[]

Kedi mi köpek mi ?

Evde yalnızım, bi duyuruyu gördüm az önce ben de sorayım dedim.

Kedi alacam evi çok tırmalar dağıtır diye çekiniyorum, köpek alayım diyorum bu sefer de tuvalete çıkarması, havlaması, dolaştırması var.

Hangisi daha iyi olur ?. İkisini de deneyimleyenler tavsiyelerini verebilir mi ?.

 
kedi bakılabilir bir hayvan. köpek gerçekten çok zor. ikisine de sahibim. bazı zamanlar köpek sahibi olmayı hiç ama hiç istemiyorum.

yalnız hayvan sahiplenmede şu çok önemli. sizin tabirinizle aldığınız şeyin bir canlı olduğunu asla unutmayın. bağırır, yemek yemesi gerekir, sıçar, oynar, şımarır.

yani şimdi sahipleneyim, 3 ay sonra bırakırım gibi bir durum yok. bu iş ömürlük bir iş neredeyse. 15 yıl falan bu hayvanlarla geçireceksiniz.

bizim burada bir kadın duman rengi, çok güzel 3 kedisini sokağa bırakmış. görsem bıraktırmaz ikna ederdim ancak görmedim. bırakıp gitmiş. hayvanların hepsi aynı hafta arabanın altında kaldı. hepsinin ezilmiş ölüsünü başka bir sokakta buldum.

lütfen sahiplenirken nasıl bir sorumluluk aldığınızı hatırlayın.
  • cinayet saati  (24.05.16 00:00:41) 
Evi dağıtma konusunda kedi vs köpek karşılaştırması yaparsak: kedi evi çok tırmalar dağıtırsa köpek evin amına koyar. O kadar söyleyeyim. Koltuk yedi benimki. Koltuk.

İkisi de var bende. Kedi bakımı nispeten daha kolay, özellikle iki kedi olduğunda birlikte eğlenip gidiyorlar. Ev dağıtma huyu da benimkilerin yok çok şükür, o biraz kedilerin karakteriyle alakalı.

Ama köpek meselesi çok daha farklı. Bi kere ne olursa olsun insan odaklı bi hayvan ve sürekli senin yanında olmak senden ilgi görmek istiyor. Gezdirmesi, havlaması, kemirmesi vs bi ton da zorluğu var. Ayrıca bakımı daha masraflı kediden.

Ben artık hayvanlar konusunda epey deneyim edinmiş olduğumu düşünüyorum ve köpek sahiplenmek isteyenlere genelde şunu söylüyorum: Kafada tek bir soru işareti varsa bile köpek sahiplenme. Çünkü büyük ihtimalle sorun çıkacak demektir. Hayvan sahiplenmek kafada sorularla yapılacak bir iş değil. Gönülden isteyeceksin ve bir delilik yapıp alacaksın sorgulamadan. Ondan sonra da başa gelen çekilir modunda devam etmeyi göze alacaksın.
  • buff  (24.05.16 00:01:40) 
Kediler cinslerine göre değişir. Birkaç örnek vereyim, sarman bir kediniz olur ise büyük ihtimalle etrafı dağıtır ama Scottish Fold ya da British Shorthair bir kediniz olur ise sizden daha düzenli olabilir.

Her kedinin ayrı bir karakteri vardır. Fabrikasyon diye düşünmeyin. Hiç beklemediğiniz bir kediden her an bir pati yiyebilirsiniz :)
  • Polaroid  (24.05.16 00:03:20) 
Erkeğim arkadaşlar. Hani ona göre şeyaparsak. Ha burada bağzıları da laf sokmaya çalışmış ama okumaktan acizler. "İkisini de deneyimleyenler tavsiyelerini verebilir mi" diye bir cümle var. Bakın ben size bana bir hayvan yaratın sorunsuz olsun demiyorum ey develer, develere de hakaret oldu ama neyse.

3 tane arkadaş ne güzel istediğim cevapları vermiş, sorularımı aydınlatmaya çalışmışlar. Kendilerine teşekkür ederim.
Merak ettiğim konuları, burası önemli, OKUMUŞLAR, öyle cevap vermişler. Bana da oldukça yardımcı oldu.
  • Euxinos007  (24.05.16 00:13:43 ~ 00:17:46) 
Kedi ve köpek, ikisine de bayılıyorum. İkisine de kısa süre bakmisligim var. Köpek arkadaşımındı. Kediyi bir ömür bizimle yaşasın diye aldık ama alerjim çıktı ne yazık ki, çok üzülerek verdim.

Köpek bakimi kediye göre daha zor kesinlikle. Tamam daha egitilebilir vs ama daha ugrastirici.

Kediler inanılmaz temiz hayvanlar, ben çok şaşırmıştım. Daha masrafsiz ve daha bakılabilir. Tırmalama kısmına bir şey diyemeyecegim zira bizimki küçüktü, bir yerlere tırnak geçirmedi ama tahtalarla filan bir şekilde halledilir diyorum ben.

Yine de bu büyük bir karar. İyice düşünüp karar verin, iki gün sonra sokağa atmayın lütfen.
  • fraise  (24.05.16 00:33:54) 
bir süre arkadaşımın köpeğine apartman dairemizde bakmıştım. hayvan her havladığında geriliyordum. gecenin bir yarısı havlaması ise bambaşka bir dert. gezdirmesi vs etrafta güzel bir park yoksa eziyet. bakımı daha pahalı. kediye göre çok daha fazla ilgi istiyor ve evde yalnız başına kedi kadar uzun süre kalamıyor.

yıllarca bahçeli evde köpek beslemiş biri olarak dairede baktığım köpek resmen eziyet olarak gelmişti bana.

dairede oturuyorsan kesinlikle kedi derim.
  • pillimiyango  (24.05.16 02:57:23) 
bende de her ikisi var, 8 yildir birlikteyiz. kopek aslinda bana evcil hayvan gibi gelmiyor, bildigin buyumeyen bir cocuk. gercekten kolay bir sorumluluk degil ama kesinlikle zorluguna degiyor.
kopek biraz sans isi, biraz disiplin isi. daha once tecruben yoksa buyuk ihtimalle disiplini tam beceremeyeceksin ve gercekten koltuk, duvar, kapi filan yiyecek hayvan. nolcak temizlerim dersen bence hic durma. ama daginiklik sorumluluk bilmemne zor gelecekse kedi daha kolay bir secenek. onlar da super.

  • redlinetheturk  (24.05.16 18:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.