[]

iphone uygulama&oyun

selamlar,

Sizin için en iyi iphone uygulaması ya da oyunu hangisi? yani mutlaka yüklemelisin dediğiniz? tabiki jailbreakli iphone için konuşuyorum.

bir de dediklerinizi nerden indirebileceğimi yazarsanız süper olur, yazmazsanız da olur ama yazarsanız daha iyi olur :)

cevap üzerine edit: er kişiyim, pek oyun felan olmadığı için: worms, ganstar, guitar rock tour.. felan bunlarla oyalanıyorum.

 
worms iphone oyunu harika otesi. jailbreak olayini bilemiycem.
app olarakta whatsapp messenger inanilmaz. yazi, resim, video herseyi gonderiyor. push var offile server var var oglu var.

  • cench  (24.12.09 19:38:22) 
uygulamalar kişiden kişiye değişir. mesela benim kullandıklarım;

PdaNet : Bağlantımın olmadığı yerlerde laptop ile internete girmek için iPhone'umu router modem olarak tanıtıyorum. Kontratlı aldığım için 4gb 3g kotam var, her yerde 3-4mbit bağlantım hazır anlayacağın.

LogMeIn : Bu yazılım 30$'lık. RealVNC yazılımının bir alternatifi olan LogMeIn'i cep telefonundan kontrol etmeme yarıyor. Yani bilgisayaramını uzaktan kontrol ediyorum. Download'larıma bakıyorum vs.

Pes 2010 : Açıklamaya gerke yok sanırım.

AırMouse : Yatakta uzanıp dizi/film izlerken her seferinde kalkıp bilgisayarın yanına gitmektense iPhone'umu mouse olarak kullanıyorum. Wireless üzerinden bağlanıyorlar.

IBB Trafik : Bazen hayatımı kurtarıyor.

Tureng sözlük : En baba mobil sözlüktür gözümde.

Shazam - Red : Yolda duyduğun şarkıyı 10 saniye boyunca dinletiyorsun bu yazılıma, kaydını alıp ana sunucuya upload ediyor. 5 saniye içinde de şarkının bestecisine kadar tüm bilgilerini veriyor. Albüm kapağı da dahil.

WifiTrak : JB'li iPhone'un olmazsa olmazı. iPhone'un wifi arama çapını neredeyse iki katına çıkarıyor.

Radyo : Dünyanın en büyük mobil radyo yazılımı. Türkiye'de ki tüm radyoları dinleyebilirsin.

ATV : Bugün yayınlandı yazılım, ATV'yi Wifi ya da 3G üzerinden çok kaliteli bir şekilde izleyebiliyorsun. Umarım diğer kanallar da yapar.

HaberTurk : Siteyle aynı anda güncelleniyor. İdare eder.

Trkcell Pusula : GPS'den yerini tayin edip sana en yakın eczane/cafe/bar/alışveriş merkezi/polis merkezi gibi yerleri gösteriyor. Eğer telefonu dikleştirirsen kamerayı açıp radar halinde göstermeye başlıyor. (Yalnız 3GS için. Ayrıca yazılım amerika'da bir öğrencinin yazdığının çalıntı hali.)

CalenGoo : Google Calendar kullanıcısıysan senkronize şekilde bu yazılımla kullanabilirsin. SMS ile bildirim özelliği özellikle çok önemli.

iRealSMS : iPhone'un standart sms yazılımı çok yetersiz. Bunu kullanmanı tavsiye ederim.

Tüm bu yazılımları JailBreak ile yükleyebilirsin. Birinci kaynağın hackulo.us ve appulo.us olsun. hackulo.us daha güncel, daha hızlı ve forum şeklindedir. Ayrıca istediğin yazılımı request edersen 24 saat içinde yayınlıyorlar.
  • cevaps  (24.12.09 19:44:20) 
gerçekten de zevk meselesi bir nevi: yani en azından cinsiyetini ve/veya sevdiğin bir kaç uygulamayı yazsaydın fikir yürüterek tavsiyede bulunabilirdik:

yine de benim de yüklemiş olduğum bir iki şeyi paylaşayım (jailbreak yapmadım bu nedenle hepsi apps storedan):

-atv ve bugun yayina giren cnn turk (canlı yayınları)
-spore (çok azıcık da olsa ücretli bir oyun. belki jb ile ücretsiz yapabilirsiniz bilmiyorum. ama harika bir oyun- ilk akşamdan beri oynuyorum, boynum tutuldu ama aklım orda hala.
-tech news (teknoloji haberleri veriyor)
- horoscopes (dişi isen seversin muhtemelen)
- wirofon (daha kullanmadım gerçi ama güzele benziyo)
-parlingo (chat programı- push mush vs bunda da var)
-mekanist.net (yakındaki mekanlar)
-twitterific (tweeter kullanıyorsan super)
-skype (eh olmazsa olmaz)
stanza (ücretsiz kitap da bulabileceğin e-book prograamı)
kelimator (adı üstünde)
-tureng ve dictionary.com
-globalapps (hangi ülkede hangi appsler -ücretli ve ücretsiz olmak üzere 2 ayrı kategoride- ten çok yukleniyor. ona göre top uygulamalardan denemek istediklerin olabiliyor)
-cows space (bilardo mantıgına dayanan zevkli bir oyun-bilardo değil ama-)
-spore demiş miydim? :)
  • vejeteryan vampir  (24.12.09 21:31:02) 
Spore da iyimiş hocam saol :)


  • zozjotejmnk  (24.12.09 22:32:16) 
ne demek efenim, sevindim begendiğine. :)

ben de hala oynuyorum, survival modunun kilidi açıldı, tam yoruldum oynamaktan dediğim anda bir de bu moda dalış yaptım. :) bakalım kaç gün oyalayacak sıkmadan :)

bu arada cows space'i de dene istersern. er kişilerin seveceği türden.

kimini henüz oynamamış olmakla birlikte indirdiğim diğer oyunlar:

-civil war
-istick (çöp şiş yapıyorsun ama kural ardı ardına gelen 3 şey aynı olacak)
-escaper (güzel)
-nick chase (dedektif oyunu)
-who has the biggest brain (feysteki brain buddies oyunu)
-waterslide
-family guy uncensored
-gold m
-fs5 hockey
-supermarket mania

şimdilik idare eder sanırım ;)
  • vejeteryan vampir  (24.12.09 22:46:40 ~ 22:48:16) 
endlessrace
real racing gti
traffic rush
dexter
road hunter
f1 2009
nfs
hawx
sniper
  • dunden beri dimdik  (25.12.09 10:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.