[]

Felsefe, akademisyenlik, akıl hocası...

Efen'im, bendeniz İstanbul Üniversitesi İng İktisat bölümü 3. sınıf öğrencisi bir bay kişiyim; lakin bölümümden çok da memnun değilim, daha ziyade üniversite ve şehir beklentilerimi karşılamamış olsa da bölüm karşıladı; ancak ÖSS tercihlerini yaptığım dönemdeki ideallerimle şimdiki ne yazık ki oldukça farklı. Bu sene ÖSS başvurusunu kaçırmasaydım sınava tekrar girecektim ama trajik bir şekilde 1 hafta gibi bir süreyle kaçırdım onu da, bunun sonucunda elimdeki seçenekler iyice azaldı. Seneye ÖSS'ye girsem, mezun olmuş olacağım 2. üniversiteye gireceğim vakit; bay bir kişi olduğum için askerlik sebebiyle 2 sene sonra teslim olmak zorunda kalacağım birliğe. Ayrıca düşündüğüm bölüm de Felsefe olduğu için o 6 ay ya da 1 yıllık ayrılık iyice koparacak her şeyi, yani pek akıl kârı gibi görünmüyor o da ne yazık ki. Bu durum karşısında aklıma yatan tek çıkar yol şu oldu; mezun olduktan sonra bölümdışı yükseklisans yapmak. Ancak bilim sınavıdır, referanslarıdır, ortalamasıdır; geçtiğimiz dönemlerde pek okula giden biri olmadığım için 2 ve 3. olanlar gayet zorlayacak mevzular beni, ortalamamı taş çatlasa 2,8 civarına çekebilirim gibi geliyor.

Her şeye rağmen bunları aşıp Felsefe bölümünde yüksek lisansa başlasam bile önümdeki yolun çok daha zorlu olacağının farkındayım, ancak bazı şeylerin öğrenciyken farkına varılmıyor işte, bu konuda fikir ve yardım istiyorum; Felsefe programlarında yüksek lisans yapmış ya da yapmakta olan birileri "şöyle böyle" diye anlatırsa bazı mevzuları harbiden möthiş olur.

Özet: İng İktisat öğrencisiyim, bölümdışı Felsefe yükseklisansı ve ardından akademisyenlik düşünüyorum, konuyla ilgili bir akıl hocasına ihtiyacım var.

 
hemen yüksek okumak zorunda değilsiniz, okulu uzatabilir veya tecil yaptırabilirsiniz.. misal siz bir yandan öss'de istediğiniz bir üniversite için uğraşın, öbür tarafta tecil yaptırın.. 1 yıl sonra herhangi bir bölümün yükseğine başvurun, böylece mezuniyet tarihinizden itibaren 4 yıl tecil (1 yıl mezuniyet sonrası, 2 yıl yüksek, 1 yıl yüksek sonrası hak) kazanmış olursunuz.. bu arada istediğiniz bölüme girin okuyun falan..

hani bir fikir..

~
ha lisans mezuniyet sonrasını 2 seneye de çıkarabilirsiniz, ama riskli tabi..
  • p shadow  (16.03.11 13:10:02 ~ 13:11:20) 
Bence 2.8 ortalama çok fena değil. ALES ve dil puanı da önemli olabilir başvuracağınız yere göre. Ben sizin yerinizde olsam felsefe bölümlerine bizzat gider bölüm başkanlarıyla konuşurdum. Bu hem sizi bilgilendirir hem de akıllarında "bu adam bu işi gerçekten istiyor" imajı uyandırırsınız ki bu yüksek lisans sınavlarında bazen belirleyici unsur olabiliyor.


  • sourlemonade  (16.03.11 19:07:55) 
Sonbahar ALES'ini kaçırmıştım ama sınavdan sonra PC başında kendim çözdüğümde say-1'de 6, say-2 ve söz-1'de de 4'er yanlış çıkmıştı; kağıt üzerinde daha sağlam bir sonuç alacağım da gayet net. Önümde 3 ALES dönemi var mezuniyetime kadar, tahminimce en azından bir 92 çekerim.

Olayın akademisyenlik yönünde karşılaşabileceğim sıkıntılarla ilgili fikir almak istiyorum aslında, neyle karşılaşacağımı bilmem, ona göre adımlarımı atmam gerek.
  • uyku inadim inat  (17.03.11 14:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.