(2) 

bu mesaj tehdit içermiyor mu?

deartheodosia #1582572 
görsel ekleyemediğim için metni yazıyorum; “….., Etrafinda maalesef sana akli selim nasihat edecek kimse de yok belli ki. Protokolu kabul etmen senin icin en iyisi olacak. Yoksa gercekten cok uzun bir surec ve buyuk bir yuzlesme bekliyor. Hayatinda bir kez sagduyulu davran. Hic Vakit kalmadi bunun icin. Soyleyeceklerim bu kadar.“

devamlı aile çevreme (babamın arkadaşı vs) gidip protokolü imzalamam için (velayeti alana kadar çok zor süreçlerden geçtim ve ortak velayetli, kendi çıkarına göre bir protokol) baskı yapıyorlar. bu mesaj da çok normal bir mesajmış. daha önce de hayatımı bitireceğini söylediği mesajları var.

4 yaş çocuk binicilik

deartheodosia #1581299 
istanbul’da tavsiye ettiğiniz bir yer var mı? ders ücretleri hakkında bilginiz var mı? tek ders/paket ders gibi?
(2) 

boşanma sonrası pasaport

deartheodosia #1581262 
benim devam eden davam var ve ne zaman sonuçlanacağı belli değil. 1 yıl da olabilir, birkaç yıl da. eski 10 yıllık pasaportumun süresi doluyor ve yeni pasaport alacağım (10 yıllık). genelde hep evlilik sonrası yenileme için sorulur (ki bir sorun olmuyor, yenileme gerekmeden kullanılabiliyor); boşanma sonrası da bu alacağım pasaportu kullanabilir miyim eski olacak soyisimle yoksa yenilemem gerekecek mi? 10 yıllık yerine daha kısa süreli bir pasaport almak da istemiyorum açıkçası. ayrıca eski pasaportta kalacak geçerli vizelerim de zaten yine şu anki evlilik soyismimle.

bilenler varsa çok yardımcı olmuş olurlar ya, çevremde ne boşanan biri var ne de internette araştırma ile yanıt bulabildim.
(3) 

makale nereden ve nasıl araştırılır/bulunur?

deartheodosia #1580928 
bazı konularda makaleler bulmam ve araştırıp okumam gerekiyor ama bu işlerde bayağı kötüyüm. örneğin enstitü girişi yapamıyorum, online bulduğum makaleleri (satın almadan) okuyamıyorum vs. bunun bir kısa yolu, kolay kısmı var mı? örneğin anahtar kelimeyi yazsam ve kolayca tarayıp okuyabilsem ve güncel (son 5 yıl gibi) makaleler olsa? tek tek bilimsel dergileri mi takip edip okumak gerekiyor?
(7) 

3lü koltukları olan uçakta

deartheodosia #1580774 
Cam kenarındasınız, ortada biri oturuyor. Koridor kısmı boş. 5 saatlik uçuş. Adam koridor tarafına geçmiyor. Kibarca koridor tarafındaki koltuğa geç de rahat rahat oturalım der misiniz? Geçmiyorsanız neden geçmezsiniz?

web tasarım

deartheodosia #1579827 
işi yaptırmak istiyorum. ilgilenen var mı?
(31) 

bi erkek karısına böyle şaka yapabilir mi?

deartheodosia #1578571 
evlendiğimiz ilk yıllardaydı, eski eşim (hala boşanamadık) bana “ben iş gezisine gittiğimde sen sütçüyü eve alır çocuk yaparsın” gibi bi şaka (!) yapmıştı. ben çok şaşırmıştım tabii, bu şaka mı şimdi diye. böyle densiz densiz şakalar yapıyordu, bir kere araç bir yere sürtmüştü, “sen sürtüksün, sürtüklerin arabası sürter” falan demişti. bunun gibi çok şey var. bu adam normal değildi, di mi?

yurtdışından gelecek olan var mı?

deartheodosia #1576864 
birkaç kitap isteyeceğim…
(3) 

eminönü’nden kalkan boğaz turları

deartheodosia #1576093 
hala otobüs duraklarının arkasındalar mı? 1 saatlik güncel fiyatları ne kadar bilgisi olan var mı?
(1) 

üsküdar kitap fuarı

deartheodosia #1556791 
dini kitaplar mı satılıyor bu fuarda? genel bi fuar mı?
(8) 

koşulsuz sevmek ne demek?

deartheodosia #1556214 
bir ebeveynin çocuğunu koşulsuz sevmesi tam olarak ne demek sizce? nasıl büyürseniz, anne/babanız size nasıl davranırsa “koşulsuz sevildim” dersiniz? (şımartılmayla, bencil/saygısız bir çocuk yetiştirmekle karıştırmadan.)
(4) 

değersiz bir hayat/a little life’ı okuyan var mı?

deartheodosia #1556163 
100lü sayfalara geldim ama bir türlü ilerleyemiyorum. birkaç kez başladım. çok olumlu yorumlar var halbuki. zorlamayıp bırakayım mı devam mı edeyim?? açılacak mı?
(4) 

birinin üniversite mezunu olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

deartheodosia #1556040 
üniversite mezun bilgisi paylaşmıyor. nereden öğrenebiliriz?
(6) 

bu cümledeki bozukluk nerede?

deartheodosia #1555326 
“Bir apartmanın dünyanın farklı köşelerinden yemekler pişiren sakinlerinin hikayelerini anlatıyor”
(15) 

kitap tavsiyesi istiyorum?

deartheodosia #1555281 
dünyanın sonunun geldiği kitap önerilerinizi istiyorum. ithaki bilimkurgu serisinin çoğunu okudum ve biliyorum bu nedenle kategori dışı. stephen king hiç sevmem. en son okuduklarım ling ma, salgın (genelde beğenilmemiş ama ben bayıldım) ve station eleven, emily st. john.
(2) 

eimza hk

deartheodosia #1554800 
eimza için firma usb girişli flashbellek gibi bir şey göndermiş. bilgisayarımda usb girişi yok, evde usb girişi olan sanıyorum hiçbir şey yok. eimzayı nasıl kullanabilirim, bu usb bellek gibi olan şey ne?
(3) 

cambly faydalı mı?

deartheodosia #1554471 
her yerde ama her yerde reklamıyla karşılaşıyorum. youtube’da, instagram’da, spotify podcastlerinde… cidden faydalı bi şey mi bu, kullanan oldu mu?
(5) 

ptt’de kitap kargo indirimi hala var mı?

deartheodosia #1552245 
bir kitap için kargo ücreti ne kadar oluyor aşağı yukarı, son zamanlarda kitap göndermiş olan var mı? teşekkürler
(4) 

nem problemi için ne yapılabilir?

deartheodosia #1551477 
kitaplıklarımın bir kısmını boş bir eve taşımıştım (2 yıl önce). ama zaman içinde nem problemi oluştu. kitaplar nemli. kitaplık tahtaları da nemlenmiş gibi, hafif yumuşak. bilgim olmamakla birlikte nemden kaynaklandığını düşünüyorum. evde kimse yaşamıyor. kitapları korumak için ne yapabilirim? teşekkürler.
(3) 

kargo kurumsal müşteri

deartheodosia #1551198 
hangisi daha avantajlıdır; yurtiçi, aras, mng? nasıl oluyor anlaşmalar, az çok fikri olan var mı?
(8) 

f. bölükbaşı kim?

deartheodosia #1550767 
süpermen kostümlü troll o mu? ne zaman sözlüğe baksam bu kişiyle ilgili başlık/entry oluyor, takip edemiyorum.
(13) 

iş mailini gece yarısı atmak

deartheodosia #1550544 
evden çalışıyorum, genellikle gece yarısından sonra çalışmak için fırsatım oluyor ya da sabah erken saatlerde ve insanlara saat 03'te, 05'te mail atmanın ne kadar ciddiyetsiz göründüğünü merak ediyorum (yurtiçi ve ayrıca yurtdışı/avrupa).

illa ki gün içinde belli saatlere planlanmış şekilde mi göndermeli, mail gönderilen saatin bir önemi var mı bunu merak ediyorum.
(7) 

her sabah burnun tıkanması

deartheodosia #1550164 
son 1 yıldır hep böyleyim. uyandıktan 2 saat kadar sonra kendi kendine açılıyor. oda nemsiz değil, aynı odada uyuduğum oğlumda hiçbi şey yok. neden oluyor olabilir?
(1) 

şehir rehberlerindeki restoran/cafe önerileri

deartheodosia #1549968 
istanbul ile ilgili yeni çıkan bir şehir rehberini inceliyorum. bu tür rehberlerde isimleri yazılan restoran/cafelerle bir anlaşma yapıyorlar mı? yoksa herkes kendisine göre müze önerisi verir gibi özel bir işletmeyi rehberine dahil edebiliyor mu? reklam sayılmıyor mu bu tip şeyler? bununla ilgili bir kanun vesaire var mı? konu ile ilgili bilgisi olan?
(9) 

enseye ve sırta iğne batırma şakası

deartheodosia #1549712 
biriyle yolculuk yapıyorsunuz. arkanızdaki koltukta oturuyor. yolculuk boyunca sırtınıza ve ensenize iğne batırıp duruyor. siz anlamıyorsunuz, kaşınıyorum/uyuştu sanıyorsunuz (bazen iğne batar gibi olur ya), elinizle ovalıyorsunuz falan. yolculuk ilerliyor, bir saat kadar sonra arkadaki kişi kahkahalarla gülüp şaka yaptığını, hiçbir şey anlamadığınızı (sanki salakmışsınız gibi) söylüyor.

sizce bu kişi "sağlıklı" bir insan mı? şaka olarak görüp gülüp geçer misiniz? direkt bi insanın alanına yapılan bir saygısızlık değil mi?
(1) 

iphone galeri temizleme

deartheodosia #1548953 
hangi app ile azaltabilirim? tek tek seçmek çok zor olacak, 123 bin fotoğraf var. nasıl azaltabilirim?
(4) 

grafik uygulamayı nereden nasıl öğrenebilirim?

deartheodosia #1548927 
adobe photoshopta yapılıyor sanırım? bildiğiniz bir kaynak var mı? görsele font uygulanacak, boyut ayarlanacak gibi şeyler.
(3) 

bir kitap arıyorum /japon edb

deartheodosia #1548407 
alzheimer anne, evin yolunu bulamaması, çocukları ve anılar üzerine bir kitaptı. türkçe’ye çevrildiğinden eminim. ismini bir türlü hatırlayamadım ve bulamadım.
(8) 

böyle bir babaya ne yapmalı?

deartheodosia #1548210 
2.5 yaşında oğlum var. babası 2 dk mesafede yaşıyor. çocuğunu haftada 1 o da benim götürmemle görüyordu. haftada 2 gördüğünde (akşam) sanki bana iyilik yapıyormuş da çocuk bakıcısıymış gibi davranıyor ve söyleniyordu.
neyse dün oğlum babasını görmek istedi. ısrarla babasının oturduğu evi gösteriyor ve ağlıyor. babasına söyledim, on dk bile görmek istemedi. ve videoda gönderdim, ilgilenmedi, umursamadı.

bu insana ne yaparsınız? nasıl bir tutum izlemeli?
(1) 

paylaşılan google drive dosyasında edit

deartheodosia #1547679 
düzenleme yapınca ve kaydedince paylaşan karşı taraf bu düzenlemeyi görebiliyor mu?
(4) 

şirketlerde sermaye arttırımı?

deartheodosia #1547311 
ticari sicil gazetesi’ni inceliyordum da. 2021’de bir şirket 10bin tl ile kurulmuş. 2022’de sermaye arttırımına gitmiş ve 2milyon olmuş. bu şirket malum parti üyesinin şirketi. şimdi neden 10bin ile kurulmuş ve 1 yıl sonra 2milyona çıkartılmış, sermaye arttırımına gitmeseydi ne olurdu? ya da 10 binden 2 milyona nasıl zıplamış, bi gelecek planlanmadan açılmış sonra sermaye mi almış? bilmediğim konular, fikri olan yazabilir mi?
(5) 

boşanma davası vekalet ücretleri ne kadar?

deartheodosia #1547274 
2023 yılı için, bir fikriniz var mı? Şehir: istanbul
(3) 

iş anlaşmasında teklif

deartheodosia #1547097 
bir iş anlaşmasında ürün için teklifte bulunmak mı daha avantajlı yoksa karşı tarafın teklifini isteyip onun üzerinden anlaşmaya gitmek mi? neden peki?

teşekkürler.
(1) 

whatsapp sorusu

deartheodosia #1546818 
1 ay önce çok kısa bi diyalog olan bi arkadaşım telefonumdan bir şey paylaşmak istediğimde hep ilk üç sırada çıkıyor. neden oluyor bu? bir daha hiç konuşmadık ve sonrasında konuştuğum -haliyle- birçok kişi oldu ama orada sabitlendi gibi
(4) 

linkedin’de followers ve connections gizlenebiliyor mu?

deartheodosia #1546519 
sb.
(1) 

kimlik kartı için tekrar harç yatırmam gerekiyor mu?

deartheodosia #1546372 
2022 eylül gibi randevu almıştım ve harç yatırmıştım ama gidemedim. şimdi tekrar randevu aldım ama harçlara da zam gelmiş görünüşe göre. tekrar banka işlemleri yapmam gerekecek mi?
(1) 

yabancı hat olunca da imei kaydetmek gerekiyor mu?

deartheodosia #1546097 
kasım’da ülkeye giriş yapmıştım. ne zaman kapanacak bu durumda? bi de ipad gibi hatsız falan kullanılabiliyor mu? yani bu kapanma ne oluyor tam olarak?
(1) 

imei kaydetme ücreti ne zaman güncellenecek?

deartheodosia #1545941 
kasım ayında telefon almıştım ama bilgisayarı bir türlü açıp ilgilenemediğim için kaydettiremedim. 1 ocak olur olmaz zam gelmiyordur herhalde di mi mi ona göre ilgilenicem
(2) 

arka arkaya 15-20 kez hapşırmak alerji belirtisi mi?

deartheodosia #1545862 
sb.
(6) 

aynı anda iki farklı kişiden terapi almak?

deartheodosia #1545561 
bunu yapan var mı? haftada iki seans, iki farklı terapist?
(3) 

app /quiz oyunu?

deartheodosia #1545493 
bi app vardı çok sık kullandığım birkaç yıl önce ama ismini bir türlü hatırlayamıyorum ve çok aradım, bulamadım.

her türlü quiz vardı; psikoloji, sanat hatta harry potter, doctor who vesaire ne ararsan. insanlarla karşı karşıya da oynanabiliyordu. kesin hatırlayan vardır? newbie gibi ünvanlar vardı gittikçe profesyonelleşen.
(1) 

copyright?

deartheodosia #1544812 
internette mini bi görsel çalışması yaptırdım, shutterstock’ta çok benzeri var, bir iki ufak farklılık dışında neredeyse aynı denilebilir. yapan kişiye söyledim, hayır bende eps ve ai dosyası var bi durum olursa iletişime geçebilirsiniz dedi (onların ne olduğunu bilmiyorum). bu tür şeylerde hassasım, kopya olmaz değil mi? yapan kişi yabancı.
(13) 

kullandığınız en iyi banka hangisi?

deartheodosia #1544538 
online kullanım kolaylığı, güvenlik ve güvenilirlik, bir durum olduğunda müşteri hiz. kolaylığı vs? artı kredi kartı avantajları?
(1) 

duyu bütünleme terapisi almış olan var mı?

deartheodosia #1544255 
kaç seans aldınız, ne kadar faydalı oldu, ergoterapistten mi aldınız? deneyimlerinizi aşağı yukarı yazabilir misiniz? 2 yaşındaki oğlum için düşünüyorum.
(5) 

devamlı ama devamlı mesaj atarak taciz eden arkadaş

deartheodosia #1544167 
ya gün içinde devamlı mesaj atıyor. bıktım artık, yanıtlamadığımda bir sürü soru işaretleri. sessize alıyorum instagramdan yazıyor. online olma durumlarımı takip ediyor falan. ÇOK BUNALDIM. dijital detoksa gireceğim dedim onu bile sorguluyor. devamlı mesaj mı yazıcam ya. abartmıyorum gün içinde 20 kez yazıyordur. birkaç kez tersledim, sonra yine geldi. engellemek istemiyorum, sanırım arası kimseyle kötü olsun istemeyen biriyim ve sıkboğaz etmesi dışında bi problem de yok :/ ne yapacağım? anneme göre arkadaşı yokmuş o yüzden yazıyormuş falan ama gayet evli, çevresi olan bi insan :////////// not: çok uzun yıllardır arkadaşız, eskiden de böyleydi ama bu derece değildi. zirve noktasında şu sıra.
(3) 

istanbul’da fransızca kitap nereden satın alabilirim?

deartheodosia #1543789 
örn folio yayınevinin kitapları. internet de olur ama shipping ücreti olmasın mümkünse. bilen var mı? teşekkürler.
(2) 

cevahir otopark sabah açık oluyor mu?

deartheodosia #1542286 
avm 10’da açılıyor. sabah 8’de buraya park edip çıkabiliyor muyuz?
(5) 

en iyi çiçek gönderme firması?

deartheodosia #1540061 
ameliyat olan bi arkadaşıma göndereceğim. çiçeksepeti mi?
(2) 

isim sildirmek

deartheodosia #1538084 
bir ara edevletten yapılıyordu halen yapılabiliniyor mu? hiç kullanmadığım ilk ismimi sildirmek istiyorum.

1 yıl önceki IELTS skoruna itiraz

deartheodosia #1537789 
edilebilir mi? tek bir bölüm (speaking)?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık