(1) 

Balkanlar’da tatlılar neden hafif ve güzel?

damba #1515489 
Arkadaşlar haftasonu Bosna’daydım, orada yediğim tatlılar hafif ve lezzetliydi. Türkiye’de yediklerim daha ağır aslında. Neden Balkan’larda böyle? Diğer yerlerde de öyle mi? Sütleri mi güzel acaba, o yüzden mi? Nasıl yapabilirim böyle hafif tatlılar?
(3) 

işi Göktürk’te olan kişi nereden ev tutsun?

damba #1511767 
Merhaba,

İşi Göktürk’te olan ama zengin olmayan insanlar nereden ev tutuyorlar? Bahçeköy tarafları düşündük ama orada kiralık ev yok gibi bir şey. Çağlayan, Kağıthane buralar çok kalabalık ve kaotik geldi. Nereye bakabiliriz başka acaba?

Teşekkürler!
(1) 

Ankara ayazına hafif şişme mont -kadın-

damba #1511765 
Arkadaşlar Ankara Ayazı’nda üşütmeyecek, popo altına kadar inen, aşırı ağır olmayan şişme mont arıyorum. Daha önce hiç şişme montum olmadı, o yüzden nerden alınır vs bilmiyorum.

Kaz tüyü, kuş tüyü bunlar çok hafif ve sıcak tutuyorlar biliyorum ama onlara o parayı veremem şimdilik.

Bütçe max 600 TL, oversize bende kötü duruyor.
(12) 

Kirayı geç gönderen kiracıyı evden çıkarmak

damba #1511553 
Selamlar,

Kiracım her ay kirayı geç ödüyor, normalde 21’inde kira günü ama 25’ine kadar geç ödeme durumu olabilir diye yazmıştık sözleşmeye. Ayın her 25’inde şöyle oldu böyle oldu, ödemem vardı alamadım geç göndereceğim diye söylüyor. Ben de emlak zengini falan değilim ve 27’sinde büyük bir ödemem oluyor, kiraya bağlı bu ödeme de, sürekli kiracının geç ödeme isteğini bakın her ay ödediğim bi para var diye reddetmeme rağmen, adam ısrarla aynı durumu yaşatıyor bana.

8 kira ödemiştir bana, 6 tanesinde münakaşaya giriyoruz. Kiracılarım da hem kadının hem de eşinin çalıştığı, çocuksuz bir aile, neden kira konusunda bu kadar zorlanıyorlar anlamış değilim. Kendisi daha eve girerken de sorun çıkarmıştı ama ailemin tanıdığı diye bir şey diyememiştim. Ben de minyon, kiracıdan küçük gösteren bi kadınım, beni atlattığını vs düşünmeye başladım artık.

Bugün 27’sine kadar müddet vermeme rağmen hala kirayı göndermemiş yine, ve ben onun yüzünden faiz ödemek zorundayım şimdi.

İnternette noterden kendisine bununla ilgili ihtar çekebilirim diye görünüyor, senede iki kere aynı şeyi yaparsa tahliye talep edebiliyormuşum? Bu şekilde anladım. Noter olmazsa da mektupla da bildirebilirsiniz diyor, sizce geç gönderdiğine dair ihtar çekeyim mi? Haziranda doluyor bir senesi, bir daha aynı şeyi yaparsa evi boşaltmasını talep edebilir miyim? Çok sıkıldım artık, iyi yolla halledemiyorum çünkü.
(2) 

YL bilim sınavım iptal olur mu? -İstanbul-

damba #1511287 
Merhaba,

Perşembe ve çarşamba bir üniversitede yüksek lisans için bilim sınavına girecektim, pazartesiye kadar ara diyorlar üniversiteler için. Bu durumda sınavım ertelenir mi sizce?

Ona göre sevinip başka plan yapacağım
(4) 

Bildiğiniz kurye var mı? -İstanbul- acil!

damba #1510836 
2-3 saat içinde İstanbul içi evrak taşıyacak bir kurye biliyor musunuz? YTÜ Davutpaşa’dan alacak belgeleri.

Marmara Üni - Ekonomi ve Finans Master yapan?

damba #1510761 
Bir yakınım bu programın tezsiz yüksek lisansına başvurmayı düşünüyor, bölüm dışı başvuru yapacak. Aranızda burada yüksek lisans yapan var mı acaba?

Bilim sınavı vs gözükmüyor, mülakatta neye göre alım yapıyorlar?
(2) 

İstanbul psikiyatri randevusu nasıl alınır?

damba #1510047 
Merhaba,

Online randevu almak çok zor psikiyatride, uzun süre sonraya veriyor, ne zaman güncelleniyor bu randevular acaba?

Bir de özellerde uygun fiyatlı psikiyatrist var mı önereceğiniz? Özele gitsem? -gördüğüm kadarıyla 270 tl’den başlıyor :(-

Direkt devlet hastanesine gitsem sabahtan psikiyatriden randevu istesem vermiyorlar mı?

İyi bir yere gidip gitmemek önemli değil, verilecek ilaç belli.
(1) 

Tekstildeki düşük kol, reglan kol çılgınlığı

damba #1508548 
Minyon bir tipim, bana reglan kol veya düşük kol elbiseler, montlar kolay kolay güzel durmuyor. Gördüğüm kadarıyla şu an moda ya da neyse o şey bu. Montlardan normal omuzlu bir şeyler bulamıyorum, kadın giyimde böyle ama erkekte düşük kol modası gelmemiş henüz.

Neden böyle? Neden pek çok şey standart ya da reglan kol artık? Moda bu mu gerçekten yoksa 38-40-42 bedenle uğraşmamak için mi bunu yapıyorlar?
(1) 

Ucuz PCR testi Üsküdar civarı nerde var?

damba #1508533 
En uygun fiyatlı PCR testi nerede oluruz?
Allianz tamamlayıcı sağlık sigortamız var ama pek çok yerde geçmediği söyleniyor.
(1) 

Covid-öksürük ve ilacımız yok

damba #1508379 
Tatilde yazıyorum özür dilerim ama bir şey sormam gerekiyor. Babamız covid oldu 4-5 gündür hasta ama ağır değil. Röntgende de bir sorun yoktu iki gün önce. Öksürmeye başlamış şimdi ama ateşi yok. Öksürük için evham yapmış biraz ciddi bir şey değil galiba. İlaç yok elinde vermemişler ya da almamış bilmiyorum. Şu an ilçe sağlık ya da aile hekimine de ulaşamıyor kendisi. Acaba dışardan takviye ilaç almalı mıyız? Ne almalıyız? Ya da acile gitmek sağlıklı mı olur?
(3) 

Bugün Migros açık mıdır?

damba #1508378 
Saat kaçla kaç arası?
(1) 

Aşısızlar ya da aşısı eksik olanlar karantinaya giriyor mu?

damba #1508209 
Yakın temaslıysa ve aşısızsa ya da aşısı eksik olanlar karantinaya gidiyor mu?
(5) 

Zara haftaya indirime girer mi?

damba #1508112 
Arkadaşlar her şey pahalı,

Zara her sene girdiği indirimine girer mi senenin ilk haftası? Bir şey beğendim ona göre bekleyeceğim almak için.

Teşekkürler (uçan dolar emojisi)
(4) 

Gerçek kori baharatı nereden bulurum?

damba #1507994 
Arkadaşlar son iki senedir aktarlardan aldığım kori baharatı baharat değil pek, ne kokusu var ne tadı, yani var ama az. Eskiden böyle değildi, daha hoştu kokusu. Böyle hakiki kori baharatı nereden bulurum? İthal de olsa alabilirim
(1) 

İspanya’da master durumları nasıl?

damba #1506825 
Merhabalar,

Gördüğüm kadarıyla İtalya’da okul ücretini ödememek için kolayca burs alınıyor, İspanya’da durumlar nasıl? Orda da burs almak kolay mı?

Eşim oraya gidecek, ben de biraz araştırayım diyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. İtalya’da kolayca gözüme kestirdiğim üniversite programlarında bir sürü Türk buldum burs alan, neden bu şekilde anlamadım ama…
(9) 

Evlilik nedeniyle iş sözleşmesi feshi için

damba #1506129 
Merhabalar,

Evlilik dolayısıyla iş sözleşmesi feshi yapmak istiyorum, bizim kurum biraz şirret ve açığı aramaya meraklı, direkt onlardan birine soramadım. Feshi gerçekleştirirken avukata ihtiyacım var mı?

Teşekkürler
(6) 

Türkçe master ardından yurtdışı doktora?

damba #1505634 
Merhabalar,

İstediğim program bu bahar dönemi istediğim okulda açılmıyor Türkiye’de, ben de güz 2022 dönemini beklemeden bu bahar master programına başvurmak istiyorum. Eğer bu dönem baharda girersem bir programa, Türkçe okuyacağım ve Türkçe tez yazacağım. Yurtdışına bir kaç PHD programı kestirmiştim gözüme, İngilizce tez yazsam bu doktora programlarında şansım daha fazla olur diye düşünüyordum ama Türkçe tez yazmak beni ne kadar dezavantajlı çıkarır yurtdışı başvurularında?

Teşekkür ederim.

Alan: psikoloji

Titanyum gözlük sapım yamuldu, tamirci öneriniz?

damba #1505165 
silhouette maka gözlüğüm var, saplarında kritik noktalarda yamulma oldu, maalesef garantisi de bitti. Acaba düzgün bir yere tamire gönderebilirim miyim? İyi bir aracı firma var mıdır optikçi vs? Yeni sap için 100 Euro isteniyor :( Yaptırabilirsem yeni gözlük almaktan kurtuluyorum.
(4) 

Önereceğiniz optik mağazası? -İstanbul-

damba #1505161 
Merhaba,

Hoş, kaliteli bir çerçeve ve yine kaliteden ödün vermeyen bir cam takmak suretiyle gözlük almak istiyorum numaralı. Sonradan gözlük camı, çerçevede sorun çıkarsa ilgilenecek de bir yer arıyorum. Önerdiğiniz bir yer var mı?

Üsküdar civarında olabilir ama Levent, Etiler, Beşiktaş, Kadıköy civarına da gidebilirim

kaliteli nikah şekeri / badem şekeri - istanbul

damba #1505109 
arkadaşımın nikahı var,
kendisi çok kaliteli bir şey istiyor ve badem şekeri vermek istiyor. İstanbul'da nereden bulabiliriz badem şekerli nikah şekeri?

teşekkürler!
(3) 

Günlük yemek takımı tavsiyesi

damba #1504205 
Arkadaşlar hala yemek takımım yok, parça parça bir şeyler kullanıyorum. Hazır indirim varken ne almamı tavsiye edersiniz?

Çok gözlü, kullanışlı, kadın sırt çantası

damba #1504074 
Merhaba,

Böyle yemek tupper’ımı, termosumu, kitaplarımı koyabileceğim, çok gözlü bi sırt çantası arıyorum. Little America düşünüyordum ama çok büyük. Ben küçük bir insanım, boyum 1.50, 11 inç bilgisayar koyacak kadar büyük ama geniş istiyorum.

Bir de böyle ağzı yüzü yamulsun istemiyorum, eskiden polikarbon Samsonite kullanırdım ama Samsonite artık hayal :’)

Max.800 TL
(3) 

Cambly 12 ay mantıklı mı?

damba #1503474 
Malum Cambly’nin 12 aylık bi indirimi var şu aralar, aylık 359 TL’ye geliyor. Şimdi bunu karşılayabilirim ama 12 ay olması gözümü korkutuyor. İkinci dönem TOEFL’e gireceğim, orada işime yarayacak; sonrasında da iş başvuruları vs planlarım var, hadi ordan da bi mülakat vs olsa pratik anlamda işime yarardı.

Daha önce 2016’da 5 ay yurtdışında yaşadım, o zaman İngilizce’m baya akıcıydı ama kullanmaya kullanmaya köreldi tabii. Bi yandan cepte duran bi speaking’im yok, olsa daha özgüvenli olurum ama 12 ay boyunca bu parayı ödemek bana biraz korkutucu geliyor.

Onun yerine 3 ay yoğunlaştırılmış bi şekilde alsam speaking dersi, daha iyi olmaz mı? Yarı fiyatına falan gelir. Gerçi bilmiyorum kurdan sonra neler olur o fiyatlara :(

Max 2.500 tl'ye robot süpürge?

damba #1503426 
Kayınvalidem almak istiyor, bütçesi max 2.500 tl, süpürsün ve sağlam olsun, ne önerirsiniz?

Ales’e gireceğim aşısızım, ne olacak?

damba #1503184 
Haftasonu Ales’e gireceğim ben ama aşı olmadım henüz. PCR olacak mıyım? Bilgi alamıyorum.
(6) 

Hayvansal gıda tüketmeyenler sabah kahvaltıda ne yiyorlar?

damba #1502622 
Merhabalar,

Eşim hayvansal gıdaları bıraktı alerjisi olduğu için, aslında süt ve süt ürünlerini, peyniri, yumurtayı, şekeri bıraktı. Sabah kahvaltıda şimdi ekmek, yumurta, peynir yiyememek onun için eksiklik epey. Bunlar yerine değişik neler yiyebilir?
(11) 

İş güvenliğine uymayan kuruma nasıl dava açarım?

damba #1502270 
Arkadaşlar merhaba,

Daha önde bi duyuru açmıştım ve evlilikle fesih-tazminat vs işlerini sormuştum.

Sonrasında sözleşmemi okudum ve orada açık açık iş güvenliği şartlarını sağlamak zorunda oldukları yazıyor iş yerinin-resmen haklarımı bilmiyorum beni kınamayın-

Masabaşı bi işte, 8 saat bilgisayarda aktif olarak çalışıyorum. Bana verdikleri sandalye taş gibi, gün içinde ve iş sonrası hem popom, hem sırtım hem boynum ağrıyor. 27 yaşındayım, bazı günler boynum resmen acıyor. 4 aydır sandalye talep ettim hala gelmedi, ama sözlü talep ettim salak gibi, asla kanıtlayamam 4 aydır saçma bi sandalyede oturtturulduğumu.

Şimdi ben doktora vs gideceğim artık, aletli pilatese gidiyordum maaşımın 4’te 1’i fiyatına, yalvarıyorum müdürüme bi sandalye talep edin artık, oyalıyordu beni.

Ben bu iş yerine hangi aşamalardan sonra dava açabilirim acaba?
Çünkü çıkmak istiyorum ve boyun ağrılarımın da bi karşılığı olmalı mı?
(8) 

Evlilik dolayısıyla işten çıkma ve sözleşmem

damba #1502076 
Merhaba,

Bir iş yerine 2 senelik sözleşme yaparak girdim, onlar bana eğitim verdi 10 gün ve bu eğitimin karşılığında 2 sene boyunca işten ayrılmamaya dair sözleşme imzaladım. Aksi takdirde tazminat ödemem gerekiyordu.

İşte 8.ayım, işe başladıktan 2 ay sonra evlendim.

Yani evleneni 6 ay oldu. Ben iş yerinden evlilik dolasıyla istifa edebilir miyim? Edersem bu sözleşmedeki tazminatı ödemem mi gerekir acaba? Sonuçta bu istifa devletin bana verdiği bi hak.

Sözleşmeyi didik didik ettim, evlilik dolayısıyla istifadan bahsetmemiş.
(1) 

Aşısızların temaslı durumu

damba #1501450 
Selamlar arkadaşlar,

Bir arkadaşımız pozitif bir arkadaşımızla aynı odada 10 dakika doğum günü kutlamasında bulunmuş. İkisinde de maske varmış ama. Arkadaş açılarının hiçbirini olmamış. Aynı iş yerinde çalışıyorlar, bu durumda aşısız kişi temaslı oluyor mu?
(6) 

Cambly’nin muadili var mı?

damba #1501139 
Önereceğiniz? Cambly indirim yapacakmış gerçi kasımda, acaba güzel bir indirim yapacaklar mı, bizi mi kandırıyorlar
(8) 

Sürekli oturuyorum, nasıl kilo vereceğim?

damba #1500957 
Arkadaşlar,

Günün 8 saatini bilgisayar başında geçirmem gereken bir işim var, masadan kalkamıyorum. Akşam geldiğimde de spor yapmak için çok yorgun oluyorum ve bir kaç saat ALES çalışıyorum.

ALES 21 Kasım’da, bu zamana kadar full ders çalışacağım gibi. Dolayısıyla hareketsiz günler beni bekliyor.

Bir yandan da çok fazla kilo aldım, nasıl verebilirim bu hareketsizlikte? Aç da kalamıyorum :(
(3) 

Ara öğünsüz çalışan diyetisyen

damba #1500050 
Arkadaşlar diyetisyenlerin neredeyse hepsi belli bir formatta, ara öğün bıdı bıdı şeklinde ilerliyorlar. Ben mesela aralıklı oruç vs yaptıranlarla çalışmak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz kimler var?
(3) 

Ben temaslı çıkarsam eşime ne oluyor?

damba #1499855 
Merhaba,

Oda arkadaşım yarın test yaptıracak, muhtemelen covid çıkacak. Bu durumda ben temaslı mı olacağım? Temaslı olursam karantina sürecim mi olacak? Eşim de mi temaslı olacak ben temaslı olursam?

Benim hiç aşım yok, eşimin bir dozu var bu arada.
(3) 

Kapsamlı alerji testi - İstanbul-

damba #1499699 
Merhaba,

Eşimin yoğun geniz akıntısı var, bir şeyler alerji yapıyor ama çözemedik tabii.

İstanbul’da kapsamlı bir alerji testi, nereden yaptırabiliriz? Özel devlet hastanesi fark etmez.
(3) 

ALES Türkçe netlerimi arttıramıyorum! -Yardım!-

damba #1499552 
Arkadaşlar selam,

Üniversite sınavında eşit ağırlık üç bininci olmuştum zamanında, orda bile 10 yanlış yapardım Türkçe’den, beni kurtaran bir eşit ağırlıkçıya göre çok miktarda fen bilgisi çözmem ve sosyal, matematik yapabiliyor olmamdı.

Gel zaman git zaman İngilizce lisans okuyup Türkçe okumayı da boşladığımdan mıdır, paragraf çözme yeteceğim iyice geriledi. 28 net falan yapabiliyorum şu an, matematik 40 civarı belki daha fazla.

Türkçe’yi yükseltmem lazım, bi 37-38 yapmam lazım, nasıl yapabilirim sizce? Onun yerine matematiği mi fullesem? Daha kolay bile olabilir benim için…

Masaj, spa merkezi, İstanbul, erkek masör

damba #1498213 
Merhaba,

Erkek bir masörden masaj ve spa hizmeti almak istiyoruz. İstanbul’da nerelere bakalım?
(2) 

Kadıköy Moda tarafında cheesecake yemelik yer?

damba #1498212 
Önerebilir misiniz?
(7) 

AliExpress’ten şu telefonu getirtebilir miyim?

damba #1497945 
1.gümrüğe takılır mı? Elektronik cihaz vs.
2.unlocked olduğu için artırabilir miyim? Ne kadara?

Teşekkürler.
(2) 

Türkiye’de doğum yapmamış kadınlara spiral takmıyorlar mı?

damba #1495228 
Eğer takıyorlarsa nereden nasıl taktırılıyor?

Önereceğiniz doktorlar var mı? Yurtdışında takılıyormuş çünkü.
(2) 

Edirne Merkez’e yakın otel, hotel öneriniz var mı?

damba #1495222 
Edirne’de tarihi yerleri gezmek için kalacağımız otel, hostel öneriniz var mı?
(3) 

Önereceğiniz Citroen Yetkili Servis-İstanbul var mı?

damba #1495209 
Merhaba,

Arabamız hasar aldı, İstanbul’da bir sürü Citroen Yetkili Servis var, hangisi en güvenilir olur, neye göre karar vermemiz gerekir bilemedik. Önereceğiniz bir tane var mıdır? Üsküdar ve civarı olsa da olur, Avrupa’da Üsküdar’a yakın olanlar olsa da olur.

Teşekkürler.
(3) 

Anneye babaya güzel termal otel

damba #1494967 
Merhaba,

Annem babam termal otele gitmek istiyor, böyle yemekleri olan, sabah akşam ailemi yormayacak bir yer önerebilir misiniz?

Teşekkürler
(3) 

Suvla Koyu etrafında otel/pansiyon vs

damba #1494966 
Merhaba,

Çanakkale Suvla tarafında koya gitmek istiyoruz, etrafında kalacak yer, otel, pansiyon tavsiyeniz bar mı? Biz pek bulamadık.
(1) 

Refakatci izni nasil alirim?

damba #1490888 
Esim burun egriligi ve burun alerjisi yuzunden ameliyat olacak, sanirim bir hafta yaninda birileri olmasi gerekiyormus, herhangi bayilma, bas donmesi vs problemler icin. Benim is yerinden refakatci izni veriliyor ama normalde nasil aliniyor bu izin?

Doktor bu kisinin refakat etmesi gerekiyor vs diye rapor verse bana olur mu?
(10) 

Şu arabalardan hangisini seçerdiniz/Neden?

damba #1488497 
Merhaba,

Arkadaşa araba bakıyoruz. Yaklaşık 200 bin TL civarına çıkabiliyorlar, belki zorlarsak 205 bin TL. Konforlu ve yeni bi araç mı almak (C3 mesela), daha kaliteli ve biraz daha eski bi araba mı almak daha iyi bilemiyoruz hala. Uzmanlardan cevap bekliyoruz:

Kia:
www.sahibinden.com

Seat:
www.sahibinden.com

Megane;
www.sahibinden.com

Citroen:
www.sahibinden.com

Polo:
www.sahibinden.com
(6) 

190 bin tl'ye alınacak en iyi araba - Citroen'ler...

damba #1486905 
Selamlar,

Arkadaşım 180-190 bin tl civarında araba arıyor. Citroen C3 alacaktı vazgeçirmeye çalışıyoruz ama belki sizin önerileriniz vardır vazgeçmesi için. Bu bantta araba alırken yeni ve donanımsız mı almak mantıklı yoksa iyi bir markanın eski bir arabasını mı almak mantıklı olur bilememişler.
(2) 

Kaliteli %100 pamuk erkek gömlek nereden alınır?

damba #1484954 
Merhaba,

Takım elbisenin altına hediye etmelik, pamuğu kaliteli erkek gömlek nereden alabiliriz?

W Collection güzel geldi bize ama hem kravat hem kol düğmeli gömlek seçenği yoktu. Bu segmentte neresi var?

Teşekkürler
(2) 

Davetiye bastıran mekan önerisi/İstanbul?

damba #1482809 
Bizi fiyatlarıyla üzmeyecek, güzel çalışan bir öneriniz var mı? Online da sipariş verebiliriz.
(6) 

Kira sözleşmesinin aslı kimde duruyor?

damba #1482514 
Bugün evi kiracıya verdik, kira sözleşmesinin bir tane ıslak imzalı sözleşmesi var ve o kiracıda kaldı. Emlakçı da bizde fotokopisinin olmasının yeterli olduğunu söyleyip fotokopiyi verdi. Ama ev sahibinde de ıslak imzalı bir tanesinin olması gerekmiyor muydu?

mobil görünümden çık