Ücretsiz Matematik & Geometri dersi veriyorum

sekizdokuzon #1581092 
YKS ye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz online matematik ve geometri dersleri veriyorum. Daha çok soru çözümü ve eksik konuları tamamlama üzerine haftada bir ya da iki ders saati ayırabilirim. Çevrenizde özellikle desteğe ihtiyacı olan fakat maddi durumu olmayan lise öğrencilerini yonlendirebilirseniz çok mutlu olurum.

Duyurumu dilerseniz sabitleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim.

7 yaşında, annesi ölmüş Schnauzer cinsi Gece için yuva arıyoruz

mysteronss #1580790 
Arkadaşlar, bir yıl önce Gece’nin sahibi olan teyzemiz vefat etti. Gece, barınağa verilmesin diye aynı apartmanda oturan en iyi arkadaşım onu sahiplendi. Ama maalesef o sahiplenen arkadaşım da bu yıl eşinden boşandı ve aile evine dönmek zorunda. Bir tane de çocuğu var ve ailesine yük olacağı düşüncesiyle gece’yi de götürmek istemiyor. Daha doğrusu istese de götüremez zaten, ev küçücük. Barınağa vermeyi kesinlikle istemiyoruz, Gece çok duygusal bir çocuk. Aşırı insancıl ve duygusal. Ona aile olabilecek bir yuva arıyoruz. Haziran ayında arkadaşım aile evine taşınmak zorunda. Ne olur o zamana kadar Gece’ye bir yuva bulalım, ne olur. Çok duygusal ve içten, sevecen bir çocuk. Çok talihsizlikler yaşamış ömrü boyunca, ona ömürlük bir yuva bulalım ne olur. 05354308120 numaradan arkadaşıma ulaşabilir, Gece’te ömürlük bir yuva olabilirsiniz.

Akıllı telefon kullanıcıları için kısa bir anket

otabocajuniors #1580772 
Selamlar,

Yürütmekte olduğum bir çalışma için hazırlanmış olan ankete katılırsanız çook sevinirim. Malum katılımcı bulmak epey zor:). Anket kısa ve 2-3 dakikada yanıtlanabilecek nitelikte. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Anket link: forms.gle

Bir süre yukarıda kalırsa çok iyi olur saygı değer moderasyon ekibi.

Hastane de yaşanılan süreçler normal mi?

dedeminhirkasi #1581232 
5 Nisanda mide kanamasıyla acile gidildi. Acilde tomografi kan tahlilleri derken ertesi gün endoskopi yapıldı ve kanamanın durmuş olduğu fakat Midede bir kitle olduğu daha detaylı bakılması gerekikdigi bildirildi. Yatış verildi ve bayram olması ve kanama ihtimaline binaen 3-4 gün hastanede kalındı.
Taburcu olurken de bir kaç gün sonra tekrar gelmek üzere tekrar endoskopi ve biyopsi alınacağı bildirildi.
Endoskopi de kitlenin ne olduğuna karar veremediler ve sağlıklı parça alınmadığını ultrasonlu endoskopi olunması gerekilsigini hocalara danisilacagini ve ayrıca ilaçlı tüm vücut tomografi çekileceğini söylediler.
Bir kaç gün sonra ilaçlı tomografi çekildi. Sonrasında taburcu edilirken ultrasonlu endoskopi için aranacaksiniz denildi.
Arandik ve bu sefer de dosyanız kurulda görüşüldü ortak karar olarak ultrasonu endosmopiye gerek olmadığını her halükarda o kitlenin alınacağını fakat öncelikle pet çekilmesi gerekildigi pet sonucuna göre tedavi planlanacagi söylendi.

Şimdi elimizde gist yani midede 10 cmlik bir kitle olduğu belli ve bu basamadayiz
Bugün ayın 27'si. İşlemler Ankara'daki devlet hastanesinde oluyor. Tedavi için Geç kalıyor muyuz diye bir şüphe aklımı kurcalıyor. İşi bilen birileri varsa bu tetkikler vs zaman kaybetmiş miyiz yoksa olması gereken titizlikte bakılıyor mu? Zira Bi öyle bir böyle yapacağız gibi bir izlenim uyandı biraz da olsa.

Banka üzerinden işlem yapan döviz bürosu

spankenstein #1581231 
Selamlar,
Bankaların kuru malum çok kötü. Doları bankadan çekip bozdurup yatırmak da istemiyorum. Banka üzerinden işlem yapan döviz bürosu var mıdır?
Papara'nın falan kurları nasıl?
(1) 

Amazon hediye çekleri birleştirilebilir mi ?

kimlanbu #1581230 
Selamlar,

Thy millerini amazon hediye çekine dönüştürürsem 5k'lik üç hediye çekini birleştirip tek seferde 15k'lık bir ürün alabilir miyim ?
(1) 

Rakı mekanı

novocaine #1581229 
Selamlar. Istanbul Kadıköy'de Caferağa taraflarında mezesi güzel servisi iyi rakı içebileceğim bir mekan arıyorum. Google maps yorumları çok değişken emin olamadım.
Var mıdır öneriniz?

Dışa Basma alışkanlık sorunsalı ve ne tür/çeşit ayakkabı tavsiyesi

put it in your appropriate place #1581228 
Geçen sene bir gezide dışarı doğru bastığımı farkettim. Spora gittiğimde yürüyüşlerde hep düz basmaya özen gösterdim. Bir ara normal yürürken de düz basılma alışkanlığı olmuştu.

Tabii çeşitli nedenlerden dolayı spor yalan oldu. Geçen gene başladım. Dikkat edeceğim bu duruma.

Tabii bu durumda ayakkabı seçimi önemli. Ne tür ayakkabı alayım? Hep iş yerinde hem gündelik hayatta dışarı çıktığımda alabileceğim iki çeşit ayakkabıya ihtiyacım var.

Videodaki çocuğun tepkisinin psikolojik alt yapısı nedir?

psmstc #1581226 
YouTube shortsda takılırken önüme düştü. Çocuğun bu tepkisinin sebebi sizce nedir?

Bazen ben de özellikle yorgunken, bitkinken aynen bu gözleri yaşlı kıvamda oluyorum sanırım. Karşımdaki kişilere de olumsuz bir enerji verdiğimi görüyorum hatta.

Hiç istemeden videodaki çocuk gibi üzüntülü halimi maskelemeye gayret ederken diyalogda olduğum kişiyi ağlatmışlığım dahi var. :))


Bu durumun psikolojide adı ne olabilir?



(git: youtube.com
(1) 

Gözaltında 2 gün kalmış hakkında dava açılmış birisi iltica edebilir mi?

the sound and the fury #1581224 
Siyasi nedenler örgüt üyeliği propagandası yapmak gibi suçlardan ceza almış ama cezası ertelenmiş birisi iltica edebilir mi dava geçmişi olan. Fişlenmiş birisi.
İltica etmek için şartlar nedir hangi ülkeler nasıl kabul ediyor. Her ülkenin farklı kriteri mi var mesela Almanya ve Belçika farklı mıdır? Uzakdoğu daha zor kabul ediyor gibi.

Etek altı görüntü çekmenin suçu nedir?

the sound and the fury #1581223 
Cinsel Tacize mi giriyor ve acaba cəzası nedir. Latin Amerika da bununla ilgili sayfalar var adamlar bu kadar rahat ülkede bu sapıklığı yapıyorlar ama sanırım orada ceza yok. Bizde durum nedir?
(3) 

İstanbul içinde tiroid cerrahı doktor önerisi olan var mıdır? (Acil)

psmstc #1581222 
Eşimin tiroidlerinde küçük boyutta 3 mm bir nodül çıktı. Tsh’ı düşük. T3 T4 değerleri ise yüksek. Ultrason çekildi. Kan tahlili istendi. Süreç nasıl işliyor? Ve özel hastahane ve doktor tavsiyeniz olur mu?


Şimdiden çok teşekkürler...
(1) 

Yeni aldığım yatak çöktü, servis tamir etti ve tekrar çöktü, iade mümkün mü

santimantal #1581219 
İstikbal'den aldığım çift kişilik yatak iç dolgu malzemesinin kötü kalitesinden dolayı çöktü.
Servise bildirdim. Garanti kapsamında yatağı evden alıp iç malzemesini değiştirip getirdiler.
Bir süre kullandıktan sonra yine çökme başladı. Artık garanti süresi de doldu.

Verdiğim onca para hiç oldu. Şimdi, yine çöktü, değiştirin diye talepte bulunsam, garantisinin bittiğini söyleyecekler.

Bu durumda hakkımı arayabilir miyim?
(2) 

tisort sweat kiyafet boyu

roylemonia #1581218 
uzun zamandir istedigim uzunlukta tisort bulamiyorum. ustume rahat oturan tusortun boyu dizime kadar geliyor. kucuk boy secince de dar geliyor. medium large arasi gidip geliyorum. tavsiye edeceginiz bol ama kisa boy tisort markalari var mi? (tisort boyu kisaltilabilir tabi ama terzilerle de ugrasmak istemiyorum) veya uyguladiginiz yontem var midir?

VFS Pasaport Gönderisi- UPS Kargo

Bluesque #1581217 
Merhaba,

Vize için VFS'de pasaportun teslim edilebileceği 2 kişinin bilgilerini içeren form doldurmuştum.
Bu 2 kişi de evde olmazsa pasaport evden başka bir kişiye teslim edilebilir mi?
Bir de kargo haftasonu hangi saatlerde çalışır bilginiz var mı?

Teşekkürler
(3) 

Genel iş başvurusu / CV Bırakma

mambocan #1581215 
Arkadaşlar selam,

IK ve kurumsal işe alım süreçlerinden anlayanlara bir sorum olacak.

Aslında iş aramıyorum, kendi yaptığım bir işim var ve onunla geçinebiliyorum. Bu sıralar rotamı biraz değiştirebilir miyim düşüncelerindeyim.

Sürekli kullandığım ve sempati duyduğum 2-3 tane marka/servis var. Atıyorum misalen şimdi ekşisözlük diyelim. Hem kullanmayı seviyorum, hem de çok vakit geçiriyorum gibi yerler düşünebilirsiniz.

Bu markaların web sitelerinin kariyer bölümlerinin çoğunda "Genel başvuru" diye bir kısım var. Mail adresi yazıyor ve deniyor ki siz cv'nizi atın, database e ekleyelim, lazım olursa da ararız...

Sorum şu: hiç bu yöntemle iş bulan var mı acaba? Yani bu "genel başvuru" tarzı cv'sini gönderip dönüş alma şansım var mı?

Elbette yaptığım işe ve deneyimime göre değişecek bir durum bu, farkındayım ama yine de sormak istedim. Ben de bu birkaç sevdiğim ve severek çalışacağımı düşündüğüm yere cv bırakmayı düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler
(3) 

28.04.2024 izmir kültür park yoga (yarın)

air #1581213 
Etkinliği duydum ama takvimini bir türlü bulamadım. Bilen, bilgi verebilecek olan var mı?

Teşekkürler şimdiden.
(7) 

Araç yol tarifi

dissendium #1581212 
Merhaba. Bir yere gidecekken kafanızda rota oluşturup mu yola çıkıyorsunuz? Ya da yolda telefondan yol tarifi mi açıyorsunuz? Google mı? Yol tarifini önce inceliyor musunuz? Bunları hiç kullanmadan mı gidiyorsunuz? Sağ olun.
(3) 

Ford Puma Style vs St-Line

scudman1 #1581211 
2020 ve üstü 50k km altında, tramersiz, otomatik;
Style: 1.100
St-Line: 1.200-1250 civarı bulunuyor. St-Line'da özellik daha fazla.

Aracı çok uzun yıllar elimde tutmayı düşünmüyorum. 1-2 sene sonra satmak istersem hangisi daha kolay satılır?

Puma yerine bu fiyatlarda alternatif öneriniz var mı?

Tişikkirlir.
(1) 

iPhone için ücretsiz taksit/gider takibi uygulaması var mı?

ulukayin #1581210 
Sb. Teşekkürler.

Dipnot: Aslında tam olarak aradığım şey farklı günlerde olan kredi taksitlerimi, farklı bankalardaki kredi kartlarımın ekstrelerinin son ödeme tarihlerini ve ödenmesi gereken miktarlarını görebilmek. Tüm bu verileri manuel olarak da girebilirim fakat uygulamadan beklentim son ödeme günü sabahı bana bildirim göndermesi. Bir de böyle bir uygulama arayışında olma sebebim aylık olarak gelir/gider tablomu görmek istiyorum.

Yarınki İstanbul Yarı Maratonu’na Alınık 10k Koşu Kiti

Deathrow #1581209 
Merhaba, yarınki maratona 10k kiti olup da gidemeyecek olanın kitine ücreti mukabilinde talibim. Kayıtlar dolduğu için katılamadım bu sene.
(1) 

iphone navigasyon çubuğunu kaldıramıyor muyuz?

respect #1581208 
eksisozluk.com


oyun oynarken elim çarpıyor ve oyun yarıda kesiliyor.

(bkz: iphone'lardaki navigasyon çubuğu)
(1) 

Elektrik motoru devir düşürme

Fodera #1581207 
Merhaba arkadaşlar, elimde aşağıda linkini koyacağım makinadan var.
www.bosch-professional.com

bu alet düzgün kesim yapamıyor, bir sürü farklı taş denedim, tornacıya götürdüm ölçtürdüm biçtirdim bi yerlerinde yamukluk mu var diye, servise götürdüm kontrol ettirdim. hiç bi sorun yok ama gönyeli kesim de yok. yamuk kesiyor dediğim alından yamuk kesiyor, açı ayarı ile falan alakalı değil. zaten bu makinadan çok daha temizini ben elle büyük yada küçük jet taşı ile kesebiliyorum. (spiral diyolar, ufağına avuç taşlama diyolar, angle grinder sanırım doğrusu)

yapacağım şey basitçe bu
m.media-amazon.com

şimdi işime de yaramayınca bunu zımpara makinasına çevireyim bari diye düşündüm. Tornacıda buna uygun bir aparat yaptırırım sorun değil ama bunun devrini 1500 e düşürmem gerekiyor. bunu ucuz ve sağlam bir yolla nasıl yapabilirim? illa 1500 devir olması da şart değil ama 3800 devir çok fazla zımpara için. teşekkür ederim.
(1) 

gs-fb maçı hk.

ercu cozer #1581206 
19 mayıstaki gs-fb maçına bilet bulmam ortalama kaça mal olur en az şu kadarı gözden çıkar dediğiniz rakam nedir?
(3) 

yavru kedi beslenmesi

huzurlarinizda huzursuzluk #1581204 
Selam,

4 tane 2-3 haftalık yavru kedi var. Gözleri falan açık, yürüyorlar. Anne kedi uzaktan seyrediyo yaklaşmıyo anlamadım. Dün aksam ve bu sabah Felix yaş mama verdim yediler. Süt içmeyi bilmiyorlar. Bu yaş mama da ne kadar onlara göre bilmiyorum :(( beni de zahmete sokmadan ne verebilirim bunlara ara ara ? Hiç annelerinin yanında görmedim, onu da besledim ama yaklaşmıyor

Nöroloji uzmani(beyin mr'i) yorumlayabilecek var midir?

adventchant #1581202 
Babam yogun bakimda, ensefalit ve menenjit suphesiyle yatiyor, tedaviye baslandi ve sivi alindi ama tani tam konulamadi. Konu hakkinda bilgisi olanlar ozele gelebilir mi lutfen?
(2) 

kadıköy - söğütlüçeşme yht civarında sessiz sakin mekan önerisi

beklenen buyuk istanbul depremi #1581201 
pazar günü üniversiteden uzun süredir görüşmediğim bir hocam ile buluşacağız, kendisi 19:00'da söğütlüçeşme'den yht ile konya'ya gidecek (yazdım artık, kalsın bu gereksiz bilgi de). kadıköy'ü pek bilmiyorum ve genelde hareketli olarak biliyorum: yht'ye yakın (15-20 dakika yürüme mesafesinde işte), 14:00 - 18:00 aralığında oturup sessiz sakin şekilde sohbet edebileceğimiz, çay/kahve içebileceğimiz mütevazı bir kafe/mekan var mı bildiğiniz? (kadıköy'ün işlek bir yerinde bir içerisinde kitap da satılan, kütüphanemsi bir kahveci vardı seneler önce gittiğimiz ama hatırlayamam asla neresi olduğunu, onu bilen varsa ve hala açıksa o iyi olabilir mesela, adını bilen varsa. teşekkürler)
(2) 

çıldırtan excel sorunu

motosiklet burclu adam #1581200 
selam.

yeni çalışma sayfası açtıktan sonra excel hücrelerine sayı veya yazı yazamıyorum. gerçi eski dosyalara da yazamıyorum. kardeşim uğraşmıştı, ona sordum bilmiyorum dedi. diğer office programlarında sorun yok, word'e, pp'e falan yazılıyor.

biraz araştırdım, koruma falan diyor ama koruma yok göremedim. ne oldu bu merete acaba? ayarları sıfırlama diye bir şey de göremedim. kayıt defterinden office 15 ve 16 dosyalarını sildim, düzelmedi.

teşekkürler şimdiden.

İstanbul'da hobi atölyesi

Euxinos #1581199 
Dükkan-iş yeri büyüklüğünde olmayan ancak basit makineleri barındırabilecek büyüklükte depo-atölye şeklinde kiralanabilecek yerler var mı?
(4) 

Anket 2 kişi + çocuk aylık su tüketimi kaç m3?

nano mercy #1581197 
Ortalama 27 m3 denmiş ama bu çok fazla. Bizim 6-8 m3.
(3) 

Caps Lock tuşu tersine çalışmaya başladı

psipsipsi #1581196 
Merhaba. Bilgisayarı bugün kullanırken hem caps lock hem de number lock tuşlarına basınca ekranın ortasında kocaman "Caps Lock On" kapatınca da "Of"lu versiyonu çıkıyor. Normalde böyle bir şey yoktu. Üstelik %80-90 oranında hatalı çalışmaya başladı, Caps Lock açıkken (tuşun ışığı yanıyor) harfler küçük, kapalıyken ise harfler büyük. Peş peşe basınca düzeliyor gibi ama sonra yine bozuluyor. Nasıl düzeltilir bu

İstanbul bağdat cad. Vogs cafe kediler

ats #1581195 
Merhabalar,

Erenköy vogs cafe’de bir kedi yavrulamış, çalışanlar ellerinden geldiğince ilgilenşyorlar ancak kedilerden birinin gözü kapalı. Ben bölgeye bir daha uzun süre gelmeyeceğim ancak çalışanlara sorduğum kadarıyla kedi çay uygulama dışında herhangi bir tedavi görmüyor. Yakınlarda olan veya ilgilenmek isteyen olursa diye buraya sormak istedim, şimdiden teşekkürler
(2) 

Ortodontik Tedavi Sonrası Yüzümüzde Değişim

rock n roll #1581193 
Selamlar, ortodontik tedavi gördükten sonra yüzümüzde değişim oluyor mu, aynı mı kalıyor? Dişler konum değiştiriyor, kemik yapısı değişiyor belki. Bu yüzden yüzde değişim olur mu? Ortodontik tedavi yaptıran arkadaşlar ve diş hekimi arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Teşekkürler
(2) 

Almanya'dan yollanan mektubun ulaşma süresi

aloha snackbar 3 #1581192 
Yakin zamanda (son 5 sene) almis olan varsa gonderildigi tarihten itibaren posta kutunuza ulasmasi ne kadar surdu asagi yukari?
(1) 

iCloud+ family sorusu?

jackyr #1581191 
Aile üyesi ekleyince bütün fotoğraflar ortak mı oluyor? Ayrı ayrı oluyorsa ailemi ekleyip plan yükselteceğim.

Çok teşekkürler
(5) 

Sizce bu ürün alınır mı (masaj şeysi)

tchuck #1581190 
www.hepsiburada.com

yani ilk kez görüyorum bunu, bütün yorumlar da çok iyi gözüküyor.
galiba sırta çok bişey yapömıyormuş ama bacak boyun parçaları çok iyiymiş vs.

sizce alınır mı?

Değerlendirme Testi Hazırlama Sitesi/Servisi Arıyorum

Etanglement #1581189 
Kısa bir değerlendirme testine ihtiyacım var. Reklamıma tıklayan kişiler bağlantıya yönlendirilecek ve yanıtladıkları sorulara göre ilgi alanlarını anlayacağımız ücretsiz bir değerlendirmeye yönlendirilecekler. Onları kişiye özel bir öğrenme programına yönlendecek basit bir test hazırlamak istiyorum. Bu tür algoritma tabanlı testleri hangi platformlar sağlıyor?
(10) 

Bu yaka bu davete fazla mı?

orangesandsea #1581188 
Yabancı bir misyondaki davete şu elbisemi giymek istiyorum ama yakası biraz fazla mı?

static.massimodutti.net
(5) 

Anne için telefon önerisi (sosyal medyası yok - YouTube izler)

iggy pop #1581186 
Hiçbir uygulama kullanmaz. YouTube izler, becerebilirse bana çektiği çiçeğin böceğin fotoğrafını atar. Kendim iPhone kullanıyorum, android piyasası hakkında en ufak fikrim yok. Bahsettiğim özellikleri karşılayacak ve sorun/arıza çıkarmayacak bir telefon önerebilir misiniz? Teşekkür ederim
(12) 

Robot süpürge kullanıyor musunuz? Gerçekten dedikleri kadar etkili mi?

winston insani #1581185 
Merhabalar

Kime sorsam robot süpürge aldığından çok memnun.

Ablam şundan almış mesela, ben de bu fiyatlara çıkabilirim. O araştırmadan almış ama özellik konusunda eksik bir şeyi var mıdır, veya "şu özellik olmazsa olmaz" gibi bir öneirleriniz var mıdır robot süpürgeler için?

www.trendyol.com

Veya sizin kullandığınız ve kesin tavsiye ederim diyebileceğiniz süpürgeler de varsa inceleyebilirim.

Bir de bunlara sudan başka bir şey konulmuyor mu silme konusunda? Yani çamaşır suyu veya ahşap temizleyiciler? Veya bunlara özgü sıvılar mı var kullanılan? Kafamda deli sorular.

Teşekkürler.
(20) 

Kaynakçılık yapar mıydınız?

ferenc #1581182 
Baba mesleğim olduğu için bu işi biliyorum ve bir teklif aldım. Şuanki kazancımdan iyi bir rakam teklif edildiği için yapmayı düşünüyorum. Bu tarz bir zanaat işine girmek mi yoksa beyaz yaka olarak devam mı?
(4) 

150 euru sınırını geçen ürünü gümrükten nasıl çekebiliriz?

the sound and the fury #1581181 
Soru başlıkta. Ayrıca %30 olan gümrük vergisi %? A çıkıyor 150 euroyu geçen ürünlerde. Ürün alamaz oldum istediğim her şey 200 300 euro en az. 150 euroya bir şey gelmez olmuş.

Ay sonu Gelir tablosunu dövize dönerken hangi kur kullanılır

condom kurşunu #1581179 
Mesela nisan ayı için 4 aylık gelir tablosunu kümülatif ortlama nisan kuruna bölerek mi? Kur alış kuru olacak şekilde?
(3) 

Ampül 101: abajur için hangi sarı ampül.

Amaranta ursula #1581178 
Merhaba arkadaşlar,

Linkteki abajurdan aldım ama insafsızlar lamba koymamışlar.
www.ikea.com.tr

Ben buna kaç wattlik nasıl sarı bir ampul almalıyım?
Bir de ampullerin türleri oluyormuş. LED alsam olur mu?
Ampül 101 düzeyinde bilgi ve öneriniz olur mu? Hemen şimdi gidip 3 harfli marketlerden alıp denemek istiyorum:)

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

Yarı maraton lojistik

gabe h coud #1581177 
Bildiğiniz gibi Yenikapı’dan başlıyoruz.

Anadolu yakasından en rahat nasıl ulaşalım?

Arabayı nereye bırakalım?
1

mobil görünümden çık