(4) 

Evde sıkılan babaya hobi bulalım mı?

damba #1414113 
Selamlar,

Babam korona sebebiyle evden dışarı çıkmıyor, fakat evde epey bir sıkılıyor ve sürekli uyuyor. Ona nasıl bir hobi bulsam?

Hakkında bazı bilgiler:
Şiir yazmayı seviyor ama kitap okumaz,
Bitki bahçe işlerini sever,
57 yaşında,
Televizyon seyretmeyi pek sevmez,
Kim Milyoner Olmak İster’i sever,
Türkü sever, dinler.
(1) 

Özel araçla şehir değiştirmekte bi sıkıntı olacak mı bu akşam?

damba #1413320 
Sadece şehirlerarası otobüs yolculukları sıkıntılı değil mi?
(6) 

Beylikduzu’nden Gebze’ye ozel arabayla gidemez miyim?

damba #1413258 
Gise kullanmiyorum giderken?
Giderken izin mi almam gerekiyor?
Bu gece ciksam ne olur?
(3) 

su icmek icin oneriler-bitki cayi?-

damba #1412866 
merhaba,

gunde 2.5 litre su icmem lazim ama zorlaniyorum. su icmeyi kolaylastirmak icin yaptiginiz seyler var mi?

ya da bitki caylarindan su yerine gecebilecek seyler var mi? her bitki cayi olmaz sanki diye dusunuyorum?
(2) 

Kronik rahatsızlığı olanlar izin için nasıl rapor alıyorlar?

damba #1412649 
Soruyu az önce yanlış sormuşum. Rapordan kastım sağlık raporu değil, rapor alıp izinli olma mevzusu var mı? Kronik hasta olanlar genç olsa bile izin alabiliyor mu?
(2) 

Kronik rahatsızlığı olanlar nasıl rapor alıyorlar?

damba #1412615 
Selamlar,

Kuzenim astım hastası ve memur. 29 yaşında. Rapor alabiliyor mu? Alıyorsa nereye başvurması gerekiyor?

Zonguldak’ta yaşıyor.
(2) 

Linnmon/adils-Ikea çalışma masası alınır mı?

damba #1411886 
güzel mi?
alınır mı?
(6) 

Online terapi nasıl geliştirilebilir?-uzak mesafe ilişkisi?-

damba #1411787 
Merhaba,

Çalıştığım psikolojik danışmanlık firmasında online terapilere geçildi. Artık seanslar online yapılıyor. Fakat hissiyatın, duyguların karşı tarafa geçmesi imkansıza yakın online ortamda. Acaba buna uzak mesafe ilişkisi gibi bir benzetme yapabilir miyiz?

Her neyse. Online seansları geliştirmek için önerileriniz var mı? Teknik öneriler olabilir, aklınıza gelen başka öneriler olabilir.
(1) 

Güz sonunda yüksek lisans başvurusu yapsam, ne gibi artıları olur?

damba #1410964 
Merhabalar,

Yüksek lisans başvurularına hazırlanırken, kendimden çok emin olmadığımı fark ediyorum. Mülakatıma illa ki bu durum yansıyacaktır. Bu yüzden başvurumu güz sonunda, aralık-ocak-şubat aylarında yapsam ne gibi artıları eksileri olur acaba?

Daha az insan mı başvuruyor ara dönemde?
Daha az kontenjan mı oluyor?

Bir dahaki döneme kadar çalışmaya devam eder, eğitimlerimi tamamlamaya çalışırım. Bu süreçte daha da gelişebileceğimi biliyorum. Belki de başka fırsatlar çıkar karşıma, bilemedim!

YL: Klinik Psikoloji
Başvurmak istediğim yerlerde ara dönemde başvuru var.
(11) 

Dedeyi yaşlı bakım evine vermek çok mu kötü?

damba #1409849 
Dedem 80 yaşına yakın, bir kaç ay önce demans başlangıcı dediler ve ilaç kullanmaya başladı. Öz bakımını yapamıyor, altına yapıyor. Normalde babam ve üç amcam sırayla bakıyorlardı dedeme ama kendi bakımını yapamayınca titiz olan amcam bakım evine vermek konusunda ısrar etmeye başladı. Diğer iki amcam ve babam da bakım evine vermek istemiyorlar. Ama galiba bir amcam üste çıkıp onları ikna edecekler.

Bakım evine vermem dedeyi kötü bir şey değil mi ya? Ne olursa olsun bakım evinde nasıl bakıldığını bilemeyecekler. Başka bir evde kalacak dedem. Bakım evlerini siz nasıl bilirsiniz?
(5) 

Ergen erkek öğrencimle nasıl iletişime geçerim?

damba #1409151 
Merhaba,

7.sınıfa giden erkek bir öğrenciye özel ders veriyorum. Ben 26 yaşında bir kadınım. Öğrenci çok hırslı ve gururlu bir çocuk, annesi de bunun böyle olduğunu ifade ediyor. Gururundan mı bilmiyorum bu hafta yapamadığın soru var mı, zorlandığın bir konu var mı diye sorunca hepsini halledebildiğini ve sorununun olmadığını söylüyor. Ben soru sora sora nerede zorlandığın anlayıp, o konu üzerine yoğunlaşıyorum.

Aile benden memnun, çocuklarına soruyorlarmış o da memnunmuş, hatta keşke haftada iki kere gelse damba abla diyormuş. Fakat benimle işbirliğinde değil pek.

Öğrenciyle iletişimimi nasıl geliştirebilirim? Eğer daha fazla iletişime geçebilirsem öğrenciyle, bana karşı daha rahat olabileceğini düşünüyorum. Ergenlik dönemine yeni yeni giren, içe kapanık bir çocuğun zihninde nasıl fırtınalar kopuyordur? Siz içe kapanık bir ergenseniz size nasıl yaklaşılsa karşıdaki kişiye karşı kendinizi rahat hissederdiniz?

Bir de çocuğun abisi Türkiye’nin en iyi liselerinden birine gidiyor, dolayısıyla kendini abisiyle kıyaslıyor içten içe :(
(5) 

Uykum yokken nasıl uyurum?

damba #1408823 
Merhabalar,

Bipolarite örüntüsüne sahibim, dolayısıyla mevsim geçişleri beni çok etkiliyor. Geceleri uyuyamıyorum, uyuyamadığımda da ertesi gün kötü geçiyor. Ruh hastalıklarında uyku çok önemli biliyorsunuz. 10.00-05.00 uyku aralığını biyolojik saatime eklemek istiyorum.

Gece yatağa yattığımda uykum yokken uyuyamıyorum, nasıl uykumun gelmesini sağlarım erkenden?

Not: Bu aralar doktora gidemem maalesef maddi sebeplerden oturu. Ilaclarimdaki degisikliklerden degil uyku problemi bu arada, yine de mevsimsel oldugu icin ilacla mudahale edebilir tabii.
(1) 

Lisans bitirme anketimizi nerelerde paylaşabiliriz? (İnci Sözlük?)

damba #1407212 
Merhaba,

Lisans bitirme projemiz için anket doldurmamız gerekiyor. Daha çok erkek katılımcıya ihtiyacımız var ama şu anda katılımcıların yaklaşık %70’i kadın. 105 kişi başvurdu, 195 kişiye ihtiyaç var. (Kadın erkek karışık ama daha çok erkek)
Anketimizi nerelerde paylaşabiliriz? Abilerden, ablalardan, kardeşlerden öneriye ihtiyacımız var.

Not: okulun whatsapp gruplarında paylaştık, burada da paylaşmıştık.

Not 2: eğer yine doldurmak isterseniz, üniversite öğrencisi olmanız ve romantik ilişkiye sahip olmanız yeterli, link: docs.google.com
(3) 

Sabahları depresif olup, akşama doğru iyi hissetmek

damba #1407085 
Merhaba,

Sabahları erken kalksam da geç kalksam da (geç kalktığım oluyor 11.00 gibi) kendimi depresif hissediyorum ve kendime fiziksel, zihinsel anlamda gelemiyorum. Sanki sürünüyormuş gibi yaşıyorum. Birazcık insanlarla iletişime geçtiğimde akşama doğru daha dinç ve enerjik hissediyorum. Uyuyasım gelmiyor, uyuşukluğum gidiyor vs

Bu durumun psikolojik ya da biyolojik bir açıklaması olabilir mi?
(18) 

Özel ders paramı alamadım, nasıl alırım?

damba #1406868 
Merhaba,

Bir öğrenciye özel ders veriyorum. Bir ay boyunca haftanın belli günleri gidecektim, bir ay sonunda da paramı alacaktım. Öğrenciyle dört hafta ders yaptık, sonra araya şubat tatili girdi. İki hafta boyunca çocuğun annesi parayı göndermedi ya da bununla ilgili bir şey sormadı. Ben altı hafta sonunda hatırlatma yapınca da, araya şubat tatili girdiğini söyleyerek özür diledi iban nomu istedi. İban’ı yolladım beş gün boyunca para hesaba düşmedi. Bugün gönderdiniz mi acaba para hesaba düşmedi dedim, gönderdim, dedi. Ben de hesaba düşmedi tekrar kontrol eder misiniz yazdım, cevap yazmadı.

Öğrenciyim, alacağım az bi miktar da değil. Kötü düşünmek istemiyorum ama kadın beni oyalıyor gibime geliyor. Ben de ilk defa böyle bi durumla karşılaştığım için parayı almak için ısrar etmekten utanıyorum. Sizce bu durumda nasıl bi yol izlemeliyim? Alınmayan para nasıl alınır? Kadına gönderdiniz mi tekrar, kontrol ettiniz mi vs diye bile soramıyorum, çekiniyorum.
(1) 

Bugün Anadolu Yakası’nda sosyal etkinlik

damba #1405348 
Merhaba,

Bir arkadaşım yurtdışından geldi. İstanbul Anadolu Yakası’ndayız, bu akşam katılabileceğimiz bir etkinlik arıyoruz. Tiyatro, sinema aklımıza geldi. Buraları pek bilmediğimizden tavsiyeleri genişletemiyoruz, siz genişletebilir misiniz size soralım dedik. Ne dersiniz?
(2) 

yüz bakım kremi, nemlendirici (max 100 tl)

damba #1405248 
Merhaba,

Özellikle gece yatarken sürülebilecek, nemlendirici bir bakım kremi arıyorum.

Önerebileceğiniz marka vs var mıdır acaba?
(2) 

Saat 23.30’da Sabiha Gökçen’den Gebze’ye ulaşım

damba #1405242 
Merhaba,

Bir arkadaşımın uçağı 23.15 civarı Sabiha Gökçen’e inecek. Gebze’ye gelmesi gerekiyor. Gebze’ye gelen otobüs vardı bir tane 23.30’da bitiyormuş, ona yetişemeyecek. Başka nasıl bir yolla Gebze’ye gelebilir?

Bursa otobüsü mü varmış Sabiha’dan? Onla gelse acaba Eskihisar’dan biz onu alsak?
(4) 

Çalışma masası ve sandalyesi tavsiyeniz var mı?

damba #1405093 
Çalışırken sağa sola savrulmayacak, büyük olmayan rahat bir çalışma masası arıyorum. Çalışma masası seçerken neye dikkat etmeliyim bilmiyorum.

Sandalyeye de çok para vermek istememekle birlikte kalitesiz de bir şey almayayım pek diyorum.

Önerilere ihtiyacım var.
(7) 

Karlı havada arabayla yola çıkmak

damba #1405057 
Kış aylarında ilk defa araba kullanıyorum.Bulunduğum bölgede kar yağmaya başladı hafiften, bu akşam da 80 km yol yapacağım Beylikdüzü’nden Gebze’ye. Yolda olduğum süre boyunca kar yağarsa araba kullanırken nelere dikkat ediyorum normalde dikkat ettiğimin yanında?

arka lastikler sadece kış lastiği
(2) 

Acemi şöför için Sapanca yolları nasıl?

damba #1404751 
Merhaba,

Araba kullanma konusunda profesyonel değilim. Bunun yanında cumartesi sabah (Kocaeli’nde kar bekleniyor) Gebze’den Sapanca’ya gitme niyetim var. Yollar nasıldır? Virajlar, yükseklikler beni geriyor, bu zamana kadar hep İstanbul’da araba kullandım. Virajlı, yüksek, bozuk yollar var mı çok? Önerir misiniz acemiler için bu yolu?
(1) 

Kış günü Yalova’da kafa dinlemek için otel önerisi

damba #1404545 
Merhaba,
Bu haftasonu Yalova’ya gidelim diyoruz. Etrafta termal otel, doğa içinde olan bir tesis önerebilir misiniz?

Merkeze çok uzak olmaması lazım.
(7) 

İstanbul’da kaybolunacak güvenli sokaklar arıyorum

damba #1404356 
Merhaba,

İstanbul’da avare avare gezebileceğim, gezerken acaba kapkaç vs olur mu diye korkmayacağım semtler arıyorum. Nerelerde sokaklarda kaybolup, güvenli bir şekilde gezebilirim?

Aklınıza Balat geliyorsa, ben Balat’tan biraz korkuyorum. (korkmalı mıyım?)
(1) 

ios 13’ü, 2015 model iPad Air 2’ye yükleyeyim mi?

damba #1402477 
Yavaslama vs oluyor mu?
(4) 

kadınların erkeklere olan nefretinin işlendiği bi film var mı?

damba #1402129 
Selamlar,

Kadınların erkekleri öldürdüğü film, dizi var mı? Ya da erkek düşmanlığı temalı da film de olabilir.

Not: feminizm demedim, erkek düşmanlığı dedim.
(1) 

Başlangıç seviyesi için Verbling mi Cambly mi?

damba #1402064 
Bi öğrencim İngilizce öğrenme sürecinin henüz başında, dolayısıyla hakimiyeti yok denecek kadar az. Cambly, Verbling ve Konuşarak Öğren’i buldum onun için. Yalnız anladığım kadarıyla bu üç yerde de anadili Türkçe olan bi hocadan çok anadili İngilizce olanlar var. Bu güzel. Anlamadığım anadili İngilizce olan birileri başlangıç seviyesini ileri nasıl taşıyabilir?

Başlangıç için Verbling, Cambly, Konuşarak Öğren. Hangisini tavsiye edersiniz?
(5) 

Kendi kendime Arapça öğrenebilir miyim:

damba #1401843 
Aramızda bunu basaran arkadaslar varsa. Tavsıye beklerım.
(4) 

iPhone X ile Youtube’a video için malzemeler neler?

damba #1401779 
Merhabalar,

iPhone X ile Youtube kanalımıza video çekeceğiz. Bunun için tripod’tan başka neyimiz olda şık olur?

Sesi düzgün almak için ekipman sormuştum geçenlerde ama tam olarak cevap alamadım. Bunu da merak ediyorum.
(3) 

Video cekmek icin ses alici mi mikrafon mu? -iPhone’la-

damba #1401443 
Selamlar,

Iphone’la video cekmek istiyoruz. Birisi konusma yapacak, iPhone cekecek. Fakat ortamda mikrafon olmayacak, dolayisiyla uzaktan cekim yaptigimiz kisinin sesini videoya en iyi verebilmek icin, ses alici mi mikrafon mu alalim bilemedik. Size danisman istedik.

Kabloyla ugrasmak istemiyoruz, mumkunse kablosuz bir urun tavsiye edin lutfen.
(2) 

Beylikduzu ve civarinda ders calisacak sakin kafe?

damba #1384698 
Beylikduzu'nde ders calisalim, bir seyler okuyalim, bilgisayarda islerimizi halledebilecegimiz sakin yerler bulamiyoruz. Masallah Beylikduzu ama kalabalik epey kafeler. Sakin bir yerler onerirseniz (varsa) cok seviniriz.
(1) 

aşı karneme nasıl ulaşabilirim?

damba #1381314 
selamlar,

staj yapacağım yerden asi karnemi istiyorlar (hastane stajı) e devlet üzerinden girdiğim e-nabız'da bir asi çizelgesi var ama doğduğum andan itibaren olduğum asılar görünmüyor, aşkine aşı olmamış gözüküyorum. Halbuki bebekken oldum asılarımı. aile hekimim de bu konuyla ilgilenmiyor, nasıl ulaşabilirim bu karneye?
(2) 

En hızlı şekilde heyet/sağlık raporu nasıl alabilirim?

damba #1381207 
Devlet hastaneleri çok yavaş veriyorlar bu raporu, devlet ya da özel nasıl en hızlı şekilde halledebilirim ben bu rapor işini?

Teşekkürler
(2) 

Kırıklar için alçıya alternatif yok mu?

damba #1380185 
Merhaba,

Bir akrabamızın ayak bileği kırıldı, dolayısıyla dize kadar ayağı alçıya alındı. Alçıyla hareket ederken zorlanıyor baya, ağır olduğu için de zorlanıyor.

Başka bir alternatifi olamıyor mu bunun?
(3) 

Çocuk kıyafeti için şu isim nasıl?

damba #1379126 
Bir arkadaşım sadece ketenden oluşan elbiseler dikip satmak istiyor çocuklar için. Marka ismi olarak da İtalyanca “Lino” anlamına gelen keteni kullanmak istiyor. Lino Kids sizce marka adı için nasıl? Kulağa hoş geliyor mu?
(1) 

Kazlıçeşme-Zeytinburnu sahilde takılmalık yer?

damba #1378518 
Merhaba,

Annem rahatsız, doktor deniz kenarına güzel yerlere götür dedi. Şu anda Zeytinburnu’ndayız da, sahilde takılacağımız yerler var mı? Kafe de olabilir. Sahil yürüyüş yerleri sakin mi?
(6) 

karsinizda bir psikolog olsa onunla ne konusmak isterdiniz?

damba #1377090 
siz de danisansiniz. derdiniz var, merak ettiginiz seyler var. ona ne sorardiniz? iliskilerden mi baslardiniz yoksa baska bir sey mi?
(2) 

Nikahına gitmediğim arkadaşlarım

damba #1376545 
Merhaba,

Böyle depresif bir dönemimde bir sürü arkadaşımın nikahını kaçırmıştım. Tabii biraz bahanesi işin bunlar, gitmemiştim nikahlarına, hem 2 saat uzaklıkta yerdeydiler hem de ben modumda değildim o zamanlar.

Sonrasında da arkadaşlarımı arayıp kusura bakmayın gelemedim diyemedim utancımdan. Bu arada bunlar aman aman yakın arkadaşlar değiller de arkadaşlarım dediğim arkadaşlarım.

Bu durumda telafi için ne yapmam gerekir? Maddi açıdan onlara hediye alacak durumum da pek yok açıkçası. Belki el yapımı bir şeyler mi götürebilirim?
(4) 

Araba 3.vitese zor geçiyor

damba #1374645 
Merhaba,

(Biraz uzun ama anlayan okursa çok sevinirim)

Arabamda antifriz su akıtıyor diye tamirciye götürdüm, adam contayı düzeltip sorunu halletti. Hallettiğini düşündüğü için arabayı havaya kaldırıp motoru çalıştırdı, suyun ısınmasını bekledi ki bakalım su akıtılacak mı çalıştırken diye. Sonra viteste arıza çıkmış, güya boştayten 1.vitese geçmiş araç kendi kendine ve tekerler dönmeye başladı.

Araba manuel bu arada. Tamirci sizin şanzıman zaten hastaydı, ben öldürdüm dedi. Beni yolda bırakırmış ama onun elinde olmuş söylediğine göre. Araba orda kalsın şanzıman kutusunu açacağız dedi, arabayı hareket ettirirseniz size daha büyük sıkıntılar çıkarabilir diye belirtti.

Ben baya ağladım duyunca çünkü şanzımana verecek param yoktu (800-1000 tl’den bahsediyorlardı) (Yaşım biraz küçük:p) Adam da üzüldü ben ağlayınca.

Ben ertesi gün adamı aradım, arabamı çekiciyle aldırıcağımı başka ustaya götüreceğimi söyledim, onlar da beni arayop biz arabayı senin bize verdiğin hale getirdik, istersen çekiciyle değil kendin de götürebilirsin ama yolda bir şey olmamasına garanti vermiyoruz deriler. Arabayı aldım başka ustaya götürmek için, şu anda diğer viteslerde sorun yok ama 2’den 3’e geçiremiyorum vitesi ya da çok zor geçiriyorum. Arabayı tamirciye verirken 3.vitese geçmesinde sıkıntı yoktu bu arada.

Bu arada adam benden para almadı 2 saat contaya işçilik yapmasına rağmen, normalde 100-150 işçilik alacaktı. Para almayınca iyice şüphelendim. İyilik yapası geldi belki de kendi elinde patladığı için.

Sizce sorun ne olabilir? Memleketteyim, İstanbul’daki ustamı aradım araba yolda gitmediği halde değilken nasıl 3.Viteste sorun oldu böyle. bi şüphelenmek lazım dedi. Araç hareket halinde bile değilken nasıl vites geçişlerinde aniden sorun olabiliyor?

(Bayram olduğu için memleketteki ustaya götüremedim henüz)
(8) 

bir genclik derneginde neler olsa gelirdiniz?

damba #1373984 
universite ogrencilerinin vakit gecirecekleri, alternatif dersler alabilecekleri (sanat, dil...) bir dernek kurulmasi planlaniyor. bu dernekte neler olsa da dernege gelenler hem kaynassa, hem kendilerini oraya ait hissetse?

sizin universite yillarinda boyle bir arayisiniz var miydi mesela? vardiysa nasil bir yer olmasini dilerdiniz?
(2) 

2 bin tl’ye kadar cep telefonu önerisinde bulunacak olan?

damba #1373928 
Max 2 bin tl’ye hangi cep telefonunu önerirsiniz?

iPhone SE düşünüyorduk ama piyasada hep yenilenmiş olanlar var, yenilenmiş satın alınır mı emin olamadık.
(2) 

araba plakalarımdan biri kayboldu, nereye bildirmeliyim?

damba #1372675 
Merhaba,

Arabanın ön plakası kayboldu veya çalındı yeni fark ettim. Konuyla alakalı önce notere sonra şöförler odasına gitmem gerekiyormuş ama bazı yerlerde kaybolduğuna dair bilgilendirme yapın diyor. Emniyet kapalı bugün? Nereye bildirmeliyim? Pazartesiye kadar notere gidemem, sorun olur mu?
(5) 

Kendim deri yelek dikebilir miyim?

damba #1372346 
Şöyle bir deri yelek gördüm, ihtiyacım var lakin kendisi 399 TL :)

Karaköy’den deri alsam, kendim dikebilir miyim? Dikebilirsem nasıl? Hazır kalıba vs mi ihtiyacım var?

Yelekte püsküller olmayacak.
(1) 

iPhone’da birine video göndermece

damba #1369848 
Bir arkadaşıma video göndereceğim, boyutu yüksek. Drive’a çok yavaş yükleniyor.
Dropbox’ta da bir sorun var.
Bu gönderim işini en kolay nasıl halledebilirim?
(6) 

Yeni başlayanlar için dedektif romanı önerir misiniz?

damba #1366832 
Bir abimiz dedektif romanı okumak istiyor. Çok fazla kitap kültürü yok. Ona kolay okunan bir dedektif romanı alalım dedik. Ne önerirsiniz?
(3) 

Acemi şöför kaç saat direksiyon dersi almalı?

damba #1366635 
Merhaba,

Üç ay önce ehliyetimi aldım. İkinci sınavda geçebildim. Müfettişler ehliyeti verirken mutlaka pratik yap diyerek verdiler.

İstanbul trafiği malum, ben de biraz panik bir insanım. Bugün tekrar bir hocadan ders aldım 1.5 saat. Derste karşıma araba çıktığında, bir sürü araba arasında kaldığımda panik oluyorum. Ki
Trafiğe çıkmadım henüz ama arabaların yoğun geçtiği, dar sokaklarda sürdüm.

Direksiyon hocası 20 saat daha ders almam gerektiğini söyledi. 1100 tl yapıyor. Bana çok geldi fiyat ama ortalama fiyatlar böyle.

Ben bu kadar ders almadan nasıl kendi kendime araba sürmeyi geliştirebilirim?

5 gün aralıksız ders almayı düşünüyorum bu arada, 3.derste trafiğe çıkacağım. 700 tl yapıyor.

Paraya kıyıp 20 saat ders alsam mı? Yoksa abartı olur mu dersiniz o kadar para vermek? Kendi kendime ne yapabilirim?

-evde sürücü kullanan insanlar, babam, abim beni ekstra strese sokmaktan başka yardımcı olmuyorlar maalesef-
(5) 

Taşınabilir hoparlör öneriniz var mı?

damba #1365598 
Bir odada (salon) 20 kişiye falan ses ulaştıracak bir mini taşınabilir hoparlör öneriniz var mı?
(3) 

Doğayı tanrısal güç olarak gören romantikler miydi?

damba #1365244 
Doğayı tanrı ya da tanrısal güç olarak gören bi akım vardı. Onlar romantikler miydi? Kimdi onlar?
(1) 

LGS (8.sınıf) kaynak önerisi

damba #1364835 
Merhaba 8.sınıfa geçecek bir kızımız bu yaz ders çalışmak için kendisine kaynak arıyor.

8.sınıflarda liselere hazırlık için önerilen kaynaklar nelerdir? Hangi yayınevleri güzel? Belli başlı YouTube kanalları var mı?

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Bir odadaki sesin diğer odada duyulması için ses sistemi

damba #1364417 
Şimdi diyelim bi odada konuşma var, diğer odaya da bu konuşmayı hopörlerle vermek istiyoruz. Bebek telsizi denedik ama yetersiz kalıyor, çok az ses var ve çoğaltamıyoruz da mekanizmayı ses olarak.

Telefonu ses bombasına bağlasak diğer taraftan ses bağlansa bu sefer de iki odada ses akışı oluyor.

Bize tek odadaki sesin diğer odaya iletilmesi için bir ses sitemi önerebilir misiniz?
(3) 

2008 OKS sonucumu nasıl bulurum?

damba #1364098 
11 sene önceki lise giriş sınavı sonucunu nasıl öğrenebilirim ?

mobil görünümden çık