(2) 

Telefon kapatılmış mı?

patos64 #1573989 
Arkadaşlar kayıtdışı bir telefon var, uzun suredir yurtdışı giriş çıkış 2 senedir kullanılıyordu, yurtdışındayken takılan 2 tane sim kartı telefon çok zor şekilde tanıdı. Şimdi türkiye’de bir türlü kartları tanımıyor. Şimdi soru ise şu, telefon simkart yuvası mı bozuk, yoksa sinyal mi kapatıldı? Bunu anlamanın bir yolu var mı? Telefon iphone.
(4) 

Ürünü iade etmeli miyim?

patos64 #1555037 
Arkadaşlar migros’tan fıstık ezmesi aldım da züber, ambalaj vardı beyaz kapağın yanında onu açtım. Sonra kapağını açtım ve ürünün hani üstünde tüm kapağı saran bi koruma olur ya genelde sarı renkli ayran kapağı gibi, o yarısı sökülmüştü. Şimdi iade etmek istiyorum ama bir yandan da düşünüyorum kapağı açarken böyle bir şey olma ihtimali var mı diye? Ama bugüne kadar da herhalde tonlarca ürün açmışımdır herkes gibi oranın zarar gördüğünü görse bile yarısının açıldığını hatırlamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Yetkili servis raporu

patos64 #1554821 
Arkadaşlar kusurlu ürün için tüketici hakem heyetine başvururken servis raporunun kaşe imzalı olması gerekiyor mu? Yoksa zaten sistemde kontrol edilebilir olduğundan gerek yok mu? Niye sordum, elimdekinde yok, almam için çok masrafım olacak ve vakit problemi olacak.

Telefon iadesi hakkında

patos64 #1554286 
Arkadaşlar telefonda donanım hatası olduğu tespit edilirse iade edilebiliyor yani sıfırı istenebiliyor diye biliyorum. Bunun için süre 14 gün mü yoksa daha fazla mı?
(3) 

Köpek maması sorunsalı

patos64 #1552749 
Arkadaşlar bu işlerden anlamam, indirimde diye pedigree ödül bisküvisi aldım pahalı olanlardan yolda yürürken köpeklere veririm, güzel vakit geçer diye.

12 civarı köpeğe denk geldim, bir tanesi hariç hiçbiri yemedi. Hatta kimisi üzerine işedi, dedim o kadar mı aşağılık bir mama bu:) tabi vardır bir anlamı da herhalde espri olsun.

Yani neden yemediler sizce?
(3) 

iş görüşmesi referans hakkında

patos64 #1551179 
merhabalar.
en son ayrıldığım yerden sorunlu ayrıldım ama emin olun yüzde yüz haklıyım:D anlatmak istemiyorum uzun çünkü ve asıl konu bu değil, 3-4 olaydan bir örnek vereyim, sana zam yaptık deyip maaş günü geldiğinde onu geri almıştık biz söylemeyi unuttuk gibi.

asıl mesele görüştüğüm bir yer referans istiyor, ben de eski iş yerinden başka bir yöneticinin numarasını veriyorum, onlar da direk iş yeri numarasını arıyor bu sıkıntı yaşadığım kişi açıyor, o da onlara böyle bir kayıt çalışan yok hiçbir şekilde yok vs gibi diyor, görüştüğüm yerde ilginç geldi bize vs dedi ben de anlattım detaylı ve hızlıca sgk dökümü verdim kendilerine.

şimdi bu durumda ne yapmak lazım bu kişinin tavrı karşısında acaba?
sinirden cinnet geçirmek üzereyim de.
(2) 

pırlanta alyans vs yüzük meselesi

patos64 #1551156 
arkadaşlar merhaba. şimdi bu evlilik konularından pek anlamam da, bir tane yüzük vermek istiyorum takılması için, pırlanta mı alyans mı seçmem gerekiyor yoksa hangisi olursa olsun farketmez mi nedir bunun olayı?

önceden hiç almadım, nişan vs değil direk evlilik için.
(2) 

Şöyle bir iş ilanı açan yer için ne yapmalı?

patos64 #1550703 
Fabrika kendi çapında büyük bir fabrika aslında. Böyle bir saçmalık hangi kafayla yazılıyor?
ilan şu: 30 yaşını aşmamış kadın, x şehrinde ikamet eden, tercihen x şehirli eleman alınacaktır.

Bu nedir lan? O şehirli de olacaksın bak. Erkek olsan kaybettin, kadın olsan 31 yaşında olsan çok yaşlısın elendin, o şehirde ikamet etmezsen elendin, hepsi olmadı bu şehirli değilsen gittin:)
(9) 

Nasıl bir cevap vermeli?

patos64 #1550698 
Arkadaşlar iş arayan bendenizle dalga geçen ik lar arttıkça sinir katsayım katlandı. Şimdiki konu da özel durumumu paylaştığım iş ilanına başvurduğum yarı rica yarı maalesef yalvarır gibi iş istediğim hatta iş olmazsa bile tanışalım önce ben kısaca patos diyebileceğim bir görüşme bile yeter dediğim büyük bir fabrikanın ik müdürü bana niye sadece bu pozisyon dedi, ben de şu bu sebepten ama sizin bana uygun olduğunu düşündüğünüz bir yol açacak pozisyon da olabilir dedim. Sonra bana bu hafta yokum, haftaya görüşelim tamam dedi, bir hafta geçti 3 gün daha geçti ve ses yok. Adam cevap bile atmıyor.

Sizden ricam bu şahsa içeriğinde senin de umudunla oynansın, belanı versin tadında ama çok nazik şekilde eleştiri ifade edebileceğim bir şey var mı ? Ben sinirden çok olumlu düşünemiyorum ama cevap kesinlikle atmak istiyorum.
(2) 

Somon füme

patos64 #1548479 
Günaydın. Balıktan hiç anlamam da,son kullanma tarihi haftaya bitecekmiş, elimde migros füme var, buzlukta dursa, skt geçtikten 2-3 hafta sonra tüketsem olur mu?
(5) 

saksı dibine ne konulmalı?

patos64 #1546162 
merhabalar, bu olaylara uzağım ama saksı altına taş vs konuluyormuş sonra toprak. bunu koymazsak bir etkisi olur mu ve de evde kolayca bulunabilecek oraya konulması için alternatif bir şey var mı? ufak bir saksı zaten.
(1) 

boyun tutulması için hangi branş

patos64 #1545707 
günaydın duyuru.
boyun tutulması için beyin ve sinir cerrahisinden randevu aldım ama kararsız kaldım. fizik tedavi mi ya da ne bileyim ortopedi mi olması lazımdı?

farklı bir ağrı bu sefer, fıtık da olabilir belki diye seçtim sinir cerrahisini ama bilen varsa iyi olur.
(1) 

Siz olsanız ne yapardınız?

patos64 #1537255 
Kısaca anlatayım sevgili duyuru.
Bir iş var, arkadaş aracılığı ile başladım normalde gitmeyeceğim bir yer, yeraltı işletmesi gibi amatör bir yer:) daha 3 gün olmuş başlayalı, izliyorum, yeni olduğum sektör, soru soruyorum falan, medeniyetin yakınından geçmemiş bir patron var, birde sürekli onunla muhattap olmak zorundayım günde defalarca, neyi gördün de telefonda iş öğrendiğim kişiye “bundan olmayacak gibi ya” diyor ben de duydum şans eseri.

Siz olsanız ne yaparsınız? İstifa mı edersiniz? Ben konuşayım arkadaşla ve çıkayım diyorum, böyle mantıkla çalışılmaz.
(1) 

Araç kiralama hakkında

patos64 #1535193 
Günaydınlar.
Soru garip olabilir belki ama emin olmak istedim sadece. Havalimanından dış hatlardan araç kiralamada uçuşla bir yerlerden gelme zorunluluğu gibi bir şey var mı?
(2) 

Oturum izni hakkında

patos64 #1534979 
Arkadaşlar bir avrupa ülkesinden oturum izni almak istendiğinde konsolosluğa türkiye’den başvurduğumuzda istenen belgeler hakkında borç bilgisi var mı yoksa en fazla banka hesabında parayı mı göster diyorlar?

Vpn önerisi

patos64 #1534978 
Sevgili duyuru, opera vpn kullanıyordum da booking.com için şimdi kullanamıyorum algılamıyor ben de burayı. Ne önerirsiniz güvenli kolayca kullanabilecek bir vpn basitçe?
(1) 

Telefon imei kaydı

patos64 #1534941 
Arkadaşlar yabancı birisi türkiye’ye geldi diyelim yani kendisinin türkiye ile hiçbir bağı yok, bana telefon verse ben bunu nasıl kaydettirebilirim? Onun pasaportunu kayıt için kullanabiliyor muyum? Ya da başka bir yol var mı? Baya şey değişti bu konu hakkında kafam almıyor da.
(2) 

Bel ağrısı acil

patos64 #1530469 
Günaydın herkese.
Ani başlayan bel ağrısı oldu sağ taraf, çok çok fena bir ağrı. Sonra kusmam geldi, gözlerim karardı bayılacak gibi oldum. Şimdi uzanıyorum, fikriniz var mı? Doktora gideceğim illaki ama malum haftasonu olunca en azından bir fikir edinmeye çalışayım dedim.

İnternet önerisi

patos64 #1528768 
Sevgili duyuru,
Wifi yani sabit hatlardan vs internet bağlatma şansım yok konakladığım bir yerde. Günlük de 3-4 gb internet kullanmak zorundayım. Bir öneriniz var mı fiyat ve hız olarak uygun olabilecek yoksa mecbur sadece telefon hattından paket mi almak zorundayım hep malum onlar da pahalı tabi.
(1) 

Kirpi neden ölmüştür?

patos64 #1527528 
Arkadaşlar bildiğim bir kirpi, yol üstünde ölmüş. Yolun diğer tarafında büyük bahçe var hep orada takılırdı. Ölüsüne baktım dışkısı çıkmış dışarı tabi ama kan vs hiçbir şey yok. Tüm vücudu sağlam gibiydi.
Niye öldü diye kafamıza takıldı da tahmini olan var mı?
(3) 

Bu rezalet kere rezalet midir?

patos64 #1526105 
Ukraynalı kız arkadaşım savaş sebebiyle ülkemize geldi ve vize süresi bitmek üzere. İkamet tezkeresine başvuruyor 1 sene uzatmak için turistik yani ne bir yardım ne bir özel statü talep ediyor, sigorta parası vize harçları vs hepsini yapıyor. Otelde konaklıyor, otelden 30 hazirana kadar rez olduğu 30 undan sonra öncelik uzatma hakkı olduğuna dair yazı alıyor otelden.
İzmir göç idaresi ne diyor? Otelde kalıyorsa 1 sene orada kalacağına dair belge ve ödeme makbuzu diyor.
Hangi insan evladı 1 senelik paşayı peşin veriyor da bunlar istiyor? Otelden 1 sene belge bile istemek saçmayken ödemesi ne? Kişi her ay şehir değiştirebilir kişi ev tutabilir resmi olarak zaten sistemlerde işlenecek, millet elini kolunu sallayıp gezerken özel sağlık sigortası kalacak yer vs her şeyi tam birine hem de istenen belgelerde otel konaklaması varken ödeme makbuzu istemiyorken nasıl isteyebiliyor? O yetmiyor ev kiralasın kontrat yapsın diyorlar kim 1 yıl kontrat yapar böyle durumda?

Ne yapmamı önerirdiniz en acilinden?
(1) 

Ek hesap hakkında

patos64 #1526065 
Arkadaşlar 2000 tl ek hesap olsa, 1800 borcu olsa, vakti geldiğinde bunun faizini bu 200 den eksilte eksilte mi gider yoksa nasıl oluyor ne yapmak lazım bunu döndürmek için? Ayın 15 i faiz günü.
(4) 

Maaş beklentisi

patos64 #1522785 
Merhabalar, işe girerken konuştuğum müdür maaş sordu talep olarak, ben de şu şu sebeple direk siz söylerseniz ne kadar verdiğinizi daha iyi olur dedim, o da 6500 e kadar çıkabiliyoruz en fazla, üstü maalesef mümkün değil dedi, ben de hmm 6500 kem küm peki dedim.
Soru ise bu çıkabiliyoruz derken bunu veriyoruz mu yoksa bir şeyler olursa mesai vs zart zurt bu olur gibi mi yani ikincisi hinlik içeriyor ama insanlara belli olmaz:) sizce?
(2) 

Çaydanlık dibi

patos64 #1519880 
Günaydın. Arkadaşlar çaydanlığın dibinde yanık yok ama sökülmeler var, kalıntılar çıkıyor ara sıra, orijinal yüzeyi kimi yerde kalkmış kimi yerde hafif hafif duruyor. Sorum ise şu, bu değişmeli yenisi mi alınmalı yoksa bu şekilde idareten kullanmalı mı temizleye temizleye yani, sağlığa vs bir zararı yok mudur?
(1) 

ingilizcede till hakkında

patos64 #1517537 
arkadaşlar mesela pazartesiye kadar tatlı yemeyeceğim dediniz diyelim. ingilizce olarak da till monday ı will not eat dedik diyelim.

buradaki anlamda ingilizcesi ama, bu cümleyi kurduğunuzda pazartesi dahil yemeyeceğim midir resmi gramer kuralı olarak yoksa pazartesi yiyebilirim midir?

ben düz mantık türkçe düşündüm, bizde kadar deyince dahil anlaşılır ya ama till böyle olmayabilir, o yüzden.

chrome arama çubuğu geçmişi hakkında

patos64 #1517204 
merhabalar. adres çubuğunda yapılan aramalar gözüküyor hep, çarpıya bile bassam yine gözüküyor, etkinlik menüsüne gidip tüm zamanları sil dedim yine gözüküyor, genel geçmişi silince yine gözüküyor tıklayınca yapılan aramalar. bunu nasıl çözebilirim?
(1) 

telefon satarken ne yapmalı

patos64 #1514654 
arkadaşlar şimdi yüz yüze buluşup telefon satıyoruz diyelim, yani telefonu ver ibandan parayı al yeterli mi yoksa açıklamaya vs bir şey yapmalı mı gibi gibi, tavsiyeniz nedir?
(5) 

kısa süren mülakat

patos64 #1512973 
arkadaşlar online bir mülakata girdim, 11 dakika sürdü. genel olarak anlat ne yaptın vs anlattım bir iki soru sordu onları söyledim, işten işin durumundan niye ihtiyaç olduğundan bahsetti, bir sorun var mı yok vs derken son olarak dedi bu ön görüşme zaten online yapıyoruz gerekli adayla yüz yüze zaten detaylı konuşacağız cumaya kadar belli olur dedi.

bu kısalık kafama çok takıldı ama bir yandan sallamadı fikri oluştu doğal olarak ama 10 dakikada neyi keşfetti de sallamadı diyorsun, bir yandan da içine sindiyse zaten detaylı konuşacak niye her şeyi sormaya kalksın diyorsun ortada kaldım fikir olarak:))
(3) 

Kira sözleşmesi

patos64 #1512915 
Arkadaşlar standart bir kira sözleşmesi yaptık diyelim, 1 yıl olsun, kiracı bu süre dolmadan işten çıkarıldı veya kendisi ayrıldı diyelim, sözleşmeyi feshetme hakkı var mı bu durumda? Gelir olmadığından dolayı çıkmak yani?
(1) 

videodaki kişi kimdi

patos64 #1512323 
arkadaşlar bu videodaki kişinin ismi neydi ya bulamadım.

twitter.com
(2) 

Buca’dan alsancak’a ulaşım süresi

patos64 #1512275 
Arkadaşlar buca’nın orta bölgelerinden toplu ulaşımla yola çıkarsanız alsancak’a ne kadar sürer varış? Sadece otobüs vardı dimi seçenek olarak birde tek vasıtayla gidilir mi?
(2) 

Smart tv önerisi

patos64 #1511860 
Arkadaşlar tv işlerini pek anlamam, netflix exxen bein connect youtube bana gerekli olan şeyler gibi duruyor, android tv almadığıma pişman olur muyum sizce?
(9) 

bulgur pirinç yağ saklama hk

patos64 #1509480 
merhabalar, kilerinde vs bu ürünleri paketlerini açmadan 2-3 yıl saklayan var mı? bozulur mu? google tabiki bilgi var ama bizzat deneyimlemiş birisi varsa daha iyi olur:)
(7) 

internet taahhütü

patos64 #1506755 
yahu bunların amacı ne? 24 aydan aşağı taahhüt yok, bunun adı nedir? böyle bir sistem olabilir mi? 12 ay bile burun kıvırıyorlar. dünyanın her yerinde herhalde olay şöyledir, 24 ay ya da 12 ay taahhütlü 120 liraysa taahhütsüz 150 öde der. bizde 120 ye 300, 180 indirim yaptım diyor, yok mu buna dur diyecek bir düzen? 12 ay taahhütümüz yok diyor her yer.
(3) 

ukrayna'dan para gönderme

patos64 #1506661 
merhabalar. ukrayna'dan türkiye'ye en uygun ve garanti yolla nasıl para gönderebilirim? komisyon meselesi malum western pahalı.
(2) 

excel hakkinda

patos64 #1506554 
arkadaşlar merhaba. excelde amacım etopla olacak galiba, ocak ayı içinde yapılmış işlerin rakamını toplamak ama ocak ayı direk ocak diye yazmıyor, tarihler var, 05.01.2021 gibi. formülde bu tarz tarihi ocak olarak nasıl gösterebilirim? hatta direk formül yapabilecek olan varsa teşekkürler. a sütunu tarih yer alıyor a2 den a999 kadar... toplayacağı aralık da c2 c999
(5) 

Pilli gece lambası

patos64 #1504646 
Sevgili duyuru, elinde olan varsa bu pilli olanlarının pil ömrü ne kadar? Yani her gece yaksak ortalama kaç günde bir pili değiştirmek gerekir? Gerçi kimi tek kimi 3 tane ufak istiyor ama demek istediğimi anladınız çok masraflı olur mu ki?
(1) 

online siparişte yumurta sorunu:)

patos64 #1503777 
arkdaşlar, migrostan 30 lu yumurta sipariş ettiniz ve 1 hafta sonra son kullanma tarihi bitiyor, 1 haftada en fazla 10 tane yediğinizi düşünün. şimdi sipariş geldi ben dolaba yerleştirirken koku vs enteresanlık vardı ama bozulma gibi değil. bir tarihe bakayım dedim 1 hafta kalmış. şimdi iade veya değişim talebi yapar mıydınız? iade konusu biraz zor çünkü açtım. tabiki tarih kontrolü yapmalıyız ama birisi 30 lu yumurta sipariş ediyorsa uyanıklık yapılmamalı diye düşünüyorum. ayrıca bir önceki siparişte kefiri tarihi geçmiş gönderdiler 1 gün sallamadım.
(1) 

Ayakkabı hakkında

patos64 #1500711 
Arkadaşlar şu kumaşı böyle delikli delikli ayakkabılar var ufak ufak delikler, anlatabildim umarım:). Şimdi onlardan hiç almamıştım önceden de kirlenmesi kafama takıldı, kirlendiğinde nasıl temizlenir? Lekesi kolayca çıkmaz gibi duruyor da.
(3) 

passolig

patos64 #1500221 
arkadaşlar bu saçmalığı aldığınızda artık cüzdana attığınızda unutsanız ve hiç kullanmasanız bir olayı olmaz değil mi?
(1) 

Mantar konservesi

patos64 #1496421 
Merhabalar duyuru. Arkadaşlar mantarın konservesi yapılıyor böyle tuzlu limonlu falan oluyor bir ara yemiştim yurtdışında. .Çok yaygın değil ama bizde de yapılıyormuş. Ben de marketten alayım dedim bu şekildedir diye ama düz mantar tadı çıktı… tat markaydı, bizde bu şekilde satılan mantar var mı konserve?
(2) 

Kariyer.net hakkında

patos64 #1495147 
Arkadaşlar günaydın. Bazen haftasonu çalışmadığı halde o şirket özgeçmiş görüntülendi bildirimi alıyorum, hatta bir keresinde gece 11-12 gibi almıştım:) acaba hata mıdır yoksa ik evinde giriş yapıp inceliyor mudur böyle şeyleri müsait diye?
(3) 

Web online oyun tavsiyesi

patos64 #1493715 
Arkadaşlar kız arkadaşla karşılıklı online beraber oynanacak web üzerinden direk yani indirmeden, site oyun tavsiyeniz var mı? yani yanımda değil, şöyle haxball tarzı.
(3) 

Olimpiyatta madalya sıralaması

patos64 #1491304 
Arkadaşlar merhaba, ülke sıralaması nasıl oluşturuluyor yani hangi madalya kaç puan yani katsayısı kaç? Bakındım da bulamadım ben.
(1) 

Coin transferi hakkında

patos64 #1487437 
Arkadaşlar hangi platformu kullandığını bilmiyorum yurtdışında birisi ama birisi benim binance hesabıma bitcoin nasıl gönderir? Daha doğrusu şöyle sorayım ona hangi menüdeki şeyi yollamalıyım? İnternette bilgi var elbette ama size sormadan yapmayayım dedim:) yapan birisi varsa hiç böyle bir şey iyi olur.
(4) 

şarap hakkında

patos64 #1486426 
arkadaşlar elimde şöyle bir şarap var;
www.vivino.com

şimdi bu şarabı ben 5-6 sene önce satın aldım, şimdi içme isteğim var ama her şarap yıllanmaz gibi gibi şeyler duydum, ilki bu şarap yıllanır mı yoksa bozulmuş mudur sizce? yabancı kaynak daha çoktur tabi ama işte.

diğeri de bu şişeyi aldığımda sanki hatırlıyorum üretim yılını ama şimdi şişeyi arıyorum tarıyorum bir tarih bulamıyorum ya da şifreli mi yazar bilemedim.

sizce?
(2) 

fesih başvurusu edevlet

patos64 #1486251 
arkadaşlar merhaba. şimdi diyelim ki 10 temmuzda biten taahhütümüz var, ben bugün feshet dediğimde erken feshetmiş olmaz mıyım? yani taaahhüt bittiğinde yani ekstra durum olmadan feshetmek için ne yapmam lazım bilen varsa eğer?
(2) 

ikinci covid aşı randevusu

patos64 #1483484 
arkadaşlar tam emin olmak için size sormak istedim, mutlaka yaşayan vardır diye ama, ikinci aşının randevusunu biz mi alıyoruz yoksa ikinci diye zamanı geldiğinde otomatik onlar mı veriyor bilgiyi yani mesajla?
(4) 

Tedbirler

patos64 #1477368 
Arkadaşlar yurtdışından yeni geldim gündemi takip edemedim bir ton bilgi var, izleyemedim. Şimdi haftaiçi 19 a kadar istediğim yere çıkabiliyor muyum? Birde haftasonu sadece market şeklinde mi? Bu eski karantina kuralları gibi mi şimdi şu kışınki yani sadece seyahar konusu hariç?
(5) 

İst havalimanı ulaşım

patos64 #1472133 
Günaydın.
Esenler otogarından gece 1-2 gibi havalimanına nasıl gidebilirim bilgisi olan var mı? Taksi 100 lira küsur olsa gideyim dedim de 150 160 falan yazıyor o yüzden eledim şimdilik:) havaist mi ne varmış o da 5 de başlıyor yazıyor ama ne bileyim bir bilgisi olan varsa sorayım dedim. Uçak 7:30 da.

edit: o kadar ülke sayısız şehir gezdim, hiçbirinde zerre zorlanmadan gezdim, ne aradıysam internette nokta atışıyla tereddüte de kalmadan buldum.kendi ülkemde bir yere gitmek için 2 saat araştırma yapıyorsun, bulsan da emin olamıyorsun, şu iş bile yapamıyoruz amk!
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık