(2) 

atık su gideri tamiri

selam #1566588 
Merhabalar,

sanırım yerlerde görmüştüm, atık su giderindeki kaçakları gidere bir takım kimyassallar (epoxy gibi ama eopxy değil :) ) dökerek tamirini yapıyorlardı.

şimdi benimde aynı sorunum var, alt kata su gidiyor, böyle bir şey yaptıran, ne olduğunu bilen var mı? işe yarıyor mu? bir kere daha evin sağının solunun kırılıp dökülmesini hiç istemiyorum açıkcası. olmadı hayatımın geri kalanında tuvalet ve banyoyu kullanmam o durumdayım açıkcası :)

zihni sinir aklım bir sürü fikir geliyor ama bir türlü de emin olamıyor işe yarar mı diye.

ne bileyim en azından naylon hortum gibi bişi geçirip, boru ile naylon arasına eopxy dökelim, naylonu da hava ile şişirelim, böylece hem pimaştakı kırık tamir edilmiş olsun hemde pimaşın içi naylonla kaplansın kafam raat olsun gibi gibi.

yada şekil şukul yapıtıkları balonlar gibi bişiyi pimaşın içine kaplayalım, yeterki kırılıp dökülmesin.
(1) 

vergi matrahı, musahebesel düzenleme/hukuk sorusu

selam #1565885 
1 - X vergisi matrahına KDV dahil edilmemektedir.
2) KDV matrahına da X dahil edilmemektedir.


anladığım kadarı ile verginin vergisini almayacağız, toplam değer üzerinden iki vergi ayrı ayrı hesaplanacak, doğru mu anlıyorum acaba?
(9) 

naaş /cenaze /ceset - deprem konusu içerir

selam #1551285 
Anlamadığım bir şey var, deprem nedeni ile yakınını kaybedenler ceset diyorlar, cesedi enkaz altında kaldı alamadık diyorlar, neden ceset diyorlar?

ben derim, kan bağım yok, başka bir yerden konuşuyorum, bilim adamını da anlıyorum, gazeteciyi pek anlamıyorum, ama depremde eşini kaybeden insan eşine ceset der mi diyesim geliyor, bir uzaklaşma isteği mi acaba bu?
(2) 

tütün yerine kullanılan ot (nikotinsiz sigara)

selam #1508747 
hollywood da sigara içmeyen aktörlerin sigarasında tütün yerine kullandıkları ot'un ne olduğunu, benzeri bir şeyi tr'de nerede bulabileceğimi bilen var mıdır?
(3) 

böbrek sorunları olan yaşlı kedi,

selam #1476879 
Merhabalar, yaklaşık 16-17 yaşında olan bir kedişim var, ancak böbrek sorunları yaşıyor, önce titreme olarak başladı, parkinson hastası gibi zaman zaman irkiliyor titriyordu, daha sonra birden çok zayıfladı, yemeden içmeden kesildi ve veteriner mecaramız başladı, kan testinden üre ölçülemedi, rbc değerleri yüksek çıktı, 15 gün boyunca serum/ilaçlar ile toparladı ancak 2 ay geçmeden tekrar aynı durumu yaşıyoruz, yine veterinere gidip serum alıyor iki tane, maması "NF" mama, veteriner tavsiyesi. kedinin hiç keyfi yok, düz yürüyemiyor, çok zayıf ve halsiz, mama da pek yemiyor (kuru yada yaş, çok az yiyor hayvan) su az içiyor.

ne yapabilirim, bundan sonra süreç nasıl olacak?
(2) 

yürüyüş için ayakkabı

selam #1453821 
yürümeyi seven biriyim, yürüye yürüye pabuç kalmadı hepsini patlattım, yeni ayakkabı almak istiyorum ama ne alacağımı bilemedim.


rahat olsun, günde 15 km falan yürüyebiliyorum, ayağım çamaşır suyuna yatırmış gibi olmasın. su geçirmesin, kış için üşütmesin, marka olarak ne önerirsiniz?


edit: erkek
(4) 

neden corona ve Covid-19 isimleri verdik?

selam #1413597 
Bu isimlerin birer anlamı oluyor ana internette çok bilgi bulamadım covid-19 için coronavirus dease'in ve 2019 da çıktığı için 19 son ekini aldığını gördüm ama eminde olamadım.

Bu isimler nereden geldi? covid-19 yukarıdaki gibi bir kısaltmamı? tıbbi bir isim verildimi?
(3) 

nurus - mee too alternatifi uygun fiyatlı ne vardır?

selam #1409313 
Bütün gün ofiste bilgisayar başındayım, ayrıca birde evde aynı şekilde geçiriyorum vaktimi, ofisteki sandalyeler baya rahat olduğundan dedim ki ben bunlardan alayım, ofis işleri ile ilgilenen yaklaşık 14 senedir bizim ofiste çalışan abimize sordum marka model nedir diye, markası nurus ama pahalı biz bin liraya almıştık diyince ben bir yutkundum ama dedim kısmet, bu gün şöyle bir bakınayım şu markaya diyince şu mee too çok hoşuma gitti, baya işime yarayacak gibi duruyor (bir tek tekerlekli istemiyorum ama onu çözerim) ama fiyatı görünce biri sağ, diğeri sol gözümden birer damla yaş aktı. o fiyata komple yatak odası/oturma takımı satıyorlar.

Peki alternatifi ne olabilir diye sizlere sorayım dedim, en fazla verebileceğim 700 tl civarı bişi.

benzer cümleler ile google'ladım ama pek bişi bulamadım, bana biraz kullanıcı tavsiyesi lazım.
(8) 

Motor tasarimcisi

selam #1329087 
Nereden bulunur? Motor derken ecnebicesi engine olan motordan bahsediyorum, o kadar mühendis mezun oluyor sonuçta, ne yapıyor bunlar?
(12) 

Apartman otoparkında yabancı araç park edilmesi

selam #1308901 
Eskiden çıkmaz sokak olan ve yine eskiden sessiz sakin bir yer olan mahalle çeşitli kamu kurumlarının, bankaların vs. gelmesi ile kalabalık bir yer haline geldi, bu kalabalıkda araçlarını park edecek yer bulamayan yurdum kurnazları bizim apartmanın otoparkına (kapısı var ama çalışmıyor) araçlarını park edip gidiyor. Bu durumda apartman sakinleri olarak haklarımız nedir? neler yapabiliriz? çektirebiliyormuyuz? trafik yada emniyet bu işle ilgilenmeyecektir diye düşünüyorum ama yinede sorayım dedim.
(2) 

BBG'nin amerikan versiyonunun yapımcısı

selam #1265347 
yada ilk icat eden adamı anlatan bir belgesel vardı, hatırladığım sözlerden biri "beni televizyon büyüttü" falan gibi bişiydi. hatırlayamadım adı neydi, bi yardımcı olsanız.
(10) 

seks işçilerine neden hayat kadını deniyor?

selam #1254365 
Bir süredir aklıma takılan bir soru, kelimelerin gücüne inanan biri olarak neden seks işçilerine hayat kadını dendiğini merak ediyorum. Mantıklı her tür açıklamaya muhtacım.

Not: soru bir başka alt kategoriye ait olabilir tam uygun olanını bulamadım, bilen varsa düzenleyebilirim.

Not: argo olanları değil.
(3) 

4A hizmet belgesi

selam #1221577 
Yeni girilen bir iş yerinin 4a belgesi istemesi yasal mı? Sanki bu bilgiler benim mahremime giriyor gibi geliyor.
(1) 

1500TL bütçeli teleskop önerisi

selam #1205600 
Merhabalar, bir arkadaşım başka bir arkadaşına hediye olarak kara ve uzay için olan, telefonla bağlanılabilen, fotoğraf çekebilen, yıldızların konumunu kendi bulabilen bir teleskop arıyor, hepsi burada, gittigidiyor vb. sitelerden kendi aramalarını falan yapmış ancak sitelerdeki yorumlara gerek kullanım gerek kalite olarak güvenemediğinden konu ile ilgili bilgili kişilerden akıl fikir istiyor, e etrafındada böyle bir kişi yok bana sordu bende sizlere sormak danışmak istedim, son tahlilde nedir durum?

hangi marka model ve neden sizce?

Not: Kullanacak arkadaşın tecrübesi yok, kullanım kolaylığı biraz ön planda.
(2) 

Bilişim sektörü beyin göçü anketi

selam #1135263 
Bilişim sektöründe çalışan firmalar için ilerleyen senelerde personel sıkıntısı yaşanabilir mi yaşanamaz mı sorusuna yanıt arayan,
eğlenceli, toplam 6 soruluk mini ankete katılmak istersiniz değil mi?
istersiniz, istersiniz, hadi anacım dolduralım anketi

docs.google.com
(4) 

kodi kullanan varmı?

selam #1098073 
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile kodi kurdum, quasar ve exedus pluginlerini de yükledim (bi iki plugine daha baktım ama dandirik onlar) başka neler kurmalı? siz neler kullanıyorsunuz? (sözlükteki başlığa baktım onu geçelim)
(4) 

PC ve laptop için uyumlu ve mantıklı ssd seçimi

selam #1095506 
Merhabalar, benim eski emektar masa üstü pc'imde 4 adet PCIE1 ve 4 adet de SATA 2 girişi var, bir adet SSD almayı düşünüyorum masa üstü için ancak bunu ilerleyen zamanlarda PC'den sökerek laptop'a takmayı düşünüyorum (şu an için bir laptop'ım yok, ilerde alacağım) sizce hangi tür SSD almalıyım ki hem laptop'a hem de masa üstünde kullanayım?

Birincil HD'm ssd olacak, ani elektirik kesintilerinde sorun çıkartır mı birde, bir kaç tane eski HD'm bu şekilde patladı ad bu da patlamasın.
(3) 

choppercılar bi bakın hele

selam #1091230 
Motorun egzos borusuna sarılan beyaz bez nedir? nereden alınır? kaç kuruştur? birde o orada nasıl duruyor? yapıştırmak mı lazım?
(5) 

Cenaze işleri

selam #1071428 
Babam vefat etmek üzere, hastanede şu an, nasıl oluyor bu cenaze işleri? ne yapmam gerek, hem cenaze hemde sonrası için, adım adım ve bir geri zekalıya anlatır gibi olursa iyi olur.
(2) 

Organ bağışı

selam #1071288 
Kombo yapıyorum, kusura bakmayın.

1) Kanser hastası kişilerin (belki kanserin türüne göre değişir, akciğer kanseri için) vefatı sonrası bağışladıkları organlar kullanılabilinir mi?

2) Organ bağışı yapan sağlıklı kişilerin organları alındıktan sonra bedenleri kadavra olarak da kullanılabilinir mi? (yani kişi hem organ hem kadavra olarak bağış yapmış olabilir bu durumda her ikisi de olur mu yoksa birinden biri mi?)

3) Görgü tanıklarının olduğu, olayın video ile kayıta alındığı bir intihar sonrası organ bağışı yapan kişinin organları kullanılır mı yoksa illaki otopsi yapılır mı?
(14) 

Kol gibi trafik sigortası

selam #1057648 
Merhabalar, bir motor aldım (almaz olaydım diyorum tam şu an) sigorta bedeli olarak 1050 ve 975 lira gibi rakamlar çıkıyor, nedir bu sigorta masraflarının hali böyle? ucuz yollu nasıl halledebilirim?
(4) 

Bir cep telefonu sorusu da benden

selam #1052432 
Eskiden telefonlara mesaj yada çağrı gelmeden bilgisayarın ekranı titrer hoparlörlerden bık bık ses gelirdi artık gelmiyor, neden ki?
(3) 

karayollarında spray/boya ile yazılmış sayılar/işaretler

selam #1027899 
Karayollarında özellikle şu demir korumalıklarda boya ile yazılmış bir takım sayılar harfler oluyor. P.18, 1+208 vs. gibi, bu işaretler büyük ihtimalle yapım çalışması sırasında yardımcı olan şeylerdir diye düşünüyorum ama yine de merak ediyorum, nedir bunlar ne anlama gelir, kimler için bir anlam ifade eder?

ve evet derdimle cima edebilirsiniz.
(1) 

Laptop tavsiyesi

selam #1024943 
Merhabalar,

Yazılımcı olmama rağmen donanımdan pek anlamıyorum ve bir arkadaşım benden bir laptop tavsiyesi istedi, bende siz bilir kişilere bir sorayım dedim.

Ara sıra photoshop, after effects, video edit işleri için kullanacağı (ve diğer günlük işler, oyun oynamaz) 3000 TL max btçe ile alınabilinecek iyi bir laptop istedi, benim o bütçeye göre bulduklarım aşağıda sizler bu makinelerden hangisini tavsiye edersiniz veya arama kısmında nelere dikkat etmeliyim ki ihtiyaçları karşılasın.

ürün linkleri aşağıda.

urun.n11.com
urun.n11.com
urun.n11.com

urun.n11.com
urun.n11.com
(4) 

Usa'den gelebilecek iki şey

selam #1023603 
Mantık sorusu;

Eldeki bir miktar nakit için, bir laptop veya fotoğraf makinesi isteyebilirim. yazılımcıyım ancak bir laptop'ım yok, fotoğraf çekmeyi öğrenmeyi de çok istiyorum dolayısı ile ikisinden birini seçmem lazım, hangisini seçeyim bilemedim.

Fotoğraf makinesi için, beceremezsem satarım bu sırada da zarar etmemem lazım, laptop için ise kolay kolay satmam ömrü yettiğince kullanırım.

iki yol var demiştim, hangisini seçeyim?
(3) 

Çok hafif hava aracı pilotluğu

selam #1016480 
Yamaç paraşütü, yelken kanat ve hatta pır pır uçak gibi hafif hava araçlarını kullanmak için niye lise diploması istiyorlar? başlangıç için orta okul yetiyor ama gerisi için illaki lise isteniyor.
(5) 

Iphone6 ve android telefonlarda fotoğraf

selam #1015754 
Bu apple sürekli en iyi sensörleri koyuyor telefonuna çok güzel fotoğraflar çekiliyor, aynı kalitede fotoğraf çekebilen bir android telefon biliyormusunuz? samsung olur HTC olur, IOS ve microsoft olmasın ama :)
(7) 

Aramızda youtube kanalından para kazanan var mı?

selam #987377 
Aramızda Youtube üzerinde video yayınlayarak (kendi içerikleri olacak ama) bu videolardan para kazanan var mı? eğer zahmet olmazsa ve dürtebilirlerse bir kaç şey sormak istiyorum.
(8) 

eve izinsiz girilmesi, -18

selam #985818 
Şimdi biri var yakın bir akrabam bu benim evime benden habersiz girmiş evden bişi alıp çıkmış bu gün bir başka şekilde fark edildi olay, zaten karakola gideceğiz diyorum ki şikayetçi olursam ne olur? evime giren kişi 18 yaşından küçük, ceza alır mı alırsa ne kadar alır?
(8) 

araç modernizasyonu

selam #978944 
Merhabalar,

10/15 yıllık eski araçların o dönemin "ooo hacı iyiymiş" denilen/dedirten özellikleri artık kullanışsız halde, ben de yazılımcıyım ve şöyle bir baktığımda rasperry pi+aurdino ile bu araçların bir kısmını modernize edebilirim, örneğin kişiye özel kayıtlı ayna ayarları (motorlu koltuklar varsa onları da kişiye göre özelleştirme vb.), park edildiğinde otomatik aynaları kapatma, usb bağlantıları ile müzik dinleyebilme veya usb stick içindeki müzikleri araba içindeki hafızaya atma, playlistler oluşturma, uzaktan araç kontrolü (bunu abarttım tabii neyse) vb. araç içi otomasyon ile ilgili konforları aracın sağladığı özellikler dahilinde gerçekleştirebilirim (örneğin aynaları ayarlamak için hali hazırdaki elektirik motorları sistemini kullanmak gibi, parça değişmeyecek yani), hem maliyeti düşük olur hemde yolcuya/şöföre kolaylıklar getirir diye düşünüyorum, ancak araç sahipleri bu tür modernizasyona ne derler çok merak ediyorum açıkcası.

örneğin bizde bir honda civic var (97 model), aynaları içeriden düğmeler ile (elektronik düğme bu arada, manuel çubuklu bişi değil) ayarlanıyor, 3 kişi kullanıyoruz aracı dolayısı ile her binen ayar yapıyor aynalara, ben bunu kaydetsem bir seferde menüden seçip uygula diyip daha kolay hale getirmeyi düşünüyorum, hem farklı durumlar içinde ayarlanabilir, selam - geri park, selam normal vs. gibi, böyle bir şeyi tek bir araç için yaparken acaba bu bir iş kolu olur mu diye de düşünüyorum.

siz olsanız yaptırırmısınız?

Not: aracınızda parça değişmeyecek var olanları tablet üzerinden kontrol edebileceksiniz sadece.
(4) 

Balkon'daki oyuğa yuva yapan kumrular (yufuscuk aslında)

selam #976789 
Dün akşam fark ettim ki benim mutfak balkonunun duvarında bulunan bakla gibi oyuk yere kumrular yuva yapmışlar, bu oyuk balkonun iç tarafından plastikle kapatıldı seneler önce (soğuk gelmesin diye),ancak görebileceğiniz gibi pek de rahat bir durumda değiller, dişi olan (resimde oturan) hiç yuvayı terk etmiyor (ben bakmak için kafayı uzatınca da kaçmıyor) demek ki diyorum yumurtaları var hayvanın, bu yumurtalardan yavrular çıkıp biraz büyüdüklerinde (ikinci haftasında falan) o yuvaya sığamayacaklar. diyorum ki o dönem geldiğinde (yani yavrular çıkıp hafif büyüdüğünde) o baklanın oraya bir tahta levha koysam duvara doksan derece (yere paralel, yuvanın ağzını ileri doğru uzatacağım, yuvayı daha güvenli hale getirmek yavruların tepişirken birbirini düşürmesini engellemek amaçlı) kumru gelip yavrularını beslemeye devam eder mi?

evimde zaten bir kumru yavrusu var şu an ayağı problemli ona bakıyorum, bu yavrular düşerse ben fark edinceye kadar kediler yer bunları.

yuvanın resmi: i.imgur.com
(1) 

araba muayenesi randevu

selam #972775 
Merhaba, bu gün yarın için (28'inde yani) 17:30'a araç muayenesi randevusu aldım, sitesinde dediğine göre 120 dakika falan sürüyormuş komple muayene e bu durumda sizin araç mesai bitimine yetişmez abicim yarın gel falan demesinler?
(6) 

Erken seçim / oy kullanım oranı

selam #971189 
Erken seçim olursa sizce oy kullanım oranı ne olur? bu fark partilere nasıl yansır sizce?
(1) 

yayın yasaklarının siyasete yardımı

selam #970597 
Olayın olduğu anda yada olay ile ilgili hukuki süreç içerisinde bu süreci etkileyebileceği adına yayın yasağı bir miktar mantıklı olsa da, suruç da yaşanan olaylar sonrası görüntülerin yayınlanmaması için yasak çıkartmışlar, twitter kapanmış, fb, youtube ise içerikleri kaldırmış (twitterda silebilir belki) bunun siyasi otoriteye yada muhalefete ne gibi faydası dokunabilir ki? iki gündür bütün görüntüler yayıldı yeterince, ilgilenecek kişilerin hepsi gördü, görmeyenler ise zaten dünya yansa ilgilenmeyecek kişiler (işinde gücünde insanlar manasında) e ne faydası var yayın yasağının?
(9) 

Kumru yavrusu, kırık bacak medikal yardım

selam #969798 
Merhabalar, bu gün öğlen yiğenim oyun oynarken bir kumru yavrusu yukardan düşmüş (iki olasılık var, ya yuvadan düştü yada uçmaya çalışırken binaya çarptı ve düştü), yakaladık ve belediyenin veterinerlik işlerine götürdük, veteriner yapabileceği bir şeyi olmadığını, klips (ayağı sabitlemek için bişi, ismini unuttum açıkcası) yapsa bile tam tutmayacağını, doğanın düzeni gereği vs. vs. vs. dedi, bende aldım geldim hayvanı, bir meyve sandığına yer yaptım, su ve buğday verdim (çok az su içmiş o da zorla), şimdi ne yapabilirim ki hayvanın ayağı düzelsin (normal kırık olsa bende bir şeyler yapabilirim sabitlerim falan ama normal bir kırık değil, kemiklerde kırık hissedemedim)

resimleri aşağıda, ben istanbul / maltepedeyim elimden geldiğince yaşatmak istiyorum açıkcası.

i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com
(3) 

Bu kuş ne kuşu?

selam #959208 
Bu gün kartal taraflarında gördüm bu kuşu, ilk defa görüyorum açıkcası nedir bu kuş? ötüyor birde (sesi az kalındı ama ötüşü fena değildi)

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

sevgiler saygılar
(9) 

gözü şişen kedicik

selam #956408 
Mahalledeki hanım kedimizden biri doğum yaptı (3 yavrudan birini kaybettik) bu kırcıllı haşin beybi kızımızın gözü kapalı ve şiştikçe şişiyor, ne yapılır buna? istanbul/maltepe sürekli gözü çapaklı gibi ve yeşil bişi var gözünde. (ihtihap da olabilir) işsizim param da yok ki veterinere götüreyim hayvanı. bildiğiniz bişi varsa sevinirim.


i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
(16) 

apartman mendiveninde beslenen kediler

selam #952805 
apartmanda bi manyak yüzünden mahallenin kedileri bizim apartmanda (merdivenlerde yani) yaşıyor, akşam dışarı çıkamadıkları içinde gelip merdivenlere sıçıyorlar hayvanlar, evime girip çıkarken kedi boku kokusu duymaktan sıkıldım artık ne yapabilirim bunun için? hangi mercilere şikayet etmem lazım? bu insanı veya hayvanları mahalleden göndermem lazım bir şekilde ne yapayım?
(2) 

En iyi haşere (bit/pire) ilacı/zehiri

selam #949133 
Evi yine bit/pire bastı, bu sefer ilaçlama şirketini aramak yerine gittim bir pompa aldım (damlaları biraz fazla büyük atıyor ama sadece bunu bulabildim) birde Chrysamed G-05 diye bir ilaç/zehir aldım.

İlacın üzerinde 10 litre su ile karıştırın diyordu ama benim pompa 5 litre idi bende 5 litreye karıştırdım, dün akşam evi komple (%95 diyelim, koltukları kaldırmadan altına sıktım) ilaçladım, evden çıkarken her yer su içindeydi, 3 saat sonra geldim hala koltuklar halılar nemli idi (o derecede bol bol sıktım ilacı yani) ama hala bit/pire var, ölmedi şerefsizler

Çare olarak bir kaç gün sonra aynı ilaçtan tekrar yapacağım ama çok daha iyi bir alternatifim varsa onu kullanmak isterim. var mı bildiğiniz bir ilaç?
(1) 

Gemi bakımı

selam #941898 
Ahşap sandalın bile senelik bakımı, kıyıya çekilmesi, kazınması, üstüpü çakılması (bi ismi vardı da unuttum şimdi) boyanması falan gibi dertleri varken eskiden bu koca koca ahşap yük gemilerinin falan bakımlarını nasıl yapıyorlarmış? aklıma takıldı küçücük sandal bile 1 hafta falan sürüyor bakımı, adamlarda koca gemi var ahşaptan nasıl oluyor da oluyor?
(8) 

eski heavy metal ama yeni gruplardan

selam #926599 
kimler var yaw, böyle sekshun8 gibi falan heavy metal gibi heavy metal ama yeni gruplardan, hep aynı grupları dinliyorum... içinde böyle senfonik/brütüal vokal falan olmayan... yoksa heavy metal öldü mü?
(1) 

islam fraksiyonları

selam #926239 
hani bi ara sol fraksyionları diye bişi yayınlamışlardı, bütün sol partiler onların örgütleri falan dal dal sene sene, işte onun aynısının islam için olanı var mıdır ? olsa güzel olmaz mıydı?
(3) 

patoloji testi/operasyonu

selam #921266 
merhabalar,

benim peder'de petscan sonucu olarak akciğerlerinde kanser tespit edildi, şimdi ikinci adım olarak bu kanser hücrelerinden alınıp patoloji yaptırılarak kanser hücresinin türü/tipi tespit edilmesi gerekiyor ki tedavi süreci tespit edilip başlayabilsin bu patoloji testini nerede nasıl yaptırtabiliriz? en azından nerelere başvurmamız lazım ki tarih alabilelim.

seçeneklerimiz arasında antalya ve istanbul var.
(1) 

avrupa turu için motor önerisi

selam #917020 
balkan ve avrupa turu yapmak istiyorum önümüzdeki sene marka ve cc'den bağımsız olarak bu kadar uzun bir yolu yük taşıma kapasitesi, oturuş pozisyonu sürüş biçimi ile en rahat chopper modeli motorlar ile yapılır gibi geliyor.

Yurt içi veya yurt dışı uzun yol yapan ve çeşitli modelleri kullanma şansına erişmiş kişilere sorum; doğrumu düşünüyorum yoksa ileriye dönük daha farklı motor modellerini de gözüme kestirsem mi?

birde touringler var tabii.
(2) 

maltepeden davutpaşa teknokent

selam #915199 
maltepe'den davutpaşa teknokent'e nasıl ve ne kadar sürede gidebilirim?


not: tikler geçikebilir
(1) 

size ortaklık teklifi edilse

selam #908355 
Diyelim ki bir firma sizin şirkete para veya hizmet/emek sunmanız karşılığında ortaklık teklif ediyor, sizde bu teklifi değerlendirmek istiyorsunuz ancak firmanın geçmişi, şimdiki durumu ile ilgili bilginiz yok, görüşmeye gitmeden yada gittiğinizde ne tür belgeler istersiniz?

firmanın henüz iş yapmaya yani gelir oluşturmaya başlamamış olduğunu belli, neden böyle bir arayış içinde olduğunu da az çok tahmin edebiliyorum. firmanın bir start-up olduğunu da belirteyim.

geçmiş ve şu andaki finansal durumuna ait belge/raporlar, iş planı, şirketin bu plandaki durumunu anlatır belgeler benim ilk aklıma gelenler başka neler olabilir?
(1) 

Filmlerdeki kedi hayvanı

selam #899386 
Filmlerde kediler nasıl elden ele kucakdan kucağa o kadar teknik ekip vs. varken uysal uysal durup kucakdan kucağa elden ele geziyorlar?

benimde bir kedim var uysaldır ama çok kalabalık oldumu ev kaçıyor öyle elden ele de dolaşmayı sevmez de bu filmdekileri anlamadım, uyuşturucu türünden bişiyler mi veriyorlar hayvana?
(6) 

sac'i serifin uzamasi

selam #897635 
Simdi haberturk de cubbelinin bi programinin tekrari var, dubaide hz. Peygamberin saci serifi'ni almis falan anlatiyo soyledir boyledir diye ama dedigi bisi dikkatimi cekti diyor ki bu sac'i serif in ucu muma (bal mumu) batirilmis haldedir ve bu sac zamanla uzar, mucizesidir/hikmetidir demekte.

Hatta o saci serifi verenler demis ki bizdeki kutsal emanetleri de bu sekilde muhafaza edilmesini saglayalim ki onlarda uzasin vs.

Hz. Peygamberin saci olmasi disinda (mucize/hikmet kismi icin yani) normalde kesilmis sac uzar mi boyle bal mumu'na konsa falan? Yani bilimsel olarak soruyorum, boyle bir sey mumkun mu?


Not: dini bir soru degildir, amacim din, inanc tartismasi yaratmakda degil.
(10) 

anadolu partisi ne olur?

selam #894246 
malumunuz üzere seçimler yaklaşmakta, bende de bir şekilde kafa karışıklığı bulunmakta, hayır kime vermeyeceğimi biliyorum o kesin yani. yinede acaba anadolu partisinin oy oranı kaç olur diye de düşünüyorum, çok yüksek bir oy alabileceğini yada meclise millet vekili sokabileceğini pek sanmıyorum ama yine de merak ediyorum sizler ne düşünüyorsunuz diye.

not: flame war'a gerek yok arkadişler, sizin siyasi görüşünüzü değil, siyasi görüşünüze göre bu partinin bu saçimlerdeki oy oranını ne düşünüyorsunuz diye soruyorum.
(8) 

adak olarak para vermek

selam #892381 
mesala bir olay için (piyangodan büyük ikramiye misalen) X kişisinin borclarını kapatacağım gibi bişi adayabiliyormuyuz? illa kanlı bişiy mi olmak zorunda? (koç, tavuk, vs.)
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık