Tercihen Avrupa yakası, 81 yaşındaki dayıma teşhis konuldu. Bu arada tecrübesi olanlar, doktora gitmeyi reddediyorsa nasıl ikna edebileceğimiz konusunda tavsiye verebilir mi?




 

Doktora gitmeyi reddetmesi gerginlik ve sinir düzeyi artıyor maalesef, aksileşme, uykusuzluk, sinir patlamaları oluyor benim babannem de alzheimerdı. o dönem yiyeceğine (çorba vs) katmak için damla şeklinde sakinleştirici vermişti ilk doktor ama kalabalık bir şekilde gezmeye gidiyoruz diye çıkarıp götürmeniz gerekecek muhtemelen randevu öncesi biraz arabayla dolaştırıp rahatlamasını sağlayıp en azından ilk ilaçları yazılasıya kadar bu yöntem denenebilir, konuşarak ikna olması zor olabilir. Şu an sizi tanıyorsa ve daha bilinci yerindeyse tedavi görmesi süreci biraz rahatlatır, ilerlediğinde hiç güvenmeyebilir çünkü. Çok ciddi atak dönemi gelirse ambulans çağırabilirsiniz çok mecbur kalırsanız bazen sağlık çalışanları ikna edebiliyor.

titanic kemancısı

gitmek istemiyorsa ve kimseye zararı da yoksa götürmeyin. benim annem de gün aşırı ambulans çağırttırır hastanelerden gelmek istemezdi. ergenekon dosyası gibi tahlil birikmişti evde. en son parol bağımlısı olacaktı artık vermedik valla. iki bağırdı çağırdı komşulara şikayet etti ama en azından hastane koridorlarından kurtulduk.

geveze yazar

@geveze yazar alzheimer çok agresif şekilde ilerliyor gitmek istemezse götürmeyin demek ne demek organlar iflas ediyor hiçbir şey bilmediğin çok belli.

titanic kemancısı

@titanic kemancısı, ben senelerdir alzaymırlı hasta yakınlarını takip ediyorum. ilaçlardan sonra uyku düzeni bozuldu, yatağı ıslatmaya başladı diyor birçok kişi. doğru ilacı bulmak için anneme babama eziyet ettik maalesef işe yaramadı bıraktık rahatladık diyenler de var. herkes aptal bir sen akıllı değilsin. alzaymırlı hastaların organlarının iflas ettiğini de senden duydum.

geveze yazar

titanic kemancısı +1

Bir şekilde huyuna gidip ikna etmeniz gerekecek. Anladığım kadarıyla şu an hastalığın başlangıç evresinde. "Gel beraber bir kontrole gidelim" tarzında yaklaşabilirsiniz belki.

Maalesef hastalığın doğası gereği her sene bir öncekinden daha kötü olacak. Doktorunuzun vereceği ilaçlar başta iyi gelecek, bir süre sonra onlar da işe yaramamaya başlayacak. Belli bir evreyi geçtikten sonra da hiçbir şekilde tek başına bırakamayacağınız bir hale gelecek.

Bu hastalığın bakımı inanılmaz yıpratıcı bir süreç. Altından kalkamayacağınız bir seviyeye geldiğinde profesyonel bir bakım hizmeti almanızı tavsiye ederim.

pispinti
1

mobil görünümden çık