilerin yüzde 90 ı whiskıs kedi maması yiyormuş


  • omer460  (25.04.08 14:38:51) 
biberonla beslenmeyi kabul ettiği için şanslısınız. bazı bebeler anne memesinden sonra biberonu kabullenmiyor. çişini yapması da güzel, çiş yaptımak genellikle daha kolay oluyor. fakat kaka da yapması lazım. karnına ve poposuna parmağınızla biraz masaj yapmayı deneyin. eğer işe yaramıyorsa veterinere göstermekte fayda var. bebelerde kabızlık ölümcül olabiliyor.
ayrıca yıkadınız mı bilmiyorum yıkamaktan korkmayın. vaktiyle epey araştırmıştım, gün aşırı yıkayabilirsiniz. bende annesiz beş bıcırık vardı ve sürekli birbirlerinin üstüne yapıyorlardı uyurken :) normalde annesi yalayıp temizliyor. çok az miktarda hafif bir şampuanla ılık suyla yıkanabilir. fakat mutlaka saç kurutma makinesiyle tamamen kurutmalısınız. tek olduğu için çok kirlenmiyor olmalı. bu durumda bebekler için kullanılan ıslak mendiller de temizlik için yeterli olabilir.
sıcak tutmaya özen göstermelisiniz. gece yattığı kutunun içine havluya sarılı sıcak su dolu bir cam şişe vs koymak işe yarar.
1 aydan sonra zaten ayaklanmaya başlayacaktır. yattığı yerin yakınına kenarı yüksek olmayan bir kap/tepsi vs içine kum koyarsanız gerisini kendisi halleder.
eminim ki tam lokum kıvamında yemelik bir şeydir şimdi fakat tüm sevimliliğine rağmen kendinizi tutup fazla mıncıklanmamasını sağlamalısınız. henüz aşısı vs olmadığı için dikkat etmek lazım. kolaylıkla hastalık kapabilir. dışarıda bir başka kedi/köpek sevmişseniz kıyafetlerinizi değiştirmeden ya da ellerinizi yıkamadan bebenin yanına gitmemelisiniz.
sözlükte "yavru kedi bakımı" başlığı altında yazılanlara ve şu sitelere de bakmanızı öneririm:
www.kittenrescue.org
www.kedimveben.com
kolay gelsin :)
  • zen spider  (25.04.08 21:55:34) 
Eve gelip baktım evet Royal Canin miş. Vet ler ya onu ya da science plan diye bişi var onu tavsiye ediyorlar. Royal in taneleri daha küçük olduğundan minikler daha kolay yiyiyorlar.


  • skipper  (25.04.08 22:57:11) 
1,5-2 aylık kadar olunca royal canin baby cat'e geçilebilir.kitten mamalar genelde 3-4 aydan öncesi için uygun değil.
www.royalcanin.com
hep hazır mama yemesin istiyorsanız evde de mama hazırlayabilir ya da kuru mamayla evde hazırlanacak mamayı karıştırıp verebilirsiniz.
bazı sitelerde evde hazırlanacak mama formülleri var.
www.kedimveben.com
www.arkasokak.net
  • zen spider  (26.04.08 14:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.