(1) 

bana acil çift kisilik baza-bazlik lazim, hangi firma?

damba #1482490 
istanbul'da, beni gunlerce fabrikadan urun gelecek diye oyalamayacak bir mobilyaci oneriniz var mi? stoktan direkt gonderim yapan ya da en hizli gonderim yapan?

acil baza-basliga ihtiyacim var da.
(1) 

Alerji, burun bozukluğu, KBB tavsiyesi

damba #1481479 
Yakın bi arkadaşımın muzdarip olduğu bir alerjisi var. Burnunun yapısından kaynaklı olduğunu düşünülüyor bu alerjinin ve kurtulamamasının. Bize neden sürekli alerjik halde arkadaşımız, güzelce açıklama yapacak tecrübeli doktor önerisinde bulunabilir misiniz? Teşekkürler.
(8) 

2 ay önce ayağımı burktum, bu hep böyle mi olacak?

damba #1481473 
Merhaba,

Bundan 2 ay önce spor yaparken ayağımı burkmuş ve bilekteki bi bağı zedelemiştim. Acildeki doktor ağrı kesici ilaç yazıp göndermişti. Sonrasında ayağımı dinlendirdim 3 hafta vs çok yoğun morartı ve şişlik de vardı ama haftalar geçmesine rağmen böyle bir 15 dakika yürüdüğümde ayağım sızlamaya ve ağrımaya başlıyor. Rengi de değişiyor ve ayağım küp kuru oluyor. Sakat mı kaldım acaba?:(

İşe yeni başladığım için de izin alıp düzgün bi doktora gidemedim.
(3) 

Tam basan tost makinesi - tostlar için!!!

damba #1481344 
Selam,

Böyle tostları tam bastırabileceğimiz, kalın bırakmayan tost makinesi arıyoruz. Çok büyük olup tezgahta yer kaplamasa iyi olur. Ne önerirsiniz?
(9) 

Çalışan çiftler için kuzeye bakan ev, ne kadar kullanışlı?

damba #1480552 
Bir ev bulduk. Evin içi harika, yeni yapılmış, konumu çok çok güzel, kirası uygun, ev sahipleri güzel, ev yeni, otoparklı, balkonu var... evde beğendiğimiz her şey var. Tek sorun, kuzeye bakıyor olması ve biraz önünde gölge olması. Eve güneş günün bir saatinde vuruyor, geri kalan zamanlarda bir odası güneş alıyor sadece.

Ev aydınlık ama güneş almıyor. Ben güneşe ve aydınlığa önem veriyorum evde, depresif hissediyorum güneş olmayan yerlerde ama, ikimiz de çalışıyoruz ve eve geliş saatimiz 18.00 vs olacak pandemiden sonra.

Haftasonları, tatiller vs göz önünde bulundurulunca, değer mi kuzeyde sadece bir odası (yatak odası) güneş alan evi tutmaya? Daha çok sormak istediğim aman gündüz evde değilsiniz takmayın mı dersiniz?

Ev İstanbul’da, 2.katta ama yanındaki bina yüzünden evin ışığı kesiliyor maalesef, belki o bina olmasaydı ışık alacaktı ya da güneş.
(5) 

Şöyle erkeklere yazlık gömlek?

damba #1479383 
Erkek için yazlık, terletmeyen, esmer ve siyah saçlı birine nasıl renkler yakışır? Nasıl bir gömlek bakmalıyım, keten, pamuklu? Genelde zayıf erkeklere -S beden- regular fit alınır mı?

Önerileriniz varsa açığım bakmaya
(3) 

erken regl olmak için bitkisel çözüm var mi?

damba #1479149 
regl gunumu 3-4 gün erkene çekecek bir bitkisel çözüm var mı?
(1) 

Ders dinlemek için en uygun tablet

damba #1478507 
Selamlar,
Babama sosyal yardımlaşmadan bir kız çocuğu kullanmadığınız tablet varsa verebilir misiniz amca ders dinlemem için diye sormuş. O kıza tablet alsak en uygun fiyatlı olanı nedir? Tabii 3 ay sonra kızcağızın elinde kapanmasın da. Herhangi bir tablet alsak dinleyebilir mi ders oradan?
(1) 

Çalışırken klinik yüksek lisans yapmak

damba #1478475 
Merhabalar,

Çalışırken aynı zamanda klinik yüksek lisans yapmanın mümkün olduğu üniversiteler hangileri? Bildiğim kadarıyla Sabahattin Zaim, FSM ve Üsküdar Üni bu imkanı sağlıyor ders programlarını hafta sonu ve hafta içi yaparak? Başka bildiğimiz var mı?
(5) 

ALES'te kuralli cumle sorularini yapamiyorum

damba #1477276 
Turkce'de yukaridaki kelime obeklerinden kuralli ve anlamli cumle olusturulursa 3.kelime obegi hangisi olur tarzinda sorulari sik sik yanlis yapiyorum arkadaslar.

Nasil bir taktik verebilirsiniz? Bununla ilgili Youtube videosu var mi onereceginiz?
(18) 

Evi ikea’dan döşemeden önce son çıkış!

damba #1476502 
Arkadaşlar başka markalardan mobilyaları beğenemiyorum. Daha önce öğrenciyken çok ikea mobilya kullandım ama en dandiğini, dandikler cidden dandik evet ama kullanışlı.

Yeni evimi ikea’dan döşeyeceğim sanırım, çok sıkıldım. Hem de zaman kısıtlamamız var mobilyalar için öyle 2-3 ay bekleyemeyiz yani.

Orta segmentte ürünlerini alacağım İKEA’nın, lütfen birileri söyleyecekse bana: yol yakınken dön, paranı çöpe atma desin diyecekse. Sözlük’te bir sürü insan da böyle yorum yapmış çünkü.

Teşekkürler.
(13) 

Doğum kontrol hapı efsaneleri

damba #1476208 
Düzenli bir cinsel ilişkide doğum kontrol hapı kullanmak kişiden kişiye değişmiyor mu? Bunun bana uygun olup olmadığını kadın doğumdan mı öğreneceğim? Prezervatif çok külfetli bi kullanım değil mi? Doğum kontrol hapı herkeste kilo aldırır mı? Adet düzenliyse kullanmak sakıncalı diyorlar, doğru mu? Avrupa’da çatır kullanıldığını söyledi doktorum, duydunuz mu bunu? Hatta kadınlar daha geç menapoza giriyormuş vs?
(5) 

Yeni ev sahibi kiracıyı nasıl evden çıkarır?

damba #1475893 
Diyelim yeni bir ev aldık, tapu bizim üzerimize. İçerde kiracı var, en hızlı şekilde kiracıyı nasıl evde çıkarabiliriz?

Kiracı 4 aydır kira ödemiyormuş önceki ev sahibine, ve ödeyecek gibi de görünmüyor. Önceki ev sahibi herhalde kirayı alamaz mı bu zamankileri?

Teşekkür ederim.
(2) 

Oysho indirimleri sadece ocak ayında mı?

damba #1475878 
Merhaba,

Oysho çok pahalı, bu mağazada sadece ocakta mı indirim oluyor? Yaz indirimi yaz sonunda mı oluyordu?
(3) 

Takım elbise giyen babaya güzel kaban -56 yaşında-

damba #1475603 
Babam memur ve sürekli takım elbise giyiyor. Böyle takım elbiseyle güzel kullanılacak, onu da sıcak tutacak kaban arıyorum. Ne önerirsiniz?
(2) 

hafta sonu arkadasla vakit geçirmelik otel -Istanbul yakinlari-

damba #1463691 
merhaba,

hafta sonu iki gun arkadasimla vakit gecirebilecegimiz, yuruyus yapabilecegimiz, yemek yiyecegimiz bir otel ariyoruz. Istanbul yakinlarinda olmasi tercihimiz. Polonezkoy, Sile, Sapanca yakinlari olabilir.

Haftasonu yasaklar oldugu icin bir yere cikamiyoruz, ama otele yakin yuruyus alanlari vs olursa sorun olmaz diye dusunduk.
(8) 

Arabayla işe gidecek misiniz?-İstanbul-

damba #1463078 
Arabayla karlı günleri ilk defa yaşıyoruz. Bu havada arabayla İstanbul’da trafiğe çıkılıyor mu? Kayma, don vs oluyor mu trafiğin olduğu yerlerde? Ara sokaklar tehlikeli mi?
(4) 

Burundaki siyah noktalar nasıl temizlenir?

damba #1461721 
Merhaba,

Nice kaliteli yüz temizleme jelleri ve detokslar derdime çare olmadı. Nasıl temizleniyor yüzdeki siyah noktalar?
(2) 

Amerika’da PHD için lisans ortalaması düşükse?

damba #1460592 
Merhabalar,

Amerika’ya PHD başvurusu yaparken normalde lisans ortalamamızı gösteriyoruz değil mi? Ama Türkiye’de master yapan insanlar, başvuru yaparlarken master ortalamasını mı gösteriyorlar? Sanki pek çok arkadaşım bu yüzden ortalamalarını yüksek tuttu diye hatırlıyorum çünkü (masterda)

Kısaca başvuru yapmak istediğim PHD programı en az 3.00 ortalama istiyorsa ama benim lisans ortalamam 2.88’se, bu durumda Türkiye’de master yapıp, ortalamamı yüksek tutup (mesela 3.5 gibi bi ortalama yapsam) bu ortalamayı PHD başvurusunda sunabiliyor muyum?

Sosyal bilimler için soruyorum bu arada. Bu alanlarda belki yapacağım iş, yazdığım SOP, kurduğum network’ler ve referanslar etkilidir ama yine de bariz 3.00 ortalamadan bahsettikleri için önce master’ı mı yapmalıyım bilemedim.
(1) 

Uygun fiyatli ve güvenilir otel/hotel ariyorum, Istanbul

damba #1460352 
Istanbul Zincirlikuyu'ya yakin kadin basima bi gece kalabilecegim uygun fiyatli ve guvenilir bir otel ariyorum. Anadolu Yakasi'na da gecebilirim, sorun degil.
(2) 

Burun akıntısı korona belirtisi mi?

damba #1460114 
Merhaba,

Burnum akıyor öğleden beri, hapşuruyorum ve şimdi hafif ateşim var.

Burun akıntısı korona semptomlarından mıydı?
Bugün soğukta kaldım üşüyordum, dün akşam da üşüdüm biraz ama iş yerinde kimse dikkat etmiyor maskeye, belki de onlardan geçti bana :(

Hemen test mi olmalıyım?

Arkadaşımın yanında kalıyordum, ailemin evine gitmek istemiyorum, kendimi yurtta vs karantinaya aldıramaz mıyım?
(5) 

linked-in premium neden bu kadar pahali?

damba #1459973 
ben mi yanlis goruyorum, yoksa cidden bunun ucreti 420 tl civarinda mi? inanamiyorum. bi kac insan kaynaklarindan insana mesaj atmak istiyordum, bedeli bu mu olacakti? :( bunun kampanyasi vs yok mu?
is bulma surecini hizlandiriyor mu?
(4) 

Hafta içi akşam Üsküdar’a mı Fatih’e mi?

damba #1459853 
Selamlar,

İşten 18.00’de çıkıyorum, iş yerim Levent’te. O saatten sonra Fatih Akdeniz Caddesi’ne mi gidişim daha kolay olur, Üsküdar Sahil’e mi?

Trafiği göz önünde bulundurursak eğer? Özel arabayla seyahat edeceğim bu arada. Bir de köprüden her geçişimde para mı ödüyorum? Yani Anadolu’ya geçerken para ödüyorum, Avrupa’ya geçerken de mi ödüyorum? Git-gel yapınca günde 22 TL mi ödeyeceğim?
(7) 

hangi evde kalsam?

damba #1459786 
1.seçenek:
isyerime 10 dakika,
eski bir binada,
kagithane'de (kadin basima kagithane'de kalmaktan biraz korkuyorum) Sultan Selim Caddesi üzerinde, merkezi bir yer yani
600 tl,
tek bir oda, salon yok evde, tek basima kalacagim, diger ev uyeleri memlekette.

2.secenek:
-isyerime 20 dakika gozukuyor trafiksiz, (levent'ten fatih'e gidicem ozel --arabayla, trafikle 30 dk olsa?:()
-en yakin arkadasimla ayni evde kalicam,
arkadasim 2 hafta online, 2 hafta evden calisacak, yani virus getirme ihtimali dusuk ama yine de tek yasamaktan riskli,
900 tl,
ev cok guzel ve salonu var.

sizce trafige ve ucretine ragmen tek basima kalmaktansa, yakin arkadasimla, guzel bir evde kalma secenegini degerlendirmeli miyim?
(2) 

Şeker yedikten sonra gelen uyku bastırması

damba #1459740 
3.5 ay boyunca şeker yememiştim, sıfır şeker diyeti diyorlar galiba, ekmeğin içinde bile varsa şeker tüketmiyordum. sonrasında şekeri tekrar soktum hayatıma ve şu anda şekerli bir şey yediğimde direkt uyku bastırıyor, bi bakıyorum gözlerim kapanıyor. 2 aydır hayatımda şeker var ve ne zaman şekerli kek, pasta, dondurma vs yesem bu şekilde oluyor.

Neler oluyor? Şekerim mi aniden yükseliyor? Vücudum alışamıyor mu şekere?
(6) 

Cambly alternatifi vardı?

damba #1459733 
Cambly çok pahalı, onun alternatifi vardı sözlükte önerilmişti ve övülmüştü. H ile başlıyordu sanki ama hatırlayamadım. Neler olabilir?
(2) 

Safiye’nin elinde tuttuğu şey ne? -Masumlar Apartmanı-

damba #1459729 
m.youtube.com

Son fragmanda, Naci’yle konuşurken elinde kırmızı kaleme benzer bir şey tutuyor. Nedir o?
(4) 

Amazon USA’den 100 dolarlık ürün alabiliyor muyuz?

damba #1458691 
100 dolarlık ürün gönderim masrafları, gümrük dahil 150 dolar gibi bir şey ödeyeceğim. (Amazon öyle çıkarıyor sonucu) Gümrüğe mi takılıyor bu ürün? 22 Euro üzeri olduğu için. Yoksa geliyor mu direkt?
(6) 

Bir işte çalışırken, yeni iş mülakatını nasıl yapıyorsunuz?

damba #1458664 
Bir işte hali hazırda çalışıyorsunuz diyelim, o sırada yeni bir iş arıyorsunuz. Yeni iş ihtimali olan yerlerle mülakatı nasıl yapıyorsunuz? Tüm gününüz işte geçiyor sonuçta, onlar size akşama randevu vermiyordur? Patrona da söylenmiyordur herhalde yeni işe başvuracağım da, mülakat yapabilir miyim diye (: Nasıl oluyor yani kısacası?
(11) 

Gebze-Levent her gün git gel yapmak

damba #1458530 
Mesai saatlerim: sabah 10 akşam 18.00. Evim Gebze’de, haftaiçi her gün özel arabayla Levent’e git gel yapsam ne kadar dayanırım acaba?

Saat 18.00’de köprü trafiği berbat görünüyordu bi kere, ama 16.00 civarı daha mı açık oluyor Levent’ten Gebze’ye gitmek için? Acaba biraz zaman geçince patrona ben erken işe gelip, erken işten çıksam olur mu diye sorsam nasıl olur?

Arabam manuel ve köprü trafiği beni çok yoruyor. Debriyaj bence sert ve ben de güçsüz bi insanım.
(3) 

Facebook’ta hakkımda eklediğim bilgileri herkes o an görecek mi?

damba #1457841 
Yaşadığım yer, eğitim vs bilgileri ekleyeceğim Facebook’a. Herkesin göreceği şekilde ayarlayacağım ama arkadaşlarımın anasayfasına düşecek mi, “Damba eğitim bilgilerini, yaşadığı yeri ekledi.” diye? Anasayfalarına düşmesin ama beni yeni ekleyecek ya da benim ekleyeceğim kişiler bilgileri görsün diye yıllardır duran hesabıma ekleme yapacağım.

Not: evet, hayırlı bi iş için.
(16) 

Son zamanlarda kitap siparişlerinizi nerden verdiniz?

damba #1457186 
D&R ve idefix’te kötü yorumlar var. Kitapsepeti de gayet yavaştı bazen. Trendyol da çok pahalı. 3 kitap alacağım, nereden alayım?
(2) 

toefl ve ielts sorusu daha

damba #1456991 
Bir kuruma İngilizce’mi kanıtlamam lazım. 2013’te 2-3 kere ilets’e girmiştim hazırlığı geçmek için. bu sınava çalışmıştım ve taktikleri biliyorum bence biraz. Kitaplarım da duruyordu. Daha kolay hallederim gibime geliyor ietls’i toefl’e göre. Girsem min 6.5 alabilirim gibi düşünüyorum (ihtiyacım olan 5.5 ama daha fazla alacaksam neden almayayım?)

Fakat görüyorum ki Türkiye’de daha çok toefl geçerli. Bir kere girebilirim bu sınavlara, çok pahalı çünkü. Toefl alsam daha çok işime yarar mı? İşe girersem kullanabilirim, hem de YDS başvurularını kaçırdım zaten yüksek lisansta kullanırım dedim.

Toelf hiç bilmediğim bir mecra, açıkçası karnıma ağrılar giriyor baştan bi sistemi öğreneceğim için, çok uğraştırıcı mı ielts’in yanında?

İngilizce sosyal bilimler okudum ama mezun olalı 2 sene oldu, aktif kullanmadım İngilizce’yi 2 senedir.
(2) 

kek yaparken yag yerine avakado koysam olur mu?-seker hastasi anane-

damba #1456079 
anane seker, tansiyon hastasi. ona frambuazli kek yapmak istiyorum.
sekersiz kek tarifi buldum ama(keciboynuzu özü kullanacagim) orada yag da var gorunuyor. yag ananeye dokunur mu? dokunursa yag yerine avakado koyabilir miyim? ne kadar koymam gerekiyor?
(9) 

ALES’e arabanın kumandasız anahtarını sokabilir miyim?

damba #1455773 
Araba anahtarı yasak demiş açıklamada ama ben bunu kumandasız yaptırsam, sade anahtar yaptırsam sokamıyor muyum içeri? Anahtarı ayakkabın altına soksam ne olur?
(2) 

ALES'e nasil hazirlaniliyordu?-zaman/hiz-

damba #1455756 
Temelim var, yakin zamanda KPSS calistim, YKS ozel ders de veriyordum covid oncesine kadar. En onemli sorunum tabii ki zaman. Zaman icin deneme cozecegim, baska yapacagim bir sey var mi?
(3) 

Bu karavan otomatik/manuel midir? Ne tür ehliyet?

damba #1455655 
Vites tipi yazmıyor, nasıldır vitesi? Otomobil kullandığımız ehliyetlerle kullanabilir miyiz bunu?

www.sahibinden.com
(4) 

evimizin altında bomba patlıyor, metro inşaatı

damba #1454180 
bundan bir süre önce yakınımızda metro inşaatı başladı, bir ara üç kere mühendisler gelip evlerimizi kontrol etmişler, metro inşaatı sırasında evlere bir şey olur mu olmaz mı kontrol etmişler ve evleri sigortalamışlar herhangi bir olumsuz duruma karşı.


son bir haftadır evin altında ya da altına yakın bir yerlerde bariz şekilde dinamit patlatıyorlar sanırım. önce sesi geliyor, sonra kut bir bir ses. beşinci katta olmama rağmen sesleri ve uğultuyu duyabiliyorum. deprem gibi değil, daha çok aşırı yakından uçak geçiyor gibi ama yer altından geçiyor.

bu metro inşaatı evlerin zeminine zarar vermiyor mu ya? inanılmaz. vermiyordur herhalde istanbul'da o kadar metro çalışması yapıldı vs ama şaşırıyorum ve tedirgin oluyorum açıkçası.
(1) 

Bu hafta çok az uyumam lazım, nasıl?

damba #1453474 
Merhaba,

Haftaya pazartesi ve salı sınavlarım var, çok fazla çalışıp iyi bir puan almak zorundayım, yoksa çok sevdiğim bir dersten kalacağım. Dersten kalırsam derse seneye kadar veda edeceğim.

Az uyumazsam bunun altından kalkamam çünkü gerçekten iş yüküm çok fazla. Günde 3-4 saatlik bi uykudan bahsediyorum.

Nasıl daha az uyumaya dayanabilirim? Taktiklere açığım.

Karbonhidratı azaltıp, spor yapsam birazcık dayanma gücüm artar mı acaba?

Teşekkürler.

(Zihnimde eye of the tiger çalmaya başladı bile, köstek olarak arkadaşlar lütfen yorum yazmasın, size de teşekkürler)
(1) 

poster colors nasıl kullanılıyor bilen var mı?

damba #1452842 
benim gördüğüm kadarıyla youtube’da suluboyanın üzerine bu boyayı kullanıyorlar fakat ben bu boyanın guajdan farkını anlayamadım. guaja göre daha mı saydam bu boya?

bir de jel gibi ama daha katı bir halde geldi bu boyalar bana, nasıl kullanabilirim? istediğim kıvam için gerektiği kadar mı sulandıracağım?
(4) 

Ayakkabıyı kendi sitesinden mi trendyol’dan mı alayım?

damba #1452354 
Aldo’dan ayakkabı alacağım ama hakkında aldıkları ürünü iade etsek bile parayı geri ödemediklerine dair -ya da geç ödediklerine dair- çok fazla şikayet var.

Trendyol’da da var aynı ayakkabı, Trendyol’dan alsam haklarım daha korunaklı olur mu? Trendyol üzerinden ayakkabıyı iade etsem vs hakkımı arayabilir miyim?

Orda alma diyeceksiniz ama ayakkabı çok güzel (:
(11) 

Psikoloğa sitem edeyim mi?

damba #1451454 
Bir psikoloğa başlamıştım, ilk seans çok güzeldi, ikimiz de uyumlandık ve beraber çalışabileceğimize karar verdik. Ben de belirttim, bu sıralar acil destek görmeye ihtiyacım olduğunu ve her hafta görüşmek istediğimi kaydettim, tamam vs ayrıldık.

İkinci hafta bekledim bir cevap gelmedi sekreterinden, mesaj attığımda o hafta psikoloğun yoğun olduğunu ve seans veremeyeceğini söyledi, üçüncü hafta da cevap gelmeyince(üçüncü haftanın sonuna kadar bekledim ve pazar akşam mesaj attım sekteye) ben sordum bu sefer bir gelişme var mı diye, haftaya seans verecek misiniz diye, çevrimiçi olduğu halde cevap vermedi yine ertesi gün boyunca.

En sonunda sekretere kibarca en azından seans verilmeyecekse ve düzenli gitmeyecekse söyleseydiniz ben de ona göre bir düzenleme yapardım, artık seans ayarlamanıza gerek kalmadı diye sitem ve eleştiri içeren ama kabalaşmayan bir mesaj attım. Kadın ona da haftasonu mesajlara pazartesi cevap veriyorum demiş (pazartesi 18.00’e kadar cevap vermedi), bugün beni aradığını seans uygunluğu için ama ulaşamadığını belirtmiş (telefonum kapalıydı) Yine de mesaj atamaz mıydı ya, sizi aradım ulaşamadım telefonunuzu açtığınızda görüşebiliriz diye.

Sonuçta ilk seans da olsa psikologla görüşüyorsun, bi beklentiye giriyorsun ama sana bir cevap gelmiyor, bir atraksiyona girilmiyor. Onlar için sadece iş olabilir ama danışan için çok daha fazlası bence.

Sizce psikoloğa da sitem edeyim mi bu konuda? E-mail yazıp? Son kez görüşüp yüz yüze sitem etmek isterim ama bi seansı 300 TL, sitem etmek ve içimi döküp çekip gitmek için 300 TL verecek kadar zengin değilim. Sinirliyim.
(1) 

Sabancı exchange başvuruları-master programı için-

damba #1450306 
Merhaba,

Sabancı Üni’de master öğrencileri değişim programına başvurmak için kaç dönem okumak zorunda? Bir genel not ortalamasının olması lazım diyor, bu durumda bir sene sonunda mı başvuru yapabilir? Fakat ikinci senenin başında (tez dönemi) başvuru yapılırsa o zaman değişim öğrencisi olmak 3.seneye kalıyor, bu durumda burslu öğrenciler okulu uzattığı için para mı ödemeli?

Bilen biri aydınlatırsa sevinirim.
(1) 

Lamictal kullananlar neden kullanıyorlar?

damba #1449885 
Neden kullanıyorsunuz?
Hangi sıkıntılı durumlarda?
Bir de doktor size bu ilacı hangi dozda başlamıştı hatırlıyor musunuz?
(7) 

Lezzetli çikolata önerisi istiyorum

damba #1448802 
Merhaba,

Lezzetli çikolata önerisi arıyorum. Marketlerde satılan tüm çikolataları denemişimdir, market çikolatası aramıyorum. İnternetten isteyeceğim, vay be nasıl çikolataymış diyeceğim bir lezzet arıyorum.

200 TL’lik çikolata da istemiyorum tabii ki.
(5) 

Parçaları eksik olan Dolar ve Euro-Köpek parçaladı-

damba #1448662 
Merhaba,

Elimizde 100 dolar ve 100 Euro var, bu kağıt paranın (tam 100 Euro, 100 Dolar) bazı parçaları eksik, yırtık. Puzzle gibi düşünün, bazı parçaları yok ve yırtık. Köpek parçaladı paraları. Bunları bankaya götürsek alırlar mı? Ya da yurtdışında olur mu göndersek?
(4) 

Aldo ayakkabıları cidden o kadar kötü mü?

damba #1448317 
Aldo Shoes’den bir ayakkabı beğendim, gidip gelip bakıyorum. Şikayetvar.com’da hakkında çok fazla şikayet var ürünlerin kalitesizliğiyle alakalı. Birisi çıksın da yok hayır gayet kaliteli desin diye bekliyorum. Var mı aranızda Aldo Ayakkabıları övecek birisi?
(1) 

Toptan elbise diktirmek

damba #1446324 
Elimde bir kaç model var. Bu modellerden elbiseler diktirip satmak istiyorum diyelim, bireysel olarak bir terziyle anlaşmak ve iyi terzi bulmak zor. Üstelik hata da yapabiliyor terziler dikişte. Büyük atölyelerle mi anlaşmak gerekiyor?
(3) 

üni hocalarina toplu e-mail atma stili

damba #1445259 
merhabalar,

10 ogrenci egitimin online olmasini taleb etmekle alakali bir e-mail atacagiz rektor ve yardimcisina ve dekana.

arkadaslari CC'ye eklesem, e-mailin "kime" kismina da ilgili hocalarin adreslerini yazsam nasil olur?

yoksa hocalara tek tek mi atmam gerekiyor? saygisizlik mi olur toplu atsam? koskaca dekan ve rektore atacagim e-mail.
(1) 

üniversitede dersler online olmayacakmış!

damba #1444482 
Merhaba,

Bu sene kayıt olduğum üniversite dil hazırlık sınıfını yüz yüze yapmaya karar verdi. 16-17 kişilik sınıflarda eğitim görüleceği söylendi bize. Okul metrobüsün dibinde, bir çok kişi toplu taşımayla gelecek okula muhtemelen. O sınıfta sadece 16 kişi değil, 16 kişinin son bir haftada görüştüğü bilmem kaç kişiyle de birlikte olacağız ve çok riskli geliyor bana.

Dil hazırlık teorik, aynı zamanda da uygulamalı derslerden mi oluşuyordur? Uygulamalı olduğu için mi yüz yüze yapmaları haktır?

Ailemle yaşıyorum ve ailem genç değil. Benim de bağışıklığımın güçlü olmadığını söylemişti doktor. Ki kronik bi hastaligi olan ogrenciler nasil gidecek mesela, bunu nasil hesaba katmiyorlar? Gitmek istemiyorum derslere, online olsa seve seve. İtiraz etme hakkım olur mu?

En azından tv yayını gibi dersleri videoya almaları gerekmez mi?

Özellikle üniversitede çalışan arkadaşların cevaplarını çok merak ediyorum, üniversiteye gönderilen YÖK yazılarını ve uygulamalarını siz biliyorsunuz çünkü.

mobil görünümden çık