[]

Word 2007 sayfa no

Selamlar word'de aradım taradım bulamadım.İlk üç sayfanın numarasız sonrakilerin 1'den başlayarak numaralandırma yapmasını nasıl sağlayabilirim?İnternette de araştırdım ama sanırım doğru şekilde arayamadım.Var mıdır bunu yapmanın bir yolu?Çook teşekkürler şimdiden.




 
2007 elimin altında yok ama aynı mantıktır sanıyorum, 2003'te ekle(insert)>sayfa numaraları(page numbers) diyince bir kutu açılıyor. orada nerede durması gerektiği ve tipini seçiyorsun format(microsoft türkçesi nasıl çevirdiyse türkçeye bilemiyorum) dediğin zaman kaçıncı sayfadan başlayacağını ayarlayabiliyorsun


  • arney baskan  (26.05.10 13:17:35) 
şimdi şöyle adım adım anlatayım. office 2007 türkçe'den:

1.numarasız olmasını istediğiniz son sayfanın içine bir yerlere tıklayın. sonra yukarıdan "sayfa düzeni" sekmesinden "kesmeler" seçin. açılacak menüden "bölüm sonu" başlığından "sonraki sayfa" yı seçin. böylece metni ikiye bölmüş oldunuz.

2."ekle" sekmesinden "sayfa numarası" seçin. sayfa numarasının kağıt üzerinde konmasını istediğiniz yeri seçin (bu aşamada en başa(numarasız olmasını istediğiniz sayfalara) da koyacak, sonradan kaldıracağız onu).

3.sayfa numarası koyduktan sonra (önceden de olur) "sayfa numaralarını biçimlendir" kısmından "sayfa numaralandırma" altındaki "önceki bölümden devam et" seçiliyse onu değiştirip bir altındaki "başlangıç:1" kısmını işaretleyin.

4.sonra sayfa numarasının başlamasını istediğiniz sayfaya gidin, sayfa numarasının oralara çift tıklayın. orada üstbilgi altbilgi kısmının yanında "önceki gibi" yazıyor olmalı. "altbilgi-bölüm2-" ...."önceki gibi" şeklinde. bu seçiliyken yukarıda tasarım sekmesi açılmış olmalı. orada "gezinti" bölümünde "öncekine bağla" seçilmiştir. tıklayın ve o "önceki gibi" yazısını yokedin. eğer başlangıçta "önceki gibi" yazısı çıkmıyorsa (ama bölüm2 yazıyor olmalı) bu adıma gerek yok zaten.

5.numarasız olmasını istediğiniz sayfaya gelip sayfa numarasının üzerine çift tıklayın. normal backspace ile numarayı silin. o bölümdeki tüm numaralar silinir. (eğer 4. adımı yapmazsanız diğer bölümlerdeki de silinir)

olmuş olmalı.
kolaylıklar.
  • stanley weber  (26.05.10 13:58:51) 
Çook teşekkürler


  • offday  (26.05.10 14:29:41) 
@stanley weber : hakikaten makbule geçti, ben de teşekkür ederim.


  • sotw  (26.05.10 15:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.