(1) 

6206rz ve 6205rz rulman nerden bulurum

nahtoderfahrung #1458191 
s.b. bu model internette yabancı sitelerde var sadece
(2) 

laktozsuz kuru kayısı

nahtoderfahrung #1456555 
bunu yemeyi çok seviyorum ama yan etkilerini hiç sevmiyorum, bunun tadı aynı ama yan etkisi olmayan gdo'lu hali var mı?
(9) 

sırada hangi diziyi izleyeyim

nahtoderfahrung #1455498 
eskilerden yenilerden karışık en son izlediklerim
how i met your mother
malcolm in the middle
my name is earl
scrubs

şu an da the office bitirmek üzereyim 2 bölüm kaldı sizce ne izleyeyim, 20dklık bölümleri olan şeyleri tercih ediyorum :)
(5) 

kira sözleşmesi sorusu

nahtoderfahrung #1454627 
kasımda çıktığım evin sözleşmesi bu ay başında doldu oturmaya devam ediyorum, ben oturmaya devam ettiğim için bir sonraki kasıma kadar evden ayrılamıyor muyum? yani sözleşme 1 yıl zorunlu sonrası opsiyonel değil de hep 1+1+1+ şeklinde mi devam ediyor?
(1) 

şu aparata ucuz alternatif

nahtoderfahrung #1452078 
ne yapabilirim, 5 metrelik aux kablosu var herhangi bir cihaz takınca inanılmaz gürültülü ses çıkarıyor bakındım bunu önermişler
www.amazon.com
(1) 

sözlükten uçurulmak ve gge açıklamalı moderasyon şeyleri

nahtoderfahrung #1451766 
sözlük hesabım aşağı yukarı 7-8 senelik, toplam 6 gge var
en son bu mayıs ayında 1 adet
ondan önceki de 2017 yılında 3 adet
2016 yılında 1 adet ve
2014 yılında 1 adet gge temalı entry silme işlemi var. bazılarını tek gge de uçurduklarını duyduğum oldu, toplam gge sayısına bakmıyor mu bunlar? yoksa belli bir zaman aralığındaki gge sıklığına göre mi uçuruyorlar? 2-3 tanesi hariç diğerleri hep başlığı komple uçurmaları sonucu log'a düşen gge kayıtları.
(8) 

2000li yıllardaki meşhur fake kız fotoğrafı

nahtoderfahrung #1451665 
kim olduğunu fotoğrafa bile bakmadan çoğunuzun tahmin ettiğini biliyorum gerek ayça22 gerek başka isimlerle nerdeyse türk milletinin %50'sinin sosyal medyada kullandığı şu kızın gerçek kimliğini hiç öğrenebilen oldu mu?

i.ibb.co

internette bu olduğunu iddia eden bir kaç kişiye denk geldim ama yaşlarının tutmasına imkan yok
(2) 

geç yaşta diş teli taktıran var mı?

nahtoderfahrung #1449969 
yaş 30 olacak yakında işe girdiğimde ertelemeseydim şuan belki bitmiş olacaktı biraz pişmanım, dişlerim ayrık olduğu için bakımı aşırı zor, sadece sağ alt kısım sıkı ve normal orada da hayatım boyunca problem yaşamadım. geri kalanda 4 tane kanal var, çekilenler var vs. diş teli taktıracağım ama muhtemelen bana pahalıya patlayacak bu kanalları söküp yerine implant mı takıyorlar? veya çekilmiş dişlerin boşluğuna da implant mı takıyorlar? ayrıca anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz yer varsa onları da alırım.
(15) 

yan komşunun yeni gürültü adeti

nahtoderfahrung #1449790 
yan komşum var yüzünü taşındığımdan beri 1 kere gördüm, tek başına yaşayan genç bir kadın, son bir kaç haftadır evden çıkarken 150 noktadan kilitlediği kapısını tek tek açarken bamgüm kilit sesi çıkarıyor, yani bildiğiniz kilit sesi değil, anahtarı yuvasında hafif döndürürsünüz ve kendi ivme alır da yavaşça döner ya bi tık sesi çıkar öyle değil, var gücüyle çeviriyor anahtarı ve hayvani ses çıkıyor koridoru inletiyor, bunu 5-6 kilitle eve girip çıkarken x2 yaptığını düşünün, eve girerken açıyor girdikten sonra da aynı şekil arkadan kilitliyor bam güm diye, ve kapıyı da aynı kabakuvvetle bamm diye kapatıyor. ayrıca saat falan dinlemiyor dün gece 2 de yaptı aynı hareketi öyle bir irkildim ki noluyo yav diye bağırdım en sonunda.

benim bu kadını ürkütmeden bir şekil uyarmam lazım, sizce hiç bulaşmadan polisi mi arıyayım (polis buna bakar mı onu bile bilmiyom da), zaten evden çıkarken cümle alemi ayağı kaldırdığı için denkleyip kapıya daha kibar davranır mısınız şeklinde uyarayım mı? apartmanda kimseyle mümkün olduğunca diyaloğa girmek istemiyorum ama bokunu çıkartmaya başladı :)
(3) 

xiaomi harici ucuz tws kulaklık tavsiyesi

nahtoderfahrung #1449517 
son bir kaç aydır haftada 1 kere sağ sol birbirini eşlemiyor spor salonunda oturup 10dk bunla uğraşıyorum bazen hiç olmuyor salondakilerin müzik zevkine bırakıyorum kendimi. sağ sol dengesi bozulmayan sadece kulağımda tıngırdatsın seviyesinde ucuz tws kulaklık arıyorum.
(6) 

bu tava sağlıksız mı?

nahtoderfahrung #1449276 
www.schafer.com.tr

bunu aldım ama dökme tava diye sonradan neyden yapılmış bu diye baktım alüminyum gövde yazıyor açıklamasında, alüminyum tava sağlıklı değil diyen var bişey olmaz diyen var, nedir bunun gerçeği
(5) 

hızlı kilo almak ve yavaş vermek

nahtoderfahrung #1449096 
abartı bir şey yaptığım yok, çok nadir haftada 1 veya 2 kere normal insan evladı gibi yarım ekmek arası bir şey canım çekiyor yiyorum, o haftanın sonunda +2-3 kilo hemen ekleniyor haneye, ama iş vermeye gelince köpek gibi kardiyo yapıyorum, ağırlık antrenmanından önce 15dk koşarım en az, düşük karbonhidratlı beslenmeye dikkat ederim bir bakmışım en en en fazla 500gr-1kg düşme olmuş burda bir dengesizlik var, bir sağlık sorunu var mı diye bakmam gerekir mi? 3 aydır salon açık bu rutinde spor yapıyorum başladığımda 90 kiloydum şimdi 91 kiloyum başlarım böyle işe
(2) 

kaliteli fiyat performans şemsiye tavsiyesi

nahtoderfahrung #1448927 
var mı
(12) 

osuruk böceği popülasyonundaki artış

nahtoderfahrung #1448666 
dikkatini çeken var mı yoksa sadece benim bulunduğum çevreye özel bir durum mu? inanılmaz derecede osuruk böceğine denk geliyorum, geçen benzer başlığı biri daha açmıştı tek karşılaşan ben olamam heralde bunlarla, günde 5 tane görüyorum en az, balkona çamaşır asmayalım anında yanlıyolar çarşaflara falan, çok da narin beyfendiler dokununca salıyolar hemen zehri.
(9) 

suyun lezzeti var mı?

nahtoderfahrung #1448610 
ekşide su markaları, su filtreleri, su arıtma sürahisi bilmemne başlıklarını okurken aralara serpiştirilmiş suyu lezzetli yapıyor cümlesi görüyorum acayip garip geliyor bana suyun ne lezzeti olabilir? bulunduğu haznede kokmadığını farzedersek bunun dışında suyun tadı hep aynı değil mi? yani h2o olarak ele aldığımızda içinde herhangi katkı olmayan su aynıdır abi, brita sürahi alınca içine köfte harcı aroması mı veriyor suyun?
(2) 

french press öğütülmüş kahve makinada kullanılır mı?

nahtoderfahrung #1448531 
s.b.
(5) 

yurtdışında iş bulsam gidebilir miyim bu dönemde?

nahtoderfahrung #1448335 
Bunda belirsizlik hakim kafamda, yanlış hatırlamıyorsam covid yüzünden uçuşlar kısıtlı ve sadece oturum izni veya vatandaşlığı olanlar gidebiliyorlar avrupaya. yanlış mı biliyorum? geçen çok samimi olmadığım şirketten birisi avrupada iş bulduğu için istifa etti, nasıl gidiyor oraya? çalışma izni alınabiliyor mu şu dönemde?
(2) 

pull up (barfiks) yapamıyorum videodaki aynı işi görür mü

nahtoderfahrung #1447499 
s.b.
video
www.youtube.com
(7) 

sizce faturanın kaynağı buzdolabı mı

nahtoderfahrung #1447207 
her ay sabit 90 tl fatura geliyor, evde elektrik kullanımı şöyle laptop var fişe takılı akşam da lambader veya sıcak olursa vantilatör çalışıyor. sürekli 90 lira gelmesinin sebebi buzdolabı olabilir mi? yoksa bunun minimum fatura miktarı falan mı var?
(4) 

kira zammı hakkında

nahtoderfahrung #1446935 
önümüzdeki ay kontrat bitiyor ev sahibi ırakta, çok iletişim kuramıyoruz telefonu çekince whatsapptan cevap veriyor, evle çok ilgisi yok bir sorun olunca sen hallet parasını kiradan düş diyor sadece. kasımda kontrat dolacak mevcutta 1700 kira veriyorum, kontratta tüfe oranında zam yapılır yazıyor 200 liraya denk geliyor aşağı yukarı, sizce ev sahibine ulaşıp ne kadar zam yapacaksın diye sorayım mı, veya 200 lira koyup haber vermeden devam edeyim mi yoksa hiç konusunu açmadan 1700 ödemeye devam edip kendisinin konuyu açmasını mı beklemeliyim?
(3) 

android tv kutusu tavsiyesi

nahtoderfahrung #1446855 
piyasayı takip eden arkadaşlardan android tv box tavsiyesi aramaktayım bütçem 400 lira civarı. kafamda xiaomi mi box s 4k var ama az bilindik markaların daha kaliteli ürünleri varsa bilmek isterim.
(13) 

ağlayan kedi enerjisi

nahtoderfahrung #1445979 
evin arkasında bütün evlerin arka bahçelerinin birleştiği yeşillik büyük bir alan var, burada bir kedi yavrusu var tam 24 saattir avazı çıktığı kadar miyavlıyor 24 saati mecazi olarak kullanmadım tam 24 saat oldu an itibariyle, kesintisiz miyavladı sabah uyandım hala miyavlıyodu şuan eve geldim hala miyavlıyor. ulaşabileceğim bir yerde değil hatta nerde olduğunu bile bilmiyorum, belediye gelmiyor buraya daha önce denemişler sanırım, böylece burası planet of apes gibi kedilerin özerkliğini ilan ettiği yüzlerce kedinin kontrolsüz ürediği bir leş bir ortam oldu, bütün gece kavga kıyamet kopuyor. öküzün biri artık kavga etmesinler diye torpil atmaya başladı ortaya doğru onunla da ayrı kavga ettik. bahçenin düz bir arazisi yok o bizim bahçe 5 metre aşağıda yan bahçe 10 metre yukarıda böyle garip merdiven gibi bir ortam var o yüzden kimse hiç bir yere ulaşamıyor. kedi sesinden gerçekten kafayı yemek üzereyim, kedileri de çok severim halbuki ama çıldırmak üzereyim, bazen dayanamayıp bira bardağına su doldurup uzaklara doğru saçıyorum sinirden sdfgdfgf. bu bir isyan postudur bi yere boşaltmam gerekiyodu içimi :D
(2) 

kadıköy civarı açık ve uygun fiyatlı dişçi önerisi var mı

nahtoderfahrung #1445552 
s.b. pandemi döneminde çalışan dişçi var mı fiyatları da uçuk olmazsa tadından yenmez
(8) 

koltuk tamirine koltuk parası istediler

nahtoderfahrung #1445168 
2 adet kanepem var çok özenerek vakti zamanında almıştım, karantinada üzerinden kalkmadığım için çökme yaşandı, bugün fiyat aldım sahibinden'den, adam zamanında 1500 lira verip aldığım koltuğa 1200 lira tamir parası istedi. yeni koltuk baktım 1500 liraya şuan anca sandalye alabiliyorum gördüğüm kadarıyla. armut.com'dan birine sordum kanepe başına 400 lira başlangıç fiyatı var söktükten sonra fiyatı netleşir dedi. siz olsanız bu parayı verir misiniz?
(4) 

antrenman programımı yorumlayabilecek var mı (ekleme çıkarma vs)

nahtoderfahrung #1445140 
selam haftanın 3-4 günü spora gidebiliyorum sadece buna uygun olarak da fullbody yapabiliyorum, aşağıdaki programı uyguluyorum elimden geldiğince ama bazı hareketler bana anlamsız geliyor hiç bir etkisi yokmuş gibi, önce yanlış mı yapıyorum diye baktım youtubedan doğru yapıyormuşum :D programdaki bazı aletler salonda yok, bazısı var ama istediğim gibi değil, aşağıdaki programı nasıl en efektif hale getirebilirim, ben 120 kilodan 80e geldim göğsüm biraz sarktı öncelikli amacım onu toparlamak ama split yapamıyorum çok vaktim olmadığı için.

----------------------------------
1.gün
~~~~~~
bench press
incline bench press
chest fly machine(bu makine bizim salonda var ama hoşuma gitmiyor)
barbell shoulder press
lateral cable raise (buna baktım youtubedan)
reverse cable fly
cable triceps pushdown
cable triceps extension
dips
----------------------------------
2. gün
~~~~~~
cable lat pulldown
cable lat pulldown (leaning back)
cable face pull
ez-bar shoulder highpull
barbell shrug
ez-bar biceps curl(narrow grip)
cable biceps curl (overhand grip)
dumbell wrist curl(en sevdiğim şey bunu yapmak)
----------------------------------
3. gün
~~~~~~
leg raise machine
barbell squat
barbell forward lunge
hamstring machine
abduction machine
adduction machine
leg raise (knees bent)
crossfit situp
bicycle crunch
----------------------------------
4. gün
~~~~~~
dumbell bench press(rotating grip)
dumbell row(en sevmediğim hareket)
dumbell shoulder press (military seated)
barbell squat
walking lunge
machine biceps curl
dip machine(salonda bu yok, sehpanın birine çöküp yapıyorum)
decline situp
stability ball jackknife
----------------------------------


4. gün programının sonunu hiç getiremedim daha
(5) 

hardline mı myprotein mi

nahtoderfahrung #1442624 
myprotein 2500gr 289 lira - çikolatalı veya mochalı
Hardline Whey 3 Matrix 2300gr 309 lira - limonlu cheesecake aromalı

bigjoy kullanıyorum şuan bitmek üzere ama artık tadı gerçekten midemi bulandırıyor çilekli almıştım.

myproteinin dezavantajı sadece çikolatalı var ve çikolatalısında servis başına protein oranı düşük ama fiyatı 289 lira ve 200gram fazla.
(4) 

en ufak bir şeyde tavana vurup bütün gün gürültü yapan alt komşu sorunsalı

nahtoderfahrung #1441459 
alt komşum var bi tane kadın ve 2 çocuğu var. bütün gün cayır cayır çocuklarına küfür kıyamet bağırıyor, az önce toplantıdaydım konuştuğum şeyi unuttum toplantının ortasında. bütün gün bağırıyor saçma sapan konuşuyor, bir keresinde öldürün birbirinizi kim hayatta kalırsa benim çocuğum o olacak demişti çok zoruma gitti çocuklar adına üzüldüm bunu duyunca. ayrıca bu arkadaşlar benim evime ne zaman misafir gelse salonun altından sopayla tavana vurmaktan imtina etmiyorlar. çok uyuz olmaya başladım, bu çocukların durumunu kontrol ettirmek için polisi mi aramalıyım yoksa başka bir merci var mı. yakında ses kaydı almaya başlayacağım.
(1) 

birinin bıçağı, birinin neşteri teorisi diye bir şey vardı neydi o

nahtoderfahrung #1440374 
s.b. bir işi yaparken uzmanların detaylıca çözümünü düşündüğü ama normal bir adamın çok basit bir işlemi yaparak çözüme ulaşabildiği bir durumu anlatıyordu.
(2) 

uyku takibi için akıllı bileklik mi band 5 vs mi band 4

nahtoderfahrung #1439448 
uyku takibi için hangisi iyi, mi band 5'te rem uykusu takip etme varmış diyolar bi fark yaratır mı. ayrıca ben kafamdan bluetooth kulaklık düşürmeyen birisiyim telefonu ikisine birden bağlayabiliyor muyum
(1) 

tek başına spor ve ağırlık arttırma

nahtoderfahrung #1439047 
pandemi sürecinde her spor yapan insan gibi ben de darbe yedim, 1,5 senedir verdiğim kilolar kaldırdığım dambıllar heba oldu gibi. fazla kilo almadım gerçi 83 kiloydum 89-90 arası gidip geliyorum şuan. neyse şubattan beri salona girmedim dolayısıyla eski halime geri döndüm çok zaten çok ilerleme kaydedememiştim onu da kaybettim.
sorum şu pandemiden önce de spor yaparken belli bir noktada tıkanmıştım aylarca. bench pressde sağa sola en fazla 30 kilo takabiliyordum (tek tarafax2) oda zorlanarak. 30'un üstüne hiç bir zaman çıkamadım. şimdi tekrar spora başladım ve 15 kilo takıyorum :( nasıl bir antrenman izlemeliyim ki kademeli olarak tek başıma yardım almadan ağırlık arttırmayı başarabileyim. nizami setleri tamamlayana kadar gerekirse ağırlık azaltırdım normalde, kendimi fazla zorlamadım bar kafama düşmesin diye. tekrarı azaltıp basabildiğim kadar ağırlık basmak doğru olur mu?
(3) 

görseldeki arçelik buzdolabının modelini bilen çıkar mı

nahtoderfahrung #1438505 
i.ibb.co

s.b
(3) 

boyun destekli ofis koltuğu tavsiyesi

nahtoderfahrung #1438403 
bütçem en fazla 500 lira, var mı öneriler
(4) 

internet harici kırlent iç yastığı nerden bulurum

nahtoderfahrung #1438096 
internetten aldıklarımın yerine gazete kağıdı doldursam daha düzgün olurmuş.

i.ibb.co

lokasyon istanbul kadıköy, belki dükkan bilen vardır diye yazıyorum

yumurta diyeti gerçekten ketosise hızlı mı sokuyor?

nahtoderfahrung #1437438 
3 veya 5 gün full yumurta yiyerek vücudu ketosise sokabilirsiniz diye okumuştum bi yerde yumurta diyeti diye geçiyor. deneyen var mı daha önce? devamında normal ketojenik diyetime devam edeceğim.
(1) 

yalnız yaşayan ağırlıklı tavuk yemeği pişirecek birisi için fırın önerisi

nahtoderfahrung #1437336 
www.hepsiburada.com

liste yukarıdaki gibi fiyatı 200-300 bandında olan tavuk pişirmeye en uygun fırın hangisi
(4) 

kavanoz kapağını bu kadar değerli kılan şey ne

nahtoderfahrung #1437321 
i.ibb.co

eski kapakları niye kullanmıyorlar? her sene bi kavanoz kapağı hikayesi görüyorum nedir bunu bu kadar değerli yapan şey?
(8) 

sigaranın nasıl bırakıldığını unuttum

nahtoderfahrung #1436799 
7 yıl önce sigarayı bırakmıştım son 6-7 aydır tekrar içiyordum her seferinde ne kadar mal bir insan olduğumu kendime ifade ederekten içmeye devam ettim, 7 yıl önce bir takım sebepler sonucuyla uzun süreli anti-depresan kullanıyordum %90 onun yardımıyla sigarayı bıraktığımı biliyorum, champix dedikleri nane de bir nevi anti-depresan zaten sigara bıraktırma ilacı diye satıyolar.

neyse uzun lafın kısası ben sigarayı nasıl bıraktığımı unuttum, ilk bıraktığımda paketin yarısı doluyken çöpe attım ve elimi sürmedim bir daha. aynı şeyi tekrar yapamıyorum.

çevremdeki insanlara haber saldım sigarayı istesem bile vermeyin diye, geçen gün 15 gün bıraktım biri geldi sigara uzattı zorla iç yav bişey olmaz diye aldım içtim sonra tekrar devam ettim
(7) 

enpara altın hesabımı başka bankaya taşıyabilir miyim

nahtoderfahrung #1436678 
s.b. enpara iyice b*kunu çıkardı işlerin en ihtiyacım olan zamanda altyapısı çöktü, hesabımda bir miktar para ve altın var bunu en minimal zararla nasıl taşırım ve tavsiye edebileceğiniz banka var mı alternatif olarak.
(1) 

romatizma ağrısına ne iyi gelir

nahtoderfahrung #1436613 
s.b. şuan bu yazıyı cenin pozisyonunda yazıyorum abv
(2) 

görseldekine benzer bir şeyi en ucuz nasıl yaparım

nahtoderfahrung #1436059 
i.ibb.co

görseldeki tahta standdan yapmam lazım 4 adet, 5+1 ses sistemim var ön ve arka hoparlörleri yere koyuyorum yer olmadığı için ve koltukta oturunca ses boğuluyor ,duyulmuyor, bunlarla yükseltmeyi planlıyorum ayrıca alt kata giden sesi azaltmak istiyorum.

aklıma gelen malzemeler tahta vileda sopası ve ekmek kesme tahtası. birebir estetik görüntüde olmasına gerek yok işimi görsün yeter. var mı farklı fikirleri olan, evde ayrıca parke döşendiği için eski parkeler yığılmış durumda onları da kullanabilirim.
(2) 

scrubs 9. sezonu izlemeli miyim?

nahtoderfahrung #1435592 
sanırım dizi 8 sezonda bitmiş 9. sezon eşantiyon olarak çekilmiş baktım kadrodan 3 kişi devam etmiş 9. sezona izlemeye değer mi? bu arada diziyi çok sevdim.
(2) 

göbek deliğine parmak sokunca gıdıklanıyorum

nahtoderfahrung #1435110 
aradaki bağlantıyı açıklayabilecek birisi var mı, göbek deliğimle oynayınca apış arasındaki nesnenin ucunda garip bi huylanma hissi oluyor (erkeğim). vücudumun hiç bir yerinden gıdıklanmam ama çok merak ettiğim bir konu bu.
(5) 

parke döşemek tahmini kaç para tutar 6m2

nahtoderfahrung #1434802 
s.b. evimde boru patladı tadilatçılar sağolsunlar insan gibi sökmemişler parkeleri, parkeler de eski olduğu için aynısından bulup kırılanları değiştiremiyorum mecbur odayı komple yeni parke döşettirmem lazım. tahmini kaç para tutar en ucuzundan hesaplarsak. parayı ev sahibine faturalandırıcam kiradan düşecek ama kira zamanı gelene kadar benim banka hesabımdan eksilmiş olacağı için rızkımı buraya gömmek istemiyorum.
(14) 

alt kata benim daireden su gidiyormuş kiracıyı ilgilendirir mi

nahtoderfahrung #1434338 
s.b.
benim mutfaktan alt katın mutfağına ve bi odanın tavanına baya su gitmiş, boyalar kalkmış tavan dökülmüş, adamın yeni yaptırdığı mutfak dolapları p*ç olmuş gibi bir durum var, ben kiracıyım evde, mutfağın hiç bir noktasına elimi sürmeden(tadilat anlamında) çıktığım günden beri bulaşık yıkama dışında su akıtmıyorum nerdeyse. alt kattaki dolaplarına baya para verdiğini söyleyip duruyor, bunun bana saplanma ihtimali nedir? görünürde benim dairemde hiç bir şey yok her köşesine baktım mutfağın hiç bir yerde ıslaklık yok ama adamın tavan şıp şıp damlıyor. sorumluluk tamamen ev sahibinindir diyin de içim rahatlasın.
(10) 

evin içini komple boyattırmak kaç para tutuyor?

nahtoderfahrung #1433529 
yakın zamanda bu işlemi yaptıran var mı, 2+1 ev 80 metrekareydi yanlış hatırlamıyorsam, lokasyon istanbul. belki fikir verir. bi arkadaşım evden ayrılırken ev sahibi boyama parası diye 2000 lira istemiş konu hakkında hiç bir bilgim yok ev boyamak bu kadar pahalı bir şey mi? yoksa depozitonun üstüne yatmaya mı çalışıyor.
(3) 

ingilizce telafuzu düzeltmek

nahtoderfahrung #1433367 
selam, ingilizce telafuzumu düzeltebileceğim bir kaynak var mı, yıllarca bu dile maruz kalmama rağmen telafuz konusunda aşırı gerilerdeyim. örneğin atıyorum muscle'ın okunuşu "masıl" değil de "maskıl", anti'ın okunuşunun entay olduğunu yeni öğrendim bu zamana kadar anti diye söylüyordum kimse de düzeltmedi. genelde i ve ay arasındaki farkı bilemiyorum. mesela mike mayk ama nike neden nayki?

bol bol dizi izle konuşulanları takip et harici bir öneri arıyorum.
(5) 

parmağımdaki şu koyu şey nedir

nahtoderfahrung #1432467 
i.ibb.co

siğil mi bu nasır mı, verrutol diye bişey kullanmıştım vakti zamanında yine geçmedi, yıllardır var, tırnak makası törpüsüyle bazen üstünden geçiyorum biraz düzeliyor sonra yine aynı şekil oluyor :D
(2) 

çamaşır makinesinde kaç tane amortisör var

nahtoderfahrung #1432447 
s.b marka samsung WW70J3083KW

bahsettiğim parça kazan amortisörü
www.uygunparca.com
(10) 

brita sürahilerinin olayı ne

nahtoderfahrung #1432172 
nedir bunu 150 lira vermeye değer kılan şey? normal dışardan aldığım damacana suyu koymuyor muyum buna yine?
(12) 

scrubs mı it's always sunny in philadelphia mı?

nahtoderfahrung #1431507 
s.b. hangisini önce izleyeyim.

mobil görünümden çık