Yurtdışından gelen arkadaşları gezdireceğim ama ben de sadece bir yıldır İstanbul'da olduğum için çok bir yer bilmiyorum. Kendileri turistik olmayan, alternatif yerleri görmek istiyor. Nereleri önerirsiniz? Mesela bit pazarlarını çok severler. Hamama da gitmek istiyorlar. En iyi seçenek hangisi? Ayrıca Türk mutfağını iyi bir şekilde tanıtabileceğimiz lokanta önerilerinize de açığız.




 

feriköy bit pazarı(pazarları açık oluyodu galiba, sabah erkenden gidebilirsiniz.)

contavolta

Kuzguncukta salep içebilirsiniz mesela, ben hiç gitmedim ama Edirnekapı tarafında Asithane diye bir yer varmış(Osmanlı mutfağı), Cihangirde ara sokaklarda barlarda takılabilirsiniz. Kadıköy'de Akmarın alt tarafında İskenderci vardı orada iskeder yiyebilirsiniz, Kadıköy'deki plakçılarda ve antikacılar sokağında dolaşabilirsiniz. Kadıköy Cafer Erol'da boza,Bebek'teki Bebek kahvesinde türk kahvesi içebilirsiniz.

jam

3. havalimanı inşaatını gezdir. çatlasınlar.

lazpalle

Kadıköy'de Çiya: www.zomato.comçiya-sofrası-kadıköy-merkez-istanbul

fotrsapka

Çorlulu ali paşa medresesi. ağırlıklı olarak yerli müşterileri var nargilecilerin. belki hoşlarına gider..

silah taciri

kesinlikle çorlulu ali paşaya gitme istanbul bir çomarland olsaydı başkenti kesinlikle çorlulu ali paşa olurdu

bizansa karsi memleket takimi

Kadikoy carsisi-moda. Gayet alternatif.
Balat
Kuzguncuk
Karakoy

Onun disinda acikcasi ilk defa istanbula geliyolarsa duz turistik yerleri de bi gezsinler. Bence keisnlikle deger sonucta avruapdan filan farkli.

Hamam olarak, uskudardaki valide atik hamami. Giris+kese+kopuk masaji 30 tl mi ne, bir de 3-5 bisey bahsis tabi. Havlu mavlu veriyolar orada tertemiz valla. Ben istanbula her geldigimde gidiyorum.

kuehles blondes

Sultanahmet vs ortamlarindan uzak durmanizi tavsiye ederim zira yakin zamanda gelen arkadasimla eminonu civarinda dolasinca "hayatimda hic bu kadar burkaliyi bir arada gormedim" demisti. Agir suriye populasyonu ve arap sokak kulturunde bogulabilirsiniz.

Kariye muzesi ve cevresi cok guzel. Sokak dokusu hala tarih kokuyor, pek turistik degil.

Yemek icin çiya+1

nax
1

mobil görünümden çık