(1) 

istanbul alanya bilgisayarı nasıl getirtirim

selam #892371 
Merhabalar, istanbuldan alanyaya geldim ama gelirken bilgisayarımı getirmemiştim, şimdi baya sıkılıyorum burada, bilgisayarı getirtmeyi düşünüyorum ama nasıl getirtebilirim bilemedim, kargo firmaları ile getirtsem çok tutar mı?

bilgisayar masa üstü büyük kasa ve 24" monitörle gelecek
(3) 

virüsler bişiyler

selam #890869 
Pederin bi windows 7 laptop'u var, laptop'da durup dururken "bu hafta silikon vadisinde samsung hede hödö" diye bir ses geliyor sonrada kesiliyor, büyük ihtimalle de sistem de bişi var ve gidip bir youtube videosu açarak izenmesini arttırıyor yda başka bişi yapıyor (reklamlara da tıklıyor olabilir) makine yavaş olduğu için de sesi zamanında kapatamıyor diye düşünüyorum ben bu bokyiyen'i nasıl bulabilirim?

bi ara bu makineye ubuntu çakacağım ama o zamana kadar idaretenlik durumu kurtarayım dedim, şimdilik bir avast ile tarama yapacağım başka neler yapabilirim?;
(5) 

taş ve kerpiç evler

selam #890380 
böyle hep kendi evimi yapmak gibi bir hayalim var, tabii para yer vs. hiç bişi yok şimdilik elimde ama hayaller de güzel bişi, her neyse efendim, kerpiç ve taş ev yapımı hakkında nereden bilgi bulabilirim? taş çeşitleri, kullanılacak malzeme seçimi, mimari biçimi vs. vs.

eğer bir gün çok param olursa alacağım bir yer buradan ve couchsurfing'den de insanlar bulacam imece usulü çalışan bir ev ve çiftlik yapacam, çalışan herkes istediği zaman faydalanabilecek, hem çevreye de faydası olur, çocuklara eğitim ve ders ve kurslar düzenlenir falan (o kadar kültür bilgi varken paylaşmamak olmaz).

evde elektirik olmayacağını yada en azından devletin sattığı elektiriği kullanmayacağını da söyliyim :) dolayısı ile soğutma, ısıtma gibi temel ihtiyaçlar için de bilgiler güzel olur.
(2) 

zeytinciler, zeytin yağcılar, gıda mühendisleri, riviera sağlıklı mıdır?

selam #886652 
riviera zeytin yağı rafine ediliyor ya, sağlıklı mıdır bu işlem? yani yemek yaparken riviera kullanıyorum da ben acaba sızma mı kullansam bundan sonra diye merak ediyorum.

nedir bu işin doğrusu, nasıl rafine ediliyor, içine neler konuyor?
(10) 

balkan havaları playlisti

selam #886550 
şöyle balkan havalarından inceden inceden başlayıp yarım saatte zirveye çıkartıp 1 saat zirvede tutup 45 dakikada falan tekrar tansiyonu aşağıya çekecek bi playlist hazırlamış olanınız olsa paylaşsa bende atsam göbecikleri oh yandan yandan ne güzel olur
(9) 

hollywood yahudileri

selam #886091 
Bu sıralar bir kaç komedi film izledim oyuncuların çoğu yahudi idi ve filmin içinde bolca yahudilikle dalga geçen veya komik duruma düşüren yer vardı, merak ediyorum niye böyle yapıyorlar diye, bilen varsa bi açıklasın yaw merak ediyorum, misalen interview filmindede vardı bir sahne öyle. niye ki?
(7) 

is fikri icin bilgi ariyorum

selam #884294 
Diyebilirsiniz ki internette ara ama bulundugum yerde internet yok cep telefonu ile de bir yere kadar oluyor o nedenle buraya sorayim dedim hem teknik bilgi de gerekecek.

Bir lira ile calisan (hizli olanlar degil) sarj iatasyonlari varya hani kilitli yada sifreli olanlar, onlari gunes paneli ile calistirmak mumkun mu?

Gunesin bol oldugu bir yerde bunlari direk gibi tasarlayarak dikmeyi dusunuyorum hem emanethane hemde sarj etme ozelligi olacak her saat icin bir liraya calisacak misalen. Iki saat kullanilirsa bir lira daha atacak kutuyu acmak icin, ana fikir olarak gunes panelli olmasi iyi olur (elektrige para vermiim birde yer kirasindan sonra) max 45 cm kare olmali direk panel daha buyuk olabilir tabii. Maliyet ve yer icin muhendis arkadaslardan bilgi alabilirmiyim?
(2) 

adres ogrenme

selam #883185 
Uskudarda yerini yurdunu bildigim birine bir surpiz hediye gondermek istiyorum ama acik adresini bilmiyorum sadece adi soyadi ve sokagin adini, telefon numarasini biliyorum buradan hareketle tam acik adresi nasil ogrenebilirim? Uskudarli arkadaslar tarif etsem apartman adi ve nosu konusunda yardimci olurmusunuz? ( iskele yakininda hemen)

Not: insallah hayirli bi is icin.
(3) 

Alanya gazipaşa - Alanya ptt

selam #880962 
Alanya kalesine yakın olan ptt'nin oraya gideceğim perşembe günü saat 8:05 de uçağım iniyor 8:30 gibi çıkarım havaalanından sanıyorum. otobüs, taksi vs. nasıl gidilir?
(9) 

evde donut yapan oldumu

selam #880479 
ilginç şekilde bazen canım donut çekiyor, e buralarda da yok pek, evde hiç yapan deneyen oldumu? başarı oranınız nedir diye merak ettim, evde yapılabilecek bişi gibi duruyor da.
(6) 

Soğuk kahve

selam #878605 
Bir süredir nescafe'nin teneke kutulu soğuk kahvesinden içiyorum ama biraz abarttım gibi gibi, daha fazla masraf çıkartmadan bunun aynısını evde yapabilirmiyim sizce? (vanilyalı falan) yapabilen var ise tarifini de rica etsem kızmazsınız diye düşünüyorum.
(30) 

Ekşi duyuru troll engelleyicisi

selam #877196 
www.eksiduyuru.com adresinde geçen konu üzerine troll listesi yapıp engelleyebileceğiniz bir chrome eklentisi hazırladım, link'i aşağıda.

Hem duyuru listesinde hemde yorumlarda troll olarak işaretediğiniz kişilerin gönderilerini listeden çıkartıyor, Ayarlar menüsünün hemen yanına eklenen "Trolleri gizle/göster" link'ine tıklayarak gizlenmiş duyuru ve yorumları görebilirsiniz.

nicklerin bulunduğu alanda en sağ tarafa eklenen siyah ikon ile de kişileri engelleyebilir veya engellerini kaldırabilirsiniz.

Not: bir tasarımcı arkadaş ikonlar konusunda yardımcı olabilirse çok şugar olur bea.

Edit: soru şekline getirdim belki soru soracak olan olur deyü.

chrome.google.com

Kaynak koduna erişim isteyenler için link: github.com
Lisans: GNU GPLv3

Olurda allahın sevgili bir kulu sevindirir beni donationlarla diye BTC ve LTC adreslerimi vereyim :)

LTC: LZP363BJqSTBMacEshHas49fapF58CmbTL
BTC: 15qha9XF6PK1ZMUkzCbdjpTHzP9NvPq2DS

Güncelleme geldi, daha önce eklentiyi kuranların v2'ye güncellemeleri tavsiye olur.

Önemli Edit: Firefox, opera için de eklenti hazır, opera ve firefox eklentisini mozilla addons veya opera addons dan indirmek için 3/5 gün bekleyeceksiniz, yok ben beklemem diyorsanız firefox için firefox.xpi, opera için opera.nex dosyasını github.com adresinden indirerek kurabilirsiniz. Safari için yardımcı olabilecek developerlar aranmaktadır. (indirp derleyip ardından da paketleyeceksiniz hepsi bu tabii birde safarinin addon sitesine gönderilecek)

Firefox eklentisi adresi: addons.mozilla.org

Başka edit: Firefox eklentisi resmi depoya girdi, direk addons dan yükleyebilirsiniz artık.

Bu editi de gör: safari eklentisi @eksi sozlukte eksiyen adam'ın katkılarıyla depodaki yerini aldı, github.com 'den indirip kurabilirsiniz (diye düşünüyorum)

Güncellemeler:
Version 0.5:
Kaybolan trolleri göster link'i geri geldi.
Version 0.4:
Mallar sürüsündeki kişileri trollere ekleme fonksiyonalitesi eklendi.
(10) 

yazılımcıdan ne olur?

selam #875932 
Merhabalar, işimden sıkıldım ve değiştirmek istiyorum ancak ne halt edebileceğim hakkında çok da bir fikrim yok belki bir akıl gösteren olur diye sorayım dedim.

16 yaşından beri çalışıyorum, gençliğimde (yaş 33) pek çok farklı iş yaptım, demircilikden, tesisatçılığa, bulaşıcılıkdan kantin işletmeye kadar geniş yelpazede 1 ile 6 aylık değişen aralıklarda işler yaptım. bir gün bilgisayarın nasıl çalıştığını merak ederek başlayan maceram 2 ay sonra ben yazılımcı olacağım dememle devam etti.

yabancı dilimin olmaması ve öğrenmemekteki direncim nedeni ile diğer insanlardan çok daha fazla çaba göstererek ve benzerlerimin aksine her aman daha büyük işlere gözümü dikip sürekli kendimi geliştirerek bugüne kadar geldim.

Ama artık sıkıldım, işimi sevmeme rağmen sıkıldım, bize bir web sitesi lazımcılardan yada iş kurmayı bilmeyen proje yöneticilerinin müşterinin işini anladan önüme iki sayfalık bişi getirip koskoca e-ticaret sitesi yap bana demesinden, 100GB lik veri ile bigdata yapıyoruz biz diyenlerden, bir şeyler öğreneceğim diye sürekli okuma ve deneme yapmakdan, kız peşinde koşmak yerine eve gidip elin adamının işini geliştirmekten (bu kısım benim kabahatim) vs. vs. sıkıldım.

Şimdiye kadar hep yazılımla uğraştım ve artık bilgisayar/kod değil insanların olduğu şeylerle uğraşmak istiyorum, evet insanla uğraşmak zor biliyorum ama yeni bir challenge olacak benim için, dolayısı ile ne yapabilirim acaba diye düşünüyorum ve bulamıyorum, muhabbetli iş arıyorum aslında (muhabbet tellalı diyeni ....). Kod yazmadan ne yapabilirim acaba?

Fikirler?

Not: bunları yazarken ağır kafein etkisi altındayım.
(5) 

Özgür web teknolojileri günleri

selam #872612 
Gelen var mı?
(11) 

güzel kestane pişirmenin yolları

selam #872416 
Şimdilik tost makinesinde yapıyorum (tavayla iyi olmuyor) ama daha iyi ve kolay pişirebilmenin yolu varmıdır?
(2) 

Mars'a insan mı gönderiyorlar mış?

selam #871796 
Twitter'dan NASA öyle bişi yumurtladı ama nedir ne değildir anlamadım tam, anlayan bilen biri anlatsa da sevaba girse :)

Na tweet de burada twitter.com
(2) 

filmlerdeki yalnız konuşmamz lazım lafı

selam #868407 
bu lafdan sonra iki kişi yanlız konuşsun diye herkes mekanı ter ediyor ya hani, sebep ne? niye o ikisi dışarı çıkmıyolarda ger kalan herkes dışarı çıkıyo?
(9) 

gezginler para işini nasıl hallediyor?

selam #865743 
Yani nasıl para kazanıyorlar diye sormuyorum, misalen plan yapıyo 6 ay yollarda farklı farklı ülkeler, şehirler, bi şekilde yemesi lazım vs. TR'deki bankadan parayı nasıl kullanıyor o ülkelerde?
(11) 

İş yerinden paramı alamadım

selam #865656 
Eski çalıştığım yerin bana 6 bin lira borcu var, (maaşdan dolayı) girdiğimden beri düzgün maaş alamadık zaten, en son aldığımız maaş normal maaşın 3/2 si kadardı bir kısmını bankaya yatırmış bir kısmını da elden vermişti, sonraki ay hiç vermedi, sonraki ay'da 1 hafta çalıştıkdan sonra ben gidiyorum dedim bastım çıktım, buraya kadar sorun yoktu aslında ama şimdi duyuyorum ki hem arkadamdan konuşuyor hemde alacağı yok vermeyeceğim falan gibi laflar ediyormuş, mahkeme vs. ile uğraşasım hiç yok ama bir şekilde zarar da görsün istiyorum ne yapayım nasıl yapayım diye bir sorayım dedim.
(3) 

OpenCV kurcalamış tecrübeli biri

selam #864476 
Bir süredir sıfr zevkine opencv ile oynaşasım var ama bana oldukça karmaşık gelmekte, bu konuda yardımcı olabilecek hangi algoritmalar hangi işlere uygun olur vs. konularında bilgi verebilecek birilerini aramaktayım, armut pişsin ağzıma düşmesin o armutu ben pişireyim de armutu bulduracak birilerini aryorum varsa yeşillendirin,mutlu olayım.
(6) 

Elektirikli battaniye

selam #863227 
Tahminen ne kadar elektrik harcar? 220 ile çalışır diyor merak ettim kaç yakar acaba
(2) 

bir yaşına girmemiş misafir erkek kedi

selam #841572 
Merhabalar efendim,

Misafir ve yaramaz bir kedi var evimde, benim kedi ile halen kavga dövüş içindeler ama sorum bununla ilgili değil. Bu misafir kedimizin adı nefes, oldukça haylaz, yaramaz ama hepsinden öte kucağıma alınca yada kendi gelince tek derdinin cükcüklemek (meme emiyo hesapda). Ne t-shirt ne atlet bırakmadı, beni cükcüklemezse bu sefer ben iş yerindeyken çekmeceden kıyafetlerimi alıyor, çamaşır makinesinden çıkartıyor vs. Bu huyundan vaz geçirmenin bir yolu varmıdır?
(3) 

İstanbuldan Fethiye'ye gitmesi istenen kedi

selam #828577 
bir arkadaşım fethiyeye gitti ve kedisini götüremediği için bana emanet etti şimdi de kedisini yanına istiyor doğal olarak buraya kadar bir sıkıntımız yok, ancak sıkıntımız şurada başlıyor, arkadaşımın ekonomik durumu pek iyi değil, gelip gitmesi kediyi götürmesi yaklaşık 200TL tutuyor ve bu masraf onu biraz sarsacak bir masraf (fethiyeden buraya bir akrabasının arabası ile gelecek) kediyi götürmek için uçak bileti + kedinin uyutulması + kedinin uçak bileti vs. masraflı olacak, bunu daha uygun bir şekilde halledebilmemizin yolu nedir?

benim aklıma buradaki insanlardan o tarafa gidecek birileri var ise bir miktar yakıt masrafını karşılamak suretiyle taşıma kutusunda göndermek geldi ama bilemedim de siz tecrübeli insanlara bir danışayım dedim tavsiyeleriniz nedir?
(7) 

kavacık > zincirli kuyu -> ne kadar sürer

selam #826446 
Göksu evlerinin o taraftayım ve zincirli kuyuya geçmem gerekiyor, saat 2'de bir toplantım var ama kaçta çıkmam lazım onu bilemedim, 500T ile 4'ncü levent'e gidip metro ile metrocity'nin orada inip az bişi yürümem lazım sanırsam en hızlısı bu şekilde olur ama ne kadar sürer bilemedim, bilebilen beri gelsin
(3) 

evi pire basması

selam #810415 
Bir süredir kedim çok kaşındığı için pire olduğundan kıllanıyordum pire ilacı alıp sıktım ama geç kalmışım evi baya bi pire basmış bir süredir eve sadece uyumaya geliyordum fark etmemişim.

şimdi iyisinden bir bit/pire hibi haşere ilacına ihtiyacım var, evi köşe bucak her bir yerini ilaçlıyayım diyorum tavsiyeniz varmıdır? kılık kıyafeti ne yapacağım onlarıda ilaçliyim mi? (kedi gardroba giriyo bazen)

birde bu ilaçlama sırasında kediyi ne yapacağım yani sokağa bırakamam balkona falan mı kapatsam acaba? balkon açık balkon, masa falanda var gölge için.


her türlü tavsiyeye açığım.
(5) 

ilk motorsiklet için tavsiye

selam #803063 
Merhabalar, öncelikle motor karşıtları tarafından yazılmış pek çok yazıyı gerek ekşiden gerekse diğer mecralardan okuduğumu ve anladığımı belirtirim.

yaş 33, kilo 62 (kilo alıcam zamanla), boy 1.80. bir motor almak istiyorum, chopper ve touring arasında da gidip geliyorum, istediğim motor pahalı olmayacak ve çok hız yapmayacak (ibresi olursa basarım diye tırsıyorum açıkcası) bu tür motorlara sahibinden.com üzerinden baktıkça çok acayip markalar görüyorum, daelim, vs. birde bol miktarda asya, kuba vs. var.

kullanma amacım işe gidip gelmek (günde 50 km), hafta sonları istanbul çevresine kaçabilmek o kadar. birde yakıtı koklasın tabii bu da önemli :)

kafamda hep oturmuş markalar var, honda, yamaha, bmw vs. tabii bu markalarında fiyatları alıp başını gidiyor. tecrübeli motorcu arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum, şu markalar iyidir, şundan daha büyük motorları alma, ilk motor olarak şunlar uygun vs. gibi bütçe yaklaşık 10.000 TL (gerisi kask, eldiven ceket vs. ye gidecek malum)
(2) 

fethiyede yaşam

selam #801805 
Bir arkadaşımın (ben değil) iş nedeni ile eşi ile birlikte fethiyeye taşınma olasılığı var, merak ettiği şey orada yaşam nasıldır, insanları nasıldır, kışın nasıl geçer vs. gibi günlük bilgiler.

tikler geç gelebilir, sevgiler & saygılar
(14) 

filipin vatandaşlarının türkiyeden fransaya gidememeleri

selam #790047 
Merhabalar, konu biraz uzun olacak kusura bakmayın.

Bir süre önce filipinli bir arkadaşım bana 3 filipinli genç getirdi, bir kaç gün kalacak ve ardından fransaya gideceklerdi, fransaya vize başvurusunu ise türkiyeden yapıyorlardı. Daha sonra bu 3 genç'i getiren arkadaşım dedi ki, 12 kişi daha gelecek filipinden toplam 15 kişi olduğunda grup olarak vize başvusurunda bulunacağız.

Diğer gelecek olan 12 kişilik grubun evrakları ve vize işlemleri yapılmış olmasına rağmen 2 defa uçağa binme çabaları sonuçsuz kalmış, biletleri grup olarak alındığından hiç birisi binememiş. (ilkinde biri hastaymış ondan almamışlar, ikincisini bilmiyorum) Bu gelecek olan kişilerin işlemlerini filipinde bir kadın hallediyor, bana gelen 3 genç'in işlemleri ise bir turizm ajansı tarafından yapılmış.

Fransaya gitme nedenleri ise aileleri orada ve fransız vatandaşlığını almışlar, bunlarda fransaya gidip vatandaşlık başvurusunda bulunmak istiyorlar. diğer gelecek olan 12 kişinin de niyetinin bu olup olmadığını bilmiyorum.

Bu gelecek olanlar gelemedikleri için bendeki arkadaşlarda gidemiyorlar bir yere, bütün gün evdeler ve umutsuzluğa kapıldılar, kendilerini yanlız ve çaresiz hissediyorlar, kendi ülkelerinden fransaya vize alamadıkları için bu yolu denemişler. Ajans bunları yanlız bırakmış, burada bunların evrak işleriyle uğraşan kişi ise pek ilgilenmiyor gibi geldi.

Sorum bu gençleri fransaya gönderebilmek için ne tür bir yol izlenebileceği.

Turist olarak başvurun dedim ama işlemleri bilmiyoruz falan diyorlar.
(6) 

Star trek - star wars

selam #789410 
merhabalar efendim, bu sıralar serilere sardım, star wars sonrası star trek'i de izleyeyim dedim ancak star trek, star wars dan daha sonra çıkmış olmasına karşın efect'leri olsun tekniği ve yaratıcılığı olsun oldukça sönük geldi bana, tamam ellerinde ilk film için çok paraları olmayabilir ama o kadar da mı yoktu diye sorasım geldi. bu dandikliğin parasızlık harici başka nedenleri var mı?
(7) 

göt kası geliştirme

selam #784412 
Bilemedim şimdi göt kasının tıbbi ismini, birde duyuruyu doğru kategorilendiremedim sanırım,

Evde 60 kiloluk dambıl ve kırık bar seti var, ara sıra hem vakit geçirmek hem vücudu yorup porno'dan uzaklaşmak, rahat bir uyku uyumak için hafta bi iki kez çalışıyorum (hareketler youtube'dan) fena da olmuyor öyle aman aman bir gelişme yok ama hiç yokdan iyidir, sırt, göğüs kol bilek falan azcık gelişti komando dansı (squad diyorlar galiba) pek yapmıyorum bacakları pek çalıştırmıyorum açıkcası da merak ettiğim götü nasıl şekillendirebileceğim bunun için illaki komando dansı falan mı lazım yoksa başka hareketler olabilir mi? bacak çalışmadan yani?

Not: biliyorum bacak da çalışmak lazım.
Not 2: hareket isimleri türkçe verirseniz yada youtube link'i ile daha kolay olur, ingilizce anlaması benim için biraz zor
(3) 

kedi yavrusu

selam #779974 
Merhabalar, bir arkadaşım 2.5 haftalık bir kedi yavrusu aldı (annesi kayıp olduğundan) yaklaşık da 3 haftadır onda, kedi sütü ile beslendi bir süre şimdi ise tavuk/ciğer, peynir gibi normal yemekler yiyor (süt içmiyormuş artık), arkadaşım kedinin diğer kardeşlerini gördüğünde kendi kedisinden çok daha fazla büyümüş olduklarını görmüş endişe ediyor neden benimki bu kadar büyümedi diye, diğer kediler 3 liralık kuru mama ile besleniyorlarmış, bizimkisi geldiği kadar hala minicik kaldı.

birde kedi arada sırada kumunu yiyormuş neden olabilir bu? kedi kendi kumunu niye yer?
(3) 

Turist gezdirme

selam #755193 
Bir çılgınlık yapıp evime couchsurfing'den güney koreli iki eleman davet ettim, kapalı çarşı ile ayasofya, galata ve civarını gezmişler, mimarlık öğrencisi imiş bunlar ve yarın için adalar'a gitmelerini tavsiye ettim, bir hafta kadar bende kalacaklar başka nereler olabilir gezebilecekleri? hem turistik mekanlar hemde mimari örnekler için önemli binaların olduğu yerler olabilir diye düşünüyorum ama aklıma bişi gelmiyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

maltepe'de oturuyorum, yakın yerler öncelikli tabii.
(1) 

Tolstoy - Diriliş

selam #732943 
Çok uzun zaman önce (ben diyim 5 siz diyin 8 yıl) önce tolstoy'un diriliş kitabını okuyordum, bir yere geldim ve gerisini okuyamadım zira hikayedeki kadın karakterin seçenekleri arasında (geçmişinide düşünerek) hangisini seçerdim sorusuna bir türlü cevap veremedim.

Kadının içinde kaldığı durum, ya hapishanede bulunan kendisini seven bir adamla evlenecek ve hapiste kalmaya devam edecek, ya vicdan azabı çeken subay'la evlenip özgür olacak yada benim gönlüm ne ondadır ne de bunda diyip tek başına devam edecek, tam bu noktasında kaldım kitabın, okuyan bilen biri varsa devamını söylesin de bitireyim artık şu kitabı.
(8) 

Yükte hafif pahada ağır, pazarda satılacak ürün

selam #718754 
Okumak uzun ise soru başlıkda gizli.

Bir arkadaşımın ciddi sorunları var (borç vs. fena) bir şeyler yapıp para kazanmak istiyor, sanırsam lise mezunu ve şimdiye kadar sadece mağaza çalıştı.

bir kaç haftadır pazara çıkıyor (iyi pazarlara) elinde iyi bir tarak var ürün olarak birde dandik kadın iç çamaşırlarından ancak kar/zarar'a bakıldığında şu anda zarardalar. Bir arabaları da olmadığı için ürünlerini çekçekli bavullarda götürüp satıyorlar,

sorumuz ise iki yada üç çekçekli bavul taşıyıp yüksek kar marjı ile sürüm yapabilecekleri ürün gamına ihtiyaçları var (içeri kaçanı bi çıkartalım diye), kafa patlatıyoruz ama aklımıza pek bişi gelmedi, benim aklıma gelen sigara satmak oldu, içi boş sigaralardan alıp adana/muş vs. tütünleri ile doldurup satmak malum son zamlardan sonra iyi bir fikir olabilir gibi geliyor.

Akıl akıldan üstündür sizlerede bir danışmak istedim. ne olabilir?

Not: geçen hafta tüm pazarlarda giyim vs. fiyatlar yarıya düştü buna rağmen satış yarıda kaldı, mealen; krizde kapıda.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık