(1) 

kadıköy çevresinde gittiğiniz, kitap ödünç aldığınız kütüphaneleri

pelovann #1471107 
söyleyebilir misiniz? kitap fiyatları uçmuş gitmiş kütüphane yolları gözüktü artık
(5) 

elinize 400.000₺ kalsa?

pelovann #1470916 
bir yerden elinize böyle bir para kalsa, bunu en karlı şekilde nasıl yatırım aracı haline getirirsiniz? ziraat’in ve garanti’nin aylık bazda zam oranlarına baktım ama aylık 5000₺ falan veriyor. ev de artık mantıklı bir yatırım aracı gibi gelmiyor fakat olabilir de. bu konudaki düşüncelerinizi nedenleriyle birlikte açıklayabilir misiniz rica etsem?
(2) 

sultanbeyli otogarina toplu tasimayla nasil giderim?

pelovann #1465784 
bu otogara en yakin iett duraginin adi nedir acaba ve uzakligi ne kadardir buraya? tesekkurler simdiden.
(12) 

maltepe/findikli mahallesi hakkinda

pelovann #1464148 
ne bilir ne dusunursunuz? sanirim bu hafta artik burda yasamaya baslayacagim. cok gommeyin ama ya:(
(14) 

bes hakkindaki dusunceleriniz?

pelovann #1461036 
az once bes'imi iptal ettirdim. dusunceleriniz? mantikli mi bu olay siz ne yaptiniz?
(5) 

(bu konuda aşırı cahilim, mazur görün) asgari ücret artışı

pelovann #1460021 
asgari ücret arttı biliyorsunuz ki. bu artış özel sektörde çalışanların maaşlarını da artıracak mı? konuyu hiç bilmiyorum aydınlatabilir misiniz?
(1) 

selam, üsküdar-ataşehir minibüsleri üsküdar'da nerden kalkıyor?

pelovann #1458027 
sb. teşekkürler.
(2) 

çalışırken dinlemelik (ders değil)

pelovann #1454168 
kafa açmayacak podcast ya da arkada çalacak video (kulağı meşgul etmelik) öneriniz var mıdır? siz neler dinliyorsunuz çalışırken müzik harici? dün sadakatsiz'i bu şekilde izledim mesela, iyi gitti:3
(9) 

merhaba, eve internet alacağım

pelovann #1446796 
daha önce hiç yapmadım bu işi, hangi firmanın hangi internetini alayım? 24 mbps (94,90 tl) bana yeterli gelir mi? malum home office, interneti her daim kullanacağım. aktif olarak dizi film de izliyorum. çoğu vaktim internette geçiyor yani. öyle bir sayfayı 10 saatte yükleyip de sinir krizi geçirtir mi bana 24 mbps? fiyatlar da uçmuş ya. ttnet düşünüyorum ama bilemiyorum, turknet'ten kurtulmaya çalışıyorum şu anda. önerileriniz neler, yardımcı olabilir misiniz bana rica etsem?
(5) 

merhaba, alibeykoy otogari'na en rahat nasil giderim ozel arac haricinde?

pelovann #1434563 
uskudar'dan gidilecek. bi trick bilen varsa falan yardimci olabilir mi?
(1) 

merhaba, "digital accelerator" dedikleri şey ne oluyor tam olarak?

pelovann #1432051 
googleluyorum ama yurtdışındaki iş ilanları çıkıyor bi tek. ne iş yapıyor bu adamlar, neyle uğraşıyorlar onu merak ediyorum. tam türkçe karşılığını bulamadım. teşekkürler şimdiden.
(6) 

Silent mouse arıyorum

pelovann #1431343 
Kaliteli ve görece çok da pahalı olmayan silent mouse önerilerinize talibim. Ofiste, evde bazen de kalabalık ortamlarda kullanılacağı için sessiz olması baya bir önem arz ediyor. Fiyatı da tutup da 500 olmazsa muhteşem olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Ayrıca kablosuz da olmalı, belirtmeyi unutmuşum.
(9) 

apart mı ev arkadaşlığı mı?

pelovann #1429870 
yeni işe girdim. şehirde beraber eve çıkabileceğim tanıdığım bir arkadaşım yok. sizce aparta çıkmam mı daha mantıklı yoksa tanımadığım biriyle bir evi paylaşmak mı? apartlar tek oda 1300 tl(faturalar dahil), bir ev buldum 2 kişi yaşanacak, kira kişibaşı 875 tl. tabii faturalar ne kadar tutar bilmiyorum. 3-4 güne de bir yere yerleşmem gerek. farklı bakış açılarına ihtiyacım var sizce hangisi mantıklı? ev arkadaşlığından çok ağzım yandığı için böyle arada kaldım. ne düşünüyorsunuz?
(5) 

selamlar duyuru ahalisi, ev konusunda yardım ve önerilerinize ihtiyacım var

pelovann #1425651 
temmuz 1'de işe başlayacağım. iş yerim beşiktaş'ta olacak. gerçi farklı firmalara da gidiyoruz çoğu zaman iş için ama genel muhit beşiktaş'a çok uzak olmazsa benim için daha makbule geçer. şimdi ben bi ev arayışına girdim, 1+1 kira max 1200 olabilir, güvenli bir bölgede eve çıkmak istiyorum. bu kriterlere göre nereleri önerebilirsiniz bana? çok iç kısımlar olmazsa daha iyi olur, çünkü özel aracım yok. yakınlarımda metrobüs hattı falan olursa tadından yenmez. önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
(1) 

bahçelievler zafer mahallesinin herhangi bir metrobüs durağına min uzakllığ

pelovann #1425586 
ne kadardır? oralarda oturan var mı bilgi almak istiyorum da
(1) 

beyoğlu/kaptanpaşa'yı nasıl bilirsiniz?

pelovann #1425415 
istanbulda tek başıma yaşayabileceğim 1+1 ev arıyorum uygun fiyatlı. 1200-1300e çıkabilirim en çok. kaptanpaşa'da buldum bi tane ama ulaşımı sıkıntılı gibi duruyor. ne dersiniz?
(20) 

şu anda hangi telefonu kullanıyorsunuz ve değiştirme imkanınız olsa

pelovann #1424924 
ne almayı tercih ederdiniz? sebepleriyle birlikte yazarsanız mutlu olurum
(10) 

annemle babamı netflix ile tanıştırdım

pelovann #1421838 
bayıldılar. her gün 1-2 film atıyorlar artık zorlanıyorum bunlara film arzında ahahahsha sizden şöyle güzel gerilim ve aksiyon dolu (daha çok korkuya kayan) film önerilerinizi istiyorum dostikeler. netflixte olması da şart değil aslında ama orda olursa da fena olmaz. tşkler şimdiden.
(4) 

bilgisayarda oynayabileceğim çok kastırmayacak oyunlar?

pelovann #1419660 
bilgisayarda oyun oynamak istiyorum. vakit geçirtsin, zevkli olsun, bilgisayarı çok kastırmasın (amd9 işlemci), öyle lol falan da olmasın ama beceremem çünkü. lolcülere saygılarımı sunarım:p
değişik eğlenceli savaş oyunu olmayan oyun önerilerinize açığım. şimdiden teşekkürler
(13) 

hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ve neden?

pelovann #1419621 
beğendiğiniz eklentileri de söyler misiniz? belki işime yarayan bi şeyler çıkar içinden. ben google chrome kullanıyordum fakat sebebini anlayamadığım bir şekilde bilgisayarı inanılmaz kastırıyordu, ben de kökten programı kaldırıp mozilla kullanmaya başladım ve inanılmaz bir hız farkı oluştu. chrome sürekli kafasına göre davranıyordu sebebini çözemedim ben de. bunun hakkında da bi fikriniz var mıdır?
(18) 

istanbul'da kısılıp kaldım?

pelovann #1417989 
iyi akşamlar duyurucular, başlıkta da belirttiğim gibi tam anlamıyla istanbul'da kısılıp kaldım. önceki duyurumdan hatırlarsınız belki, 17 nisan'da işime son verilmişti yani şu anda herhangi bir gelirim yok istanbul'daki evimin kirasını faturasını ödeyebilecek. burda artık karnımı bile doyuramam. zaten asgari alıyordum ve 17 nisan'da bittiği için asgarinin de yarısı yatacak. resmen bittim. durumum tam olarak bu, bugün kaymakamlığa gittim seyahat izni belgesi almaya, vermediler. birkaç madde varmış belgenin verilebilmesi için, hiçbirine uymuyormuşum. ailemin yanına dönmem gerek ikametgahımız orada, burada geçinebilecek bir işim ve barınabilecek bir yerim yok diyorum, polisi ara onlar seni bir yere yerleştirir diyorlar. yani sizin yerleştireceğiniz yerde ben daha çok virüs kaparım bir sürü tanımadığım insanla aynı ortamda. ailemin yanına gitsem daha az riskli bu çok açık yahu. ayrıca eşyalarım ne olacak peki evi taşımam gerek diyorum, evde kalsın diyorlar. ev sahibine ne diyeceğim diyorum biz bilemeyiz diyorlar. tamam onlar da haklı, onlara da gelen emir bu şekilde ama saçmalığa bakın o kadar yüzeysel alelacele alınmış bir karar ki beni istanbul'da aç susuz bırakacak.

tamam şimdi ben bu 2. 15 günlük seyahat yasağının da bitmesini bekleyeyim diyorum, 15 gün sonunda tak diye tekrar bi 15 gün uzatılırsa ne yaparım. istanbul'dan çıkışın başka bir yolu yok mu allah aşkına? ya da yine 15 gün uzatılır mı sizce hemen? bence kesin uzatılır... beynimi yedim kaç gündür ya, ne yapmak lazım nasıl çıkmak lazım bu işin içinden...
(3) 

merhaba, netflix ile alakalı

pelovann #1417767 
netflix'te çocuk içerikleri izlerken (mesela adventure time falan) her bir sonraki bölüme geçişinde otomatikman türkçe dublaja çeviriyor. her bölüm başında durdurup orijinale çevirmekle uğraşıyorum ve bunaldım artık. bunu baştan orijinal ayarlamanın bir yolu yok mudur? karıştırdım fakat bulamadım pek bi şey. teşekkürler şimdiden.
(6) 

öfke kontrol problemi olanlar?

pelovann #1417607 
bunu nasıl aştılar? illa ki destek alarak mı yoksa kendi içinde halletmeyi başarabilenler de oldu mu? ben başaramayanlardanım ve doktora gitmeyi düşünüyorum da bunun için... siz nasıl aştınız merak ettim
(16) 

seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

pelovann #1417441 
sb
(5) 

merhaba numara değişikliği hakkında?

pelovann #1416510 
ben şimdi numaramı değiştireceğim ve whatsapp'ı silip yeniden yükleyeceğim çünkü yeni numaramı sadece birkaç kişi bilsin istiyorum. aynı whatsapp'tan devam ettiğimde insanlar benimle yaptıkları whatsapp konuşmasına girdiğinde bu kişi şu numaraya geçti diye yeni numaraya yönlendiriyor. manyak mıdır nedir. böyle bi şey istemediğimden whatsapp hesabımı silip yeni numaramla tekrardan whatsapp yükleyeceğim.

şimdi soru şu, şu anki whatsappımdan kurtarmak istediğim yalnızca 1 konuşma var. o konuşmayı kaybetmemem gerek. yeni whatsappımda da o konuşma durmalı kısacası. bunu nasıl başarabilirim? icloud'dan yedek aldıktan sonra yeni whatsappı indirir indirmez konuşma orda duracak mı? umarım derdimi anlatabilmişimdir. lütfen sadece bilenler yazsın, teşekkürler
(13) 

selam, gerizekalı takıntılı obsesif eski sevgili mevzusu

pelovann #1414734 
uyumayan varsa biraz beni kendime getirsin rica ediyorum. başımda bir eski sevgili davası var, adam resmen takmış bana. ilişkimiz 2 ay kadar güzel, düzgün gitti sadece, sonrasında hep boka sardı, tartışmalar saygısızlaşmalar (karşılıklı), ayrılmalar barışmalar derken 1 seneye yaklaştı. aslında ben geçtiğimiz kasım gibi ayrıldım kendisinden ama her yerden engelli olduğu halde başkalarından ulaştı her seferinde beni rahatsız etmeyi başardı. arkadaş kalmak istiyomuş, hayatından çıkmamı istemiyomuş, bi kalemde silip atmam ne kadar doğruymuş. ben adamdan öyle bi soğudum ki kusasım geliyo ona dokunduğum zamanları hatırlayınca, ısrarı tiksindirdi çünkü. işi çirkin boyutlara vardırdı, eğer bana 1-2 hafta vermezsen canıma kıyarım, ben zaten çok kötü haldeyim bi de sen toprak atma üzerime bla bla bla. bu hayvan herif şimdi askerde, psikolojimi öyle bi mahvetti ki askerde kendine bi şey yapmasın diye (asker psikolojisi daha tehlikeli oluyo o şartlar altında malum) asker dönüşünde 1-2 saat beni görebileceğini söyledim. ailesinin telefonlarını açmıyormuş, annesi bana ulaşmaya falan çalışmış bu yüzden. ne diyecekti acaba kadın, oğlumu sevmek zorundasın falan mı? oğlunun dünyanın en dengesiz insanı olduğundan haberi var mı acaba? neyse, içim gerçekten bok gibi. askerden dönünce beni gördükten sonra tekrar intihar tehditlerine başlayacak gibi hissediyorum. sizce ne yapmalı, sizin başınıza bu tarz bi olay geldi mi, siz ne yaptınız? içimi rahatlatmaya ihtiyacım var cidden, allah aşkına su serpin biraz... 
(1) 

denetim sektöründe çalışan var mı aranızda?

pelovann #1409656 
özellikle big four'cular. aklıma takılan birkaç bi şey hakkında sohbet etmek istiyorum vaktiniz varsa. biraz mesaj kutunuzu meşgul edicem:/
(5) 

netflix turkiye'den tamamen mi cekildi?

pelovann #1409644 
bir ara bir seyler donuyordu internette netflix'e erisim engellendi diye, ben sadece deneme kismina erisimi kaldirdilar diye biliyordum ama netflix hesabi alacaktim alamiyorum 1 saattir. tamamen mi engellendi erisim? kriz geciriyodum az daha
(3) 

mecidiyekoy'den goztepe koprusune gidilecek

pelovann #1409527 
nasil gidicem? bi rota cizemedim kafamda nasil gideyim?
(1) 

hello, enver aysever'le aykırı sorular tarzında program arıyorum böyle

pelovann #1408595 
ben bi şeyle ilgilenirken arka planda çalmalık, kapak şov olduğunda ''hassiktir hahah'' diyip ekrana koşmalık program arıyorum. aykırı sorular'ın tadını bulamadım hiçbi şeyde. ne önerirsiniz?
(5) 

yavaş bilgisayarı hızlandırmak için bilgisayara ssd takma olayı hakkında?

pelovann #1408590 
ben bu işlerden hiç anlamam. o yüzden kendim takmayı beceremem bilgisayarı daha da patlatırım. ne yapıyoruz şimdi bilgisayarcıya gidip abi benim bilgisayar çok yavaş ssd tak hızlandır şunu mu diyoruz? bi de kazıklar mı mesela bilgisayarcı abi beni... zaten fakirim bi de ordan takmasınlar bana. şu bilgisayarı el birliğiyle bi hızlandırsak ya. bi önceki duyurumda bahsetmiştim, bilgisayar modeli; asus x542bp amd9 falan filan. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden
(8) 

bilgisayar almak istiyorum

pelovann #1408578 
daha önceki duyurularımdan da hatırlarsınız belki, kağnı hızında bir bilgisayarla ömrümü geçirmeye çalışıyorum. bugün bi durdum düşündüm, baktım bu böyle olmayacak bu elimdekini hiç paraya satıp yeni güzel ve HIZLI bir bilgisayar almak istiyorum. en az i5 olsun diyorum, bilmiyorum siz ne diyosunuz. şöyle güzel, şık, çok büyük olmayan orta boyutlarda, çok da ağır olmayan ve çok da pahalı olmayan bir bilgisayar arayışındayım. max 3500 verebilirim o da belki :( 3000e falan var mıdır yoksa rüyamda mı görürüm... çok hakim değilim piyasaya ama dediğim gibi bu özelliklerde bilgisayar gördüyseniz/duyduysanız/biliyorsanız önerirseniz çok mutlu olurum. her türlü öneri ve şikayete açığım, yeter ki şu kağnı hızından bi kurtaralım beni.
şu anki bilgisayarım: asus x542bp amd9 falan filan diyor. intel istiyorum ben nerde intel kullandıysam hızlıydı bilgisayarlar bi alakası var mı bilmiyorum da. önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden.
(2) 

selamlar, film izlemek istiyorum

pelovann #1408248 
şöyle dümdüz güzel bir film izlemek istiyorum. ne önerirsiniz? surprise me
(3) 

ya bi ressam vardı

pelovann #1403726 
ayak çizmiyodu/çizemiyodu. kimdi o? çizmemesinin de bi sebebi vardı, sebebini googlelayacakken ressamı unuttum. bilen, duyan, hatırlayan?
(3) 

garanti bankası'na maaş kartı talebinde bulunmuştum

pelovann #1399627 
bu sabah da geldi. uyku sersemliğiyle açtım kapıyı, kurye elinde iki tane dosya tutuyo ikisini de istiyo musunuz diyo falan, anlam da veremiyorum. garanti'den maaş kartımın geleceğini biliyorum, diğer kartı da maaş kartıyla alakalı bi şey sandığım için evet ikisini de istiyorum diyorum. o 2. kart kredi kartıymış. almış bulundum. şimdi ben bunu hiç kullanmak istemiyorum, direkt iptal ettirebiliyo muyum? ya da atıyorum çok çok acil durumlar için kenarda tutmak istiyorum diyelim, herhangi bi masrafı olur mu bana? şu iki soruyu cevaplayın nolur:(
(5) 

tc kimlik numarasından birinin nerde çalıştığı bulunabilir mi?

pelovann #1399155 
sigorta girişinden falan? var mı öyle bi şey?
(1) 

merhaba e-nabız uugulamasındaki tahlil sonuçlarımızı

pelovann #1398919 
nasıl çıktı alabiliriz? ordaki bi raporun çıktı halinde elimde olması gerek. kurcaladım ama bulamadım bir bilen var mıdır?
(3) 

okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi ve

pelovann #1398754 
yine aynı hastanenin a polikliniği aynı yerde midir? yani ben metrobüs durağında inip normal hastaneye gitsem de bu a poliklinik binasına ulaşabilir miyim? haritadan baktım ancak göremedim. daha önce giden bilen var mıdır acaba? polikliniğin tam adı: a poliklinik binası-gül çağrı yıldız iç hastalıkları polikliniği
(4) 

merhaba, hemogram raporu hakkında?

pelovann #1398745 
işe başlayacağım şirket benden hemogram raporu istiyor. hayatımda ilk kez duydum, google amcaya tabii ki sordum ama tam bi şey anlamadım. yani anladığım kadarıyla tam olarak bir sağlık raporu değil. bunu en kısa sürede nereden ve nasıl alabilirim bi yardımcı olabilir misiniz? aile hekimi demeyin çünkü ikametgahım farklı bir ilde maalesef. direkt bir devlet hastanesine gideyim diyorum da hangi bölümden alıcam randevuyu vs iyice kafam karıştı bir bilen yol göstersin allah aşkına. teşekkürler
(2) 

merhaba işe giriş teslim belgeleri hakkında

pelovann #1398448 
merhaba, bana iş yeri tarafından iletmem gereken belgelerin listesi gönderildi. mesela adli sicil kaydı istiyor, bunu ben e-devlet'ten telefonuma dosya şeklinde indirdim. iş yeri mailde demiş ki, belgelerin scan edip gönderilmesi gerekmektedir. yani ben yazıcıdan çıkartıp telefondaki uygulamayla scan edip mi göndermeliyim yoksa direkt telefonumdaki bu dosyayı da maile ekleyip gönderebilir miyim?
(8) 

ingilizce kitap okumak ama nasıl okumak

pelovann #1397594 
merhaba, ingilizce hikaye kitapları aldım kendime ve onları okumaya çalışıyorum. soru şu, mesela siz ingilizce bir şey okurken nelere dikkat ediyorsunuz? yanınızda sözlük bulunduruyor musunuz? anlamını bilmediğiniz kelimeleri hemen açıp bakıyor musunuz? bunun hakkında bir şey okumuştum daha önce, işte durup durup anlamına bakmayın hiç gerek yok tarzı bir şey diyordu. peki o kelime kayıp olmayacak mı benim için mesela? n'apmak lazım? bir de şu an okuduğum kitap seviyemin biraz üstünde, bilerek böyle başladım biraz zorlanayım diye ama anlamadığım cümleleri biraz anlamaya çalışıp, anlamazsam da geçip gidiyorum. yanlış mı yapıyorum? önerileriniz neler? alabileceğim maksimum verimi almak istiyorum. teşekkürler
(8) 

biber dolmasının yanına ne yapıyorsunuz?

pelovann #1397436 
biber dolması yaptım. ama tek yemekle doymayan bir 300 kilo olarak yanına ne yapsam diye düşündüm ama bulamadım. çorba harici. ne yakışır ki bu yemeğe başka?
(6) 

not: bu konularda cahil ötesiyim. ama ikametgah ve sigorta ile alakalı bir

pelovann #1397302 
bir şey soracağım. olay şu, ben normalde izmir'de yaşıyordum. fakat başka bir şehirde çok istediğim bi işe sonunda girdim. şimdi benim ikametgahımı vs işi bulduğum şehre aldırmam gerekiyor mu? yeni şehrime yerleştim. bu bir.
işe daha başlamadım. bu işle birlikte ilk kez sigortam başlayacak. işveren benden ne ister, şu yüzden soruyorum işe başladığımda hafta içi hiç vaktim olmayacak eğer devlet kurumlarında halledilmesi gereken belge vs işleri varsa onları halledeyim diyorum ne bileyim hiç kafam basmaz sigorta işlerine.
soru bu kadar.
(4) 

merhaba linkedin'de bi şeyi merak ediyorum

pelovann #1396476 
ben linkedin'de gizli mod'a geçip birkaç kişinin profiline baktım ama gizli modda baktım eminim yani, sonra az önce bi baktım 3 kişi benim profilimi görüntülemiş ama ben şu an gizli modda olduğum için kim olduklarını göremiyorum. kim olduklarını görebilmem için de premium'u denememi ya da gizli moddan çıkmamı istiyo. şimdi soru şu, gizli moddan çıkarsam, daha önceden profilini görüntülediklerime ismim görünür mü gizli moddan çıktığım için? yani atıyorum ben 2 gün önce sizin profilinizi gizli modda görüntüledim, şimdi gizli moddan çıksam 2 gün önce pelovann profilinizi görüntüledi der mi? ona göre beni kimler stalklamış diye bakıcam heheh
(9) 

merhaba associate

pelovann #1396298 
okunuşunu soruyorum. bir videoda kız "assoşieyt" diye okudu, forvo'da da böyle bir okunuş mevcut. fakat seslisözlük uygulamasında "assosieyt" diye okuyor ve yine forvo'da bu okunuş da mevcut. iki şekilde de okunabiliyor mu nedir bu işin aslı? durduk yere rezil olmayalım, ş ile okunuş bana biraz komik geldi, bilemedim. derdini skeyim butonumuz kısa süreliğine arızalıdır. teşekkürler <3
(5) 

sevgili duyurucular big four'da çalışmış ya da çalışan var mı?

pelovann #1395900 
ben bunlardan birinden kabul aldım ve gerçekten çok sevindim çünkü istediğim departmanda istediğim şirkette çalışıcam ve uzun zamandır da istiyodum. ama gel gelelimmmmm bu ekşi sözlük benim tüm hevesimi isteğimi kırdı kuruttu. allahımmmmmmm bu tarkan'ın filmlerinde insan gücüyle gemi süren köleler var ya, onlar bile burda çalışanlardan daha iyiymiş çizilen tablo bu ahah. beni biraz motive eder misiniz ya... ben çalışmayı meşgul olmayı seven biriyim bi de... benim bile gözüm korktu...
(14) 

ahmet ümit'i nasıl buluyorsunuz?

pelovann #1391084 
yazarlığını, dilini, işlediği konuları, yaklaşım biçimini, görüşlerini, kişiliğini vs vs. nasıl buluyorsunuz? ben kendisini yeni okumaya başladım ve çok fazla beğendim. biraz gereğinden fazla beğenmişim galiba, milletin nabzını ölçeyim dedim bi de. teşekkürler şimdiden.
(3) 

merhaba şu an kadıköy'de

pelovann #1389080 
iphone 11 ve 11pro modellerini görebileceğim neresi var? elime alıp inceleyebileceğim bi yer arıyorum, her telefoncuda yoktur diye tahmin ettiğim için sorayım dedim. biraz acil
(9) 

vallahi apo'yu özledik

pelovann #1388341 
sevgili duyurucular, başlıktaki ahmet kaya söyleminin derinliğini/sığlığını anlamaya çalışıyorum. anlayamadığım bir nüans mı var yoksa adam direkt terör seviciliği mi yapıyor bunu diyerek? farklı yerlerden okumaya çalıştım, anlamaya çalıştım ama hala elimde somut bir "heh tamam öyleymiş" yok. siz neler düşünüyorsunuz? şu soruyu sorarken bile bi çekindim ama saldım gitti artık. saygı çerçevesinde her türlü cevabınızı bekliyorum. fikir edinmek istiyorum. teşekkürler
(9) 

sevgili filozof reisler sorum şu

pelovann #1388289 
sokrates, türkçe'de sokrates diye mi yoksa sokrat diye mi okunuyor? forvo'dan telaffuzuna baktığımda türkçe dahil birçok dilde sokrates şeklinde okunduğunu gördüm. bir arkadaşım ise sokrat şeklinde okunduğu konusunda ısrarcı. nedir bu işin aslı?

mobil görünümden çık