(2) 

Bu yumruk topunu alayim mi?

nefertarii #1477679 
www.decathlon.com.tr

ps. kadinim ve hic kickbox yapmadim ama baslayacagim; bu alinir mi?
(8) 

ipad pro 12.9" 2021 alayim mi?

nefertarii #1477529 
ya ben buraya arada macbook alayim mi vs gibi sorular soruyorum. maddi durumdan bagimsiz cevap verirseniz; almak istememin en onemli sebebi tabi ki tasima kolayligi ve normal herhangi bir laptop'tan daha insani boyutlarda olmasi (12.9" olsa bile). yapacaklarim teknik cizim filan degil, makale ve kitap okuyacagim [kucuk ekrandan nefret ediyorum o yuzden kindle filan olmaz bana], egitim videosu, webinar izleyecegim, mailleri filan entegre edecegim, arada bir seyler izlerim vs vs... telefonum ekrani beni kor etti...

simdi eksi'de okudum da m1 takmislar ama macos destegi yokmus o buyuk eksiymis beklemek lazim filan diyen var. bende mac yok o yuzden bunun ne anlama geldigini bilmiyorum; sonuc olarak bu alet alinir mi, pisman olur muyum?

bir diger sorum da 128 gb depolama alani yetiyor mu? yani bu sayacagim seyler icin soruyorum? webinarlar filan online olur indirebilecegimi hic sanmam; kitap makale filan indiririm ama zaten icloud'dan parali uyeligim de var.

bu arada tr'ye ugramamis sanirim hala? ya da tukendi mi anlamadim...
(5) 

ios Outlook app Takvim'le entegre olmuyor?

nefertarii #1477425 
Isim geregi Outlook uygulamasini kullanmam gerekiyor [company portal ile filan entegre telefon]; ama outlook uygulamasi ios takvim ile entegre olmuyor bir turlu. baktim izin verilen uygulamalarda takvim secenegi cikmiyor bile? bunun bir yolu var midir?
(1) 

Word'de hyperlink calismiyor?

nefertarii #1477208 
Endnote, Tablo, Resim, ToC filan hata vermiyor, cross-referencing tamam ama ustune tiklayinca hyperlink gibi calismiyor niye boyle?
(8) 

kredi notum neden dusuyor

nefertarii #1476337 
agustos'ta baktim en son ve o zaman tr ortalamasi altinda ve orta risklideydim. sonra ben kredi aldim buyuk ugraslarla (20000 tl) ki notum yukselsin. sonra iki kredi karti sahibi oldum. bankadaki mevduatimin toplami 500 bin ustu ve dovizde duruyor; hesabima doviz girisi oluyor.

simdi soyle bir sey var; limit/borc oranim %84 su an (kredi karti borcum dolayisiyla) ama odemelerinde bir kere harici (zaten ocak'ta aldim, subat'ta gununu gecirmisim yanlislikla) gecikme olmadi; bunun disinda odemeleri asgari her zaman yapiyorum ve bu ay mesela kartlara odeme yapip durdum asgari harici.

bundan bagimsiz olarak kartlarin limitleri su an ekside; bunun bir etkisi oluyor mu? ve findeks'ten not danismanim hizmeti alayim mi?
(1) 

Excel Pivot Table ile alakali bir sorunum var ve cok cok acil (Ingilizce)

nefertarii #1475721 
Elimde yapilmasi gereken bir analiz (iki tane spreadsheet seysi kombinlenecek) ve analiz talimatlari var ama ben daha once hic yapmadim bu pivot table olayini; talimatlar ingilizce o yuzden ingilizce bilen biri bana yardimci olabilir mi? cok cok acil...
(2) 

Vatan Bilgisayar'dan faturayi e-mail yoluyla istesem gonderirler mi?

nefertarii #1475261 
Ekim 2020 sonu gibi kendilerinden bir yazici alma hatasina dustum (komple pisman oldum orayi geciyorum) ama simdi faturayi evde bulamiyorum; kendilerine mail atsam ya da musteri hizmetlerini arasam o faturayi mail adresime gonderirler mi? ne yapmam lazim?
(3) 

mil biriktiren kart?

nefertarii #1474643 
en iyisi avantajli hangisi?
garanti'nin amex'ini, shop&fly'ini ovuyorlar ama orda da birtakim nuanslar varmis sanirim?

bende yapi kredi'nin adios premium'u var ama pek bir hayrini gormedim...
(19) 

Macbook almali miyim?

nefertarii #1474355 
maddi acidan sormuyorum; ancak soyle bir durum var. ben dayanikli bir bilgisayar istiyorum. isim surekli paper okumayi ve office'te ve endnote'ta calismayi gerektiriyor.

16 inc macbook cok avantajli geliyor (ekran boyutu acisindan okuma icin filan cok avantajli bence ve macbook oldugu icin uzun sure kullanabilecegimi dusunuyorum) bana o yuzden almak istiyorum.

siz olsaniz ne yapardiniz? bende su an lenovo thinkpad ve dell latitude var; ikisi de sarj acisindan tam bir epic fail, lenovo yeterince guclu degil; dell ise klavyesi ve acilmasinin bin saat surmesi disinda pek sikintisi yok. bunlar is bilgisayari ama ben mac'i kendi ozel isim icin kullanacagim.

fikirlerinizi alabilir miyim? ozellikle 16 inc mac filan kullananlar varsa ne dusunur?

tesekkurler.
(4) 

bu gece 11 gibi taksi bulabilir miyiz?

nefertarii #1473691 
istanbul kadikoy'de?

cok mu zor olur?
(4) 

Korneam PRK lazere uygun ama Smile veya Lasik'e degil...

nefertarii #1473203 
Atakoy Dunya Goz'de muayene oldum, kornea topografyamin cekilmesi sonrasi doktor bana uygun olanin PRK yontemi oldugu Smile veya Lasik'in guvenli olmayacagini (gorme kaybiyla sonuclanabilirmis) soyledi. PRK'nin ameliyat sonrasi agrisi, konfor ve iyilesme suresi Lasik ve Smile'a gore daha kotu oluyormus; ameliyat sonucunda pek bir fark gormezsin ama operasyon sonrasi PRK'de cok daha agir gecer dedi.
Baska doktora gidersen sana Smile onerirse teknik acidan yanlis bir karar vermez ama ben kendi tecrubeme dayanarak guvenlilik acisindan PRK yapman gerektigini soyluyorum dedi.

ne yapsam? etiler dunya goz'e mi gitsem?
(2) 

philips smart tv'de nat geo vs izleme

nefertarii #1472448 
nasil olur? ayri paket yok, kendinden uydu alicili bir tv, disney+ nat geo'nun bazi seylerini veriyormus sanirim ama alinir mi ki?

nasil izleyebilirim, sadece nat geo da degil, mesela bbc'nin dynasties, animal planet'in tumu vs izlemek istedigim icerikler, bir yolu var midir? yuklenecek bir uygulama fln?

tesekkurler.
(3) 

6500 TL emekli aylığı almak için prim kaçtan yatırılıyor?

nefertarii #1468542 
Merakımdan soruyorum. Biriyle konuşurken 6500 tl emekli aylığı aldığını söyledi, vakıf üniversitesinden emekli olmuş filan. Bunu için maaşının kaçtan yatırılmış görünmesi lazım? (Hep yüksekten yatırmışlar; niyeyse anlamadım)

Bilen var mıdır?
(6) 

Epson L5190 yazici -surekli kagit sıkışması hatasi veriyor-

nefertarii #1468187 
Dun bir ara kagit sıkışması oldu; duzelttim. Ama sonrasinda herhangi bir parca kalmamasina ragmen surekli bu hatayi vermeye basladi. hic cikti alamiyorum. Ici su sekil gorunuyor [resim ekledim]

biraz acil lazim; yardimci olur musunuz?
(2) 

KHK'li birini sigortali ise alma

nefertarii #1467521 
Sirketime isci alirken KHK'li birini alirsam nolur?
(1) 

Istedigim tur defteri nerden bulabilirim?

nefertarii #1466356 
farkli farkli sirketlerle calisiyorum; her biri icin ayri yerde not tutmam lazim lakin; su turde bir defter ariyorum:

- sert kapakli
- cizgili
- A4 boyutunda
- separatorlu

bulabildigim defterler ya polipropilen kapak; ya 17x24 ya 9+2 [9 kareli bolme; 2 cizgili bolme] seklinde. bulamiyorum bir turlu istedigim turde defter.

fikri olan var midir?
(3) 

kaliteli buyuk boy afis veya film sahnesini bastirma [foto]

nefertarii #1465674 
Evime dekor amacli fotograf asmak istiyorum.

bunu istanbul'da kim yapar en iyi?

bir de internetten indirdigim bir foto olacak en nihayetinde. 1920x1012 boyutu mesela yeterli olur mu iyi bir cozunurluk icin?
(2) 

Montenegro'da sirket acmak

nefertarii #1465660 
Gecen eksi'de debe'de bir entry gordum de; ben istanbul'da yasiyorum ve yurt disina yerlesme gibi bir planim yok su an. ama yine de vize su bu ve belki ilerde kalici gitme olaylarina yardimci olmasi acisindan acaba bu ise girsem mi diye dusunuyorum. tek anlamadigim sirketimin olmasi icin orda mi yasamam lazim illa? yoksa burda yasayip senede birkac defa ziyaret etsem olur mu?

isim home-office; sirketim sahis sirketi ve bir tek ben calisiyorum. danismanlik uzerine bir sirket acmak mumkun olur mu?
(6) 

Cay, beyaz ekmek, abur cubur yemeyi birakma...

nefertarii #1465521 
Nasil yaparim?

cayi kahveyi sekersiz iciyorum. bunlari cikarinca kahvalti diye bir sey kalmiyor ya...

pilates yapiyorum 3 haftadir da; duzgun de besleneyim istiyorum.

ne onerirsiniz?

edit: gencler, cayi birakmak istememin sebebi kansizlik dolayisiyla. yoksa muptelasiyim ya...
(5) 

Ikea magazasindan alis veris yapsam eve gonderim yaparlar mi?

nefertarii #1464458 
Internet satilmayan bir kitaplik modeli var; Umraniye magazasinda varmis yani bende arac yok filan, dolayisiyla teslimati merak ediyordum. Nasil oluyor tam olarak? Bir de bu Ikea'da hic (ama hic) ucretsiz kargo olayi yok gibi gorunuyor. hep mi siparisin %10'u oluyor?

tsk.
(3) 

Gardrop icin ayna yaptirmak istiyorum, ne kadar patlar?

nefertarii #1463921 
78 X 175 olculerinde aynaya ihtiyacim var, dolap kapagina taktirmak istiyorum.

1- ne kadar patlar sizce?
2- nerede yaptiririm aynaci filan mi yoksa camcilar da yapiyor mu?

tsk.
(5) 

kombinin dus suyunu isitmasinda problem var

nefertarii #1463613 
Vaillant marka kombi var. Eve yeni tasindik; kombiyle alakali da ev sahibine ulasamadik da henuz. Kombi mutfak ve banyo lavabo suyunu sorunsuz isitiyor, ama dus suyunu isitmiyor 3-5 saniyeligine hafif isitsa bile sonrasinda hemen soguyor.

sizce neden boyle oluyor dus suyunda?
(4) 

3M command nasil bir banttir?

nefertarii #1462435 
Tasindigim evde kesinlikle duvara civi cakma yapamiyorum... ama ev deli kogusu gibi bombos duvarlar filan, cift tarafli bant deneyeyim dedim en iyi bu diyorlar? daha once alelade bir bant ile denemistim boya sokmustu (boya yagli boya degildi) simdiki evde boya yagli boya nasil sorunlarla karsilasirim sizce? sokerken sac kurutma makinesiyle isi tutmanin isi kolaylastirdigini okudum ama tecrubesi olan var midir?
(3) 

cocuklugumun oyuncagini ariyorum

nefertarii #1462041 
Ya benim lego dedigim ama lego markasina ait olmayan (cakma) oyuncagim vardi...

uzerinde saat olan kova ve o kovaya konulan lego gibi blok oyuncaklardi. onu nerden bulurum sizce?
(6) 

makyaj masasi yaptirmak

nefertarii #1461911 
marangoza filan yaptirsam cok mu pahali olur?

ben hayatimda bu kadar kisir cesitliligin oldugu baska bir mobilya daha gormedim. 5 para etmez modellere fahis fiyatlar istiyorlar.

asagidaki gibi bir modellerden birini ortalama ne kadara yaptirabilirim sizce?

www.decorhubng.com

www.aliexpress.com
(8) 

plastik kutu yaptirma

nefertarii #1461869 
nereye yaptirabilirim?

1 tane lazim ya, istedigim modeli bir turlu bulamiyorum. maliyeti cok mu yuksek olur?

bunun daha buyugu:

www.aliexpress.com
(2) 

Su lambanin aydinlatmasi nasildir sizce?

nefertarii #1461852 
boyle egimli lambader ariyorum, isiktan nefret eden biriyim; calisirken filan masanin ustune egerek kullanacagim, cogunlukla aydinlatmayi kendisinden saglayacagim dekoratif bir sey olsun istiyorum.

www.trendyol.com

cok mu los olur?
(3) 

Boyle bir avizeyi nerden bulurum (farkli rengi)

nefertarii #1461550 
Linkteki avizeyi cok begendim ama altin rengi olmasi salonuma uymuyor...
siyah renklisini filan nerden bulurum? ya da... alip boyasam hangi boyayla boyamam lazim sizce?

www.gittigidiyor.com
(5) 

bonus kredi karti almak icin ne yapmaliyim?

nefertarii #1461196 
hicbir sekilde kredi karti ve hatta kredi alamadigima dair duyuru acmistim bi ara.

durum hala ayni sayilir bu arada; gecenlerde garanti bankasi aradi (okulum calisiyordu dolayisiyla 7 yildir kullanmadigim bir hesabim var; kart filan nerde allah bilir) kredi karti ister misiniz dedi; ben de verirseniz alirim dedim :)

tamam dedi iki saat telefondan islem yapti filan, sonra bi cevap geldi reddedilmis...

- yurt disina freelance is yapiyorum, sahis sirketim var, dolayisiyla surekli doviz akisi oluyor hesabima. hos bu para yapi kredi'de duruyor maalesef ki ama yine de hicbir banka bana ne kredi ne de kredi karti vermiyor.

-kredi notum ortalamanin hafif altinda, yukseltmek icin kredi kullanin diyorlar kredi vermiyorlar.en son zor bela teb'den yok yere kredi cektim bu ay 2. taksidi odeyecegim (aylik 2.000 taksit).

-halihazirda bir de enpara kredi kartim var 3250 tl limitli o da limit arttirmiyor.

bu neden boyle ya?
bu arada duyuru acmamin esas sebebi sanirim bonus en avantajli kartmis (miles & smiles, 24 taksit filan) onu nasil alabilirim ya?
sirket hesabimi garantiye tasimayi dusunmustum mobil arayuzu vs daha iyidir diye, onu da pek tavsiye etmediler nedense...

siz ne onerirsiniz?
(4) 

3.5-4 metre uzaklik icin 127 ekran tv iyi midir?

nefertarii #1461075 
philips'in bir modelinde karar kildim; bi 127 ekran bir de 147 ekran secenegi var.

147 cok buyuk geldi bana (su an tv kullanmiyorum), ara bi boyut da yok o modelin.

ne dersiniz?
(4) 

Eve alarm taktirmali miyim?

nefertarii #1460980 
kiraci olarak girilen eve alarm taktirmali miyim? 4.kattayim.

cok uzun sure kullanir miyim bilmiyorum 1-2 sene kesin; bunlar transfer edilebiliyor mu? aklima gelmesinin sebebi karsi komsuda gordum :D

apartman site icinde degil, ama etrafi cevrili. en dis kapi otomatige bagli degil; apartmanin kendisinin goruntulu diyafonu var.
(1) 

Dsmart abonelik iptali

nefertarii #1460624 
Merhaba,
Ben tasiniyorum (ayin 5'inde), dolayisiyla Dsmart'tan kurtuluyorum sonunda. abonelik iptali icin ne yapmaliyim? transfer yapilmadi turk.net'e gececegim; cihazi teslim almak vs diyorlar, o modem mi oluyor? bir de ben once yalin internet ile basladim sonra tv + internet aldim filan; gerci o tv+internet kutusunu nereye koydum hatirlamiyorum ya. modem duruyor tabi.

fax cekilmek zorunlu mu cidden?

ne yaziyorsunuz, ne kadar surede cevap aliyorsunuz?

tsk'ler.
(2) 

farkli bir psikolog deneyeyim mi?

nefertarii #1460405 
1.5 yil once cocukluk travmasi, ruhsal olarak kisir donguye girmem, kafanin surekli dolu olmasi ve odaklanamama gibi sebeplerle gec de olsa terapiye basladim. cidden cok fayda da gordum. kendi isimi kurdum, aileme karsi daha belirgin tepkiler gostermeye kendimle onlarin arasina duzgun mesafe koymayi basardim. emdr tedavisi uyguladi, travma acisindan hafifledigimi hissediyorum.

ancak yine de asamadigim seyler var; bir tikaniklik hissi, kaygi duzeyim duzelse de tam dusmedi vs. ustune araya pandemi girince ekim'den beri filan gorusmedik zaten (ondan onceki seansimiz mart'taydi zaten). simdi ben acaba baska bi psikolog mu denesem diye dusundum.

ne tavsiye edersiniz?
(16) 

Philips ambilight tv?

nefertarii #1460223 
Tavsiye eder misiniz?
Arkadas kime sorsam Samsung, LG, Sony, Philips almayin diyor. tavsiye edilen bir marka yok sanirim?

Smart tv ariyorum, daha once de sordum ama lutfen duzgun (oled istemiyorum) bir marka onerir misiniz?
(2) 

Istanbul'da havuza girip ders veren yuzme hocasi

nefertarii #1459867 
Nerde var? Kime sorsam girmiyor diyorlar. Yetiskinler icin, havuza girip bilal'e anlatir gibi anlatan, hatta havuzun tamamini filan kapatabilecegim (1 saatligine) bir yuzme kursu ariyorum. (Kadikoy'den kolay gidilecek bir yer olursa sevinirim)

Simdiden tesekkurler.
(6) 

Kurumsal icin TEB nasil bir bankadir? Ya da hangi banka olsun sizce?

nefertarii #1459570 
Yapi Kredi'den gecmeyi dusunuyorum. home-office sahis sirketi ve bir tek ben calisiyorum.

Dijital bankaciligin yeterince isimi gormemesi, sundugu limitler vs nedeniyle yapi kredi'den hic memnun degilim.

TEB icin ne dusunuyorsunuz? Ya da hangi banka olsun?
(3) 

rahat sandalye ariyorum?

nefertarii #1459194 
4 tane filan lazim; yemek masasi icin alacagim ama ayni masada calismayi da dusunuyorum (bilgisayar basi is).

hangi markayi/modeli onerirsiniz?

sunun rahatligini ovuyorlar; sanirim sirtimin selameti icin boyle bir sey bakmam lazim:

www.enzahome.com.tr

ne dersiniz?
(3) 

su sandalye rahat midir?

nefertarii #1459156 
www.ikea.com.tr

minder satin alsam oturma alani cok kuculur mu?
(5) 

Hangi internet servis saglayici kullanayim?

nefertarii #1459017 
Esenyurt'tan Erenkoy'e tasinacagim; bu upgrade'e bir de interneti dahil etmek istiyorum.

dsmart'in alelade bir paketindeydim ve ha tasindim ha tasinacagim diye herhangi bir islem yaptirmadim.

simdi kontrol ettim sanirim fiber altyapi var tasinacagim evde; neye dikkat etmeliyim?

neyi onerirsiniz?

Tesekkurler.
(2) 

Bilgisayarim mobil verime baglanmiyor?

nefertarii #1458642 
bilgisayar lenovo x380 yoga; telefon iphone 11. personal hotspot'a baglanamiyorum cildiracagim. baglaniyormus gibi yapip sonra "baglanti saglanamadi" uyarisini aliyorum.

bu arada bu sikinti hep vardi evdeyken baglanmiyor; bunun sebebi ne olabilir?
(8) 

Smart TV alacagim. Ama hangisini?

nefertarii #1458184 
anlamadigim bir dunya parametre var. aslinda eksi'de dev bir entry vardi debe'ye giren ama bulamiyorum simdi.

led mi oled mi qled mi neoplazma mi lcd mi? kac hz, kac usb girisi hdmi girisi olmali?

kanal gecis suresi diye neye dikkat etmeliyim?

curved ekran mi yoksa flat mi?

kimi samsung al diyor, kimi de samsung hic iyi degil diyor.

yani benim icin onemli olan seyler aslinda fiyatina degmesi; diyelim ki 6-7k'ya kadar cikarim.

kullanip memnun kaldiginiz smart tvler nelerdir?

tesekkurler.
(9) 

Superbox nasil? Alinir mi? artisi eksisi?

nefertarii #1457791 
internetim berbat. tasinacagim diye dsmart taahhutumu yenilemedim.

herkes superbox'i cok ovuyor; alinir mi?

artisi eksisi nelerdir?
(3) 

Uzerinde harf olan kamp havlusu nerden bulurum

nefertarii #1457707 
Evet ismin bas harflerinin oldugu 3 tane kamp havlusu lazim, yalniz nerden bulunur bilemedim.

bilen var midir?
(8) 

Boyle bir bicagi nerden bulabilirim?

nefertarii #1457700 
www.thecookingguild.com

nerde satilir? satir bicak diye ariyorum ama yine de bunun gibi degiller ya.

bilen var midir?

edit: siparis verirsem gumruge takilir mi?
(1) 

Yilbasi icin hediye onerisi [onemli]

nefertarii #1457499 
Yilbasi icin beraber calistigim 7 kisiye hediye gondermeyi planliyorum.

Ama soyle ki, bunlardan ikisi iskocya biri galler'de; biri malta'da, biri ingiltere'de ikisi de isvec'te. grup komple kadin. dordu ust pozisyonda digerleri benimle ayni pozisyonda.

Hepsi nerdeyse 1 senedir kontratli olarak calistigim kisiler istiyorum ki jest olsun malum christmas'a onem veriyorlar, ve kontratimin gelecegini de olumlu etkilesin.

sorularim:

1) ne onerirsiniz? nasil bir butce ayirmaliyim? amazon'dan siparis vermeyi dusundum?

2) gonderimi nasil yapabilirim? daha once yurt disindaki bir arkadasim benim amazon hesabindan giris yapip ordaki adresine siparis verince amazon hesabimi guvenlik gerekcesiyle donduruip sifremi degistirmemi istedi vs. bunun olmamasini nasil saglarim?

onerilerinize acigim :)
(2) 

Eczaci ucuk icin tirozin onerdi?

nefertarii #1456841 
Cok ucuk cikariyorum (bagisiklik icin her seyi yapiyorum ama yine de cikiyor).

Neyse Valtrex 500'luk deneyeyim dedim. Eczacidan istedim, cikmasini onlemez dedi. Bunu alacagim dedim aldim. Sonra odeme yaparken bana dedi ki, eger bu da ise yaramazsa solgar'in tirozin diye bir urunu var onu veririm size; arastirirsaniz gorursunuz zaten dedi.

hic duymamistim bunu? cidden etkili mi ya? bilen kullanan var mi?
(3) 

Gunes kremi tavsiyesi?

nefertarii #1456477 
Akneye meyilli yagli bir cilde sahibim. Hangi marka gunes kremini onerirsiniz? Solante pigmenta cok agir geliyor, herhangi bir tinted urun de kullanmak istemiyorum.

Dermalogica nasildir? Tecrubesi olan paylasabilir mi?
(1) 

Webinar indirmek istiyorum

nefertarii #1455475 
Nasil yapabilirim? isle alakali webinarlar oluyor; kayitli olanlari web sitelerinden indirmek istiyorum. bunun bir cozumu var midir?
(3) 

dyson v10 alacagim. Animal mi yoksa absolute mu? [cahile anlatir gibi]

nefertarii #1454961 
Evde kedim var. Dunya kadar tuy dokuyor. Dyson V10 almayi dusunuyorum ama iki cesidi var sanirim. Hangisini almaliyim?

Tsk.
(3) 

Kadikoy Egitim Mahallesi'nde yasanir mi?

nefertarii #1454883 
Kiralik ev bakiyorum; bir turlu bulamiyorum. Egitim mahallesi filan nasildir nasil yerlerdir? Bir kadin yasayabilir mi guvenle? Fahrettin Kerim Gokay paralelinden filan bahsediyorum.

mobil görünümden çık