(3) 

post punk, synth pop vs çalan grupların albüm kapakları

isveperver #1464672 
önce molchat doma'da dikkatimi çekti. daha sonra farklı gruplarda da görmeye başladım. çeşitli bina fotoğraflarını albüm kapağı olarak kullanıyorlar. sanat tarihi ve müzikle de kendi çapımda ilgilendiğim için aradaki bağlantıyı kuramamaktan dolayı açıkçası biraz eksik hissettim. kaçırdığım bir şey var ama anımsayamıyorum galiba. özellikle bu janrlar dahilinde yapılan müzikle, eski mimari akımlar öncülüğünde dikilmiş binaların ortak noktası nedir? bu bağlamda hangi konu başlıklarını inceleyebilirim? teşekkürler.
(3) 

bu dönemde staj yeri bulmam imkansız mıdır

isveperver #1464190 
aslında kafamda çok soru var. grafiker olarak gönüllü staj yapmak istiyorum. okul sigortayı karşılamıyormuş. sektörde henüz deneyimim de yok açıkçası. fakat bi stajyer için yeterince donanımlı olduğumu düşünüyorum. birçok yere de mail attım ama geri dönüş yapmayacaklar gibime geliyor. ileride sektöre grafiker olarak girişim hususunda cv'mde iyi bir izlenim yaratmak için nerelere başvurabilirim? bunun da öncesinde beni bu koşullar dahilinde stajyer olarak kim alır? mezun olmama ramak kaldı ve maalesef jeton biraz geç düştü, son sınıfım çünkü. yol gösterecek biri olursa gerçekten minnettar olurum. geleceğim konusunda kaygılanmaya başladım artık :/
(5) 

mail vasıtasıyla dolandırıcılık

isveperver #1463862 
karşı taraf mail atarak malezya'da yaşadığını, kanser hastası olduğunu, kocasının uçak kazasında öldüğünü ve yüklü miktardaki parasını bana, fakirlere yardım etmem için göndermek istediğini söyledi. en son küfür ettim ama bu konuşmayı sürdürseydim başıma ne gelebilirdi? tahminimce hindistanlı bi dolandırıcı grubu falandır.
(2) 

videodaki sesi texte çevirme

isveperver #1463193 
bu işi türkçe - türkçe olacak şekilde kelimeleri çok kaybetmeden nasıl halledebilirim? google'ın sesle yazma zımbırtısını denedim, algılayamayıp saçma şeyler yazıyor.
(8) 

giriş seviye org önerisi

isveperver #1461035 
aslında daha çok synth soundlarıyla uğraşmak için almak istiyorum. evde kendi çapımda john carpenterlık yapabileceğim çok pahalıya kaçmayan marka model önerir misiniz? casio ctk serisini gördüm mesela. fiyatları uygun gibi. bide tuş hassasiyetli olursa iyi olur?
(2) 

yurtdışından tişört siparişi ve gümrük vergisi

isveperver #1457570 
wish ve amazon gibi sitelerden tişört alınır mı? gümrük için ne kadar ödenir?
(5) 

Covid 19 belirtileri en erken ne zaman başlar

isveperver #1457043 
bu virüs, gün içinde 4 - 5 saatlik zaman diliminde boğazda bir sızı ile ben burdayım der mi mesela?
(5) 

implant tedavisi hakkında

isveperver #1455865 
bir arkadaşımın sorusu, doğrudan aktarıyorum:

3 sene önce 20'lik dişlerin o tarafındaki bir dişimde çürük vardı doktora gittim ve dişin yarısını kesip kaplama yaptı. 2 hafta sonra o diş ağrımaya başladı. sonra tekrar gittim, bana bu diş çekilip implant yapılacak dedi. ben de yapmak istemedim öyle kaldı. bu senenin başında kaplama düştü. dişimde ağrı yok ama şişiklik var diş etinde. bu aralar ağrıyor. tekrar gittim doktora, dedi ki köküne bakılır eğer halledilirse kaplama yapılır yoksa implant veya köprü yapılacak. yaşım 22 implant nasıl bir işlemdir konu hakkında fikirlerinizi belirtirseniz memnum olurum.
(7) 

turşu kavanozundan neden ses geliyor

isveperver #1454999 
ilk defa yapıyoruz. biraz gözlemledim ve sanırım hava kaçırıyor. olağan bir şey mi bu?
(1) 

la cucaracha (1998) altyazı

isveperver #1454047 
türkçe altyazısını bulamadım. bari ingilizcesini bulayım dedim, o da yok. nerde bulabilirim?
(7) 

internet üzerinden en hızlı dosya aktarım şekli

isveperver #1453975 
Bi arkadaşımda 3 gb'lık film var. bunu bana hangi ortamdan daha hızlı gönderebilir?
(2) 

Google Play Store'dan herhangi bir şey indiremiyorum

isveperver #1452874 
verileri, önbellekleri sildim. telefonu yeniden başlattım. google hesabımı kaldırıp yeniden ekledim. ne yaptıysam olmadı. cihazda yeterince depolama alanı da var. kablosuz ağa bağlıyım ve sorunun onunla da ilgili olduğunu düşünmüyorum. ne yapmalıyım?
(3) 

low - lullaby ayarında şarkı önerileri

isveperver #1451829 
bildiğiniz bu odakta şarkılar üreten bi grup vs var mı? ne diye aratmalıyım?
(5) 

sıfırdan almanca öğrenmek, tavsiye, metot

isveperver #1450529 
iki kuzen kafa kafaya verdik ve dedik ki almanca öğrenelim. ikimiz de lisede ders gördük ama o köprünün altından çok sular aktı.

gramere sonradan bulaşmak üzere en başta alfabe, günler-aylar, tanışma fasılları vs gibi şeylerle başlamayı düşündük. doğru mu düşündük? nasıl başlangıç yapılmalı?

bunun dışında gerçekten almanca bilen ve takıldığımız noktada bize yol gösterecek birileri varsa çok memnun oluruz.
(7) 

yavru kirpi nereye bildirilmeli?

isveperver #1445149 
oturduğum binanın bahçesinde iki gecedir yavru bir kirpi fıldır fıldır dolanıyor. biraz baktık ama annesini falan da göremedik. istanbul'da yaşıyorum. belediye falan ilgilenir mi acaba?

p.s.: bahçe dememe bakmayın. binalar arasında ufakça yeşilliği olan bi yerden bahsediyorum. kirpinin yolu buraya nasıl düştü hiç anlamadım.
(2) 

Ekşi şeyler'de okuduğum içerik

isveperver #1441734 
hatırladığım kadarıyla içerikte şundan bahsediliyordu: güneşin sürekli doğup battığını gözlemliyoruz ve doğal olarak tam tersi bir ihtimal bulunsa bile güneşin yarın tekrar doğacağını düşünüyoruz. ayrıca beyaz ve siyah kaz örneği de vardı. bu içeriğin linkini yahut bu teorinin (?) ismini söyleyebilecek biri var mı?
(4) 

Payooner, transferwise vs.

isveperver #1438804 
yurtdışından en karlı ödeme alma yöntemi hangisidir acaba? doğrudan türk bankalarından birini kullanmamak için mantıklı bi sebep var mı?
(3) 

Bisiklet tavsiyesi

isveperver #1435774 
şehiriçi dostlarla gezmek için bir bisiklet arıyorum ama bütçem biraz kısıtlı. beni yolda bırakmayacak, rahat bir bisiklet istiyorum. fiyatlar konusunda da bi bilgim yok ama ortalama 500 lira civarı bir bütçem var. ne önerirsiniz? bu bütçeyle ikinci el düşünmeli miyim?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık