Haftada bir duyuruda Starbucks'in nasil suistimal edilebilecegine dair bir duyuru aciliyor.

www.eksiduyuru.com

www.eksiduyuru.com

Derdim Starbucks'i savunmak degil, Starbucks birgun Turkiye'de musteri memnuniyetini azaltma yolunu secer. Ornegin Turkiye'de oradan alisveris yapmamissaniz Starbucks size bir bardak su isteseniz vermez ama ABD'de verir. Turkiye'de bunu su anda yapmiyorlar ama musteri memnuniyeti adina baska iyi yanlari var.

Ancak bir sirket bize Avrupa'da ABD'de gosterdigi iyiligi gosterince bunun da suyunun cikarilmamasi gerektigini dusunuyorum. Vodafone, Turkiye pazarina ilk girdiginde internet uzerinden ucretsiz SMS hakki veriyordu, elbette milletimiz suyunu cikardi ve Vodafone bunu Turkiye'de iptal etii ki Bulgaristan'da bile bu hizmet devam etti.

Sanirim 10 lira karli cikmak icin daha fazlasini kaybediyoruz, belki de bu milletce kaderimiz.

 

starbucks çekilene kadar bu ülke çoktan ahlaken çökmüş olur zaten.

passion rules the game

adam köy kahvesi gibi her yere açıldı ne çekilmesi ya, çorlu'da starbucks'ın ne işi var ya çorlu lan! balıkesirde köyde var bir tane

dedim dedim de kime dedim

yok neden geri cekilsinler ki?
amerika'da da avrupa'da da bilinince bu tip promosyonlarin suyu cikiyor, avrupa'da da donanimhaber sicak firsatlar tarzinda siteler cok.

kuehles blondes

80 milyonluk bu kadar popüler oldukları bir pazardan çekilmezler diye düşünüyorum. 1000 kişinin suistimal etmesi onlara koymaz.

hmpf

Çekilmez.
Suistimal dediğin olay (suistimal olup olmadığı tartışılır) devede kulak bile değil.

Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir

Bu suistimal olayları sadece türkiye'de olmuyor maalesef. Avrupanin göbeğinde, gayet medeni bir ülkede buyudum; benzer şekilde davranan bir sürü insan tanıdım. Dolayısıyla sırf bu sebepten cekilmezler. Kaldı ki adamlar deli gibi kar ediyor, niye cekilsinler? Şirket politikalarını belirlerken bu konuyu da hesaba katmislardir muhakkak.

fraise

Amerika'da bir bardak su istesen verirler çünkü musluk suyu içiliyor, İstanbul'da kimse istemez zaten çünkü içilmiyor.

Neyse, Avrupa'daki en büyük Starbucks Türkiye'de (Kadıköy Rıhtım), şubeler ağzına kadar dolu, mümkün değil böyle bir şey.

i was made for you

Medeniyet besigi kanada'da promosyon forumlarina yazilanlari gormeniz lazim :)

Bizim dinanimhaber oluculeri bazen masum kaliyor yanlarinda.

brkylmz

starbucks kesilen fiş sayısına bakar, harcanan bardak sayısına değil. kestiği fiş sayısı düşük olursa şubeyi kapatır. 300 tane şubesi var, niye çekilsin!?

bazı uygulamalardan vaz geçebilir, mesela başlangıçta starbucks kart ile %10 puan veriyordu, şimdi onu kaldırıp başka bir şey yaptı.

babilbaligi

Evet piyasadan cekilmez ama yavas yavas verdigi hizmetleri azaltir. Benim de kizdigim bu aslinda. Her seyin suyunu cikarmasak daha fazla promosyonumuz olacak.

Traveller

gelismis bati ulkelerinde yasayan veya oralari gormus olan yukaridaki arkadaslar dogru demis. buna savvy olmak deniyor, yani alisveris yaparken aklini kullanmak. illegalite veya hirsizlik yoksa etiklik degiskendir. sana etik degildir, bana etiktir. hangimiz dogru? yani olay aslinda karsilikli cikar catismasi.

baldur2

Bir taraftan bedavacılardan yakınırken diğer taraftan promosyon kaygısı gütmek milletçe kaderimizin bir parçası olsa gerek!

harvey

ayrica turkiye gelismis bir ulke olmayabilir refah ulkesi olmayabilir ama rusya ve almanya'dan sonra avrupa'nin en buyuk nufusuna sahip, ayrica dunyanin en cok ziyaret edilen yedinci ulkesi senelik bazda. gerci son 2-3 senede rakamlar epey dusmus olabilir ama boyleydi.

baldur2

hocam sen çok yanlış anlamışsın, halkın iliğini sömüre bu kapitalistler nerede tüketim toplumu var oraya yçönelir, Starbucks için TC ideal bir yerdir. sonuçta 3ü 1 arada alıp içmek yerine 15 tl ye kahve daha kaliteli sanılıyor havalı oluyorsun bir de.

darkwizard

Hep derim Türk tüketicisi sömürgendir, suiistimalcidir, yeri geldiğinde ciddi hırsızlıklar da yapar, bunu hırsızlık olarak görmez sadece, çünkü satıcı kabul etti ama der, çok pisliğiz gerçekten.
Starbucks maliyeti çok düşük ürünler sattığı için kendilerine dokunmaz ama özellikle teknolojik ürünlerde bahsedeyim biraz;

MediaMarkt Türkiye’ye ilk girdiğinde müşteri memnuniyeti politikası bambaşkaydı, 15 gün içinde koşulsuz iadeler-değişimler, indirimler, hediyeler. Bu biraz tutunma amaçlı olabilir ama değişim iade hakkının öyle suyunu çıkaran bir milletiz ki, alıp ihtiyacını görüp iade edilen ürünler azımsanmayacak miktardaydı, sonuç olarak hiçbir mağaza böyle bir imkân sunmuyor.

Logitech Müşteri Hizmetlerinin sözlükte de başlığı var, bu adamlara eskiden tek bir mail atmanız yetiyormuş, yani benim ultra pahalı ses sistemimin şurası bozuldu diyorsunuz, sizden adres isteyip ertesi gün yenisi gönderiliyor. Bunu çok sömürdüler, bunu yapanların bir ünlüsü de vardı, kanıt yolluyor logiteche de hem de 5 farklı insanmış gibi, 5 farklı fotoğraf ile 5 ses sistemi getiriyor, bunu utanmadan yazıyor, böyle yapan azımsanmayacak sayı da insan vardı, şimdi daha sıkı tutuyor Logitech Türk müşterilere karşı bu işi.

Apple Türkiye; Açıldığı sıralarda 5 ya da 5s'lerde power tuşu ile ilgili bir değişim programı vardı, piyasadan 2. el çalışanları toplayıp, yanlış hatırlamıyorsam telefonun altında bir yerden girip power tuşunun çalışmasını engelleyip yüzlerce cihaz değiştirildi bu cihazlar piyasada 0 diye satıldı.

Amazon; şu sıralar revaçta amazon var, koşulsuz müşteri memnuniyetinin öyle bir suiistimal ettilerki artık Türk müşterilere olan hizmet diğer yerlere olduğu gibi değil, fişlenen yüzlerce müşteri falan da var ama hala dolandıran çok insan var;
Ürün Çalışmıyor dediğiniz zaman geri istemeden direkt yenisini yolluyorlardı eskisi de siz de kalsın diyorlardı, artık eskisini kargolayın kargo ücretini de ödeyin diyorlar, müşteri profilinize göre o kargo ücreti size ödenir veya parçalı ödenir.
Amazon.com kargo ücretini sıfırlıyordu, öyle yüksek sayıda sıfırlattılar ki artık iyi geçmişiniz yok amazonda, kargo ücreti istediği kadar yüksek olsun pek bir şey yapmıyorlar.
Burada bir parantez açmak isterim, sözlükte bir entry vardı, müşteri hizmetlerinden şikâyet ediyordu, işte eskiden hep kargo ücretini sıfırlarlarmış ama artık eskisi gibi değilmiş müşteri hizmetleri, kargo ücretini sıfırlamamışlar diye. Adam buna sebep olanın kendisi olduğunun farkında değil.
Amazonu hala dolandırmaya devam ediyor bazı dolandırıcılar, farklı hesaplar kullanarak, kargo kuryesi ile anlaşarak pahalı ürünler üzerinden çok pis şeyler dönüyor.

Benim aklıma gelen bunlardı ve Türkiye'de müşteri memnuniyeti yüksek tutarak iş yapmanın gerçekten zor olduğunu düşünüyorum, evet Amerika’da Avrupa’da da bizimkiler gibi insanlar vardır, fakat suiistimal etme oranımız oradakilere oranla cidden yüksek ki sonuçlarını da görüyoruz.

Hiç kapitalistler falan demeyin, dolamışsınız dilinize kapitalistler sömürüyor lafını, hak yemeyi dolandırmayı haklı görüyorsunuz. Yok öyle bir şey.

atom karincanin torunu
1

mobil görünümden çık