[]

iddaa ve matematikten anlayanlar! bir bakın hele

şimdi 3 veya 4 tane banko maç yazsak. (ve bu bankoların hepsinin geldiğini düşünürsek)
altınada rastgele aynı 8 tane maça bir kuponda hepsine alt oynayıp diğer kuponda hepsine üst oynasak
nasıl bir durum olur?
kara geçmemiz için banko maçların oranı en az kaç olmalı?
alt ve üst oynayacağımız maç sayısı kaç olmalı?
sistem kaç yapmalıyız?
bu, akla uygun bir deneme olur mu?

 
saçma bir uygulama olur.
3 ya da 4 bankonun kesin tutacağını düşünüyorsan(banko olarak oynayacağına göre, inanıyorsun tutacağına) sadece o maçlara yüklü gir daha iyi.

  • baldur  (23.04.11 09:47:15) 
3 veya 4 banko maçınızın toplam oranına 3 diyelim.
8 tane alt veya üst için ortalama oran 1.50'den toplam 25 oran yapar.
İki durumu kombine edip riski arttırmak yerine, 3 oranlık kupona 25 misli veya 25 oranlık kupona 3 misli oynamak daha mantıklı.
  • nopnog  (23.04.11 10:24:19) 
şu dediğin şeyin benzerini yapıyordum ben ara. bu hesaplama alt-üstte tutmuyor. tutuyor da, ancak 8 maçta 5'ini falan bilmen lazım biraz kar etmen için. onun yerine oranı daha yüksek olduğu için 8 tane beraberlik yazarsan daha mantıklı oluyor. benim yaptığım şey, 3-4 maç banko oynayıp gerisini beraberlik veya sürprize yakın maçlarla yani oranı yüksek oranlarla doldurup sistem 0 ve 1 oynamak. 4 banko ile 12 lira yapıyor. dört banko maçın oranı 1'e 4 falan olsa, beraberlikler genelde 3'e yakın oluyor. yani dört bankoyu tutturman durumunda berabere biten her maç için 12 lira alıyorsun aşağı yukarı + sistem 0 oynadığın için bankoların oranını da alıyorsun yani 4 lirayı. 5 beraberlik bilsen 12*5 + 4(sistem 0'dan gelen 4) toplam 64 lira oluyor. gerçi 11'de 5 beraberlik yakalamak iyi bir oran. çok fazla değil ama aldığın risk oranında iyi para. öbür türlü alt-üst oynasan, a-ü 1'e 2 verse, her tutturduğun için 4*2 = 8 lira alacaksın. 11 maçtan 5 tanesini bilsen 5*8 = 40 lira ediyor. gerçi tutturma oranı daha yüksek ama gördüğün gibi işin kârı düşüyor. ve 8 tane alt üst tutturmakla 5 beraberlik tutturma ihtimalin neredeyse bir.

neyse, kafan karışmamıştır umarım. olay budur benim için.
  • uckac  (23.04.11 10:46:59) 
iyi de sadece hepsi alt ya da hepsi üst bitcek diye bi şey yok ki. ne hepsi üst biter ne hepsi alt biter, o kuponlar yatar..


  • mosakale  (23.04.11 10:50:22) 
@mosakale adam sistemli oynamayı düşünüyor zaten.


  • baldur  (23.04.11 10:54:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.