[]

3dsmax mi Cinema4d mi?

Mimarlık bölümünden yeni mezun oldum. kendimi 3 boyutlu görselleştirme konusunda geliştirmek istiyorum. evde kendi kendime çalışmayı planlıyorum. hangisini seçmemi tavsiye edersiniz, 3dsmax mi cinema4d mi? ikisini de başlangıç seviyesinde biliyorum. belki c4d'yi daha iyi biliyorumdur.




 
mimarlıkla alakası olmayan ben bile 3dsmax'in ne olduğunu biliyorsam, cinema4d'nin ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim yoksa 3dsmax derim ben.


  • kibritsuyu  (11.02.10 12:31:49) 
şimdi aslında 3 boyut görselleştirme programlarında mantık aynıdır. istenilen şeyi her 2 programda da rahatlıkla yapabilirsin. diğer programlarda da. eskiden şöyle bir problem vardı. 3dsmax in kaynakları çok geniş diğerlerinin kaynakları kısıtlıydı. şimdi böyle bir prolem de yok. her program için istediğin kaynağa kolaylıkla ulaşabilirsin..

burada önemli olan soru şu. sektörün hangi program ile ilgileniyor. vereceğin cevap ta mutemelen 3ds max olacaktır. (kendimden biliyorum) ha ben ilerde yurt dışına açılacağım animasyon merakım var, oralardaki ajanslarla çalışmak istiyorum diyorsan daha çok cinema 4d derim ama 3ds max de kabulleridir ayrım yapmazlar..

sein bölümün için en iyisi 3ds max olacaktır. hem kullanımı daha kolay öğrenmesi de kolay ama bir tavsiye aynı zamanda cinema 4d ile de uğraş. sakın onu da bırakma.. hadi bakalım kolay gelsin.

bu arada mezuniyetini kutlarım. bende yeni mezun oldum. aşağı-yukarı aynı işi yapıyoruz. gerçi ben makina müh. mezunuyum ama kusura bakma mimarların işini çalıoyrum :)
  • yarasa da yaramasa da  (11.02.10 12:43:33) 
3dsmax daha profesyonel bildiim kadarıyla.


  • rereroro  (11.02.10 13:41:19) 
"ingilizce mi fransızca mı öğrenmek lazım ilk önce" gibi bişey bu. 3ds max daha çok bilinen, daha çok kullanılan ve kaynak tutorial plug-in desteği c4d ye göre daha fazla bi program


  • pascha d  (11.02.10 15:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.