(2) 

medicalpark hastnelerinde acil serviste muayene ücreti

burty #851808 
iki seferdir medicalparka acil durumlar için gecenin bir yarısı gitmek zorunda kalıyoruz. muayene olmadan önce ilk sefer 15 lira ikincisinde 10 lira muayene ücreti istediler. üstelik fatura gibi herhangi bir ödeme belgesi de vermediler. durumun acil olmasından dolayı gözardı ettim fakat bu durumun açıklaması nedir? kafalarına göre mi fiyat belirliyorlar? acil servislerde ücret alınmaz diye söylentilerde var tam olarak bu işin yönetmeliği nedir? yapılan iş yasal mıdır?
(1) 

çene gelişmezliği - diş çekimi

burty #839816 
Eşim 26 yasinda ve cene gelismezligi var. Cenesi cok hassas oldugu icin yirmilik disini cekmek isteyen doktor bulamadik disi cekerken ceneye zarar vermekten korkuyorlar. Mersinde yasiyoruz. Bir kac doktor adana baskent hastanesine yonlendirdi. Orasi da 1.5 yil sonrasina randevu veriyor. Oncelikli sorun olarak yirmilik dislere tedavi yapacak doktor, daha sonra da ceneyle ilgili yapilmasi gereken her neyse yapacak iyi bir doktor ariyoruz. Tavsiyeleriniz bizim icin onemli, tesekkur ederim.
(1) 

bir bilgisayar oyunu vardı

burty #836632 
oyunda yaratıklar kare bir alan içinde hareket ediyor. kenarda hareket eden bir şeyle de çizgi çekerek yaratıkları küçük alanda sıkıştırıp öldürüyordun. alanın % bilmem kaçını kesince bölüm geçiyordun. hangi oyundu bu?

bide atari salonlarında makas oyunu olurdu, makasla alanı kestikçe altından çıplak kadın resmi çıkardı. o oyunun linki varsa süper olur.
(6) 

peynir çeşidi

burty #832821 
club voyage sorgun'da açık büfede bir peynir vardı. salam gibi incecik daire şeklinde dilimlenmiş, çevresi turuncu-kırmızı kıvamında daha çok kahverengiye çalan, iç kısmı beyazla krem rengi arasında, kaşar kadar yumuşak, tulum peyniri gibi keskin tadı olan bir peynirdi. bu hangi peynirdir bilen var mı?
(2) 

trt spor neden şifreli

burty #789165 
samsung tv kendinden uydulu tv kullanıyorum. trt spor dün gösteriyordu. bugün neden göstermiyor olabilir? kanal şifreli yazıyor.
(13) 

düğün öncesi adet sorunsalı ve doğum kontrol

burty #773794 
arkadaşlar şimdi nişanlımın düğünümüze bir iki gün kala, belki de aynı gün adet olma ihtimali çok yüksek. eczacının birisine danıştık, adet olmadan önce günde ikişer tane doğum kontrol hapı alırsan bir sorun olmaz dedi fakat bu senden daha sonra aşırı sancılı bir dönem yaşatır dedi. biz şimdi eczacının dediğini uygulasak mı daha iyi olur yoksa adetin ilk gününü bekleyip standart hap kullanımına mı devam etmek daha doğru olur? ayrıca diyelim ki düğünden bir gün önce adet oldu ve o gün hap kullanmaya başladık, ilk günden kanamayı keser mi?
(1) 

düğünlerde kıvılcım saçan şey?

burty #771751 
düğünlerde organizasyonlarda falan yere koydukları kıvılcım saçan şey nedir, bir ismi var mıdır?
(3) 

internetten tv almak

burty #771715 
arkadaşlar altta verdiğim linkteki televizyonları babam çok beğenmiş. ben siteler güvenilir değildir dedim ikna edemedim. sizce bu sitelerin güvenilirliği nedir? alışveriş yapmalı mı?
www.gumrukk.tv

ledtv-kampanya.com
(2) 

kablo tv - teledünya receiver'ına kart takılır mı?

burty #765129 
teledünya bağlatmayı düşünüyorum da bunların vereceği receiver'a normal uydularda olduğu gibi discovery paketi içeren veya lig tv paketi vs içeren kart takılabilir mi?
(4) 

bilek ağrısı

burty #765122 
resimde göreceğiniz üzere sağ el bileğimdeki kırmızı ile göstermiş olduğum nokta 3 gündür çok feci ağrıyor. herhangi bir yere çarpmadım, düşmedim, ters bir şey yapmadım. mouse kullanırken o nokta sürekli zemine temas ediyor ve baskı uyguladığım yer orası. ağrılardan dolayı mouse kullanamaz yazı yazamaz oldum. elimi geriye doğru bükemiyorum. ibr şeyler kilitliyor sanki orayıç yürürken sıradan bir şekilde kollar sallanırken fena sızlıyor. ağrı kemikten mi geliyor tendonlardan mı anlayamadım. hafif şişlik ve morluk var. işlerim çok yoğun olduğu için izin alıp doktora gitmem mümkün değil. acile gidip bu sebepten kalabalık etmek de istemiyorum. sebebi fazla mouse kullanmak olabilir. sizce neden olabilir? ne yapmalıyım? evde felden jel var sürüp sargı bezi falan kullansam faydası olur mu?

edit: annem bunların hava değişiminden olabileceğini söylüyor ama her hastalığı hava değişimine bağlıyor :)) bide aso'm bir zamanlar çok yüksekti 1.5 sene her ay penadur vuruldum, eklemlerimde zaman zaman ağrı olur. annem bu bilekteki ağrıyı da buna bağlıyor ve genetik olabileceğini söylüyor. zaman zaman kendisi de yaşıyormuş.
(2) 

bir video vardı?

burty #764961 
yıllar önce bir video izlemiştim. üniversite hocalarından biri seminer gibi bişe veriyor. uzunca bir video, hayal meyal hatırlıyorum. bir ara bir sınavda sorduğu sorudan bahsediyor. soruda yıllardır çalıştığı okulda görev yapan hademenin ismini sormuş. kimse bilememiş falan. hoca psikoloji üzerine ya da sosyoloji üzerine bir hocaydı. bu kadar bilgi verebiliyorum anca. var mı izleyen bilen?
(10) 

düğün için giriş müziği

burty #763284 
arkadaşlar 1 ay sonra olacak düğünüm için türkçe anlamlı slow bir müzik arıyorum. müstakbel eşim olacak bayan ille de hareketli müzik olsun hareketli dans edelim diyor ve ben -ki bugüne kadar kütük yutmuş gibi oynamaktan öteye gidemeyen bir isyankarım- düğünümün ilk dakkasında rezil rüsva olmak istemiyorum. onu vazcaydırmam için iyi bir müzikle karşısına çıkıp bu durumdan kurtulmam lazım.

zuhal olcaydan pervane gibi bir şeyler olsa güzel olur. bunu yediremedim ama en çok da buna yaklaştım.
www.youtube.com
(3) 

masaüstü pc için wireless alıcısı

burty #757052 
yan komşumla ortak internet kullanmak istiyorum. o halihazırda wireless kullanıcısı. benim masaüstü pc için şu wireless alıcı şeysilerinden alsam ne derece kullanışlı olur. aradaki duvarlar benim mutluluğuma, rahatıma, huzuruma şekil verebilir mi? engel olur mu? aramızda sadece kalınca bir duvar var.
(4) 

kablo tv - dsmart - digitürk - uydu

burty #757013 
arkadaşlar malumunuz yeni evleniyorum ve evimde 102 ekran 3d bir tv olacak. 3d yayını izlemem şart değil ama daha kaliteli seyri en uygun hangisi sunar?

bol film ve belgesel kanalı olmalı bence. digitürkte lig tv paketini gerek görmüyorum.

ayrıca fiyat ve kampanya konusunda hiçbir fikrim yok.

bilgi ve deneyimlerinizi aktarırsanız memnun olurum.
(4) 

balayı oteli ve masrafları

burty #756747 
voyage belekte 2 kişi 4 gece ultra her şey dahil 2500tl normal mi? ultra her şey dahil fiyat ne demektir neler dahildir?
(5) 

sakso, saksafon, bill clinton

burty #750964 
sakso çekmek saksafon çalmaktan türeyen bir tamlama olduğu aşikar da buna sebep olan bill clinton mudur yoksa bill clinton - monica lewinsky vakasından sonra türemiş bir tamlama mıdır?
(7) 

hızlı yürürken kaval kemiğim ağrıyor

burty #744449 
hızlı yürürken kaval kemiklerim fena sızlıyor. bu herkeste olan bir durum mu yoksa benim ayaklarımın çarpıklığından falan kaynaklanan bir şey mi?
(2) 

araç plakası sorgulama

burty #733971 
plakasını bildiğim bir aracın kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? trafikte hiçbir tanıdığım yok öyle alenen de vermiyorlar.
(2) 

kpss ile ilgili bir kitap

burty #728574 
emin olmamakla birlikte ihtiyaç yayınlarının olduğunu düşündüğüm soru bankası tarzında bir kitap vardı. soru bankası yazmıyordu ama sor bakalım gibi bir ismi vardı. yarışma gibi o soruyor sen cevaplıyorsun falan. var mı bilen, hatırlayan?
(4) 

öğrenim kredisi ödeme sorunu

burty #723669 
4200 tl olan öğrenim kredimin ilk taksidi yatırdıktan sonra askerliğim dolayısıyla 1 yıl boyunca yatıramamıştım. eve takip yazısı göndermişler.

yaklaşık 10 gün önce kyk borç görüntülemeden toplam borcun üstüne 263 tl faiz geldiğini gördüm. tamamını tek seferde vergi dairesine yatırarak kapattım. bir gün sonra baktım borç hala internetteki sistemden düşmemiş ve faiz hala işliyor. ayın 15'inde tekrar bakın sisteme o zaman kapanır dediler. bugün ayın 23'ü oldu hala sistemde borç kapanmış görünmüyor ve hala faiz işliyor.

tamamını kapatmış bu sorunu yaşayan birkaç arkadaşımla görüştüm, o tutarı ödeyeceksin bizde de aynı durum oldu ödemek zorunda kaldık diyorlar.

bu durumda ne yapmalıyım?
(5) 

taahhütlü hattı değiştirme?

burty #722083 
vodafone olan hattım için 1 yıl taahhüt vermiştim. şimdi aveaya geçmek istesem geçebilir miyim? taahhüt vermemin cezası ne olur?
(5) 

400mb video dosyası nasıl gonderilir

burty #719854 
arkadaşlar 400 mb mp4 videoyu internet üzerinden başkasına nasıl gönderebilirim*
(2) 

duyuru yenileme.

burty #714850 
eklemiş olduğum duyuruya tek bir cevap bile alamadım karanlık köşelerde kayboldu gitti. güncelleyip tekrar yukarılara çıkması için kullanabileceğim bir buton var mıdır yoksa silip baştan mı eklemem gerekir?
(1) 

league of legends giriş problemi

burty #714728 
arkadaşlar oynarken oyun bitti kocaman zafer yazısı çıktı. istatistikleri görüntülemeye geçti kısa bir yüklenme aşaması oluyor ya, işte geçiş sırasında oyun hata verdi kapandı. tekrar giriş yapmaya çalışıyorum, hesap bilgilerimi girdikten sonra oynum yarım kalmış gibi yarım kalan oyna devam et diyor. devam et diyorum ama hta veriyor açılmıyor. oyun zaten bitmişti, zafer bile yazmıştım, istatistik sayfasına geçiyorduk. kuzenimi aradım o da kendi bilgisayarından denesin istedim. benim hesabımdan girmeye çalışıp aynı problemi o da yaşamış. anlayacağınız benim hesabımdan dünyanın neresinden girersem gireyim yarım kalan oyunuma devam etmemi istiyor ve oyun açılmıyor. bir yol gösterin lütfen.
(1) 

foursquare bildirimleri

burty #704177 
foursquare bilfirimleri mail adresime mail olarak geliyor. nasıl engelleyebilirim?
(1) 

white stone markası

burty #698976 
white stone diye bir marka varmış arkadaşlar. bir mağazasında bir takım elbiseyi çok beğendim, fakat markayı ilk defa duyduğum içinppek güvenemedim. nasıldır kalitesi daha önce kullanan veya kullanıldığına şahit olan var mı?
(1) 

hafıza kartı biçimlendirme

burty #693280 
telefon hafıza kartımdaki birkaç fotoğrafı bilgisayara atmak üzere çıkardım ve bilgisayara atmaktan vazgeçip hiçbir yere temas ettirmemek kaydı ile tekrar telefonumun yuvasına geri oturttum. telefon hafıza kartı hatalı şeklinde bir uyarı verdi. çıkardım tekrar taktım ve hafıza kartı hatalı biçimlendirmek ister misini sorusunu büyük bir aptallıkla onayladım. şu an hafıza kartımdaki yüzlerce şarkı, video ve binlerce fotoğraf silinmiş. geri getirmek için ne yapabilirim?. recuva, pandora recovery gibi programları denedim tek bir fotoğraf bile getiremedim.
(5) 

origami eğitimi

burty #679997 
bir belediyede devlet memuru olarak görev yapıyorum. bugün kurumumun bana origami eğitimi aldıracağını öğrendim. ben mi kafayı yiyorum acaba kurumum bunun farkında da rahat bir nefes alim mi istiyorlar, yoksa benle taşak mı geçiyorlar. ne işe yarayacak bu origami? iş alanımla ne ilgisi var la bunun kıl oldum.
(2) 

depolama aracı, harici disk vs...

burty #679055 
bilgisayarımdaki filmleri, müzikleri, fotoğrafları office dosyalarını oyunları falan kopyalayıp saklayabileceğim bir depolama aracı alacağım. harici harddisklerin asıl amacının depolama olmadığını duymuştum. harici harddisk dışında işim görecek başka ne var ki?
(3) 

televizyon tavsiyesi - philips mi samsung mu?

burty #646731 
öncelikle televizyon markası olarak hangisi daha iyidir?

ikincil olarak şu verdiğim linklerden hangisini önerirsiniz. küçük bir odamız var. bu yüzden özelliklerin yanında boyutu da dikkate alırsanız sevinirim.
1- bit.ly
2- bit.ly


ve son olarak daha uygun linklere her zaman açığım.

edit: evlilik zor iş arkadaş. bir daha evlenecek olursam önce evimi dizicem sonra evleneceğim kadını seçecem.
(2) 

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı

burty #641237 
arkadaşlar bu sınav ne zaman yapılır, ne zaman başvurulr, ne sorulur, eğitimini nasıl alırım* hiçbir şey bilmiyorum. gencecik toy bir memırım.
(3) 

Simtec Sistem Hizmetleri (Çağrı Merkezi)

burty #635171 
bir bayan arkadaşım kariyer.net'ten Simtec Sistem Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye çağrı merkezi elemanlığı için başvurmuş. şirket olumlu bulmuş görüşmeye çağırmış. telefonla görüştüğüne göre sigortalı, 09,00-19,00 iş saatleri, yol ve yemek masraflarını karşılıyorlarmış. maaş hakkında da bilgi vermemişler. maaş ne kadar verirler bilgisi olan var mı? daha önce çalışan şirketi bilen ve halen çalışmakta olan var mı? ayrıca şirket nasıl bir şirket? mersin'den istanbul'a görüşmeye gelecek kadar değer mi? maddi sıkıntıda olduğu için de bir an önce girmek istiyor yanlış bir karar almasın.
(5) 

iş ilanıyla ilgili soru işaretleri

burty #630823 
www.yenibiris.com

arkadaşlar linkteki bulunan ilana eşim adına halkla ilişkiler elemanı olarak başvuru yapmıştık. yaklaşık 10 gün sonra dönüş yaptılar. görüşmeye gittik. 2 ay eğitim olduğunu söylediler. eğitim süresince saha elemanı olarak satış yapılacak. eğitimden sonra ofiste ik yöneticisi ve halkla ilişkiler elemanlığı... maaşı iyi denilebilecek düzeyde.

şimdi aklına takılan sorular şunlar:

adamlar adanaya yeni ofis açmışlar. mersine de bir yensini açacaklar. sizce eleman ihtiyacı olduğu için mi bu kadar çabuk ve fazla sıkboğaz etmeden işe aldılar. yoksa bir bit yeniği var mıdır?

2.si aynı yer ile bir bayan arkadaş daha görüşmüş hiç iş deneyimi olmamasına rağmen çalışması için çok ısrar etmişler. ısrarlara rağmen kabul etmemiş.

ilanda ismi geçen zirve grubu bilen var mıdır. görüşleriniz ben ve eşim için önemli.

şöyle de bir siteleri var: www.zirvegrup.org
(1) 

2013 mersin akdeniz oyunları

burty #606965 
2013 mersin akdeniz oyunlarında nasıl görev alabiliriz. nerelere başvurabiliriz?
(3) 

beta.eksisozluk

burty #520710 
arkadaşlar ekşisözlüğü normal araç çubuğuna yazarak giriyorum veya linke tıklıyorum ama hiçbir şekilde normal sözlük sayfası açılmıyor. direk betaya yönleniyor. nasıl düzeltebilirim bunu?
(2) 

videodaki film hangisi?

burty #510939 
www.youtube.com

soru başlıkta. filmin ismini bilmiyorum. izleyip biraz ağlayim diyorum
(9) 

götüm de hayatım da size bağlı.

burty #509172 
benim bitane dünyalar iyisi tatlı mı tatlı biricik canım babacım eski bilgisyarımdaki resimleri bir flasha atmış. yeni bilgisayarıma yüklemiş. ve bu işlemi 17 kere hiç yılmadan usanmadan yapmış. bunu yaparken dosyaları ayırt etmeden hepsini tek dosyaya atmış. hemen hemen hepsi aynı fotoğraf makinesiyle çekilmiş fotoğraflar olunca isimlerinin çoğu SNY001 SNY 146 gibi isimler. yapıştırma sırasında SNY001 isimli doyadan 2 tane mevcut ne yapalım sorusuna üzerine kopyala ve değiştir cevabını vermiş. 20 tane SNY001 isimli fotoğrafım kaybolmuş. çok tatlı babacık dimi canımın içi bitanedir kendisi. şimdi bu duruma bir çözüm söyleyin kendi götümü sikecem.
(1) 

organ nakliyle ilgili film

burty #506080 
filmde küçük çocuklarla dolu bir okul organ nakli yapılması için yetiştiriliyor. bu filmin adını hatırlayamadım.
(6) 

yağlı güreşlerde kullanılan yağ nedir?

burty #495547 
zeytinyağı olduğunu biliyorum. göz yakmayan bir çeşidiymiş. hangi çeşittir bu, var mı bilen?

şu an öğrendim: asitsiz kristal ayçiçek yağı da kullanılıyormuş. fakat bizden istenilen zeytinyağı. talep evrağı düzenlemek için teknik özellik belirtmem gerekiyor. o yüzden soruyorum.
(5) 

resmi yazışma kuralları

burty #494507 
belediye başkanı imzasıyla ösym'ye gidecek olan yazıda arz mı edilir rica mı?
(4) 

blizzard accountuma giremiyorum.

burty #491975 
soru başlıkta. mailime şu mail gelmiş:

Hello burak,

Blizzard Entertainment recently received a request to change the e-mail address used to log in to the Battle.net account with the username burty@hotmail.com. The e-mail address m***@hotmail.com has been specified as the new username for this Battle.net account. An email has been sent to this new address containing a verification link to complete the change.

Once the new address has been verified, the e-mail address burty@hotmail.com can no longer be used to log in to this Battle.net account or any World of Warcraft accounts merged with this Battle.net account.

If you did not initiate this request, please click here to contact the Blizzard Billing & Account Services team immediately.

Sincerely,
The Battle.net Account Team
Online Privacy Policy


şifremi unuttum diyorum, hacklandim diyorum falan filan her seferinde mail adresi eşleşmedi uyarısı veriyor.

ne yapmalıyım, sorun nedir?
(3) 

mini oyun

burty #491468 
sadece mouse ile yönlendirebileceğim eğlenceli mini bir oyun arıyorum. varsa bildiğiniz böyle bir oyun link atar mısınız?
(2) 

sound options - league of legends

burty #479460 
oyun esnasında karakterlerin konuşmaları ve sinyal sesleri duyulmuyor. görünürdeki her ayara baktım. hepsini fulledim. bilmediğim bir ayar mı var. nasıl düzeltebilirim? lütfen yardımcı olun bir zevk alamıyorum oyundan. canım ciğerim teemocum "captain teemo on dutty diye viyaklamazsa o oyun eziyet oluyor benim için.
(2) 

acil - otobüs seyehatinde film izlemek.

burty #477484 
arkadaşlar flv dosyası olarak film indirdim. otobüs firmasındaki televizyon özelliği nedir nasıl çalıştırır bilmiyorum. bu videoyu hangi formata çevirirsem kesin izlerim. hangi format her tv'ye her vcd'ye her alete uyumludur.
(2) 

hotmail - outlook

burty #474898 
hotmail hesabım artık outlook olarak açılıyor ve bu durumdan hiç hoşnut değilim. nasıl oldu bilmiyorum ve eskisi gibi kullanmak istiyorum. nasıl düzeltebilirim.
(10) 

idrarımın rengi neden koyu?

burty #465509 
3 gündür günde 4-5 litre su tüketiyorum. buna rağmen idrarım koyu kahverengi. midem yanıyor ve ara ara ateşleniyorum. 3 gün önce dedem vefat etti. üzüntüden olabilir mi? acil bir durum mudur? işten izin almam biraz sıkıntı olduğu için aciliyete göre doktora gideceğim.
(3) 

bilgisayar açılış sorunu

burty #456239 
bilgisayarı açtığımda sadece walpaper görünüyor. tüm simgeler kaybolmuş. nasıl düzeltebilirim. sorun nedendir?
(4) 

hotmail - mail sayfası sorunu

burty #447804 
mail adresime giriyorum ama eklediğim fotoğraftaki gibi bozuk bir sayfa yapısıyla karşılaşıyorum. nasıl düzeltebilirim.
(13) 

yay - oğlak ilişkisi.

burty #440626 
yay erkeği ile oğlak kadını nasıl bir ilişki yaşarlar. uyum sağlarlar mı? sevgili rezzan kirazlardan yardım lütfen.
(1) 

diablo iii - barbarian

burty #435783 
barbarian karakterim ile infernoda çok zorlanıyorum. neleri geliştirmem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
str 1201
dex 551
int 304
vit 603

armor 5056
damage 7778.19

itemlerde toplam 245 all resist var. gerekli başk bilgi varsa bakarım.

mobil görünümden çık