Kanepe için teslimatı hızlı yer önerisi

muslugubozukhayrat #1526943 
Yeni eve taşınıyorum, kanepe almam lazım. Normod modellerini çok beğeniyorum ama teslimat aşırı geç.

Yine bu tarz mobilya yapan ama teslimatı hızlı bir yer var mı önerebileceğiniz?
(2) 

Beşiktaş iskelenin oradan Kuruçeşmeye?

muslugubozukhayrat #1506424 
Herkese hello,

Cuma akşamı Beşiktaş iskelesinin oradan Kuruçeşmeye geçmem lazım. Normalde yürürüm o yolu ama biraz şık olacağım ve yine yağmurlu gösteriyor. O kaosta en az acılı olacak şekilde nasıl geçerim sizce?
(1) 

Profesyonel Aşçılık Eğitimi ve Mevcut İş

muslugubozukhayrat #1491697 
Selamlar,

Bu yıl içinde piyasadaki mevcut okullardan birinden profesyonel eğitim almak istiyorum. Ama normalde yaptığım iş bambaşka tabii. Benim gördüğüm bu okullarda bir hafta içi bir de hafta sonu ekibi var. Mevcut işimi bırakmadan (maddi kaygılardan ötürü) hafta sonu grubuna dahil olsam bir süre sonra aşırı bir yorgunluk olur mu sizce?

Yani dersler nasıl geçiyor, aşırı yoğun mu bunu öğrenmeye çalışıyorum. İşini bırakmadan bu okullara devam eden var mı? Ya da msa, usla gibi okullarda eğitim görmüş insanlar da yardımcı olabilir.

Teşekkürler
(4) 

Kaliteli Nişan Pastası Yapan Yer Önerisi - İstanbul

muslugubozukhayrat #1478727 
Selamlar,

Şeker hamurundan aşırı irrite oluyorum. Kaliteli, şık ve şeker hamursuz söz/nişan pastası yapan yer önerisine ihtiyacım var, fiyat alıp karşılaştırma yapacağım. Beyaz Fırın, Pelit ve Ginger İstanbul listede. Bunların dışında İstanbul'da butik vs olabilir, öneriniz var mı?

Teşekkürler
(4) 

Nişan Elbisesini Nereden Aldınız?

muslugubozukhayrat #1468864 
Selamlar,

Evde yapılacak bir nişan için alaturka durmayan, sade ve güzel bir elbise arıyoruz.

Siz özel bir gün için hangi mağazalara bakıyorsunuz? Mango ve Zara'yı taradım şimdilik çok günlük geldi.

İstanbul'da butik ismi de olur hiç fark etmez.
(1) 

Evde Gıda Üretimi ve Satışı Yapmak Yasal mı?

muslugubozukhayrat #1459077 
Evde gıda üretimiyle ilgili internetteki kaynaklar farklı şeyler yazmışlar. Kimi şirket açılması ve yer tahsis edilmesi gerekiyor demiş. Kimi hiçbir belgeye ya da izne gerek yok demiş.

Sanayi tipi teçhizatla üretim yapılmadığı takdirde vergi muafiyeti var bir tek bunu kesin olarak anladım.

Sizin bu konuda bilginiz/tecrübeniz var mı?
(4) 

Kokina Çiçeği Bakımı

muslugubozukhayrat #1457142 
Kokina çiçeği sipariş edeceğim. Ancak hemen solsun gitsin istemiyorum. Bu çiçeği demet olarak alıp saksıya dikebilir miyim? Daha önce böyle bir şey yapan var mı?

Bitki bakımı konusunda seviyem 101 bile değil, o nedenle garip sorular sormuş olabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
(6) 

Bağımsız Sinema ve Sanat Filmlerine Meraklı Birine Hediye

muslugubozukhayrat #1456791 
Böyle bir ilgi alanı olan arkadaşıma doğum günü hediyesi alıp kargolamak istiyorum. Bu konuyu teorik olarak irdeleyebileceği bir kitap olur vs. Önerilerinizi alırım.

Teşekkürler.
(3) 

Temiz İçerikli Saç Boyası

muslugubozukhayrat #1450940 
Selamlar, temiz içerikli bir saç boyası arıyorum. Araştırmalarım üzerine phyto, neva ve herbatint markalarını buldum. Yalnız phytonun fiyatları baya yüksek. Bu boyadan kullanan var mı? Gerçekten o parayı hak ediyor mu? Bir de saçım koyu kestane sadece ışıltı katmak amacıyla 1-2 ton açılsın istiyorum.

www.dikkatkesil.com şu boya da iş görür mü?

Teşekkürler.
(3) 

Silivri - Kırklareli Arası Uğranacak Yerler

muslugubozukhayrat #1445333 
Günaydın, pazar günü Silivri'den Kırklareli'ne gideceğiz arkadaşımızı almaya. Dönüşte biraz geze geze dönelim diyoruz. O aradaki ilçelerde mutlaka şunu yiyin, şunu görün vs. dediğiniz bir yer var mı?

Teşekkürler.
(1) 

Dövme Fikri Çalışma&Dövmeciler

muslugubozukhayrat #1444020 
selamlar,

aklımda bir dövme fikri var ama tasarımsal olarak güçlendirilmeye ve parçaların birleştirilmesine ihtiyacım var. ilk dövmem olacağı için bilemiyorum; dövmeciler randevudan önce bunu yapıyor mu belli bir ücret karşılığında?
(7) 

Akıllı Tartılar

muslugubozukhayrat #1443002 
Akıllı tartı kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız hangi marka? Bir de hayatınıza olumlu bir katkısı oldu mu kilo kontrolü/verme vs açısından?
(3) 

İphone 6S Ne Kadar Eder?

muslugubozukhayrat #1437307 
Şimdi 4.5 yıldır kullandığım bir 6S'im var. Şu ana kadar da en sevdiğim telefonum oldu. Ama ekranının üst kısmı kırık ve touch id'si çalışmıyor, sanal tuşla idare ediyorum 3 aydır. Şu anda da İstanbul'un oldukça dışında bir yerdeyim burada tamir ettirebileceğim bir yer yok. Arkadaşım bana satsana ben yaptırır kullanırım dedi. Ben de değiştirme vakti geldi diye düşünüyordum, cazip göründü.

Sizce ne kadar olur bu telefonun ederi? İkinci el telefon piyasasını asla bilmiyorum. Fikir verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
(1) 

Los Banditos Online Alışveriş

muslugubozukhayrat #1436794 
Los Banditos'tan elbise beğendim. Sipariş etmek istiyorum ama daha önce fiziki mağazalarından da bir şey almamıştım. Alan varsa kalitesi genel olarak nasıldır ya da online alışverişte sıkıntı yaratır mı öğrenmek isterim.

Teşekkürler.

www.bandito.com.tr
(2) 

Ekşi Maya Ekmek Yapımı

muslugubozukhayrat #1406250 
Selamlar,

Tüm sabrımı yanıma alıp ekşi maya ekmek yapmak istiyorum. Cafe Fernando ayrıntılı bir şekilde açıklamış onun izini takip edeceğim. Fakat döküm tencere öneriyor. Evimde henüz döküm tencere yok. Bu ekmeği başarılı bir şekilde yapanlara soruyorum; siz de döküm mü kullandınız? Başka bir tencerede yapıp harika oldu diyen var mı? Yani şart mı gerçekten?

Teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

Yabancı Yemek Tarifi Sitesi

muslugubozukhayrat #1399514 
Selamlar,

Dünya mutfağıyla ilgili tarif bulabileceğim ve artı olarak tariflerini deneyip memnun kaldığınız yabancı yemek sitesi önerilerinizi alabilir miyim:)

teşekkürler.
(3) 

Tiyatro Oyunu Tavsiye

muslugubozukhayrat #1396041 
selamlar,

sık sık tiyatroya gitmeye çalışıyorum ama bu sefer çok sevdiğim birini de götüreceğim o sebeple akıcı, güzel bir oyun önerisine ihtiyacım var.

yakın zamanda gidip sevdiğiniz oyunları yazarsanız sevinirim:) teşekkürler.

şehir: istanbul.
(3) 

Yeşilköy Mekan Önerisi

muslugubozukhayrat #1383588 
Selamlar, haftaya annemle babamın evlilik yıl dönümü. Yeşilköy civarında ailece güzel bir yemek yiyebileceğimiz, şık bir restoran öneriniz var mı? Alkollü olursa ve klasik kebapçı formatında olmazsa daha iyi olur.

Teşekkürler.
(2) 

Baskılı Kadın Tişörtü

muslugubozukhayrat #1376048 
Hafif salaş kalıpta baskılı (lisanslı da olur) tişörtleri nereden alıyorsunuz? Kumaşının kaliteli olması benim için önemli.

Teşekkürler şimdiden.
(8) 

Hangi şef bıçağını kullanıyorsunuz?

muslugubozukhayrat #1370730 
selam, aslında soru başlıkta. kullandığınız ve memnun kaldığınız şef bıçaklarının linkini paylaşabilir misiniz? Fiyat fark etmez.
(5) 

Beyaz Skechers temizlik:(

muslugubozukhayrat #1363333 
Herkese selam,

Hayatta en sevmediğim şey ayakkabının pis görünmesi ve yaptığım uzun yolculuklar neticesinde beyaz Skecherslarım aşırı pislendi. Görüntüsünden rahatsız olup makinede düşük derecede yıkadım fakat hiçbir şey değişmedi yine baya kötü görünüyolar. Converse'ler falan makineye atınca ne güzel mis gibi olurdu. İnternette karbonatlı su, diş macunu gibi tavsiyeler okudum bunlar işe yarıyor mu Skecherslarda acaba, hiç denediniz mi?

Ayakkabım da şu bu arada:

www.skechers.com.tr

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
(2) 

Online Çiçekçi (Bloom&fresh ve Çiçeksepeti hariç)

muslugubozukhayrat #1348875 
selamlar,

Anneme gün içinde çiçek göndermek istiyorum ama Çiçeksepeti'nin tasarımlarından çok sıkıldım, Bloom&Fresh de Beylikdüzü'ne göndermiyor. Başka online çiçekçi tavsiyeniz var mı? Teşekkürler.
(4) 

Kızarıklıklara iyi gelen nemlendirici

muslugubozukhayrat #1343328 
Beyaz tenli olduğum için çabuk kızarıyorum. Hele bahar ve yaz aylarında daha da fena oluyor. Yaz-kış güneş kremi kullanıyorum zaten yüz için ama nemlendiricimi de kızarıklık karşıtı almak istiyorum. Bu tarz kullandığınız bir ürün var mı? Varsa önerilerinizi alırım.
(10) 

Doğum günü hediyesi fikri

muslugubozukhayrat #1318930 
Selamlar,

29 yaşında ofiste çalışan bir kadına hem işlevsel hem de estetik bir hediye almak istiyorum. Çalıştığı ofis yeni bir yere taşınacak. Bu sebeple yeni ofisinde de kendi masasında kullanabileceği şık bir şey olabilir diye düşündüm. Özellikle kadınların fikrini merak ediyorum, size böyle bir hediye gelse nasıl bulursunuz?(Yeni önerilere de açığım)

www.bendensana.com

ya da

bloomandfresh.com
(5) 

Pesto sos yapımı hk.

muslugubozukhayrat #1315156 
Selamlar, önceden de duyuru açmıştım pesto sos yapıp saklayacağım diye. Yaptım ben bu sosu ama restoranlarda yediğim gibi olmadı. İçine; taze fesleğen, sarımsak, eski kaşar, çam fıstığı ve zeytinyağı koydum. Malzemeden de kısmadım bol bol koydum ama fesleğenin "çiğ" tadı çok baskınlaştı. Ben daha yumuşak bir tat elde etmek istiyordum.

Başka bir alameti farikası var mı bu pesto sosun? Baktım da tariflere hemen hemen aynı hepsi. Siz nasıl yapıyorsunuz peki? Püf noktaları alabilirim. Teşekkürler.
(4) 

Ekim Sonu Mardin

muslugubozukhayrat #1311902 
Selamlar, ekim sonunda 3 günü değerlendirmek için Mardin gezisi fikri mantıklı mı sizce? Mardin'in havası gezmek için uygun olur mu o vakitlerde emin olamadım. Bir de Mardin için 3 gün az mı olur? Önceden gidenler fikir verirse sevinirim.

Teşekkürler.
(8) 

Pesto Sos Saklama

muslugubozukhayrat #1307616 
Selamlar, evde pesto sos hazırlayıp arada kullanmak için cam kavanozda saklayacağım. Mesela bir kavanozluk hazırlasam 1 ay içinde ara ara kullansam dayanır mı? Kapağı açılınca bakteri falan ürüyor ya.
(4) 

Dövme Stilleri ve Dövmeciler Hakkında

muslugubozukhayrat #1296555 
Selam, ben ilk defa dövme yaptırmak istiyorum üst sırt bölgeme. Bayadır istiyordum da bu yıl hayata geçireceğim diye düşünüyorum. Tasarımını tam olarak kişiselleştirmesem de beğendiğim dövme stili oldukça net. Benim merak ettiğim şu; iyi bir dövmeci farklı tarzda birçok dövme yapabiliyor mu? Yoksa atıyorum rocker tarz ağırlıkta çalışıyorsa o tarz dışındakilerde sorun çıkıyor mu? Birkaç tane tanıdık dövmeci var ama önceki çalışmaları benim zevkimden baya uzak. Onlara kalsa yaparım, indirimli yaparım gibi şeyler söylüyorlar ama hayatım boyunca taşıyacağım için çok titizleniyorum. Bu konuda deneyimli olanlar beni bilgilendirebilir mi? Teşekkürler şimdiden.

Beğendiğim dövme stillerini de buraya bırakayım:

www.instagram.com
www.instagram.com
(1) 

Eye Connection hakkında

muslugubozukhayrat #1289588 
Selam,

Eye Connection'dan güneş gözlüğü almayı düşünüyorum. Modelleri çok hoşuma gitti ama ürünleri nasıldır, sağlam mıdır bilmiyorum. Atıyorum gözlüğe bir şey olsa ilgilenirler mi? Daha önce gözlüklerinden kullanan varsa olumlu ya da olumsuz görüşlerini alabilirim. Teşekkürler.
(2) 

Prag kalacak yer

muslugubozukhayrat #1289001 
Eylül’de Prag’a ilk defa gideceğiz. Merkezde tavsiye edebileceğiniz, temiz ve aşırı pahalı olmayan kalacak yer öneriniz var mı? Teşekkürler.
(1) 

Şişli'de macaron/cupcake/ muffin

muslugubozukhayrat #1283529 
Esentepe/Şişli civarlarında bu tarz şeylerin taze ve lezzetli bulunabileceği bir pastane biliyor musunuz? Ben Pelit'i biliyorum da internet sitesinde macaronların fiyatını yazmamışlar. Gereksiz pahalı mı olur diye düşündüm. Pelitten macaron alan varsa da bilgilendirebilir. Teşekkürler.
(2) 

Kadın cüzdanı tavsiyesi

muslugubozukhayrat #1281768 
Selam,

Yeni cüzdan alacağım ama inditex grubununkileri falan beğenemedim. Bir sürü cüzdanı olan biri de değilim bir tane alırım en az 5-6 yıl -artık ne zaman başına bi iş gelirse- kullanırım. Uzun lafın kısası; sağlam ve estetik cüzdanlar nerede bulunur önerilere ihtiyacım var? Teşekkürler şimdiden.

Not: Bütçe 100 liraya kadar.
(3) 

Kimliğim ve ehliyetim kayıp

muslugubozukhayrat #1279579 
Merhabalar, malesef dün cüzdanımı kaybettim ya da çaldırdım. Kimliğim, ehliyetim, kartlarım içindeydi. Kartları falan iptal ettim de ehliyeti ve kimliği yeniden çıkartmam gerekiyor. Kimliğim eski kimlik, ehliyetim de yeni çipli olanlardandı. Şimdi yeni ehliyeti bi daha çıkartmak için ceza mı ödemem gerekiyor. İnternette her yerde ayrı bi şey yazmışlar kafam karıştı. Tekrardan sağlık raporu alacak mıyım mesela? Başına böyle bi şey gelen varsa yardımcı olabilir mi? Sanırım eski ehliyeti yenilemekle yeni ehliyeti tekrar çıkarmak içim farklı belgeler isteniyor. Karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın.
(3) 

Gümrükte Oy Kullanma

muslugubozukhayrat #1275969 
Merhabalar, annemle babam 22 haziranda yurt dışına tatile gidecek. Gümrükte oy sandıkları birkaç gün önceden açılıyor ya tatil için gitmelerine rağmen sınıra gidip oy kullanabilirler mi? Bana kullanamazlar gibi geliyor ama babam çok ısrarcı. Teşekkürler şimdiden.
(11) 

Portekiz mi, İspanya mı?

muslugubozukhayrat #1253212 
Haziran gibi bu iki ülkeden birine gideceğiz ama hangisi karar veremedik. Geziyi iki ülke şeklinde bölmek yerine bir ülkeyi ya da bir şehri sağlam gezme taraftarıyız. Portekiz'in daha uygun olması işime gelmiyor da değil ama bi yandan da Barcelona gibi bir seçenek var. Karar veremedik bir türlü siz olsanız hangisini seçerdiniz?
(1) 

Saç maşası önerisi?

muslugubozukhayrat #1237325 
Merhabalar, saçımı kısa küt kestirdim ve dalgalı kullanmak istiyorum. Saça pek zarar vermeyen, kaliteli saç maşası önerilerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
(11) 

Takip ettiğiniz araba içerikli youtube kanalları?

muslugubozukhayrat #1230911 
sb.

selamlar, severek takip ettiğiniz yerli ya da yabancı fark etmez içeriği araba olan youtube kanalları hangileri? bir de diğerlerinden farklılaştığını düşündüğünüz kanalları nedeniyle belirtirseniz çok da iyi güzel olur.

teşekkürler şimdiden.
(2) 

Falafel tarifi arıyorum!

muslugubozukhayrat #1227052 
Merhabalar, falafele bayılıyorum ve evde yapmak istiyorum. İnternette çok fazla tarif var da kıvamı tutmaz vs diye riske girmek istemiyorum. O yüzden denenmiş ve lezzeti onaylanmış bir falafel tarifi varsa elinizde paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Gerçekten ıslak olan kek tarifi arıyorum

muslugubozukhayrat #1220409 
Sb. Deneyip memnun kaldığınız, sahiden baya ıslak olan bildiğiniz kek tarifleri varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Yaptığınız kalıbın ölçüsünü ve şeklini de yazarsanız daha iyi olur hatta. Teşekkür ederim.
(3) 

Yirmilik diş çekimi ve sonrası ağrı

muslugubozukhayrat #1215358 
Merhaba, p.tesi günü sol alttaki gömülü olan yirmilik dişimi ameliyatla aldırdım. Dikiş atıldı. Operasyon da yaklaşık 12 dk kadar sürdü. Hatta doktorum kemiğimin az aşındığını falan söyledi. Fakat o günden beri geçmeyen hafiflemeyen zaman zaman beni ağlatan bir ağrım var. Voltaren iğne hariç hiçbir şey ağrımı tam olarak kesmiyor. Kulağıma da vuruyor. Bu kadar uzun süre ağrısı geçmeyen oldu mu? Bir terslik mi var diye endişeleniyorum artık. Gün içinde hiçbi şeyden keyif alamaz hale geldim bu kemik ağrısı yüzünden. Bu şekilde yaşayan varsa ağrısının ne kadar sürdüğünü ve hangi ilaçların iyi geldiğini yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
(18) 

Anadolu diyince aklınıza ilk gelen simge ya da tarihi eser/kalıntı nedir?

muslugubozukhayrat #1206366 
sb.
(4) 

Ales sınavına giderken

muslugubozukhayrat #1188371 
yanımda kağıt bilet (tramvay için) ve kağıt paradan başka bi şey olmayacak. Bunları da sorun etmezler di mi? (yani umarım)
(4) 

Vestel go mix

muslugubozukhayrat #1187815 
Erken kalktığım günler asla kahvaltı edemiyorum. Midem o saatlerde sıvı şeyler dışında bir şey almıyor ama aç karna kahve/çay da midemi ağrıtıyor. Ben de güzel güzel sağlıklı smoothieler yapayım içeyim diyorum kahvaltı niyetine. Bu aleti kullanan, memnun olan ya da olmayan varsa fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.
(3) 

Zeytinyağlı İrmik Helvası

muslugubozukhayrat #1186524 
Selamlar, benim şimdi irmik helvası yapasım geldi. Yalnız şöyle ki evde tuzlu tereyağ ve zeytinyağı var yağ olarak. İkisinden biriyle yapılır mı bu meret? Zeytinyağıyla yapılan tarifler var internette de emin olamadım tadı nasıl olur ki? Yapan varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirim. Teşekkürler.
(5) 

Çiçek Kokulu Kadın Parfümü

muslugubozukhayrat #1170833 
İyi geceler öncelikle. Bahar ayları için böyle çiçek kokulu naif ama kalıcılığını gün içinde koruyan bir parfüm arıyorum. Fiyat da 200'e kadar olabilir. Bu özelliklere sahip denediğiniz parfüm/parfümler varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
(7) 

Bim'de Satılan Kavurma?

muslugubozukhayrat #1168358 
Şimdi ben spor yapıyorum, spordan sonra da protein almaya özen gösteriyorum. Tavuk, ton balığı falan yemekten bıktım bimden bunu aldım. İçeriğinde dana yağı ve tuz yazıyor sadece. Sizce bu kavurma sağlıklı mıdır? Emin olamadım bir türlü.
(1) 

Loreal Casting Cream Gloss Saç Boyası

muslugubozukhayrat #1139392 
Merhaba,dün bu boyanın böğürtlen kızılı renginden aldım. Daha önce hiç saçımın tümünü boyamadım. Şaçımın kendi rengi açık kestane uçlarında da 3 ton alan açık boya var. Şimdi soruya gelirsek daha önce bu boyadan kullanan var mı? Daha çok parlaklık ve yumuşaklık veriyormuş, o yüzden saçımın tümünü boyadığımda uçlarıyla dibi arasında ton farkı olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Toshiba Laptop Satımı

muslugubozukhayrat #1119085 
Ocak 2014de aldığım Toshiba laptobum var. Yalnız geçen baharda ekran kartına bi haller oldu tam olarak anlamadım durduk yere ekranı kapanmaya falan başladı. Bir de bataryası göçtü, arada bataryalı arada bataryasız kullanıyorum temassızlık yapıyor böyle. Şu sıralarda ekranı tamamen açılmıyor garip renkler çıkıyor ekranda. i7 işlemcili bu arada.

Soru şu, ben bu laptobu elden çıkarabilir miyim? Satmak istiyorum aslında ama piyasa nedir ve bu şekilde olan bi laptop satılabilir mi bilmiyorum. Mesela bilgisayarcılar alır mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
(3) 

Kedi bakımı

muslugubozukhayrat #1073354 
Şimdi önceden de evime gelen hamile kediyle ilgili duyuru açmıştım. 3 hafta önce doğurdu, dört tane de yavrusu oldu. Yavruların gözü açıldı ama henüz doğru düzgün yürüyemiyolar tabi, annelerini emiyolar. Apart yönetimi bana sen çok ilgilendin çok seviyorsun istersen bi tanesini sahiplenebilirsin dedi. Çok mutlu oldum tabi. Ama sokak kedileri dışında hiç evde kedi beslemedim. Elzem olan noktalar neler,zorlukları neler bilmiyorum. Bir de bir yıl sonra ailemin yanına döneceğim hepsi hayvanları çok seviyor fakat annem koltukları konusunda hassas biraz. Gençliğinde bahçeli evde beslediği için eğitmeyi de bilmiyor pek kediyi. Bana zorluklarını önemli olan noktaları şöyle toparlayarak anlatırsanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Toplumsal cinsiyet film önerisi

muslugubozukhayrat #1070851 
Beğendiğiniz bu konuyla alakalı filmler önerebilir misiniz?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık