(14) 

how i met your mother gibi bol sezonlu ama 20 dklık bölümleri olan dizi

nahtoderfahrung #1431154 
önerisi lazım. var mı tavsiyeleriniz.
(3) 

halıya yapışan pamukçuklar

nahtoderfahrung #1431140 
selam, evdeki halıya şu ağaçlardan dökülen beyaz pamuk gibi polenlerden yapışmış gibi bişeyler yapışıyor. halıya sıkı sıkı tutundukları için süpürgeyle alamıyorum en son elle tek tek yolmuştum ama baya vaktimi alıyor bunları en kolay nası temizlerim, tarak gibi bişey geldi aklıma ama denemedim henüz.
(6) 

çamaşır makinesi kurutmaya geçince taramalı tüfek gibi ses çıkartıyor

nahtoderfahrung #1430834 
sıkıntısı ne olabilir, 1000 devir kurutma var onu açınca zaten komşulara vietnam flashback yaşatıyorum makineye sarılıp şşş sakin ol geçti diye okşuyorum, 800 devir kurutmada ak47 gibi çalışıyor. bi ara buzdolabı arızası için getirdiğim servis amortisör felan dedi. kaç paraya patlar bilgisi olan var mı.
(4) 

bulaşık makinesi buraya koyulur mu

nahtoderfahrung #1429424 
i.ibb.co
s.b kapağını illa sonuna kadar mı açmak gerekiyor. yarım açarak kullanabilir miyim, buzdolabını koycak başka yer yok
(7) 

zımba tabancası ile pimapen pencereye zımba çakabilir miyim

nahtoderfahrung #1428885 
örneğin şu aletle,
www.hepsiburada.com
(1) 

saçı kestikten sonra uzaması yavaşladı

nahtoderfahrung #1427478 
berberlerin kapalı olduğu dönemde yaklaşık 2-2,5 ay önce saçımı 1 numaraya vurdum evde kendi başıma. hayatımda hiç 1 numaraya vurmadım, bu kadar kısa sadece askerdeyken kesmişimdir, o bile bundan daha uzundu. normal dönemde saçıma 1 ay berber dokunmasın koyun poposu gibi birbirine girer ama önlerim şuanda 2 aydan fazla oldu maks 1 cm uzamıştır, ensem ve yanlar 2-3 parmak uzadı önler kısa kaldı.
şaka maka linkteki adama benzedim, sadece kel yerine 1 numara hayal edin

theblitz.com

önler niye yavaş uzuyor, hızlı uzaması için ne yapabilirim.
(7) 

başlangıç için 20/4 intermittent fasting zor mu gelir?

nahtoderfahrung #1423459 
virüs sebebiyle iyi kilo aldım, diyete başladım tekrar if yapmayı düşünüyorum bugün denedim, 22 saat oldu gerçi baş ağrısı yaptı fena, 16/8 mi yapmalıyım önce?
(4) 

banggooddan kargo kaç günde geliyor

nahtoderfahrung #1420583 
buradan alışveriş yapan var mı? ilk defa alışveriş yaptım Turkey Direct Mail diye bir kargoyla gelcekmiş 10-18 iş günü diyor, bu sayılar doğru mu yoksa yalandan mı yazıyolar? ürünü 3 mayısta aldım
(7) 

kilo aldırmayan bekar yemekleri tavsiyesi

nahtoderfahrung #1420110 
yemek yapmaktan pek anlamıyorum ama şu evde kalma meselesi bana fırsat oldu, 3 ayda 7 kilo almışım hazır ve karbonhidrat yiyerek, tencerenin içine koyulan buhar aparatlarindan alip brokoli vs yemeği düşünüyorum, tavsiyeleriniz var mı? çok pahalıya kaçmadan hergun ne yiyebilirim, tavuk haşlama sıkılmadan yerim mesela, aynı şeyi yemekten sıkılmam.
(7) 

başka damacana ile başka sucudan su söyleyebiliyor muyum

nahtoderfahrung #1419527 
getirin kuzeyden su söylüyordum ama bunda su almak için sipariş vermek eziyete dönüşmeye başladı, yok en az 25 liralık alışveriş yap, getirme ücreti cart curt derken daha sipariş verirken bile yoğunluk var alamıyoruz diye sabahtan beri su getiremedim eve. bisu uygulamasına geçicem ama bu kuzeyden su damacanasını kabul ederler mi?
(7) 

sürekli ağlayan çocuğu olan üst komşuya uyarı

nahtoderfahrung #1419125 
üst komşumuzun 2 tane, bi kız bi erkek çocuğu var, yaşlarını bilmiyorum ama kız olanın ufak olduğunu erkek olanın da okul çağında olduğunu tüm gün maruz kaldığım konuşmalardan anlayabiliyorum. kendilerini hiç görmedim eve yeni taşındım virüs mirüs derken tanışmadık hiç.

kız olan tüm gün ağlıyor ama böyle ağlamak değil afedersiniz g*tünü yırtarak ağlıyor, her gün istisnasız 3-4 kere ağlamasını dinliyorum annesi de sakinleştirmek yerine ufacık çocuğa öyle bir bağırıyor ki sanırsın evladı değil de düşman doğurmuş gibi. dün gece 1 buçuk gibi yataktan zıpladım, yine aynı anne, yine aynı kız çocuğu bi anda başladılar ağlaşmaya bağrışmaya.

evde oyun da oynuyorlar yine ses oluyor, buna bir şey diyemem virüs var yapacak bir şey yok mecbur çocukların bir şeylerle oyalanması gerekiyor, ama bu ağlama olayı ve bağrışma olayı sabrımı zorlamaya başladı. geçen dayanamadım sopayla tavana vurdum, kadın çocuğa daha beter bağırmaya başladı bu sefer sdfgsdfg.

baba nerde ne iş yapar hiç bir fikrim yok, bir kere tanıştık, kendisi apartman yöneticisi. dünya umrunda değilmiş gibi görünen bi eleman.

üst katımdaki insan profilini az çok özetledim, müge anlıya konuk olsalar sırıtmazlar, bunları en kibar ve ortalığı germeyecek şekilde nasıl uyarabilirim tavsiye arıyorum.
(3) 

korona yüzünden kira ödeyememek ve kira sözleşmesi

nahtoderfahrung #1417676 
şuan böyle bi durum yok da ola da bilir, benim kira sözleşmem kasım'a kadar, ben işten çıkarıldım ve kirayı ödeyemiyorum sözleşmede de erken çıkarsanız kirayı sonuna kadar her türlü alırız yazıyor, benim elimde olmayan bir sebepten parayı ödeyemiyor olmam kira sözleşmesinin feshi için yeterli bir sebep mi? şuan ki duruma örnek yaşanmış olaylar var mı? veya avukat birisi bilgilendirebilir mi?
(3) 

yurtdışından iş teklifi geldi lakin koronavirüsü

nahtoderfahrung #1417222 
selam, bugün yurtdışından bir iş teklifi aldım ama kadına düzgün dönüş yapamadım zaten temmuza kadar çalıştığım şirket ile sözleşmem var, ben de görüşmek istiyorum ama ülke temmuza kadar kapalı dedim, o da evet burası da kapalı biliyorum şimdi görüşme ayarlayabiliriz ortalık sakinleşince karar verirsiniz dedi, sizce sözleşmem devam ederken görüşme ayarlasam mı? fırsatı elimden kaçırır mıyım?
(4) 

buzdolabı çalışıyor ama soğutmuyor

nahtoderfahrung #1412408 
sizce ne olabilir, içinde hava üflüyor kapağın değdiği düğmeye elimle manuel kapak açıkken basınca fanlar çalışıyor, altlı üstlü soğutmuyor sadece hava üflüyor? tahmini hangi parça bozulmuştur ne kadar fiyat çıkar diye bakınıyorum :(
(5) 

istanbul kadıköy civarı lehim yapabilecek birisi

nahtoderfahrung #1409942 
elimde eski pahalı bir kulaklık var ucu koptu, mikrofonlu olduğu için 4 boğumlu jak var ama lehimlemek için hassas lehim yapabilen birisi olması gerekiyor biz beceremedik. parası neyse verelim yaptıralım istiyoruz var mı birisi? yazıcıoğlu demeyin uğraşmıyorlar kulaklık görünce postalıyolar.
(4) 

fazla deri aldırma

nahtoderfahrung #1409333 
bunun ücretleri ne oluyor fikri olan var mı? yaklaşık bi 40 kilo verdim ama göbek olmamasına rağmen göbek gibi duruyor ve göğüs kaslarım hep meme gibi oldu aktif spor yapıyor olmama rağmen düzelmedi.
(8) 

tavuklu pilav ve ayran ile ton balığı yedim

nahtoderfahrung #1408478 
zehirlenir miyim? evet biraz midesizlik yaptım ama canım ton balığı çekti açtım yedim
(3) 

yurtdışındaki bir şirkete cv vereceğim nelere dikkat edeyim

nahtoderfahrung #1405007 
kaç sayfa olmalı hangi detaylar önemli, sektör yazılım.
(2) 

spor ayakkabı tabanı neyle yapıştırılır.

nahtoderfahrung #1404692 
tabanı ayrılmaya başlamış, çocukken babam baliyle yapıştırırdı da illa yeni yapıştırıcı maddeler çıkmıştır piyasaya, bazıları plastiği eritiyor ne gider buna.
(1) 

kadıköyde ufak bir lehim işi yaptırabileceğim bir yer

nahtoderfahrung #1404167 
evet yazıcıoğlunun varlığından haberdarım, bana nokta atışı şurda yaptırırsın diyebileceğiniz bir dükkan var mı, lehim yapılacak şey kulaklık olduğu için uğraşmayanlara denk geldim. teşekkürler. kulaklık bu arada pahalı bi kulaklık ama yine de sallamıyolar.
(3) 

7 sene önce sigarayı bıraktım 2 aydır tekrar içiyorum

nahtoderfahrung #1403510 
hiç keyif almıyorum içmekten ama içiyorum, işe giderken paket almadım bi kaç kere icmem diye eve dönerken kendimi kandırıp bugün de içeyim yarın içmem derken loopa girerken buldum kendimi, sizce ne yapayım gerçekten hiç hoşuma gitmiyor içmek, spor da yapıyorum etkisini farkediyorum beni bi motive edin ya geçen ay babam kanser ameliyatı oldu iş güç stress derken sardım hala içiyorum, bütün emekler çöpe gitsin istemiyorum koskoca 7 sene oldu :(
(6) 

salonla odaları bağlayan koridor arasında yüksek çıkıntı

nahtoderfahrung #1402708 
i.hizliresim.com

işte olduğum için gerçek foto çekemedim, salondan diğer 2 odaya geçerken kapı aralığı salonun 4 cm üstünde kalıyor, yer mermer fayans, genişliği 90 cm vardır, akıllı robot almam lazım ama burası yüzünden alamıyorum, buraya nasıl bir aparat koyabilirim ki rampa gibi olsun, internette bu iş için özel şeyler var mıdır, ev kira bu arada oraya çimento alçı vs dökemem, ayrıca gelen geçen ayak parmağını vuruyor sdfgsdf
(5) 

günlük kullanım ve yatırım için en iyi banka hangisi

nahtoderfahrung #1399219 
bizim iş yeri akbank'ı bırakıp ingbank ile anlaştı maaşlar artık buraya yatıyor ve her seferinde bir sorun yaşıyoruz, köprüyü geçene kadar olayı var ya tam anlamıyla bu olsa gerek. yatırım hesabı açamıyorum bbhs eksik şubeye gelmeniz lazım vs diyor. atmsi neredeyse hiç bi yerde yok, kredi kartı hiç bi yerde işe yaramıyor taksit yapamıyorsunuz, bi ekstra bonus vs yok zaten kullanamadığınız için.
bir dönem enpara kullandım, faiz oranları ile çok oynuyorlar ve ayın en paralısı olayı hoşuma gitmedi, tek tek madde tamamlamakla uğraşamam ingbankta bu iyi aylık 500 lira kullanım yapınca ayın inglisi oluyorsun.
eski akbank hesabım duruyor ama hiç bi avantajı kalmadı, maaş hesabı olmadığım için kart ücreti vs hepsini saplamaya başladı.

sizce en kullanılabilir banka hangisi şu anda?
(1) 

kadıköy civarında ucuza tuval nerden bulurum?

nahtoderfahrung #1397648 
büyük ebatlarda olanlarından
(2) 

turk.net 100mbps tarifesini kullanan var mı?

nahtoderfahrung #1393434 
Ben son 2 senedir 35mbps olanı kullanıyodum, taşındım ve hattı da taşıdım, tarife değişikliği sayfasında 100mbps seçeneği var, fiyatı 10 tl daha fazla. iş yapar mı?
(9) 

bana kitap öneriniz var mı?

nahtoderfahrung #1392921 
son okuduğum kitaplar

george orwell - aspidistra
hg wells - zaman makinesi
ray bradbury - fahrenheit 451
albert camus - veba

biliyorum pek alakasız kitaplar ama, genel olarak ütopya hikayelerini severim. hg wellsin dünyalar savaşını aldım beğenmedim, topla uzaylı vurma hikayesi beni kesmedi.
(4) 

2 aydır geçmeyen gripimsi

nahtoderfahrung #1392319 
2 ay önce bi grip oldum ve geçti, arkasından 1-2 hafta içinde tekrar grip oldum ve hala geçmedi kafayı yicem, full burnum dopdolu sümkürmekten yoruldum artık, öksürük boğaz ağrısı ve ateş yok sadece burun akıntısı ve hapşırma var. cumartesi doktora gideceğim de sizce ne olabilir?
(3) 

buzdolabından ara ara mekanik gıcırtı sesi geliyor

nahtoderfahrung #1390417 
bu konuda endişelenmeli miyim? 5dkda bir oluyor sadece, 2-3 saniye sürüyor. böyle biber öğütücü çevirmeye çalışırsınız da gıcık bir gıcırdama sesi çıkarır ya onun gibi ses geliyo.
(5) 

kombi hakkında

nahtoderfahrung #1389754 
yeni eve taşındım, kombi var balkonda,

kombi aşağıdaki fotodakinin aynısı, ortadaki vana sola çevirince kış modu sağa çevirince yaz modu diye bişeyi aktifleştiriyor, sola çevirdim kış modunu aldım, soldaki vana peteklerin sıcaklığı sağdaki vana banyo duş suyu vs sıcaklığını ayarlıyo.

şimdi sorum şu ben kombiyi açtığımda 40 derecenin üstüne katiyyen çıkmıyor, belli bir süre sonra da suyun sıcaklığı bi anda 20 dereceye düşüyo. sonra bi daha kendi kendine yükseliyor bi daha düşüyor, peteklerde dalgalanma oluyo bunun sebebi ne olabilir?

kombiparcafiyati.net
(6) 

çıktığım evde duvarda 1 tane delik yok

nahtoderfahrung #1388431 
yeni boya badana yapılmış evde duvarda ne resim ne herhangi bir şey koyacak bir tane bile delik, çivi, vida göremedim ben bu işi nasıl halledeyim ev sahibine ben delik açıcam desem ne der sizce? sonra burda bu delikler yoktu diye saplamasın depozitoda

edit: not olarak çıkarken benden de boya badana parası alacak
(4) 

ev sahibi dask numarası verdi

nahtoderfahrung #1388402 
bu numarayı mı kullanacağım yoksa üzerime almam gereken bir abonelik gibi bir şey mi?
(10) 

ev kiralamaya gidiyorum son tavsiyeleriniz var mı

nahtoderfahrung #1388168 
evi gördüm beğendim, inceledim orasını burasını emlakçıyla şimdi de ev sahibiyle imzalamaya gidiyorum onunla da bi girip inciğini cinciğini inceleyip not aldıracağım, bunun dışında dikkat etmem gereken neler var, kombiyi çalıştırtmalı mıyım, musluğu, banyodaki kenar köşede siyahlıkları herşeyi yazdırmaya gerek var mı?
(1) 

kickbox, taekwondo için bacak açma işi ve yaş

nahtoderfahrung #1388054 
çocukluğumdan beri ayaklarını elleri gibi kullanan bu insanlara çok imreniyorum, aklımda hep bi köşede kaldı ama yaşım 28 bu yaştan sonra yapabilir miyim bu işi? bacak açma ve tekniklerini öğrenme tahminen ne kadar süre alıyor? ders almaya başlamadan önce evde bi noktaya getirebilir miyim?
(6) 

tek yaşayanlara fatura sorusu

nahtoderfahrung #1388017 
ortalama toplam ne kadar fatura ödüyorsunuz ve lokasyon? cep telefonu internet vs hariç
(6) 

ev sahibi kefil istiyor

nahtoderfahrung #1387961 
emekli babam kira için kefil olabilir mi?
(4) 

istanbulda psikolog ücretleri ne alemde?

nahtoderfahrung #1384399 
s.b. en son 2013'te gidiyordum 100-200 arası bişeyler veriyodum şuan 500 olmuştur diye tahmin etmekteyim
(3) 

arkadaşlık vs ilişkilerde hep arayan soran taraf olmak

nahtoderfahrung #1383157 
böyle durumlarda kendinize kızar mısınız, yoksa kendinizi kötü/değersiz mi hissedersiniz? nasıl tavır alırsınız? veya hiç tavır almadan yapmaya devam mı edersiniz? bazı insanlar var yakın olduğum halde bir kere bile halimi hatrımı sormuşlukları yok ve ben sormayı kestiğim vakit beni kötü insan olarak nitelendiriyorlar çok zoruma gidiyor.
(4) 

ilk defa eve çıkacağım nelere dikkat etmeliyim

nahtoderfahrung #1380973 
öğrenciyken eve çıkmıştım ama dünyanın en rahat ev sahibi vardı karşımda, sözleşme mözleşme hiç bişey istememişti.

şimdi ailemle yaşadığım ev ile çalıştığım iş yeri arasında baya mesafe var, arkadaş ortamıma da uzak kalmam sebebiyle eve çıkmaya karar verdim. şimdi ben hayatımda hiç böyle işlere girmemiş biri olarak nelere dikkat etmem gerek, sözleşme yaparken vs nelere imza atıp nelere imza atmaktan kaçınmalıyım mesela, bi ev buldum kapora ver kaçırma diyo arkadaşlarım, bu kapora neyin nesidir kiradan depozitodan düşen bir şey mi yoksa havadan masraf mı? tavsiyelere açığım. kira ödeme, eşya bulma sıkıntım yok sadece prosedürden uzağım, katakulliye gelmeyelim.
(2) 

bankaların alım satım değerleri arasındaki uçurum

nahtoderfahrung #1380668 
altın hesabı açayım dedim alis 278 lira satım 261 lira bu kadar fark abartı değil mi?
(6) 

2 yaşına girecek yeğenime ne hediye alayım

nahtoderfahrung #1380091 
çocuğun oyuncak ihtiyacı yok, ev oyuncak dolu. aklıma hiç bişey gelmiyo, ayrıca çok param da yok en fazla 200 lira verebilirim:) var mı öneriniz?
(5) 

cla ve l-karnitin işe yarayan şeyler mi?

nahtoderfahrung #1376685 
s.b. geçen ay almıştım "whey 3 matrix, cla ve l-karnitin" 3 ü 1 arada paket şeklinde ucuza geldiği için almıştım, şuanda 30dk kardio + 1 saat ağırlık şeklinde spora gidiyorum. önceliğim yağ yakmak ve kilo vermek + 3-4 ay spora gidemediğim için 4 aylık farkı kapatmak için whey alarak ekstra çaba sarfediyorum, bu paketi tekrar almamın faydası var mı yoksa CLA ve L-Karnitin tamamen plasebo mu? Sadece Whey işimi görür mü, ikisi yerine BCAA mı alayım. yönlendirmek istediğiniz bir konu varsa onu da dinlerim. yapmadığım 4 ayı çıkarırsak, 1 senedir spor yapıyorum. toplam 31 kilo verdim.
(4) 

almanya'da iş aramak için hangi kaynaklar kullanılabilir

nahtoderfahrung #1375493 
yazılım sektöründe çalışıyorum, kişisel bilgilerim bi yana, linkedin dışında almanya şart değil herhangi bir dach+ ülkesinde iş bulmak için hangi yollar mevcut?
(9) 

çifte vatandaşlığı olup iki ülkeden de vergi kaçıran akraba

nahtoderfahrung #1372668 
hollanda da bi sebepten dolayı para yardımı alıyor, mal varlığını gizlemek ve belli yardımlardan mahrum kalmamak için parasını türkiyede biriktiriyor, bu kişiyi şikayet edebileceğim bir yer var mı?
(3) 

fazla kilo kaybı sonrası sarkık deri

nahtoderfahrung #1371164 
daha önceden bunlar için çözüm üreten var mı ameliyat vs. 2017 yılında 116 kiloydum 79'a düştüm sonra 85'e çıktım şuan 85-86 arasında gidiyom, boyum 180, tekrar kilo vermeye başladım ama 79'a düştüğüm dönemde bile göbeğim bıngıl bıngıldı, sanırım o noktadan sonra bunun fazla deri olduğunu düşünüyorum. şuan hedefim 70'e kadar düşmek, sizce 70'e düşsem kaybolur mu yoksa illa ameliyat mı olmalıyım.
(1) 

gearbest kargo hakkında

nahtoderfahrung #1370633 
ayın 7 sinde 2 ürün aldım, 15'inde kargo bilgisi girilmiş. kargo takibi yapınca aşağıdaki sonuç geliyor, tahminen ne zaman ulaşır elime? Netherlands Post Registered ile gönderttim kargoyu

Sipariş Takibi:

2019-07-16 - The item is ready for shipment.
2019-07-15 - The item is pre-advised.
(3) 

çeken polo tshirt için napılır

nahtoderfahrung #1370365 
s.b. cücük kadar olmuş nasıl yıkandıysa artık
(5) 

spor salonundakilerin içtiği renkli su

nahtoderfahrung #1368206 
normal pet şişelerin içinde spor yaparken mor veya yeşil renkli bir şey içiyolar, bcaa mı, l-karnitin mi, başka bişey mi ne bu?
(13) 

cam şişenin üstündeki yapışkan etiketi çizmeden nasıl temizlerim

nahtoderfahrung #1367000 
cam şişede bişey aldım şişesini başka bi amaç için kullanıcam ama üstünde şişeyi çevreleyen yapışkan marka etiketi var. bunu şişeyi çizmeden nasıl sökerim.
(5) 

su yerine maden suyu içmek zararlı mı?

nahtoderfahrung #1366838 
sudan daha çok maden suyu içmeye başladım, bu ara bağımlı gibiyim, bunun ne zararı olabilir? ( bu satırları yazarken özkaynak 1 litrelik yeşil şişesini kafama dikiyorum )
(6) 

sözleşmenin kopyasını istedim sayfa eksiltmişler

nahtoderfahrung #1365051 
iş yerinde 2 senedir çalışıyorum, sözleşmede anlaştığımız bazı noktalar vardı yazılı olarak altına da imzamı atmıştım. bugün sözleşmenin kopyasını istedim ve verdikleri evraklarda söz verdikleri şeylerin olduğu sayfalar piyasada yok. bu evrakta sahteciliğe girer mi? girse bile kanıtlayacak pozisyonda değilim, ne yapabilirim?

mobil görünümden çık