kök’ün bilmecesi

isveperver #1577504 
sözleri karıştırıyor olabilirim ama “bir bilmece aaaah, zamanı durdurmaca” diye başlayan kök şarkısını ne ettiysem bulamadım. bilmece isimli albümlerindeki “bulmaca” direkt altyapı olarak bu şarkı sanıyorum, ama sözleri yok. noldu bu şarkıya yahu?
(1) 

Bu hangi türküydü?

isveperver #1573152 
Gözümün önüne sıra gecesi görüntüsü, mahzun kırmızıgül falan geliyor.

voca.ro

trafik kazası sonrası polisin ifade almaya gelmemesi

isveperver #1571040 
selam. 2 haftadır kaza geçiren taraf olarak ifademiz alınacak diye bekliyoruz, defalarca karakolu aradık fakat hala gelen giden yok. kaza geçiren yakınım da kalkıp yürüyemediği için ifadeye gidemiyor, polisin kesinlikle gelmesi lazım yani. polis, karakolda yeterli sayıda polis olmadığı için gelemediğini söylüyor. en son dün için anlaştık, adres alındı. ancak hala ortada yoklar. polisin söylediğine göre konunun savcılığa gidebilmesi için tek eksik de kazazedenin ifadesi. nasıl bir yol izlemeliyim? sürecin bu şekilde uzaması ne kadar doğru?
(2) 

deri bot nereden alınır?

isveperver #1568514 
hakiki deri ve sağlam ürünleri olan hangi markalar var? fiyat olarak 5 haneli rakamlara ulaşmayacak klasik bir model arıyorum. desa tercih edilebilir bir markadır mesela?

ingiltere 2010/2012 iç saha forması

isveperver #1568076 
nerden edinilebilir?

images.app.goo.gl
(3) 

zayıf duran kol, sıkınca nasıl bu kadar kütle kazanabiliyor

isveperver #1567241 
bu ne çeşit bir antrenman ya da fizik sonucu mümkün olabiliyor? doğal mı?

www.instagram.com

instagramda story’ye bakanların sıralaması

isveperver #1567166 
Etkileşim, like, dm vs ile ilgili diye okudum birkaç yerde. fakat birkaç sene önce konuştuğum birisi var mesela. uzun zamandır aramızda dm’den kısa da olsa mesaj gönderme falan yok. sadece denk gelirse fotolarıma like atıyor bazen, hepsi bu. ve buna rağmen story izleyenler arasında genellikle tepede yer alıyor. burdan hareketle ne gibi bir çıkarım yapılabilir?
(4) 

gülünmemesi gereken yerde yahut olur olmadık gülmek

isveperver #1566165 
toplu taşımada, cenazede, toplantıda, arkadaşla kahve içerken vs aniden gelen bağlamdan kopma ya da içinde bulunulan durumun farkındalığıyla beraber gülmek psikolojik bir problem midir? delilerce kahkaha değil belki ama en azından bir tebessümle başlayan, zamanla belki artan ya da azalan ve anlamsız karşılanan gülüşmelerden bahsediyorum.

uykumu yarıda kesip soruyorum bu soruyu şu an.
(5) 

too cool to do drugs

isveperver #1565246 
usa’de uyuşturucu karşıtı propaganda yapmak adına ilkokul öğrencilerine bu cümlenin yazılı olduğu kurşun kalemler dağıtılıyor ve bir öğrenci fark ediyor ki kalemi traşladıkça cümle “cool to do drugs” - “do drugs” gibi uyuşturucuyu özendiren bir forma bürünüyor. sonra kalemler geri toplatılıyor ve tam tersi şekilde basılıp dağıtılıyor falan.

anlamadığım şey “too cool to do drugs” cümlesi nasıl uyuşturucu karşıtı anlam içeriyor?
(2) 

Islıkla çaldığım bu şarkının ismi neydi?

isveperver #1564921 
Selam. “How did you” ya da “how …” şeklinde başlıyordu sanki. Ağır aksak bi temposu var ve şarkıcı neredeyse konuşma tonuyla söylüyordu şarkıyı.

voca.ro

baymak plus 240 fi kombi ses ve sıcaklık sorunu

isveperver #1549997 
birkaç dakikada bir petek sıcaklığı artıyor ve azalıyor (-10, +10 derece). yükseldiği sırada da bir uğultu sesi geliyor. sıcaklık değerinin bu kadar sık bir şekilde yükselip düşmesi ve ses çıkarması normal mi acaba?
(1) 

çocuğun oyuncak arabaları çarpıştırdığı eski türk filmi

isveperver #1548465 
sanırım yılmaz güney'in bir filmiydi bu. bilen var mıdır?

acil 350 adet cam tüp

isveperver #1545154 
mantar başlığıyla (mantar olması şart) beraber max 8 cm uzunluğa ve 1 cm çapa sahip cam tüplere ihtiyacım var. sözlük'ten de yazabilirsiniz, teşekkürler.
(4) 

Qr kod oluşturmak

isveperver #1543998 
free şekilde qr oluşturduğum vakit, bu kod, bağladığım link varlığını sürdürdüğü müddetçe kendini korur mu? öyle olması çok önemli çünkü aksi takdirde büyük zarara girebilirim. bana son tahlilde sonsuza dek kullanabileceğim 1 qr kod lazım yani, nerden ve nasıl?

görseldekine benzer kolye

isveperver #1543897 
şu kafada bir kolye arıyorum ama bulduklarımın taşları dandik duruyor. kolye olmasa da buna yakın taşları nerden bulabilirim?
(4) 

iphone 11 eski sayılır mı

isveperver #1542643 
özellikle kamerası için iphone almak istiyorum. telefonda yapacağım max atraksiyon video çekmek olacak. bazıları eski diyor ve 12 mini öneriyor. sizce?
(2) 

icralık olan babanın borcu çocuklarına yansır mı

isveperver #1535659 
babanın sağ olması durumunda ve vefatı sonrasında çocukların banka hesaplarına vs haciz gelebilir mi? hiçbir mal varlığı olmayan bir babanın mirasçısı olmak zorunda mıdır?
(1) 

bir western filminden meksika müziği

isveperver #1531670 
yüksek ihtimal clint eastwood'un oynadığı bir western filminde bir gitar müziği vardı. hatırladığım şu, birbiriyle çatışan 2 grup var. gece cephelerinde oturuyorlar. o esnada cephelerden birinden gitarla çalınan bir müzik duyuyoruz. karşı cephedeki karakter de bu müziğin "meksika ölüm müziği" olduğunu ve amaçlarının psikolojik olarak onları yıldırmak olduğunu söylüyordu. neydi bu müzik?
(1) 

evde süet ayakkabı temizleme

isveperver #1527822 
şampuanla temizlendiğini duydum ama işe yarar mı sizce? yoksa hiç uğraşmadan direkt özel temizlik köpüklerinden falan mı alayım?
(1) 

hangi teorem/paradoks?

isveperver #1525737 
okuduğum ve modellemesini izlediğim bi teorem/paradoks vardı. hatırladığım kadarıyla tahtaya 2 ayrı kaynaktan ışık parçacıkları (?) çarpıp geçiyordu ve kilit kısım şu: gözlemcinin tahtayı izleyip izlememesi, sonucu tamamiyle değiştiriyordu.

büyük oranda salladım gibime geldi ama ortada gözlemcinin varlığıyla değişkenlik gösteren bir durum vardı. neydi bu?
(1) 

Decathlon ürün kiralama hakkında

isveperver #1521975 
Merhabalar. Decathlon'dan kamp sandalyesi kiralamak istiyorum. Ödemenin nasıl yapıldığını merak ediyorum. Sandalyenin ücretini kredi kartından direkt çekip, işin sonunda kiralanan gün sayısını alarak artanı mı iade ediyorlar yoksa kiralamak istediğim gün sayısına göre mi bir bedel çıkarılıyor? teşekkürler.
(7) 

su almayan yüzücü gözlüğü

isveperver #1517373 
profesyonel değilim, haftada 1-2 havuza gidiyorum. decathlon'dan yaklaşık 4 sene önce aldığım gözlük çok kötü, kafamı suya soktuğum an su alıyor içine. fiyatı uygun (200 - 300 tl'ye güzel bir gözlük alınır gibi?) , kullanışlı ve kaliteli bir gözlüğe ihtiyacım var. teşekkürler.
(2) 

istanbul'da ingilizce kursu tavsiyesi

isveperver #1511202 
sıfırdan öğrenmeye başlayacak bir yakınım için kurs arayışı içerisindeyiz. kendisi birkaç kurumla görüşmüş ama biraz kararsız. bizzat deneyimlediğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır?

~avrupa yakası öncelikli.

one way vision baskısı için tasarım dosyası özellikleri nasıl olmalı?

isveperver #1507104 
cmyk, 300 dpi çalıştım. tasarım ebatı da 250x400 cm. mesela internette okuduklarıma göre ebat büyüdükçe dpi küçülüyor sanırım. yazdığım ebatlar için kaç dpi sağlıklı olur? bir de tasarımda background'a bir fotoğraf koymamız lazım. kullandığım fotoğrafı shutter'dan aldım, 300 dpi ve piksel cinsinde. bu baskıda sorun olur mu, cm'ye çevirmemiz gerekir mi? bilmem gereken başka bir şey var mıdır? teşekkürler.
(1) 

Ortaokul yardımcı kaynak önerisi

isveperver #1505932 
6. sınıf öğrencisi için türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgiler derslerinden konu anlatımlı soru bankası arıyorum. hangi yayınları/kitapları önerirsiniz? teşekkürler.
(6) 

Windows 7 pikselleşme sorunu

isveperver #1503654 
Güvenli modda açınca ekranda herhangi bir sorun yok. ama normal başlatınca ekran piksel piksel oluyor. sorunun kaynağı ne olabilir, çözüm olarak ne yapılabilir? teşekkürler.

Askerlik erteleme başvurusu

isveperver #1502873 
lisans yeni mezunum. e devlet üzerinden başvuru yaptım. bu başvuru sonucunda erteleme işlemi 2 yıl için mi gerçekleşmiş olacak? ayrıca askerlik şubesine gitmeye gerek var mı? teşekkürler.
(1) 

Gaspar Noe - öğrenciyken çektiği film?

isveperver #1502728 
bitirme projesi olarak bir film çekmiş sanırım ama bulamadım bir türlü. var mı bilen?
(1) 

cemil şov'un olayı nedir

isveperver #1501077 
kısa metrajlı bir filmdi de şuan uzun metraja mı çevirdiler?
(1) 

Mobilde youtube neden geç açılıyor?

isveperver #1499497 
sorun videolarda değil, bizzat aplikasyonun açılışından bahsediyorum. internetimde bir sorun yok. evdeki diğer telefonlarda da aynı şeyi gördük. youtube music dahil.
(4) 

backwoods puro nerden alıyorsunuz

isveperver #1497243 
önceden çoğu tekelde kolaylıkla bulunabiliyordu. backwoods çok iyi bir puro değil belki ama şimdi herkes çok daha kötülerini aynı fiyata satıyor. istanbul'da nerde bulabilirim acaba?
(2) 

2 yıllık sağlık bölümü okumak

isveperver #1496778 
sağlık meslek lisesi mezunu biri 2 yıllık ağız-diş, patoloji vs okusa, dgs ile 4 yıllığa tamamlama durumu olmadan iş bulma konusunda zorlanır mı? öğrencilik döneminde veya sonrasında iş bulma sürecini kolaylaştıracak neler yapılabilir? özellikle sektörde yer alıp tavsiyesi olan varsa çok müteşekkir olurum.
(2) 

hoparlör + klavye + mouse + ped önerisi

isveperver #1496588 
merhaba. arkadaşım evde kendi çapında ara sıra belli başlı oyunlar (csgo, valorant, pes vs) oynamayı düşünüyor. bunun dışında youtube, twitter falan takılıyor. gamer değil fakat oyun oynadığı vakit canını sıkmayacak ürünler lazım. hepsine totalde 400 tl civarı harcayabiliriz sanırım. ortalama böyle bir bütçeyle neler alınabilir?

kendisi 250 tl'ye bir şeyler bulmuş ama çok anlamıyor olmama rağmen tatmin edici ürünler olmadığını düşündüm. teşekkürler şimdiden.
(4) 

Blender seti önerisi

isveperver #1496078 
300-400 tl dolaylarında fiyat/performans ürünü arıyorum. arzum'un birkaç modeline baktım ama yorumlarda dişlilerin dayanıklı olmadığını yazmışlardı. çok sert olmayan malzemeleri çırpmakta sorun yaşatmayacak bir makine lazım bana. ayrıca güvenilirlik açısından hangi platformlardan satın alabilirim merak ediyorum.

istanbul fatih periodent diş hekimliği

isveperver #1494839 
burda tedavi görmüş olan, bilgisi olan var mıdır acaba? hekimler türk değil sanırım ve fiyat olarak da biraz uygun gibi. ortodonti tedavisi için tercih edilebilir bir yer midir, klinik ne zamandır faal durumda? biraz şüpheci yaklaşıyorum da.
(1) 

yks ek tercihler hakkında

isveperver #1494649 
mantığı nedir bunun tam olarak? şimdi üniversitenin belirtilen kontenjanı 15 ise mesela, yerleşen de 15 olduğu vakit ek tercihlerde kontenjan açılıyor mu? yoksa 15 kişilik kontenjan sabit mi?
(3) 

sabiha gökçen havalimanına ulaşım ve otobüs tarifeleri

isveperver #1492510 
öncelikle gop'tan taksim'e geçip sg2 hattını kullanarak havalimanına geçmeyi düşünüyorum. sabah 8 civarı çıkıcam sanırım. merak ettiğim 2 şey var, birincisi bu güzergaha alternatif bir ulaşım şekli var mıdır? ikincisi, sg2 hattı öho olarak geçiyor galiba. öğrenci akbilimle binebiliyor muyum bu araca ve ücret konusunda iett ile bir farkı var mı? teşekkürler.
(5) 

12 haneli telefon numarası

isveperver #1484434 
türkiye alan koduyla bazıları aranıyor ve şahıslar bizzat açıyor telefonu. arkadaşım beni arayacakken fazladan 1 numara eklemiş yanlışlıkla, başkası çıkınca fark etti. tekrar arayıp sormaya çalıştık bu sefer ulaşılamıyor dendi. numaraları değiştirerek aramaya devam ettik. birkaç kişiyle bu şekilde konuştuk ve hepsinin sesi belli bi yaşın üzerindeymiş gibi geliyordu. bu nasıl oluyor? teşkilat mı bunlar :d

not: 12 haneye, numaranın başındaki "0" da dahil.
(2) 

açık senetin akıbeti

isveperver #1484292 
yaklaşık 5-6 yıl evvel imzalanmış, tarihi ve tutarı yazmayan senet hukuki açıdan ne teşkil eder? alacak - verecek durumu devam ediyor mu? alacaklı istediği rakamı yazsa ne olur?
(1) 

videodaki aletin ismi nedir

isveperver #1481359 
5. saniyede adamın çevirdiği aletin ismi ne arkadaşlar?

youtu.be
(4) 

bu ayakkabılar sahte mi?

isveperver #1475453 
normal fiyatlarının baya aşağısında satıyorlar. instagram'da gördüm, alan memnun satan memnun gibi bi havaları var. güvenilir de gözüküyor ama bu kadar ucuz olmalarının sebebi ne, alınır mı dersiniz?

www.shopier.com
(1) 

mobilde slow shutter speed ile video çekmek

isveperver #1474075 
huawei mate 20 lite kullanıyorum ve sanırım dediğim ayarda video çekmeme müsaade etmiyor telefon. fotoğraf çekebiliyorum ama. bu telefonda istediğim şeyi yapma şansım var mı ya da bunu sağlayan bi aplikasyon falan?
(2) 

istanbul çağlayan'da yaşanır mı?

isveperver #1473832 
herkes kötülüyor ama hiç mi temiz mahalle yok çağlayan'da?
(2) 

sanat ve tasarım aktüelini nerden takip ediyorsunuz?

isveperver #1471899 
örneğin sosyal medya tasarım trendlerine nerden bakıyorsunuz? takip ettiğiniz farklı alanlarda spesifik insanlar var mı? sormamın sebebi, bazı tasarım alanlarında bariz geri kalmış olmam. son dönemlerde kurumsal ağırlıklı işlere bakmaktan sosyal medyanın görsel diline uzak kaldığımı fark ettim. çoğunlukla behance'e bakıyorum.
(8) 

sigara tırnağı nasıl sarartır

isveperver #1471331 
işaret parmağımdaki tırnağa çok dikkatli baktığımda hafif bi sararma gördüm. birçok sebebi olduğu söyleniyor ama bence sigara kaynaklı. peki sigara bunu nasıl başarıyor?
(4) 

batarya ömrü biten laptop

isveperver #1468820 
batarya tamamen bitik durumda. sanırım 3-4 aydır da prize takılı vaziyette kullanıyorum, bataryayı da çıkarmadım hiç bu arada. ağırlıklı olarak adobe ve chrome, bunların dışında da nadiren csgo açıyorum. mümkün olan en kısa sürede bi batarya almak istiyorum ama şuan biraz daha ertelemek zorundayım. yeni batarya almadan bu koşullar altında daha ne kadar kullanabilirim ve laptop'ı bu şekilde kullanmak ne gibi sorunlara yol açabilir?
(6) 

kedi neden sürekli mauv diye ses çıkarır

isveperver #1468140 
evimde kedi beslemedim hiç. her ne kadar gerek kalmasa da pencere önüne su, yiyecek vs bırakıyorum arada. kaldırımlarda yeterince mama hatta kulübe bile var. dolayısıyla artık birbirimize alıştığımız bir sokak kedisi de var. yalnız geçenlerde hiç tanımadığımız bir kedi çıkageldi. sürekli ortalıkta dolanıyor. bahsettiğim diğer kedinin mekanına çöreklendi gibi sanki. bu sonradan gelen kedi de boş buldukça mauv mauuuv diye bağırıyor. bunun sebebi nedir sizce? artık buralı olduğunu varsaydığım kediyle aralarında yer kavgası yapıyor olabilirler mi? yoksa şu "mart ayı geldi" muhabbeti falan mıdır?
(2) 

yaklaşık 10 sene önce denk geldiğim film

isveperver #1467324 
digiturk ya da dsmart film kanallarından birinde izlemiştim. gençlik filmiydi. çocuk filmi demek belki de daha doğru olacak çünkü 12-13 yaşlarında çete gibi takılan bi grup çocuk vardı. yanlış hatırlamıyorsam her birinin bisikleti vardı ve tıpkı koca koca motorcular gibi kendilerine özel polar ya da ceket tarzında kıyafetleri vardı. sanırım logoları da kabarık tüylü ve hafif iri bir köpekti. kahverengi/turuncu diye hatırlıyorum. ayrıca çocukların hepsi erkekti ama aralarından birisi de kız çocuğuydu. hatırladığım spesifik bi sahne yok ama genel anlamda sürekli kalabalık halde hareket eden bücürler geliyor aklıma. tahminimce 2005 sonrası çekilmiş bi filmdir.
(4) 

maskeli tesisatçıdan corona bulasma ihtimali?

isveperver #1466320 
bi tesisatcı cagırdık, 2 gundur ugrasıyoruz. bugun fazlasıyla halsiz oldugunu soyledi ki hareketlerinden belliydi zaten. isi bıraktı hastaneye gidip tekrar geldi falan. öksürme hapsırma vs yoktu, agzında maske vardı hep. ben de o calısırken yanında durdum tabi. dibinde beklemesem de yakın sayılırdık. odanın camı da hep acıktı. biraz tedirgin oldum simdi. bu durumda virüs bulasır mı? evdekilere karsı tedbiren maske taksam mı bi süre?
(3) 

post punk, synth pop vs çalan grupların albüm kapakları

isveperver #1464672 
önce molchat doma'da dikkatimi çekti. daha sonra farklı gruplarda da görmeye başladım. çeşitli bina fotoğraflarını albüm kapağı olarak kullanıyorlar. sanat tarihi ve müzikle de kendi çapımda ilgilendiğim için aradaki bağlantıyı kuramamaktan dolayı açıkçası biraz eksik hissettim. kaçırdığım bir şey var ama anımsayamıyorum galiba. özellikle bu janrlar dahilinde yapılan müzikle, eski mimari akımlar öncülüğünde dikilmiş binaların ortak noktası nedir? bu bağlamda hangi konu başlıklarını inceleyebilirim? teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık