(5) 

güney afarikadan çıkan beyaz tenli/sarışın insanlar

Unde bach canim #1581243 
bunlar oraya yerleşmiş avrupa kökenli insanlar mı?

mesela elon musk, charlize theron ya da birçok sarışın native ingilizceye sahip insanlar.
(1) 

Montun su geçirmez olduğunu nasıl anlarız?

Unde bach canim #1580702 
New balance ın bir montuna sahibim. Yağmur yapdığında şapka üzerinde su damlaları olduğu gibi duruyordu 20 dakikadır. Ama bunları elimle silkelediğim zaman monttaki ıslanmayı hissettim. Su geçirmez montta bu ıslaklık da mı olmuyor, kıstas nedir?
(5) 

Bu mesleki terimin mesleki ingilizcede karşılığı nedir?

Unde bach canim #1579993 
İnşaat mühendisliğinde “hakediş mühendisliği” kavramının terminolojik karşılığı nedir?
(6) 

Site çalışmıyor mu?

Unde bach canim #1579732 
Çevre ve şehircilik bakanlığının sitesine uzun zamandır giremiyorum.

csb.gov.tr sitesi yanında subdomaini olan yds.csb.gov.tr sitesi de çalışmıyor uzun zamandır. Sorun bende mi yoksa sitede bir sorun mu var?
(1) 

İzmir şehiriçi otobüs ücreti kredi kartında gözükmüyor

Unde bach canim #1577722 
Akbil dışında kredi kartıyla ödeniyordu, ben de temassız okuttum, başarılı dedi. Sonra hesap hareketlerine baktım fakat provizyon olarak bile gözükmüyor. Sonradan mı düşüyor yoksa başarılı demesine rağmen çekmedi mi
(2) 

Uçak altı bagajında sıvı taşıma

Unde bach canim #1577583 
Sunexpress Yurtdışı uçuşu ve şampuan duş jeli el bagajında 1 lt ve 100er ml şişelerle taşınabiliyormuş. Uçak altı için de bu limit geçerli midir?
(4) 

İkametimizi yurtdışına aldırırsak devlet hastaneleri pahalı mı oluyor?

Unde bach canim #1577485 
Burada işsiz bile kalsan gss borcun bile olsa 7-8 liraya muayene ediyorlar (ilaç ücretli sadece). İkametmizi yurtdışında gösterirsek gss de iptal oluyor ama gittiğimiz yerde muayene olamayıp türkiyeye gelsek(öğrenci halimizle) türk vatandaşlığımız bile olsa fahiş paralar mı istiyor devlet hastaneleri? Gss yi göze alıp ikameti bırakmak daha mantıklı değil mi?
(5) 

Avrupada iş imkanı olan tüm şehirlerde ev kiraları pahalı mı?

Unde bach canim #1575414 
İrlanda dublini hedefledim ama basit bir 1+1 ev kirası dahi konut problemi yüzünden 2500 euro olmuş ve mühendislik başlangıç ücretleri de bu kadar. Yerleşip evlenme planı olan biri için hayatı iyileştirmek, evleneceğin kişiyi yanına almak (o da gelirse oda falan olmaz mecbur ev tutulması gerekir ve onun da iş bulup bulamayacağı meçhul) çok uzun sürecek gibi.

Avrupada para biriktirme imkanı olan bir yer kaldı mı? Sanırım almanyada ve hollandada da durum farklı değil. Fransayı bilmiyorum.

Deneyimlemiş biri olarak ne tavsiye verirsiniz. Yeni mezun yazılımcı ve eski inşaat mühendisiym.

9-10 senelik bir inşaat mühendisi maaşı ne olmalı

Unde bach canim #1575121 
Şimdi tabii ki nitelikleri, iş pratikliği vs değişik etkenler fakat ben bir hakediş mühendisi olarak ne maaş istemeliyim tam bilmiyorum. Bu işin ortalaması nedir? İşi hakkıyla yapıp sorunsuz teslim ediyorum. 9-10 senelik Hakediş ve planlama mühendisi olarak kendimi düşündüğümde 2 senelik bir adamın da 35-40k tl bandında aldığını düşünürsek…

Taşeron firma, rütbe yok, tek ben olacağım.
(4) 

İkametimizi yurtdışında göstermek zorunda mıyız?

Unde bach canim #1574601 
Türkiyede bir iş sebebiyle ikametim istanbulda gözükmesi gerekiyor. Oy falan kullanmayacağım ama bürokratik işler yüzünden yine de yurtdışında olduğumu bildirmem gerekiyor mu?

Yer irlanda-master
(3) 

İngilizcede tren, metro kelimelerinin kullanım farklılığı

Unde bach canim #1574555 
Train, subway, metro kelimeleri farklılığı nedir. Hangisinde ne kullanılır? Mesela marmaray, aksaray metrosu veya tramvay için uygun kelimeler neler?
(4) 

Sınır polisi ilaçlarda sorun çıkartıyor mu? (Reçete yüzünden)

Unde bach canim #1574251 
İrlandada ilaç fiyatları pahalı ve muadilleri olmayabilir diye yanıma birkaç çeşit ilaç alacağım(antibiyotik, grip ilacı, ağrı kesici vs). Ama stok şeklinde bir kutu içine birkaç kutuluk ilaç koyacağım. Bunların çoğunu reçete olmadan eczaneden alıyorum. Fakat bazıları sınır polisleri bunların reçetesini soruyor diyorlar (ilaçların hiçbiri kırmızı reçeteli değil, basit ilaçlar). Böyle bir saçmalık varsa en azından yazdırıp reçete götüreyim havaalanına.
(9) 

Avrupa ülkesinde anneyi yanımıza alma

Unde bach canim #1574030 
Diyelim ki avrupa ülkesinden vatandaşlığımızı aldık ve annemiz türkiyede bakıma muhtaç hale geldi. Annemizi vize işlerini halledip ölene kadar, süresiz şekilde yanımıza alabiliyor muyuz? Tabii ki bu prosedürler her ülke için farklıdır ve değişebilir ama genel geçer şartlarda bunun oluru var mıdır?
(2) 

Bi film vardı

Unde bach canim #1573693 
Bi adam sanırım bi büyücü kadına arabayla çarpıyordu. Ama adam büyücü olduğunu bilmiyor ve kadını suçluyordu. Sonra kadın buna zayıflama büyüsü yapıyor. Adam toplu bir tipe sahip ve sebebinin bu olduğunu bilmeden zatıflamaya başlıyor. Başlarda sebepsizce kilo vermesini çok seviyor ve aynada kendini fit görünce bu çok hoşuna gidiyor. Daha sonra hızlı şekilde kilo vermeye devam edince bir problem olduğunu anlıyor ve büyücü kadına ulaşmaya çalışıyor.

Yabancı filmi bi buldurur musunuz
(1) 

Sneaksup.com orjinal satıyor mu?

Unde bach canim #1571819 
Nike ın uygun fiyatlı bir modelini buldum sitede ama sahte ürün satma olayı var mı bu sitede/firmada?
(1) 

İrlanda okuldan kabul aldım, uçak bileti alayım mı?

Unde bach canim #1571810 
Normalde yakın tarihli alırsan 150-200 euro olan uçak bileti şu an 70 euro falan. Risk alıp vize almayı beklemeden almak mantıklı mı sizce? Bu arada flex bilet 110 euro falan, o zaman erken almanın mantığı pek kalmıyor gibi
(1) 

Yükleyemeyecektim (ingilizce)

Unde bach canim #1571495 
İ wasnt going to be able to upload mu yoksa i wouldnt be able to mu doğru? Would future-past için yalnızca yan cümlecikte kullanılıyor diye öğrenmiştim halbuki.
(6) 

Bir anda ortaya çıkan idrar sıklığı problemi

Unde bach canim #1570432 
Önceden günde max 3 kez idrara çıkan bir insanken şu an yıllardır var olan rutinim günde 7-8 e çıkmış durumda. Bir de bunlar saatte 1 ya da 2 saatte bir gibi periyotlarda oluyor ve değişiyor.

Yeme içme ilaç vs rutinlerim hiç değişmedi, o kadar sıvı tüketen bir insan bile değilim.o 1-2 saat aralığında bir sıvı tüketmesem bile geliyor ve şiddetli şekilde bastırıyor. Sizce bir sorun var mıdır? Doktora gitmeli miyim? Yoksa idrar yaparken vs herhangi bir yanma veya sorun yok.
(2) 

Döviz neden 1 lira arttı?

Unde bach canim #1570300 
29.5 tan aldığım euro 30.4 olmuş. İsrail savaşı mı etkiledi bizi yine?
(1) 

Döviz bürosu haftasonu makas açılıyor mu?

Unde bach canim #1570269 
Yarın 1000 euro alayım dedim ama serbest piyasa kurları cumartesi günü bankalardaki gibi yüksek makasa geçiyor mu? Yoksa haftaiçi gibi gidip alabilir miyim?
(5) 

Ne tarz spor ayakkabılar seviyorsunuz?

Unde bach canim #1569401 
Örnek resim varsa alabilirim.
(2) 

Hukuken bunları nasıl kıyaslarız?

Unde bach canim #1569197 
1. Mesela bir kişi maaşını alamadı firmasından. Bunun karşılığında laptopu alıp gitti. İşveren ödemediği maaş için sadece ödemediği miktar için sorumlu olacak iken işçi hem hırsızlıkla yargılanıp hem mal için sorumlu tutulur değil mi? Mahkeme iş sözleşmesi dışındaki yolları farklı mı değerlendiriyor yoksa “işçi mağduriyetini gidermek için alacağı oranında tahsilat yapmıştır denebiliyor mu?
(4) 

Hakiki deri spor ayakkabı üretmiyor mu markalar?

Unde bach canim #1568393 
Markalar dediğim nike adidas ve puma. Eskiden pumada pahalı modellerde olurdu. Şimdi hepsi suni deri değil mi? Ucuz tüketim ve daha dayanıklı olsun diye mi tamamen bu üretime döndüler?
(9) 

Satıcısı trendyol olan ayakkabı sahte çıkar mı?

Unde bach canim #1568362 
Trendyolun kendisi satıcı adidas ayakkabı aldım. Sahte çıkabilir mi? Amazon olsa güvenim sonsuzdu ama trendyolu bilmiyorum. Ürün şu ty.gl
(11) 

Kıskançlık krizi sonrası

Unde bach canim #1568314 
Kız arkadaşım benden önce kendisi ile görücü usulü evlenmek isteyen kuzenini tabii ki reddetmiş fakat kuzeni ve ailesi fransada yaşıyorken buraya da ziyarete geliyorlar. Annesinden bunların geleceğini öğrenmiş ve bana haber verdi. Tabii ki adamın ayağına ket vuracak halim ve kız arkadaşımı bu sebeple suçlayacak durumum yok kıskançlık yapıp. Fakat bunu duyunca akrabası olması nedeniyle “onunla görüşecek misin diye sordum.
Bu arada öylesine bir ilişki değil bizimkisi, evlilik planlıyoruz.

Her neyse, soruya cevaben bana “bilmiyorum” dedi ve ben sinirlenmeye başladım. “Hayır” dese benim için hiçbir problem olmayacak şekilde konu kapanacaktı fakat bilmiyorum diyerek, zoraki de olsa beni zor durumda bırakacak (daha önce de benzer sorunlar yaşadık) bir şey.
Facetime üzerinden konuşurken kendime engel olamayarak normalde hiç yapmadığım bir şekilde suratına telefonu kapattım. Daha sonra bana zaten görüşmeyeceğini fakat kendi evlerine gelirse görüşmek zorunda kalacağını falan söyledi.

Kendisi de benim gibi çok kıskanç biri. 10 dk cevap vermesem başlıyor işin yoktu neden yazmadın ne yapıyordun demeye. Ben böyle bir durumda kalmak istemediğimi söylüyorum ama tamam deyip yine benzer ve başka bir durumun içinde buluyorum kendimi. Biliyorum büyük bir sorun değil ama kıskançlığıma bu konuda engel olamıyorum. “Ben çocuğu umursamıyorum neden sorun ediyorsun” dediğinde daha çok sinirleniyorum. Etraf zaten sapık dolu.

Neyse, siz olsanız nasıl davranırdınız? Çok mu tepki veriyorum?

Edit: soru silindi tekrar ekledim.
(3) 

Dosya çift tıklayarak programda açılmıyor.

Unde bach canim #1567722 
Dosya çift tıklayarak programı aktif ederek çalışmıyor. Özellikler kısmından programın exe dosyasını seçtiğimde bile gelmiyor. Sadece dosyayı program exe sinin üzerine sürükleyerek açabiliyorum. Programın başka sürümlerini yükleyip kaldırdım ve en son bunu kurdum. Muhtemelen bir çakışma durumu var ama programı kaldırıp tekrar yüklemesi uzun sürdüğü için bunu yapmadan bir çözüm arıyorum.

Program autocad 2021
(5) 

Hangi marka ayakkabıyı seçeyim?

Unde bach canim #1567162 
Nike, puma, under armour

Neden?
(4) 

Kargo firmaları hala iade ürün saati uyguluyor mu?

Unde bach canim #1567031 
Bir ara internet alışverişi iadesi yapabilmek için saat 2 ye kadardı. 2den sonra iade işlemi yapmıyorlardı. Bu hala devam ediyor mu?
(8) 

Trendyoldan aldığım elektronik ürün bozuk çıktı

Unde bach canim #1566927 
Şarj göstergeli bir tıraş makinesi aldım ve bi süre şarj edip kesiliyor, bıçakları oynamıyor bile. Şimdi iade seçenekleri arasında en yakın iki seçenek:
-Ürün bozuk çıktı
-ürün kalitesini beğenmedim
Bozuk çıktı seçeneğini seçsem foto istiyor ve jelatinini açtım, açarken video falan çekmedim. Bu seçenek sıkıntıya sokar mı beni bilemedim. İkinci seçenek de kalitesini beğenmedim desem satıcı ürünü bozmuşsun diyebilir. Ne yapsam daha mantıklı olur?
(7) 

Kuran gerçekten etkileyici ve şairane bir kitap mı?

Unde bach canim #1566551 
Sesi çok güzel kişiler müzikal şekilde okuyunca her şey etkileyici olur da, iddia edildiği gibi araplara göre gerçekten onjektif bakıldığında etkileyici be şairane dizelere mi sahip?

Arapça bilmediğim, bilsem bile anadilim olmadığı için yorum da yapamıyorum
(1) 

Yazılım üzerine twitter sayfaları

Unde bach canim #1565616 
Yazılım üzerine twitterda güzel ingilizce yazılar yazan kişi veya diğer profiller önerebilir misiniz?
(7) 

Sizce bir yüksek lisansa 23k euro verilir mi?

Unde bach canim #1565381 
1 senelik bir master. Dünyada 150-200 arası bir sıralaması var. Sizce değer mi?
(1) 

Hangi filmdi bu?

Unde bach canim #1565321 
Olay hindistanda geçiyordu sanırım. Bir kişi kim milyoner olmak ister gibi bir yarışmaya katılıyor ve tüm soruları yaşadığı anılarıyla bulup doğru cevaplıyordu. He soruda işgili anısı sahneye giriyordu. Neydi bu filmin adı?
(1) 

Ücretsiz ve imzalı online ingilizce seviye belgesi

Unde bach canim #1565086 
Meb, ismek, btk akademiye falan baktım ama bulamadım. Üzerinde en azından kurum imzası(print üzerinden) olan online bir eğitim kurumu dil seviyesini gösterir belgeye ihtiyacım var. Duolingo var ama şimdi 50-60 usd vermiyeyim. Var mı bildiğiniz bir yer?
(4) 

Bu böceğin adı ne?

Unde bach canim #1564602 
Sb
soz.lk
(2) 

Gelişmiş ab ülkelerinde sokak müziği yapılabiliyor mu?

Unde bach canim #1564542 
İzin alınmadığında bu suç mu? Yani bir cadde üstünde basit bir gitarla şarkı çalıp söylesek, para toplasak polis tutuklayıp götürür mü? Amaç parasız kalırsak üç beş para çıkarmak.
(1) 

Her İşbank atmden euro yatırılıyor mu?

Unde bach canim #1564503 
Elimdeki euroyu bir ilçeden yatıracağım ama şube bugün kapalı. Her atm döviz alıyor mu?

Not: euro hesabım var.
(3) 

Wise üzerinden euro gönderrken kur çevrimi yapmıyor değil mi?

Unde bach canim #1564334 
İşbankasında euro hesabım var. 300 euro göndereceğim. Tl yatırıp euro göndermek daha ucuza gelir değil mi?
(1) 

İngilizce cümle öğelerini nasıl sıralıyoruz?

Unde bach canim #1563684 
Yani ÖZNE daha sonra YÜKLEM ve son olarak Nesne + Belirteç + Yer + Zaman şeklinde sıralanmış ama ben daha kapsamlı bir sıralamadan bahsediyorum. Mesela sıfat için şöyle bir sıralama var: eksisozluk1923.com

Yani mesela için anlamında kullandığımız for ile başlayan cümleciğin yeri neresi bu sıralamada ya da “for 2 hours on Sunday” mi yoksa “on Sunday for 2 hours” mı? Ya da “inside of the bag” ve “in first pocket” öğelerini aynı cümlede kullanırken hangisi önce kullanılır? Bunu nasıl öğreneceğiz?
(2) 

Yurtdışına para gönderebileceğim en ucuz yöntem hangisi?

Unde bach canim #1563529 
Transfer go önerdiler ama wise var. Tl ile kendi çevirip döviz bürosu gibi kar ediyormuş galiba. Bankada ayrıca euro hesabımda para var oradan da olur. Sorunsuz ve en az masraflı olanı tercihimdir.

Meblağ: 300 euro şu an için.

Ama ileride 18-19k euro da göndermem gerekecek. Onun için de ayrıca öneri alabilirim.
(4) 

Ekşisözlükte ingilizce başlık ve içerik formata aykırı mı?

Unde bach canim #1563245 
Sadece ingilizce entryler girilen başlıklar var mı sözlükte ve bu formata aykırı mı?
(4) 

Kredi kartı yüksek limitle ödeme

Unde bach canim #1562907 
Şimdi şöyle bir problemim var. Yurtdışı okul ücretini ödeyeceğim ama swift falan masraflı olacak gibi. Benim teb kredi kartımda 50 bin limit var ama okulun ödemesi 510 bin tl. Ben bu okulun parasını karta limiti kendim belirlediğim miktarda ödeme yapsam, atıyorum 500 bin tl, sonra gidip + bakiyeye geçen kartımla 510 bin liralık hesabı ödesem olur mu?
Yoksa o meblağın olduğu debit kartla mı ödeme yapsam?

Bu arada bu yöntemle para aktarım masrafından kurtulmuş olur muyum?
(7) 

Yahudiler neden diğer dindarlar gibi bilimden uzak kalmamış?

Unde bach canim #1562846 
Tabii ki tüm dindarlar bilimden uzak değildir ama dünya geneline bakınca bilim dünyası genellikle dinden uzak bir güruh tarafından önemseniyor ve ilerletiyor. Halbuki din etkisinin daha fazla olduğu 1900lü yıllarda ünlü bilim adamları çıkarmış yahudi topluluğu nasıl bu motivasyona sahip olmuşlar? Sonuçta semavi dinlerin temeli bu milletten çıkmış (müslümanlık dışında). Müslümanlık ise soydaşları olan araplardan. Ama araplara baktığımızda bunu söyleyemezken yahudiler almış yürümüş. Ticareti, bankacılık sistemini ve zebgin olmayı hangi motivasyonla başardıkları belli de bilim pek bu doğrultuda bir durum değil. Bu kadar dindar bir toplum bilim alanında nasıl böyle başarılar elde edecek derecede kendilerini adayabilmişler?
(2) 

Pantolunu internetten alıp paçaları mağazaya yaptırtmak

Unde bach canim #1562715 
Mavi jeansin kendi sitesinden kot aldım. Boy olarak büyüğünü bulabildiğim için paçaları kısalttırmam lazım. Mağazaya faturasıyla gitsem paçaları ücretsiz yaparlar mı?
(5) 

Eskiden krallıklar savaşla aldıkları toprakları nasıl koruyorlardı?

Unde bach canim #1561753 
Mesela osmanlı gidip afrika topraklarını ele geçiriyor. Fakat burayı uzun süre elde muhafaza etmek askeri güç gerektiriyor. Bir vali atasa bile boyunduruk altına alınan halk sadece islamiyet sancağı mantığıyla osmanlı askerine dönüşüp başka krallıkların saldırılarına karşı savaşa giriyordu?
Yani toplam askerinden azaltıp, bölgeyi aldığı osmanlı askerlerini (ya da önemli kısmını) bırakacağını pek sanmıyorum. Ama sistemi nasıl yürütüyordu.

Ayrıca osmanlı merkezine uzak bir bölgede isyan çıkınca günlerce yeterli asker gelmeyince o bölgeyi kaybedip tekrar iç savaş mı ediyorlardı?

Ayrıca tarih derslerinde hep bir imparatorluk sınırı çizilir. Sürekli değişken bir sınır elbette günümüzdeki gibi seçici geçirgen olmaz. O halde osmanlıda yaşamak istemeyen adam kolayca iltica eder miydi?
(6) 

Yurtdışı eğitim vizesi alırken ülkeler verilen belgeleri kontrol ediyor mu?

Unde bach canim #1561361 
Mesela bankadan 6 ay hesaptaki para dökümünü istiyor. Atıyorum para burgan bankta. Avrupa ülkesine verdiğimiz hesap dökümünü bankayla iletişime geçip doğruluyor mu? Yoksa sahtekarlık yapsan kim bilecek durumu var mı?

Diğer hususlar da mesela sgk dökümü. İş kodları vs var ama bunları oturup araştırıyor mu bu adam eğitimiyle alakalı çalışmış mı diye?

Yakın zamanda hükümetin ekonomik açıklaması olacak mı?

Unde bach canim #1561357 
Elimde ufak da olsa türk lirası var. Ekonomik ya da ekonomiye etki eden bir açıklama yapılacaksa döviz alayım diyorum bir ay içerisinde. Yoksa faizden devam edeceğim
(3) 

İngilizcemi nasıl geliştireyim?

Unde bach canim #1561208 
İelts mülakat videolarına bakınca seviyem 4.5 falandır. Ve benim bunu 6.5 falan yapmam lazım 4-5 ayda.

Öncelikle gramer bilgim fena değil, bu konuda çok eksiğim yok. On, in, at, into, of, to gibi bağlaçları doğru yerlerde kullanamıyorum bazen.(özellikle zaman kavramları için)

Kelime bilgim bayağı kötü. Hafızamın çok iyi olmaması da buna sebep. İnsanların isimlerini bile zor öğreniyorum.

Telaffuzum ve speaking kısmında gündelik şekilde iletişim kuruyorum. Düzenli olarak konuştuğum ve yazıştığım biri var. Olmasa bile yapay zekayı kullanırım. Biraz takılarak ve kısıtlı kelimelerle de olsa istediğim şeyi anlatıyorum. Sadece duraksayarak konuşuyorum konu ilerleyince. Normalde de biraz yavaş türkçe konuşan biriyim.

Listening kısmına gelince altyazısı ingilizce olanlarda sıkıntı olmuyor ama bilmediğim kelime çok olduğu zaman film kopuyor, anlamıyorum. Tabi konuşma hızı biraz yükselince de telaffuzu bile anlamıyorum.

Bu bilgiler ışığında bir çalışma programı lazım bana. Tabi tek amaç 6.5 alıp bırakmak değil, amaç ingilizce göreceğim derslerde çıkıp çatır çatır konuşabilmek. Sınav mantığıyla değil de bu işi öğrenme noktasında nasıl bir yol izlemeliyim?

Kelime nasıl ezberlenir çok bilmiyorum ama bir kelime için çok vakit ayırasım gelmiyor (cümle yaz vs.). 5000 kelime ve telaffuzlarını wçıp ezberlemeye çalışıyorum. Yani sözlük ile kelime ezberlemeye çalışıyorum.
(4) 

Elimdeki orijinal kıyafetleri nasıl satabilirim?

Unde bach canim #1561121 
Burberry polo yaka tshirtler ve hugo boss jeans ve 3 adet armani vs markalarına ait boxer var hiç kullanılmamış sıfır. Fakat bunları ben önceden türkiyede bu ve diğer lüks markalara üretim yapan taha grup’un fabrika satışından almıştım. Şu an bir kot 120 euro, tshirtler 450 euro (kendi sitesinde 600 euro) ve boxerlar 800-1000 tl. Elimde sadece firmanın poşeti var ve fiş falan yok.

Bunları yarı fiyatına okutmam mümkün mü? Üzerinde karton etiket falan yok, sadece ürün üzerine dikili etiketleri var. Kimse inanıp yanaşmaz mı?


Şuna yakın bir model: tr.burberry.com
(4) 

Burada amaç ne? (Slovenya vatandaşlık satışı)

Unde bach canim #1561090 
Youtubeda bir reklam gördüm. From 25k euro yazıp slovenya vatandaşlığı yazmışlar. i.hizliresim.com

Site de şu: www.migrationcentr.com

Açıkçası dolandırıcılık gibi geldi ama… 25k euro bir ab ülke vatandaşlığı için çok yetersiz
1234567  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık