Karadag’da acilan sirketi kapatmak icin ne gerekiyor?

nefertarii #1581825 
Bir heves edip Karadag’da sirket actim. Ancak bu surecin asiri uzamasi yuzunden hevesim kacti. Bu sirketi nasil kapatabilirim? Oraya gitmem gerekiyor mu? Yoksa belli bir sure odeme yapmazsam kendileri feshederler mi? oradaki muhasebeciyle sorun yasiyorum, Karadag’daki sirketlerle alakali bilgisi olan biri bana yazabilir mi?
(2) 

Annem için telefon önerisi

nefertarii #1581681 
Anneme uzun ömürlü, dokunmatiği saçmalamayan, donmayan, sadece arada oyun oynayabileceği bir telefon önerisinde bulunabilir misiniz?
(5) 

Alzheimer için İstanbul’da iyi bir doktor arıyorum

nefertarii #1580598 
Tercihen Avrupa yakası, 81 yaşındaki dayıma teşhis konuldu. Bu arada tecrübesi olanlar, doktora gitmeyi reddediyorsa nasıl ikna edebileceğimiz konusunda tavsiye verebilir mi?
(4) 

Ingiltere Amerika’ya giderken transit vize istiyor mu?

nefertarii #1579909 
Merhaba, Istanbul - Heathrow -Boston guzergahli ayni takvim gunu gerceklesecek bir ucus bakiyorum, havaalanindan cikmayacagim gidis ve donus ucusunda 2-3 saat bir bekleme suresi var, transit vize almam gerekiyor mu?
(2) 

Arabamın (VW Tiguan 2023) vitesine bir şey oldu çözemiyorum

nefertarii #1579857 
Dün bir mekana gittik, valeye verdim. Dönüşte fark ettim ki önce M1 görünüyor vites, sonra hızlandıkça d5’e filan çıktı. Bugün tekrar çıktım arabayla, bugün zaten d7’ye kadar çıktı, vitesi her zaman kullandığım gibi kullanıyorum nasıl düzeliyor bu?
(1) 

BASMI FIP nasıl bir üründür? Güvenilir midir?

nefertarii #1577328 
Çevremizde bunların sitesinden ilaç temin edip kedisini tedavi ettiren ve başarılı sonuç alan çok. Ama soruşturduğumuzda güvenilir değil, iyi değil vs gibi dönüşler de aldık (facebook gruplarında filan).

Tecrübesi olan var mıdır acaba?
(6) 

Baktığımız sokak kedisi ıslak FIP oldu, ancak ilacı yok piyasada

nefertarii #1576974 
Dün veteriner teşhisi koydu, GS diye bir ilaç varmış, lisanssızmış filan. Her bir flakona 100 $ dedi ve 90 günlük bir tedavi olacakmış. Biz başlattık ilacı çünkü hayvan çok kötü durumda, veterinerde olandan başladık ancak tedavi çok masraflı olacak. Bu ilacın tablet formu da varmış, aşırı bilgi kirliliğine maruz kaldık anlayacağınız. Biri 1500’e buluruz diyor ilacı filan.

Tecrübesi olan biri yeşillendirebilir mi?
(1) 

4 yas cocuk icin vialand uygun mu?

nefertarii #1576794 
Merhabalar, dort yas bir cocuk icin Vialand nasil bir hediye olur? Eglenebilecegi cok secenek var mi? Goturmeye deger mi?
(1) 

Mac'te yüklediğim programları bulamıyorum

nefertarii #1576401 
Şöyle ki Mac kullanmada yeniyim. Izotope RX10 Elements diye bir program indirdim, bir proje için. Lisanslı kullanıyorum, yalnız .dmg uzantılı programı indirdim, güya setup kısmını da tamamladım, ancak program applications klasöründe görünmüyor, komple arama yapınca da sadece .dmg uzantılı dosya görünüyor. Nasıl çözebilirim bunu? Böyle bir sorun yaşayıp çözebilen var mı?
(4) 

ABD turist vizesi DS160 formunda tutuklama ile alakali soru

nefertarii #1575063 
Soyle ki, kuzenim 12 sene once tutuklandi, ancak beraat etti. Su an sicili temiz, herhangi bir sey yok.

Ben vizeyi alinca, o da basvurmak istedi; ancak ben DS160 formundaki soruyu soyledim, o da ‘hayir’ olarak isaretleyecegini ve sicili temizse nerden bakacaklarini filan soyledi ve sorun olmayacagini dusunuyor.

Bu konuyla alakali bir tecrubesi olan varsa yardimci olabilir mi?

Hizmet ihracati yapan firmam icin kobi danismani onerisi

nefertarii #1573743 
Kimi onerirsiniz? Hizmet ihracati yapiyorum, ozellikle kredi basvurusu vs icin iyi bir danisman ariyorum, Istanbul’dayim.

İyi bir MCT yağı markası arıyorum.

nefertarii #1573500 
Hardline alacaktım ama ekşi’de pek iyi yazmamışlar marka hakkında, önerebileceğiniz güvenilir bir marka var mı?
(2) 

ABD Vizesi mülakatı sırasında kişisel eşyalar

nefertarii #1573294 
Kadıköy’den gideceğim ve toplu taşıma kullanacağım; konsolosluk civarında telefonumu filan bırakabileceğim bir yer var mıdır?
(2) 

Ya delireceğim, bir filmden sahne arıyorum ama videosu silinmiş

nefertarii #1573122 
İbrahim Tatlıses’in bir filmi vardı, bir sahil kenarında dertli dertli otururken birden bire kalkıyor ve ani bir hareketle oradaki güvercinleri korkutup kaçırıyordu.

Bana nolur yardım eder misiniz bulalım o filmi :))
(4) 

IDATA Schengen randevularini ne zaman aciyor?

nefertarii #1572966 
Subat ve Mart basi icin bakiyorum ama su an randevu gorunmuyor.

Ocak basi gibi acilir mi?

Schengen vize suresi bitmeden yeniden basvuru?

nefertarii #1572863 
Soyle ki mevcut Schengen (Italya) vizem 15 Subat’ta bitiyor, Roma’ya 29 Mart’a biletim var; ama IDATA sitesinde vize bitis tarihinden sonraki zamana yer bulamadim ben de 31 Ocak’a aldim. Internetten baktim, oluyor diyorlar ama bu konuda tecrubesi olanlar yardimci olabilir mi yine de?

İstanbul’da tadilat için iyi bir terzi arıyorum

nefertarii #1570974 
Tercihen anadolu yakasında. Kadın giyim için soruyorum.

Hassas kumaşlarda tadilat yapabilecek bir terzi arıyorum. Böyle Vakko terzisi ayarındabir terzi bulabilir miyiz?
(5) 

Pasaportumdaki giriş çıkışlar ve ABD vizesi

nefertarii #1570843 
Merhabalar,

Bayağı bir kafa karışıklığı yaşıyorum da size danışayım dedim.

Şimdi benim 2 pasaportum var biri 2031’e biri 2033’e kadar geçerli. 2031’e kadar geçerli olanda; AB üyeleri, Karadağ, Bosna ve geçen sene ve bu sene turla gittiğim Ürdün ve Lübnan damgaları var; diğeri bomboş.

Diğerini esasen İsrail vizesi için almıştım; sonra ABD vizesine başvururum dedim filan ama İsrail yalan oldu gördüğünüz gibi.

Her neyse, şimdi İngiltere, ABD ve Kanada vizesi için hangi pasaportu vermeliyim sizce? Yani en azından AB’ye giriş çıkış pozitif etki olur diye düşünüyorum ama bir yandan da Ürdün ve Lübnan var ve son olaylardan sonra negatif bir etkisi olur mu diye de düşünüyorum?

Siz ne önerirsiniz?
(4) 

Almanya-Avusturya-Çekya içeren rota oluşturmaca

nefertarii #1567688 
Merhabalar, duyurunun tecrübelilerinden Noel rotası önerisi alabilir miyim?


Daha önce bu aşağıdaki ülkelere hiç gitmedim; Schengen problem değil; 1 senelik multi var.

Süre önerilerinize göre değişebilir tabi ki; ama 20 aralık’tan filan bailar diye düşünüyorum.

1) Münih ve Nürnberg’i görmek istiyorum.

2) Viyana ve Halstadt’ı görmek istiyorum (ama Halsdat veya genel olarak Avustuya için önerilerinize açığım <git veya gitme ya da şu şehri de mutlaka ekle gibi >)

3) Çekya’da Prag diye düşündüm klasik; başka öneriniz var mıdır?

4) Budapeşte de eklenmeli mi?


Teşekkür ederim.

Spor salonu ve PT bulmak (Istanbul)

nefertarii #1565009 
Merhaba, ben iyi bir PT bulmak istiyorum, istegim vucut direncini artirmak ve sikilasmak. Ancak etraftaki spor salonlarinin yorumlarina filan bakiyorum cok fazla memnun olmayan, temizlikten vb sikayet eden var.

Civarda iyi ve guvenilir bir PT ve spor salonu nasil bulabilirim? Lokasyon Kadikoy/Erenkoy (Bagdat Cad veya Kozyatagi civari gibi mesela).

Tesekkurler.
(2) 

Amerika'ya remote çalışmak

nefertarii #1564771 
Şu an freelancer olarak çalışıyorum, genelde AB ülkelerine çalıştım şu ana kadar; ancak ABD pozisyonları tamamen remote olarak da olsa 'legally allowed to work in US' şartını koşuyor. Size çalışma vizesi sağlamamıza ihtiyacınız var mı sorularıyla direkt eleniyorum...

Bunu aşmak için ne yapabilirim? Oraya taşınma dışında bir çözüm yok mu? Mesela orda bir şirket kursam göstermelik (oluyor mu bilmiyorum bu arada sadece aklıma gelen bir şey), bu engelleri aşabilir miyim?

Sozlukte ya da burda toksikolog var midir?

nefertarii #1564440 
Cok temel 1-2 soru sormak istiyorum master yapma gerekliligi uzerine.
(2) 

Arkadas grubuyla gidilen tatillerde Schengen basvurusu

nefertarii #1564190 
Arkadaslarimla tatil planladik Italya’ya. Benim zaten Schengen’im var ama iki arkadasim ilk defa basvuracak, basvuru yaparken konaklamayi nasil belirtmeliyiz? Bir de niyet mektubuna masraflarin 3’e bolunecegini detaylica yazmaliyiz degil mi?
(6) 

DEHB tanisi koymak cok mu alengirli bir surec?

nefertarii #1563032 
Biraz uzun oldu ama yardimci olabilecekler cevap yazarsa cok sevinirim.

Soyle ki uzun suredir terapi aliyorum (cocukluk travmasi kaynakli) ve bayagi da yol aldim, kendimde cok ilerleme goruyorum ruh hali vs… ancak bende ozellikle ergenlikte baslayan bir konsantrasyon eksikligi var, yani derslerim asiri dustu, asla ders calismaya baslayamiyorum, basladigimda sadece basarili oldugum (ilgimi cezbeden) derslere yoneliyordum vs. Kitap da eger hosuma giden bir konusu varsa 1 gunde yuzlerce sayfa kitabi bana misin demeden okuyabiliyordum, dunyadan kopuyordum yani o derece. Ancak son zamanlarda o da bitti, bildiginiz senelerdir kitap okuyamiyorum… yeni bir sey ogrenemiyorum cunku odaklanamiyorum. Ayrica sakarlik, unutkanlik, dalginlik ve koordine olamama da had safhada.

Bunun yaninda ben mart basi gibi kendim psikologuma kendimde dikkat eksikligi ve hiperaktivite bozuklugu oldugundan suphelendigimi soyledim, ancak kendisi benimle hemfikir degildi ama bana bu konuda uzman bir psikolog onerdi moxo ve cns diye iki test cozdum ve sonuclarim kotunun kotusu cikti… o psikolog bana bir psikiyatr onerdi, ancak cok uzun sure sonraya randevu verdigi icin kendi psikologumun onerdigine gittim, kadin hemen dehb diyemeyecegini, yeterli bulguya sahip olmadigini ve dehb ilaclarinin cok ciddi yan etkileri oldugu icin bana anksiyete tedavisi basladi ve eger anksiyete kaynakliysa zaten hallolacagini soyledi; 3.5 aydir fonksera (vortioxetin) kullaniyorum, ciddi manada anksiyetem varmis ve cok cok fayda gordum o manada evet ama gelgelelim, erteleme, bir projeye asla baslayamama, odaklanama sorunuma care olamadi… yani ozel hayatima ne kadar pozitif etki ettiyse is hayatima pek bir etkisi olmadi, hala kitap okuyamiyorum vs. Psikiyatr 6 ay bu tedaviye devam etmem gerektigini soyledi, faydasini goruyorum o yuzden o konuda sikintim yok ancak ben hala dehb oldugumu da dusunuyorum? Hem psikologum hem de psikiyatr bana dehb oldugunu dusunmemelerinde en temel sebeplerden birinin ‘terapide odakli olmam’ oldugunu soylediler ornegin, ancak ben cok kopuyorum hala kitap okumaya calisirken, projelerimi yapmaya calisirken vs.

İlac anti-anksiyete ozelligini gosterdikce ben sanki daha emin oluyorum bende dehb olduguna.

Bu konuda tecrubeli olanlar paylasabilir mi? Zaten 30 yasindayim yani eger boyle bir sey varsa daha fazla vakit de kaybetmek istemiyorum. Baska bir psikiyatra gorunmeli miyim?

Kayıtlı cihaz - hat eşleştirme

nefertarii #1562158 
Arkadaşımın cihazını benim pasaporta kaydettik. Vakit daha var sanıyorduk ama bugün hattı kapandı ve kullanamadı, hattı da dolayısıyla bugün akşam üzeri üstüme geçirdik. Şimdi sorun şu ki benim üzerime 1 vodafone ve 1 turkcell hattı zaten vardı ve e-devlet'ten kontrol ettiğimde:

1) arkadaşımın hattı benim üzerime geçmiş
2) onun cihazıyla eşleşen hatlar benim kendi 2 numaram.

bunun dışında 2 tane başvuru numarası görünüyor ve ikisinde de aynı hatlar eşli.

'hat eşleştir' butonu var ancak 'aynı blgilerle kayıt mevcut' uyarısı veriyor vs.

3) arkadaşımın hattı hala açılmamış.

Ne yapmamız gerekiyor? kendi kendine düzelir mi, yoksa BTK'ya filan mı yazılmalı?
(1) 

Kabataş, Galatasaray ve İstanbul Erkek’te yurt çıkmayınca?

nefertarii #1560090 
Ne oluyor? Baktım da yurt kontenjanı sadece 60 tane kız ve erkek öğrenciye açık mesela Kabataş’ta, bu sayı Galatasaray’da 50. Ama her sene 100 öğrenci filan alıyorlar. Diyelim şehir dışından geldik ama yurt çıkmadı? Ne olacak?
(5) 

Istanbul’da Schengen vizesi icin iyi bir danismanlik firmasi?

nefertarii #1559854 
Onerebilir misiniz? Ilk defa schengen alacak biri icin gerekli.

Tesekkurler

LGS Tercih sureci icin liseler hafta sonu acik mi?

nefertarii #1559495 
Kuzenimin oglu lgs’de bayagi iyi bir net yapti. Galatasaray Lisesi, Kabatas ve Istanbul Erkek Lisesi’nin gelme ihtimali var. Kendileri Istanbul’da yasamiyor, bu liselerin yurtlarini vs gormek icin hafta sonu acik midir?
(4) 

Italya Schengen vizesi randevulari - idata’da hic randevu yok?

nefertarii #1559254 
Eylul’e randevu bakiyoruz, ama yok. Komple bulunamiyor. Seyahatimiz 29 Kasim’da, butun randevular dolu mu yoksa secimden once yaptiklari gibi kapattilar mi komple?

Alternatif bir cozum var mi? Istanbul’dayiz.
(2) 

Annemin mutfagina serinletici/sogutucu almak istiyorum, marka onerisi?

nefertarii #1558991 
Asiri sicak bir sehirde yasiyorlar, klima carpiyor, soyle guzel bir sogutucu almak istiyorum, ne onerirsiniz?
(2) 

Bankadaki mevduatı USDT'ye taşımak

nefertarii #1558552 
Bankadaki dövizimi banka dışına çıkarmak istiyorum. yurt dışına çıkarmayla alakalı sormuştum ama; bugün ekşi'de binance ile alakalı bir entry gördüm.

yüklü bir miktar dövizi USDT'ye attım diyelim, avantajları ve dezavantajları nelerdir? banka dışına çıkarmak istiyorum?

İngiltere'de şirket açmak

nefertarii #1558282 
Merhabalar, araştırdım tam bir bilgi elde edemedim. İngiltere'de şirket açmak için ne yapmam lazım? Temsilci vizesi amaçlı diyelim, banka hesabı açmak istiyorum. danışman şirketle görüşmeli miyim? yoksa kendim halledebilir miyim?
(4) 

ABD vizesine başka bir ülkeden başvurabilir miyim?

nefertarii #1558270 
İstanbul'da yaşıyorum, randevu sıkıntıları oluyor, temmuz gibi Almanya'ya gideceğim, gitmişken orda başvuru yapabilir miyim? Yoksa illa Türkiye mi olmalı?
(5) 

Bankadaki paramı yurt dışına çıkarmak istiyorum

nefertarii #1558152 
Selamlar,
Freelancer olarak yurt dışına çalışıyorum, bankadaki tümü dövizde olan paramı yurt dışına çıkartmak istersem (Karadağ'da oturumum var), sorun yaşar mıyım?

Sahis sirketini limitede cevirmek

nefertarii #1555164 
Neleri degistiiyor? Ornegin vize basvurularinda banka hesap dokumlerini verince bos bilanco mu gorunecek, yoksa hesaptaki para aynen aktariliyor mu? Hesap nolar degisiyor mu?

Firmam için devam eden taşıt kredim var, başka taşıt kredisi alabilir miyim

nefertarii #1555031 
Şirket adına araç aldık, ticari krediyle 48 ay vadeli, kendim için araç almak istiyorum taşıt kredisi verir mi banka?
(1) 

İngilizce konuşma pratiği - Mobil app

nefertarii #1554750 
Kardeşim hazırlık okudu ve geçti de teoride; ama derslerde filan çok zorlanıyor ve akıcı konuşamamaktan şikayetçi. Mobil uygulamayla filan bunu çözen var mı? Varsa hangi uygulamaları önerirsiniz?
(4) 

Düşük numara gözlerini lazerle çizdirem var mı? Sonuçlar?

nefertarii #1554686 
Bende miyop var ama beni esas mahveden astigmat, numaralarım aslında 1.25-1.75 arası, koltuktan tv’yi net görmüyorum öyle söyleyeyim.

Böyle numara gözlere sahip olup çizdiren var mı, uzun dönem sonuçları nasıl?
(2) 

Ezel izleyenler bir bakabilir mi?

nefertarii #1554379 
Yayinlandiginda boluk porcuk izlemistim, simdi tekrar bastan izliyorum ilk sezonu bitirmek uzereyim.

Gencler herkes tefo’ya neden kopek cekiyor ya? Gelen vuruyor giden vuruyor, surekli bir asagilanma, bir kiymet vermeme ilk gozden cikarilan o? Dayi zaten ciddi manada kopek muamelesi yapiyor yani?

Anlayan var mi?
(2) 

Kendi işini yapanlar - fiyatlandırmayı nasıl yapıyorsunuz?

nefertarii #1554230 
3.5 yıldır freelancing yapıyorum ama işimi büyütemedim. çünkü bazı konularda bilgisizim ve sanki para kazanmaya devam etsem de işimde ilerleyemiyorum gibi hissediyorum. en basitinden işimin ederinden emin olamıyorum, nasıl bu tip konularda bilgi sahibi olabilirim?
(1) 

ABD turist vizesine basvurmak istiyorum

nefertarii #1554177 
Hangi merkezde randevu su an daha yakin tarihe veriliyordur? Istanbul mu Ankara mi?
(6) 

Eksi’ye bir sey oldu sanirim?

nefertarii #1554143 
Baglantimda bir sorun var saniyordum, ama sanirim gitti tamamen? Uygulamalardan da girilmiyor.
(3) 

Bana home cinema/ses sistemi önerir misiniz?

nefertarii #1553743 
Önerdiğiniz markalar nelerdir, nelere dikkat etmeliyim?
(2) 

Whatsapp'tan saçma sapan ülkelerden aranıyorum

nefertarii #1553742 
Size de oluyor mu? Ne bu dolandırıcılar mı?

Whatsapp'ta Çad, Nijerya, Etiyopya gibi ülke kodlu numaralardan aranıyorum. Profil resmi beyaz kadınlar oluyor ya da çocuklar... bu nasıl oldu? nasıl kaçınabilirim bunlardan?
(1) 

Yarin Oslo’ya gidiyorum? Nasil giyinmeliyim?

nefertarii #1551662 
Soyle ki, full kayak takimi var yani, pantolonu montu eldiveni vs.

Ama Istanbul’dan giderken oyle giyinsem biraz komik duruyorum sanki?

Ne dersiniz ne onerirsiniz? Donar miyim orda (cok usuyen biriyim)?
(9) 

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar, semptomlarınız neler?

nefertarii #1551512 
sanırım bende bu var, en çok aşırı düşünme (overthinking), odaklanamama, organize olamama (yer yön duygusu, koordinasyonsuzluk) gösteriyorum.

2 senedir terapi görüyorum (çocukluk travmaları dolayısıyla) , modum düzeldi öyle çok mutsuz değilim artık yani. ama hala organize olma ve overthinking'e çare bulamadık.

psikologuma bu durumu açsam saçma mı olur? yani bence bende deha var desem nasıl karşılar sizce, kendime teşhis koyuyorum gibi...
(1) 

Yetiskinlerde DEHB degerlendirmesi yapabilecek uzman (Istanbul)?

nefertarii #1551164 
Birini onerir misiniz? Senelerdir terapiye gitmeme ragmen, hayatimi duzene sokamiyorum. Yani gunumu planlayamiyorum, planladigim gibi gitmiyor. Isim gucum, universitedeyken derslerim vs cok etkilendi. Bunun depresyona bagli oldugunu dusundum hep, ama bu organize olamama hali beni cok dahaz fazla mutsuz ediyor. Bu konuda yardim almaktan korkmamin bir sebebi de ilac tedavisinden cekinmemdi. Ilacin uzun vadeli etkilerinden korktum ama artik dayanilacak gibi degil. Internette okudum, kafamda 100 sekme acik gibi ordan oraya atliyorum durumunu yillardir yasiyorum ben…

1) Bu konuda cok iyi bir uzman onerir misiniz? Varsa da yoksa da bilmek istiyorum. Istanbul’da yasiyorum.

2) Ilac tedavisi onerilirse eger uzun vadede ne gibi sonuclari oluyor sizce? Ilacin kullanilmasina degiyor mu?
(1) 

Freelancer calisirken, projelerde bayagi bir azalma oldu. Yatirim?

nefertarii #1551076 
Yurt disina freelancer calisiyordum. Ancak su an bir durulma var, bunun sebebi benle alakali degil uzerinde calistigim is kolunu duzenleyen ab yasasinin yururluge girmesi 3-4 sene otelendi. Dolayisiyla bir sure cepten yemem bile gerekebilir. Bankada doviz nakitim var, bir tarim arazisi aldim ve ekim yapildi,, bir de bir otelden kucuk bir hissem var (daha acilmadi). Ama bankadaki nakitle baska ne yapabilirim? Biraz iflas eden esnaf modundayim, yatirim danismanlarina gitmeli miyim? Ne onerirsiniz?
(3) 

2007 deprem yonetmeligine gore yapilmis bir ev guvenilir mi?

nefertarii #1550990 
Ev ararken yasi 11-15 arasi olanlar iyi midir? Halkali atakent civarindan bahsediyorum.
(3) 

Merinos yun iclik nerden bulurum?

nefertarii #1550798 
Mart basi gibi norvec’e gidecegim, iyi bir yun iclik almak istiyorum, ne onerirsiniz nereden bakayim. Kasindirmasin istiyorum ve sicak tutsun bayagi.

Tesekkurler.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık