(3) 

Bütün Paket Yumurtanın Küflü Olması

Cryptoricus #1558095 
Yıllardır aldığım bilindik bir markanın yumurtalarını kırdığımda içi tamamen siyah çıkıyor. Hatta o kadar küflenmiş ki siyahlık dışından bile belli oluyor. Son kullanma tarihi ise Haziran'da. Böyle bir şey nasıl olabilir? Yumurta çatlasa küflenmesini anlarım ama sağlamken küflenmesi için çok uzun zaman gerekmez mi? Ve sizce iade etmek dışında bir şey yapmalı mıyım? Şikayet veya tazminat davası gibi.
(5) 

Şu Hareketin İsmi Ne? Türkçe veya İngilizce?

Cryptoricus #1554641 
Genellikle çocuklar yapar. Her adımdan sonra aynı ayakla bir kez sıçrayıp diğer ayağa geçeriz. Mutlu bir yürüyüş şekli. İngilizce tarif etmem gerek. İngilizcede kesin bir adı vardır ama bir türlü bulamadım.
(3) 

Yurtdışına Çıkarken PCR Testi

Cryptoricus #1500733 
Uçuşum yarın akşam, o yüzden az zaman kaldı. Birisi yurtdışı için PCR testlerinde hastaneye pasaportla gitmek gerektiğini, sonra sonuç çıktığında yine pasaportla hastaneye gidip belge almak gerektiğini söyledi. Enabızda görüntülemek yetmiyormuş. Var mı bununla ilgili bilgisi olan?
(6) 

Gümrükte Supplementler için Sınır var mı?

Cryptoricus #1490864 
Amerika'dan gelirken 12-13 çeşit toplam 25 kutu supplement getireceğim. Gümrükte çevirirlerse bunlara el koyma gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Gümrük rehberine baktım ama supplementlerle ilgili bir madde yok.
(9) 

Elektrik Faturasında Az Tüketim Faturalandırılmadı İbaresi

Cryptoricus #1486402 
6-7 ay önce taşındığım evin elektrik faturası hep sıfır geliyor. Çoğu zaman şehir dışında olduğum için başta normal olduğunu düşündüm ama buzdolabı çalışıyor. İlla ki bir şey gelmesi gerekirdi, muhtemelen sayaç bozuk. Abonelik ev sahibinin üzerine. Şimdi ben gitsem aboneliği üstüme alsam eve taşınalı kaç ay olmuş, üzerine almamışsın deyip ceza keserler mi? Daha kötüsü ya sayaç uzun zamandır bozuksa? Önceki kullanımı da ödememiz gerekir mi yoksa evde oturmaya başladığımız tarihten itibaren mi sorumlu tutarlar?

Güncelleme: Şimdi ev sahibiyle konuştum. Tahmin ettiğim gibi sayaç bozukmuş. Benden önceki kiracıya 3 yıl hiç fatura gelmemiş. Ev sahibi ceza gelirse benim ödeyecek durumum yok diyor. Aboneliği üzerimize alıp sayacı değiştirdiğimizde eski kullanımların çıkıp çıkmayacağını kesin öğrenmemizin yolu var mıdır?
(1) 

Zedelenen El Bileğinde Yırtık Olma İhtimali.

Cryptoricus #1485161 
İki gün önce spor salonunda barı elimden düşürdüm ve bu esnada el bileğimi zedeledim. Dün MR çekildi. Bugün doktor %10-15 ihtimal yırtık olabileceğini, varsa ameliyat gerekeceğini söyledi. Bir de yarına alçıya almak için randevu verdi.

Öncelikle yırtık olup olmadığını MR ile anlayamıyorsak nasıl anlayacağız? Varsa bu konularda uzman doktor tavsiyesine de açığım. Şehir İstanbul.

Bir de yırtık olsa bile sizce bu durum için alçıya gerek var mı? Doktor muayene ederken bileğimi her yöne bayağı zorlayarak kıvırdı. Gördüğüm kadarıyla özel hastanelerde doktorlar çıkarabildikleri kadar masraf çıkarmaya çalışıyorlar. Alçı da 800 lira. Şirketimin sigortası masrafları karşılıyor ama yaşadığımız her hastalık/kaza sigortanın ileride neyi kapsayıp kapsamayacağını etkiliyor diye biliyorum. Bu konuda da aydınlatabilen olursa sevinirim.
(2) 

Konut Kredisi Faizi mi Daha Çok Vadeli Hesap mı?

Cryptoricus #1480535 
500.000 lira civarı ev alacağım. 200.000 liram var. Daha az kredi çekmek için arkadaşımdan 50.000 veya 100.000 lira borç alıp 1 yıl sonra ona vadeli hesap faiziyle ödesem benim için daha kârlı olur mu? Ve bunu nasıl hesaplarız?
(4) 

Boğaz Ağrısı için Acile Gitsem Zorla PCR Testi Yaparlar mı?

Cryptoricus #1476235 
Dün akşamdan beri boğazım ağrıyor ve burnum akıyor. Akşama da işe gitmem gerek. Acile gitsem bunun için rapor verirler mi, yoksa illa PCR testi yapmamız gerek mi derler? Test yaptırmak istemiyorum.
(11) 

Samsung S9+ Telefonum Çalındı

Cryptoricus #1307290 
Bir saat kadar önce telefonum çalındı. Samsung'un ve Google'ın sitesinde telefon offline gözüküyor. Son görülme yeri de çalınan yer ama adamlar motosikletle hızla uzaklaştı. Polis yapabileceğimiz bir şey yok diyor. Samsung'un bu tür konularda yardımcı olabilecek çağrı merkezi falan var mı? Veya yapılabilecek herhangi bir şey?
(4) 

LG Yetkili Servisinin Kurulumda Ek Parça Satması

Cryptoricus #1299310 
LG televizyonumun montajını yapmaya gelen yetkili servis montajı yaptıktan sonra akım koruyucu ve yeni model bir HDMI kablo almam gerektiğini, KabloTV'ye ait olan bendeki kablonun piksellere zarar verebileceğini söyleyerek 100 liraya akım koruyucu, 150 liraya da HDMI kablo sattı. Normalde araştırmadan bir şey almam da bu ürünleri montaj esnasında onlardan alırsam şebekeden kaynaklanan elektriksel arıza olsa bile garanti kapsamında olacağını söyleyerek gözümü boyadı.

Adamlar gittikten sonra farkettim ki giderken aletlerin kutularını götürmüşler. Akım koruyucu bu sitede 35 lira. teknodunya.com.tr HDMI kablonun fiyatına bakamıyorum çünkü kablonun üzerinde marka model falan yazmıyor. Şimdi adamları aramadan, montajda akım koruyucuyu onlardan almanın garanti kapsamını etkileyeceği (servis belgesine yazdılar) ve eski model HDMI kablonun piksellere zarar verebileceği bilgilerini teyit etmek istiyorum. Zira internette böyle bir bilgiye rastlamadım. Yok öyle bir şey derseniz direkt iade talep edeceğim.
(1) 

Amerika'dan S9+ Almak.

Cryptoricus #1272224 
Haftaya Washington'a gideceğim. Samsung S9+ almayı düşünüyorum ama daha önce hiç yurtdışından elektronik eşya almadım. Bilmem gereken bir şey var mı? 840 dolara satılıyor. Sanırım bunun üzerine bir de vergi eklenecek. 900 dolar civarı bir şey olacak herhalde. Ne dersiniz, mantıklı mı? Bir de burada dolar alıp mı gitmeli, kredi kartıyla mı almalı?
(1) 

Bu Masanın Sağlam Olma İhtimali Nedir?

Cryptoricus #1260256 
www.evidea.com Bu, tam aradığım şekilde bir masa fakat sol ön tarafında ayağı olmaması ve sağ ve sol tarafını aşağıdan bağlayan bir kısmı olmaması yüzünden sanki çok kısa ömürlü olurmuş gibi geliyor. Üst kısımdan bağlı olması, sağlamlık için yeterli midir sizce?
(10) 

Et Bozulmuş mudur?

Cryptoricus #1250112 
Dana etini dolaptan (buzluk değil, normal kısımda duruyordu) çıkarıp dışarıda unuttuk. 12 saat kaldı. Evde ısıtıcı çalışmıyor. Çok yakından koklayınca hafif bi kötü koku var sanki. Bozulmuş mudur? Bir de etin bozulduğu tadından anlaşılır mı? Kızartıp bi yudum tatsak mesela?
(5) 

Konut Kredisi Faizinin Kiradan Daha Fazla Olması

Cryptoricus #1248576 
Şimdi biz 36 ay vadeli 200.000 lira kredi çekip ev almayı düşünüyoruz. Oturduğumuz evin kirası 750 lira, yılda 50 lira zam yapıyoruz, seneye 800 olacak. 200.000 liranın 43.000 lira faizi var. 36'ya bölersek aylık 1195 lira. Yani bizim evin kirasından daha fazla. O yüzden çekeceğimiz kredinin faizi, evin kirasından daha düşük oluncaya kadar para biriktirip evi o zaman almanın daha mantıklı olduğunu düşündük. Bu da 130.000 liraya denk geliyor. Faizi 28.000, 36'ya bölersek 777 lira. Sizce doğru bir mantık mı yürütüyoruz?

Krediyi her türlü 36 aylık çekeceğiz. 5-10 yıllık falan değil. Aradaki 70.000 lirayı biriktirmemiz de 15-18 ay kadar sürer.
(8) 

İstanbul'da Turistik Olmayan Görülecek Yerler

Cryptoricus #1240396 
Yurtdışından gelen arkadaşları gezdireceğim ama ben de sadece bir yıldır İstanbul'da olduğum için çok bir yer bilmiyorum. Kendileri turistik olmayan, alternatif yerleri görmek istiyor. Nereleri önerirsiniz? Mesela bit pazarlarını çok severler. Hamama da gitmek istiyorlar. En iyi seçenek hangisi? Ayrıca Türk mutfağını iyi bir şekilde tanıtabileceğimiz lokanta önerilerinize de açığız.
(4) 

Erkekte Demir Eksikliği veya Sebebi Bulunamayan Başka Bir Problem

Cryptoricus #1239822 
30 yaşındayım, 3 yıldır düzenli spor yapıyorum ve kırmızı et, yeşil sebze ağırlıklı besleniyorum. Kendimi bildim bileli ayaklarım soğuk ve terli. Bazen ellerim de. Yüzüm de son derece soluk ve hiç sağlıklı durmuyor.

4 yıl önce ferritinim 10 çıkmıştı, doktor demir hapı vermişti. Sonra bu değer 42ye çıktı. Şu anda da 78. Ama durum aynı. Alt sınıra yakın olmasına rağmen normal aralıkta (22-322 ng/mL) olduğu için doktorlar bunu düşük olarak görmüyor. Bir de ilginç bir şekilde kan değerlerim gayet yüksek. TIBC 278 çıkmış. Ayaklarımla ilgili şikayetim için genetiktir, yapacak bir şey yok diyorlar fakat annemin ayakları gayet sıcak.

Sizce bu sorunlar ferritinle mi alakalı yoksa başka bir problem mi var?
Aynı duruma sahip olup da bu durumu çözebilen var mıdır? Nasıl?
Bu sorunları ciddiye alıp çözmeye çalışacak İstanbul'da bildiğiniz bir doktor var mıdır?
Bir de benim değerler normal mi görmek için beylerden ferritin değerlerini yazmasını rica edeceğim.
(4) 

Bulgaristan Vatandaşlığına Başvurma

Cryptoricus #1238853 
Annemin babası Bulgaristan doğumlu ama yıllar önce vefat etmiş. Ben vatandaşlık alma şansımız yok sanıyordum ama son zamanlarda bunun gayet mümkün olduğunu duymaya başladım. Araştırdığımda şöyle bir sayfaya denk geldim. untacguner.av.tr Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan var mıdır? 990€+KDV ve diğer masraflardan bahsedilmiş. Kendimizi avukatın ellerine bırakalım mı yoksa bilmemiz gereken püf noktalar var mıdır?
(7) 

Ucuz Fiyata Kaliteli Gardırop

Cryptoricus #1226913 
Gardırop alacağım ama markalı olanlar aşırı pahalı, ucuz olanlar da aşırı kalitesiz gibi göründüğünden ne yapsam bilemedim. Bütçem var ama bekarım ve taşınırken zarar görecek diye 600 liranın üstüne çok çıkmak istemiyorum. Ikea'nın Pax serisinden alayım dedim ama 100 cm genişliğinde iki kapılı dolabın daha rafsız hali 600 lirayı geçti. Raflarla 1000 lirayı bulur herhalde. 400-500 liralık hazır dolapları da keza çok küçük veya yeterli rafa sahip değil.

1.Kaliteli bir gardırop için illa 1000 lira üstü rakamları vermemiz gerekli midir?
2.Gerekliyse ikea yerine önereceğiniz marka var mıdır? Zira 3 kapılı bir gardırop daha iyi olur.
3.İstanbul mobilyacılar sitesinde daha düşük rakamlara kaliteli bir şey bulabilir miyim?
4.Hepsiburada'da veya marketlerde satılan 200-300 liralık gardıroplar elimde kalır mı?
(10) 

40K veya aylık 1200 Lira Bulmanın Yolu

Cryptoricus #1225552 
70bin peşinatlı aylık 1700 lira ödemesi olan bir kooperatife gireceğim ama sadece 30bin liram var. Geriye kalan 40bin lirayı ihtiyaç kredisi olarak çeksem en fazla 48 aylık oluyor ve aylık taksidi 1200 liraya geliyor. Bu 1200 lirayı şu anki gelirimle ödeyemiyorum. Şu anki kiram 1600 lira ve kooperatif evi 6 ay sonra teslim ediyor. Yani 6 ay sonra tüm masrafları rahatça ödeyebilecek durumda oluyorum ama şu an olmadığım için kooperatife giremiyorum. Sizce ayda 1200 lira getirisi olan ek iş yapılabilir mi? Veya 6 ay ertelemeli kredi veren banka var mıdır?
(1) 

Ikea Kivik Kadar Konforlu Ucuz Koltuk

Cryptoricus #1185479 
www.ikea.com.tr Şu koltuğu deneyen varsa bunun kadar konforlu daha ucuza koltuk var mıdır? Veya İstanbul'da önereceğiniz mağaza? Görünüş olarak da böyle modern bir şey istiyorum. Eyüp Modesa'da bu fiyatta bu tip şeyler var mıdır?
(1) 

Fıstık Ezmesi Yapmak için Blender

Cryptoricus #1143796 
Her blenderın gücü fıstığı parçalamaya yeterli olur mu? En az kaç watt olmalıdır? Fıstık ezmesi yapmak için kullanacağım. Önerileriniz nelerdir? 300-400 lirayı fazla geçmek istemem ama iyi bir blender için biraz geçebilirim.
(3) 

Tıraş Makinesiyle Tıraş Olamama Sorunu

Cryptoricus #1091502 
Braun'un şu tıraş makinesinden aldım: www.hepsiburada.com Hayatımda ilk defa tıraş makinesi kullanıyorum. İki sorunum var. 1. Sakalı doğru düzgün kısaltması için makineyi sakalın çıkış yönünün tersine doğru hareket ettirmem gerekiyor ki buna rağmen jilet köpükle tıraştan uzun sürüyor. Acaba ben mi beceremiyorum yoksa makineler jilet kadar pratik değil mi? 2. Cildim alerjik reaksiyon gösterdi. Kabardı, kaşıntı oldu 2 gün boyunca. Metal alerjim var ama jilette bir şey olmuyor.
Bu iki sorunun çözümü var mıdır? Yoksa bugün makineyi iade edeceğim.
(3) 

10 Gün İçinde 2. Kez Mamografi Çektirmek

Cryptoricus #1068436 
Zararlı olur mu? Annem geçen hafta göğsünde bir sertlik hissedip devlet hastanesine gitmiş. 7ye 8 mm boyutunda kötü huylu kitle var, çok küçük olduğu için parça alamayız, o yüzden tamamını alacağız, haftaya gel ameliyat edelim demişler. Biz de acaba önce bir de özel hastaneye gidip öyle mi karar versek dedik ama şimdi o hastanede de mamografi çekilecek. Bir zararı olur mu? Veya bu boyutlardaki bir kitle için yapılan ameliyat basit bir şey, özel hastaneye gerek yok mu dersiniz?
(1) 

Emniyet Müdürlüğü'ne Valizle Girilir mi?

Cryptoricus #1055119 
Pasaport işlemleri için Fatih Emniyet Müdürlüğü'ne gideceğim. Elimde 35x50 boyutlarında valiz olacak ve bırakacak bir yerim yok. Valizle giremezsin gibi bir şey deme ihtimalleri var mı? İçinde sadece kıyafet olacak.
(3) 

En İyi Trimmer

Cryptoricus #1027745 
2 ayda bir sakallarını kısaltan biriyim. Gür ve dalgalı sakallarım olduğundan kaliteli bir makine almak istiyorum. Kullanıp da memnun kaldığınız trimmerlar nelerdir? Fiyat önemli değil.
(2) 

Art arda 4 Gün Antrenman Planı

Cryptoricus #1009589 
Art arda 3 günüm tamamen dolu olduğundan spora 4 gün art arda gitmem gerekiyor. Arada dinlenme günü olmayınca da bölge kombinasyonu ve sıralamasını nasıl yapacağımı bilemedim. Şu iki seçenek arasında kaldım:

1. Göğüs - sırt
2. Bacak
3. Triceps - biceps
4. Omuz - trapez

veya

1. Omuz - trapez
2. Bacak
3. Göğüs - triceps
4. Sırt - biceps

Sizce hangisi daha uygun? Ya da sizin daha verimli olduğunu düşündüğünüz bir kombinasyon varsa o da olur. Bir de deadlifti bacak gününde yapıyordum ama sanırım sırt gününe daha uygun, değil mi?
(1) 

Kablolu ve Kablosuz Hoparlörler Beraber Kullanılabilir mi?

Cryptoricus #1002254 
Masaüstü bilgisayarımda tek jaka bağlı 2+1 hoparlörlerim var. Bir çift de kablosuz hoparlör alsam USB bluetooth üzerinden kablolularla aynı anda ses verebilir miyim? Bluetooth hoparlöre bağlanınca kablolu hoparlördeki ses gider diye tahmin ediyorum. Bir çözüm yolu var mıdır?
(5) 

Donmuş Kalamar Nasıl Hazırlanır?

Cryptoricus #1002184 
Metro'daki donmuş kalamarlardan alıp yaptım ilk defa ama plastik gibi sert ve tatsız oldu. Çözüldüğü gibi çok az yağlı granit tavaya attım. Acaba başka bir işlemden mi geçirmek gerekir? Ya da çok yağda veya suda mı yapmalı?
(1) 

İstanbul'da Video Çekilecek Mekanlar

Cryptoricus #992739 
İki sinema TV öğrencisi olarak 4-5 günlüğüne İstanbul'a gelip hem pratik yapmak hem de ileride kullanmak için aşağıda görebileceğiniz örneklere benzer videolar çekmek istiyoruz. Taşıt veya yaya trafiği, doğal güzellikler, satıcılar veya İstanbul'a özgü herhangi bir mekan, kısacası estetik görünen her yer olabilir. Her türlü öneriye açığız.

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
(6) 

Antrenman Öncesi ve Sonrasında Ne Yiyorsunuz?

Cryptoricus #979959 
Ben antrenmandan 2 saat önce 330 gr. yoğurtla 30 gr civarı yulaf ezmesi ve 15er tane badem, fındık ve kaju fıstğı yiyordum ama spor salonundaki hoca yulafın sindirilmesi için 3 saat, kuruyemişlerin sindirilmesi için de en az 4 saat gerekli, 2 saat öncesi için pilav, makarna falan uygun dedi. Katılıyor musunuz?

Antrenman sonrası da 2 muz ve 330 mL süt tüketiyorum. 20-25 dakika sonra da 250 gr dana eti, bir tavuğun göğsü, bir kutu ton balığı seçeneklerinden birini ve üstüne büyük bir tabak bulgur pilavı yiyorum. Sizce uygun mudur? Siz antrenmandan önce ve sonra ne yiyorsunuz?

Bu arada herhangi bir supplement kullanmıyorum.
(1) 

Astım Hastaları için Halı, Hava Temizleme Cihazı vs.

Cryptoricus #978419 
Astım hastaları için üretildiği söylenen halılar gerçekten işe yarıyor mu? Siz veya çevrenizdekilerin kullanıp memnnun kaldığı markalar var mı?

Aynı soru hava temizleme cihazları için de geçerli.

Astım hastalarının hayatını kolaylaştıracak farklı çözüm önerilerine de açığız.
(1) 

Aynı SSD'nin Fiyatı Amazon ve MediaMarkt'ta Neden Bu Kadar Farklı?

Cryptoricus #978106 
MediaMarkt'ta 254 Amazon'da 169 euro. Neden bu kadar fark var? Amazon'dan alalım diyoruz ama bir hafta sonra İspanya'dan ayrılacağız. Bir haftada muhtemelen ulaşır ama, yine de riskli. İspanya'da önerebileceğiniz MediaMarkt gibi başka dükkan var mıdır?

tiendas.mediamarkt.es
www.amazon.es
(1) 

İspanya veya Çin'den SSD Satın Almak

Cryptoricus #977772 
Arkadaş İspanya ve Çin'e gezmeye gidecek. Para verip 500GB Samsung EVO aldırayım diyorum. Çin'de vergi olayını bilmiyorum ama İspanya'dan vergiyi geri alacağımız için bayağı ucuza geliyor. Sizce herhangi bir arıza çıkma ihtimali var mıdır? Zira SSD'yi arkadaş Türkiye'ye dönünce deneyebileceğiz. Bir de hangi ülkeden almak daha mantıklıdır?
(4) 

SSD Tavsiyesi

Cryptoricus #971703 
240-256 GB SSD tavsiyeleriniz nelerdir? Fiyat önemli değil.

Bir de şu iki model arasında neden bu kadar fiyat farkı var? 150 lira fazla verip PRO modelini almaya değer mi?

www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com
(2) 

Yabancı Sitelerden T-shirt Alıyor musunuz?

Cryptoricus #966344 
Redbubble, threadless, designbyhumans gibi sitelerden T-shirt almışlığı olan var mı? Kesimleri iyi midir? Kumaşları kaliteli midir? Gönderim ya da iadede sorun yaşanır mı? Türkiye'de 3 4 yıldır beğendiğim tek bir T-shirt'e rastlamadım, bu sitelerdeyse onlarca beğendiğim şey var fakat o kadar para verdikten sonra kalitesiz bir şeyle karşılaşıp iadeyle uğraşmak istemiyorum.

Bir de aynı tasarıma bazen birkaç sitede rastlıyorum. Bunların üreticisi aynı mı yoksa herkes kendi mi üretiyor?
(3) 

Yabancıların Türkiye'den Ayrılırken KDV'yi Geri Alması

Cryptoricus #966053 
Türkiye'de ikamet eden yabancılar (Erasmus öğrencisi vs.) Türkiye'den ayrılırken, satın aldıkları şeylerin faturalarını göstererek KDV iadesi alabiliyor değil mi? Peki bunun için satın aldığı ürünü de göstermesi gerekir mi? Ürünü burada bırakacak çünkü.
(6) 

Yüksek Lisans Mülakatında Ne Giyiyorsunuz?

Cryptoricus #965307 
Keten pantolon ve T-shirt ya da gömlek üzerine blazer giymeyi düşünüyorum. Yoksa bu sıcakta blazer gereksiz resmiyet mi olur? Bölüm: ingilizce Öğretmenliği
(5) 

Yumurta Sarısı Hayvanlara Zarar Verir mi?

Cryptoricus #965099 
Kolesterolü yüksek diye sadece beyazını yiyip her gün haşlanmış 3 yumurta sarısını hayvanlara veriyorum. Kedi, köpeklere zarar verir mi bu?
(1) 

Ttnet'ten Superonline'a Geçmek

Cryptoricus #964595 
Ttnet'e internet+telefon+tivibu 85 lira ödüyoruz. Superonline internet+telefon 60 lira. Tivibu ücreti de 15 lira. Yani değişen aylık 10 lira olacak. Superonline'a geçmeye değer mi? Bir de ttnet üyeliği olmadan tivibu kullanılıyor mu?
(2) 

Kargo Firmalarının Lakayıtlığı

Cryptoricus #964347 
Yurtiçi Kargo'dan telefon geliyor "evde bulamadık, gelin şubeden kargonuzu alın". Evde insan var, kapı çaldığını kimse duymuyor, ayrıca kapıya not falan da bırakılmamış. Daha önce Aras Kargo'da da aynı şey oldu. 100 Lira civarında kargo ücreti ödüyoruz ve 50 kiloluk paketi, toplu taşıma aracının gitmediği şehir dışındaki şubelerinden almamızı istiyorlar. Gelmeye üşendikleri ev de ana cadde üzerinde. Ne yapalım şimdi biz bu profesyonellik örneği karşısında?
(1) 

Koleston Saç Boyasıyla Sakal Boyanır mı?

Cryptoricus #962472 
Yüze zararlı mıdır?
(2) 

Şu Aletin Türkçe Adı Nedir?

Cryptoricus #962315 
www.google.com.tr

Ya da Türkiye'de bunu satan bir site de olur.
(4) 

Eskişehir'den İstanbul'a Tren mi Otobüs mü?

Cryptoricus #962058 
Tren sabah 10'da Pendik'e varıyor. Otobüs ise 13'den sonra Alibeyköy'e. İstikamet Şişli. Hangi seçenek daha mantıklı?
(2) 

2012 İlkbahar ALES

Cryptoricus #959267 
13.05.2012 tarihinde yapılan 06.06.2012 tarihinde açıklanan ALES geçerliliğini yitirdi, değil mi?

Bir de ÜDS'nin son kullanma tarihi var mıdır?
(1) 

Android Telefonun Açık/Kapalı Olduğu Saatleri Öğrenmek

Cryptoricus #958770 
Mümkün müdür? Telefonu kapalı olarak 1 saatliğine birine teslim etmiştim. Bu 1 saat içinde telefonun açılıp açılmadığını öğrenmek mümkün müdür?
(4) 

Akciğerlerdeki İltihap İçin Antibiyotik Kullanımı

Cryptoricus #956657 
Astım ve alerjik riniti olan annemin birkaç aydır da halsizliği ve göğsünde hırıltısı var. Dün film çekildi ve ciğerlerinde iltihap çıktı. Doktor 400mg Amelox yazmış. Mecbur kalmadıkça pek antibiyotik kullanma yanlısı değiliz. Sizce iltihap kendiliğinden geçer mi yoksa tek çare ilaç mıdır?
(2) 

Vücut Geliştirme ve Strongman Egzersizleri Farkı

Cryptoricus #914956 
Merhaba. Şimdi benim spor salonuna gitme amacım six-pack bir karna ya da "ripped" bir vücuda sahip olmaktan ziyade gücümün sınırlarını zorlamak. Yani estetiğe değil, işlevsel kaba kuvvete sahip olmak istiyorum. (Hayır, kimseyi dövmeyeceğim.) Profesyonel strongman egzersizlerinin çoğunu spor salonunda yapma imkanımız yok. Peki vücut geliştirme programı ve diyet bu amaca adapte edilebilir mi? Ya da bu işi amatörce yapacağımdan dolayı vücut geliştirme de aynı kapıya mı çıkar?

Bonus soru: intermittent fasting bu amaca uygun mudur?
(5) 

Karınla Kasık Arasındaki Bölgede Ağrı

Cryptoricus #913780 
60 yaşındaki annemin karın ve kasığı arasında sol tarafta günlerdir bir ağrı var. Ne olabilir? Ve hastanede hangi bölüme gitmemiz gerek?
(2) 

Booking.com'da Sanal Kart Kullanmak

Cryptoricus #882308 
Booking.com'da "sonra öde" seçeneği olan hostellerde son 3 güne kadar rezervasyon iptal edilmezse bir gecelik ücret kesiliyor. Son üç gün içinde iptal ettiğimizde bu ücreti ödememek için 1 lira limiti olan sanal kart numarasını versek n'olur? Ya da zaten herkes böyle mi yapıyor?
(9) 

Yumurta Bozulmuş mudur?

Cryptoricus #812764 
Alalı bir ay falan oldu. Kutusu olmadığından son kullanma tarihini bilemiyorum ama muhtemelen bir iki hafta önce dolmuştur. Az önce ayrı bir tabağa kırdım, sanki hafif kötü bir koku var. Yenir mi ki bunlar? Yoksa yumurtasız menemen yiyeceğim :/
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık