(5) 

en iyi çiçek gönderme firması?

deartheodosia #1540061 
ameliyat olan bi arkadaşıma göndereceğim. çiçeksepeti mi?
(2) 

isim sildirmek

deartheodosia #1538084 
bir ara edevletten yapılıyordu halen yapılabiliniyor mu? hiç kullanmadığım ilk ismimi sildirmek istiyorum.

1 yıl önceki IELTS skoruna itiraz

deartheodosia #1537789 
edilebilir mi? tek bir bölüm (speaking)?
(3) 

bu hangi filmden?

deartheodosia #1537634 
sb.
(7) 

annemin böyle davranmasının nedeni ne?

deartheodosia #1537308 
her ne olumsuz olay yaşasam istisnası olmadan benim karşımdaki şeyi savunuyor. yani bir gün dışarıda yürürken saldırıya uğrasam ve ölümün kıyısından dönecek olsam “haklılar tabii. oradan yürümeyecektin. saldırırlar tabii, hata sende.” der. her zaman böyle. neden böyle davranıyorsun dediğimde de gerçekleri dile getirdiğini, doğruları konuşmak gerektiğini söylüyor ama durum öyle değil. aynısını babama karşı da yapıyor. devamlı eleştiri. devamlı başkasını haklı görme.

eşimin annesi tam tersi mesela; o da çocukları ne yapsa daimi çocuklarının savunucusu. çocuğu birini öldürse “sor bakalım neden öldürmüştür, mutlaka nedeni vardır ki öldürülen öldürülmeyi hak etmiştir” kafasında. tamam hadi bunu bir nebze anlayabiliyorum ama anneminkini asla anlamıyorum.

beni aşırı yoruyor ve soğutuyor.
(12) 

doktorun her gittiğimde kan testi istemesi

deartheodosia #1536763 
bebekliğinden beri aynı doktora götürüyorum. yalnız en ufak ateşi çıksa bile doktorumuz hep kan testi istiyor. 2 yaşında bebek ve birkaç kez kan testi yaptırdık ve her testte de 8-9 tüp kan alıyorlar, çok rahatsız oluyorum. aynı yaş grubunda 2 arkadaşımın da çocuğu var bugüne kadar bir kez bile kan testi yaptırmamışlar. çocuğum zaten düşük kilolu, kan alınmasını istemiyorum. inanın artık doktora götürmek bile istemiyorum çünkü direkt kan testi veriyor ve kan testini görüp öyle konuşalım diyor. bu nedenle doktor değiştirmeyi düşünüyorum. çocuğumun sağlığı üzerinden manipüle ediliyormuşum gibi geliyor (ya bir durum olursa, aman yaptırayım). doktorumuzun 2 yaşındaki bebek için her ateşlendiğinde kan/gaita testi istemesi normal mi sormak istediğim bu. (hastane acıbadem.)
(4) 

eve gelen yardımcıya ne kadar ücret veriyorsunuz? -2

deartheodosia #1536492 
şehir ve oda sayısı belirtir misiniz?
(2) 

kimlik randevusunda ehliyeti de yenilerler mi?

deartheodosia #1536167 
kimlik randevusu aldım, hala eski tip. gitmişken aynı randevu da ehliyeti de yenileme olanağı var mı? ehliyet için randevu bulamadım.
(6) 

sinek ısırıkları, doktor

deartheodosia #1535801 
yalnızca kolumda ve elimde 8 adet sivrisinek ısırığı var. tüm vücudumu yemişler ve yedikleri yerler acayip bir şekilde şişip kabarmış. daha önce hiç böyle şişiklikler yapmamıştı bende. uyuyamadım da rahatsızlık hissinden dolayı. sabah doktora gitsem mi, farklı bir şey değildir di mi bunlar?
(3) 

ben mi çok şımartıyorum?

deartheodosia #1535611 
2 yaşında oğlum var ve evde üzerimden asla inmiyor. üzerime tırmanıp başımın üzerine oturmaya çalışıyor mesela (o esnada kağıda bir not almaya çalışıyordum ama her şeyde böyle). koltukta otursam saniyesinde üzerime tırmanıyor. her gün parka ya da oyun alanına gidip bazen saatlerce oynuyor ama illa onu ayakta yanında bekleyip takip edeceğim mesela. en küçük şeyde küsüp gidiyor, elleriyle yüzünü kapatıyor. evet çok küçük biliyorum ama bana mı fazla bağımlı ve ben çok alan tanıyorum/sınır çizemiyorum (bağırma/itme gibi davranışlar yapmıyorum ama annecim hadi arabalarınla oyna, topunu getir hadi, camdan bak vs desem de vazgeçmiyor) yoksa o yaş grubu için normal mi? küçük çocuklarla haşır neşir olmuşluğum çok ama kimse devamlı bana yapışkan şekilde saçlarımı üstümü başımı çekiştirerek aşırı bir temas ve bu kadar ilgi/hareket halinde değildi. 3 çocuk büyüten kadınlar var, onlarınki nasıl oluyor? şöyle iki dk dikkatimi başka şeye ayırmaya “iznim” yok ve yanlış ebeveynlik tutumunda mıyım onu merak ediyorum. günde birkaç saat kreşe gitsin de biraz oyalansın diye büyümesini bekliyorum (tek büyütüyorum, oyun alanlarında yaşıtları dışında 7/24 yalnızca benimle). insanlar bu kadar çocuğu nasıl büyütüyorlar ve geçmişte büyütmüşler? yemek hazırlama/alt değiştirme/oynatma/gezdirme/uyutmaya çalışma derken gün bitiyor zaten.
(bunu da birkaç aralıkta yazdım ve çok dağınık yazmış olabilirim, kusura bakmayın)

kıbrıs’ın acı limonları /kitap arıyorum

deartheodosia #1535234 
her yerde tükenmiş görünüyor. elinde olup satmak isteyen olur mu?
(11) 

evde tavşan beslenir mi? -.-

deartheodosia #1535227 
yavru, minicik tavşan. geniş bi balkonumuz var ama açık, orada tutamayız herhalde, daha büyük alan ister? çok büyürse ne yapılabilir? mantıklı mı? komşuları rahatsız eder mi? hiç tavşanla bir arada bulunmadım hatta kanlı canlı görmedim diyebilirim, bir fikrim yok.
(5) 

dersleri alınmış ama tez yazılmadan bırakılmış yüksek lisans

deartheodosia #1535073 
cv’ye yazılmalı mı? edinilen bir derece/diploma yok fakat program dersleri alınmış ve yüksek notlarla geçilmiş (a, a eksi gibi). ben tez yok ibaresiyle ekledim ama yanlış mı oldu?
(2) 

telefon numarasından isim sorgulama

deartheodosia #1531904 
şu an güncel olarak nereden öğrenilebiliyor bu? operatör rehberine kayıtlı değilim fakat isim soyisim bilgilerime ulaşılmış. upcall gibi uygulamalar aktif mi, nereden görebilirim?
(9) 

borderline anne/bebek

deartheodosia #1531634 
borderline bir anne yeni doğan bir bebeğe hiçbir destek olmadan ve ilaç/terapi desteği de olmadan 2 yıl boyunca en güzel şekilde bakıp tüm ihtiyaçlarını karşılayarak ilgilenebilir mi? mümkün mü bu? tıbben ve ayrıca sizin fikrinize göre.
(4) 

naneli limonata tarifi

deartheodosia #1531214 
denediğiniz güzel bir tarif var mı?
(6) 

whatsapp neden registration kod gönderir?

deartheodosia #1529349 
görsel ekte. böyle bir talepte bulunmadım. biri hesabıma mı girmeye çalışıyor?
(2) 

kuzey afrika ile ilgili anı/seyahat/biyografi kitapları

deartheodosia #1527468 
kuzey afrika ile ilgili okumak istiyorum. fas olur, cezayir, tunus, libya olur. berberiler ya da çölle ilgili kültürel kitaplar da olabilir. var mı bildiğiniz? mısır olmasın. paul bowles okumuştum.
(5) 

2 yaşındaki çocukla ne yapılır?

deartheodosia #1526158 
Tüm gün oyalamakta zorluk çekiyorum, yakın çevrede yaşıtı da yok. Havalar da çok sıcak. Nasıl günü geçirebiliriz, neler yapabilirim?
22 ay, erkek.
Konum: İstanbul Avrupa yakası
(1) 

saksı orkideye nasıl bakım vermeli?

deartheodosia #1522890 
evde nereye yerleştirmeli (güneş mi gölge mi), haftada kaç gün nasıl sulamalıyım? daha önceki tüm orkidelerim öldü, bu kez iyi bakmak istiyorum.

yabancı dilde anaokulları/kreşler

deartheodosia #1519147 
istanbul’da bu tür çok anaokulu var. gerçekten yabancı dilde mi oluyorlar yoksa what is your name’den ileriye gitmiyorlar mı?
(3) 

nasıl bir “ethical issue” olabilir?

deartheodosia #1518617 
istanbul’da büyüyen bir çocukla ilgili bir proje hazırlayacağım. nasıl bir etik konu seçilebilir bu konuya? profesyonel bir alan değil, ödev. fikirleriniz varsa çok mutlu olurum. teşekkürler.
(2) 

ups kargolara ne yapıyor?

deartheodosia #1518436 
yurtdışından bir ürün almıştım. hiç gümrük ödemesi istenmeden ve benimle iletişime geçilmeden teslim edilmeyen ürünler deposu adında bir yere aktarılmış ve firmanın ulaşabildiği kadarıyla buradan paketi çekmek de söz konusu değilmiş (?). firma büyük, bilinen bir firma ve onlarla alakalı bir konu olduğunu düşünmüyorum ama ups neden böyle yapıyor? çalışan biri bilerek beğendiği bir ürünü terk edilmiş ürün deposuna gönderebilir mi? oradaki (güya gümrük ödenmediği için geri iade de edilmeyen müşteriye de gönderilmeyen) ürünleri ne yapıyorlar?
(1) 

ikea bağlantı kablosunun hangisini almalıyım?

deartheodosia #1515798 
kitaplık aydınlatması için lindshult dolap aydınlatması aldım. ama bir de kablo almalıymışım. peki 3.5m, 2m ve 0.7m seçenekleri var. uzunluğu neye göre seçmeliyim, hangisini almalıyım?

link: www.ikea.com.tr
(6) 

yüksek lisans tezinde birilerine teşekkür etmek zorunlu mu?

deartheodosia #1515744 
hangi tezi açsam bir sayfa teşekkür yazısı oluyor da. hayatındaki insanlara teşekkür etmeyi atlıyorum ama öğretim görevlilerine teşekkür etmek zorunlu mu, yazılı olmayan kurallar vardır belki. ciddi olarak soruyorum.
(3) 

ikea kitaplıklar, ışıklandırma

deartheodosia #1515683 
ikea kitaplıklara ışıklandırma yapılıyor, katalog fotoğraflarında da mevcut. bu ışıklandırmalar ikea’da satılıyor mu, nasıl yapılıyor? eve gelen görevli ışıklandırma kurulumu yapıyor mu?

linkteki üçüncü fotoğraf: www.ikea.com.tr
(4) 

icloud’un dolup taşması

deartheodosia #1515554 
200 gb dolu. 184 gb fotoğraf, 14 gb backups. 2 tb üyelik 64 tl aylık. bu üyeliği almak dışında bi seçeneğim var mı? neredeyse 10 yıllık fotoğraf geçmişim yüklü ve tek tek silecek vaktim şu an için yok. var mı önereceğiniz bir şey?
(7) 

çocuğumun yüzü sarı/turuncu oldu gibi

deartheodosia #1515309 
1.5 yaşındaki bebeğimin yüzü son 1 aydır sarılaştı, turuncu oldu gibi. doktoruna sorduğumda fark etmediğini söyledi ama ben fark ediyorum :( neden olmuş olabilir? yaşayan var mı?
her gün demir ve d vitamini takviyesi alıyor. havuç yemiyor.
(10) 

arkadaşlarımla buluştuktan sonra çok boş hissediyorum

deartheodosia #1513404 
anlamsız bir his oluyor. dışarı çıktığımda içimde kötü bir hisle dönüyorum. neden böyle oluyor olabilir?

yayınevinde çalışan, kitap yayıncılığı ile bilgisi olan

deartheodosia #1513343 
mesaj atabilir mi, birkaç şey sormak istiyorum.
(2) 

tek ders sınavı, md.44 statüsü

deartheodosia #1513106 
bilen varsa yardımcı olabilir mi? bi arkadaşım çok bunaldığı için lisansı bitirmemişti, tek dersi kalmış. şimdi tek ders sınavına girmek istiyor ama güz döneminde kayıt yaptırmamış ve şimdi bahar dönemi için madde 44 gibi bir şey diyorlar. bu kişi tek ders sınavına giremeyecek mi? ne olacak, atılacak mı? af gelirse mi bitirebilir? benden yardım istedi ama benim hiç bilgim yok.
(4) 

optiklerden gözlük alınca teşhiri mi satıyorlar?

deartheodosia #1512352 
güneş gözlüğü değil. miyoplar için.
(2) 

ilyada ve odysseia

deartheodosia #1510454 
okumadan önce bir şey okumalı mıyım, direkt okumaya başlayayım mı?
(8) 

eve gelen yardımcıya ne kadar ücret veriyorsunuz?

deartheodosia #1510035 
günlük. şehir ve oda sayısı? teşekkürler
(4) 

yemek yemeyen bebek problemi?

deartheodosia #1509134 
1.5 yaşında çocuğum var. anne sütü alıyor. ne yemek yapsam ve ona ne kadar farklı sunsam da asla yemiyor. hiçbir eti (beyaz/kırmızı ya da yumuşak/parçalanmış) yutmuyor zaten atıyor onu geçiyorum ama çorba/makarna-pilav/sebze (haşlama/fırında vs bir sürü yöntem) yaptığımda iki kaşıktan fazla yemiyor. aylardır kilosu sabit (9.2 kg)

ben bu durumu çok önemsemiyordum çünkü emiyor ve memeye aşırı düşkün. babası çok problem yapıyor kg almamasını ve beni de etkilemeye başladı artık. bu bi problem mi? yemek yememesi, yemeğe itiraz etmesi?

ps. birkaç doktora danıştık, onlar korkulacak durum yok diyorlar. dedesi de (alan farklı) doktor ve problem görmüyor. ama internette (instagram) bi görüyorum oğlumla yaşıt bebeler bi tabak yemek yiyorlar hem kahvaltı hem akşam yemeklerinde (anne sütü almıyorlardır belki ama benim sütüm de ne kadar olacak ki zaten).

kafam karışık ve üzülüyorum. babası da hep baskı yapıyor bu çocuk neden yemiyor diye (ayrıyız, ne kadar denediğimi görmeden devamlı yargılıyor). tecrübeli anne babalardan yardım ve yorumlarını bekliyorum.

hamilelikte vücutta oluşan minik lekeler (benler?)

deartheodosia #1508401 
hamileliğimde vücudumda (göğüs bölgesinde) benler (minik lekelenmeler) oluştu. 1.5 yıl geçti doğumun üzerinden, bu hormonal lekelenmeler geçmedi. ömür boyu kalıcılar mı? (güneş lekesi/çillenmeye çok müsait cildim var)

ren yayınları çevirileri nasıl?

deartheodosia #1508296 
sherlock holmes ya da arsen lüpen okuyan var mı? iyi mi çevirileri?
(2) 

shopandmiles’ta alışveriş

deartheodosia #1508139 
benim anladığım şöyle, 15x fiyatlı bi ürün var. bu ürünün x fiyatını milden düşüyor, 14x ödemenizi istiyor, değil mi? yeterli milim olsa da 15x’in hepsini millerimden kullanarak ödeyemiyorum?
(4) 

marvel filmlerinden nefret ediyorum

deartheodosia #1507591 
spider man’i izleyeyim mi? eski spider man filmlerini çok severdim (2002-2004)
(2) 

neden lanetli?

deartheodosia #1507281 
bir sözlük yazarının neden lanetli/çaylak yapıldığını görebiliyor muyuz? sözlükte bu nedenle uçurulma oluyor mu?
(3) 

abajurda temassızlık

deartheodosia #1506626 
prizdeyken temassızlık oluyor, kablosunu büküp tutunca vesaire bir şeyler yapınca ışığı yanıyor. evde kendim tamir edebilir miyim birine göstermeden? nasıl yapabilirim?
(4) 

defterler nerede basılıyor?

deartheodosia #1504984 
kendi istediğim gibi defter yaptırmak istesem (kaliteli sayfalar vs) nerede bastırıp yaptırabilirim? Butik ya da ünlü defter markaları nerede yaptırıyor mesela bilen var mı?

yandex’ten mail adresimi nasıl değiştiririm?

deartheodosia #1504962 
yolda kaza, çalışma vs olduğunda ve işaretlediğimde mail adresim açık olarak görünüyor ve mail atıyorlar. bildirim yapmasam da mail adresimin görünürlüğünü kapatmak istiyorum ama bir türlü bulamadım? insanlar mehmet y. gibi görünüyor benden farklı olarak.
(2) 

ünlü çocuk doktoru?

deartheodosia #1503539 
yanılmıyorsam muayenehanesi kadıköy’deydi. yahudi ya da ermeni bir doktordu, ismini bir türlü hatırlayamadım. yaşlı, tecrübeli bir doktor. ismini hatırlayan var mı?
(8) 

bu kitap neden bu kadar pahalı?

deartheodosia #1502852 
Orientalism: Western Conceptions of the Orient (Penguin Modern Classics)

www.amazon.com.tr
(20) 

yorumu kaldırayım mı?

deartheodosia #1502253 
trendyol’dan bir çift küpe aldım, kırık geldi. iade için evime yakın olmayan bir kargoya gitmem gerekecek, bir sürü iş. ben ürüne kırık geldi yorumu yaptım. satıcı devamlı beni arayıp yorumu kaldır tacizi yapıyor. şimdi yorumu görüp ürünü satın almaktan vazgeçecekler olabilir ve belki kargo esnasında kırıldı küpe, olabilir. kimsenin işine engel olmak da istemiyorum, sonuçta iş kurmuşlar, emek veriyorlar falan. ama satıcının beni araması, whatsapp’tan yazıp durması aşırı rahatsız etti. akşam akşam keyfim kaçtı buna mesai harcıyorum. yorumu kaldırayım mı kaldırmayayım mı? trendyol’a da bildirdim rahatsız edildiğimi. ben mi abartıyorum? adama rahatsız etmeyin, aramayın beni dedim; yorumu kaldırın diyip duruyorlar. kötü hissettim.

edit: satıcı farklı numaralardan aradı, aynı numara da değil.
(3) 

getir/ kuryeye bahşiş kuryeye gidiyor mu?

deartheodosia #1500380 
sb.
(2) 

printer 101

deartheodosia #1498937 
çok basit, tercihen kablosuz, giriş seviyesinde (siyah beyaz) bir printer arıyorum. mürekkepli mürekkepsiz pek konuya hakim değilim. tavsiyeleriniz var mı? siyah beyaz belge çıktısı alacağım yalnızca.
(1) 

tez ücreti

deartheodosia #1498510 
tez danışmanları öğrenci başına dönemlik ne kadar pay alıyorlar? vakıf ya da devlet üniversitesi fark ediyor mu?
(2) 

hangi yayınevinin yayımladığı steinbeck?

deartheodosia #1495668 
sel, remzi, iletişim?
kitap gazap üzümleri.

mobil görünümden çık