(2) 

Mesaj ve olaylar butonuna basınca kasıyor

ir mania #1581042 
Bazen büyük başarısızlıklar deyip çöküyor. Nasıl düzeltebilirim yok mu yetkili biri en azından mesaj kutumu boşaltsınlar belki ondandır.
(12) 

Martı scooterları çalmıyorlar mı?

ir mania #1510267 
Çok param olsa bile bu işe girmezdim sanırım. Sokakta görüyorum biri bunu alsa sanayiye götürse takip cihazı varsa çıkartırsa ister kendi kullanır ister satabilir. Bu olmasa bile araba çarpar biyere düşer bi sürü riski var. Mantığı nedir bunun nasıl kâr sağlanıyor anlamış değilim. İyi niyetli bi girişim olarak kalacak heralde.
(2) 

Bu kızın ismini bilen var mı?

ir mania #1510204 
2:20'deki sarışın kız kim ismini bilen var mı?

youtu.be
(3) 

Atom bombasını engelleyen hava savunma sistemi?

ir mania #1509199 
Geliştirilmiş midir acaba? Yani bombayı havada durduran ve etkisi sıfırlayan bir sistem. İsrailin demir kubbesi gibi?
(8) 

Osmanlının sınırlarımız dışında kalan eserleri

ir mania #1508462 
Ben çok merak ediyorum acaba vah vah elimizden çıktı gitti diyeceğimiz bir eseri var var mı? Anadoluya bile pek yatırım yapmayan devlet balkanlara veya arap topraklarına da yatırım yapmamıştır diye düşünüyorum. Var mıdır bunu bilen listesi günümüzdeki hali vs.
(3) 

Yeşil pasaportumu kullanabilir miyim?

ir mania #1507714 
10 yılı daha dolmadı ama benim 25 yaş dolduğu icin geçersiz diye biliyorum. Yine de vizesiz seyahat edebilir miyim 10 yılı dolmadan?
(1) 

Harita oluşturabileceğim bir site var mı?

ir mania #1507712 
Atıyorum şu şehirler şu ülkeye katılırsa haritası nasıl olur gösteren bir site yok mu?
(4) 

Pound almak mantıklı mı?

ir mania #1507020 
Sterlin hesabım var ama hiç almadım. Nedense hep euro dolar altın fiyatları gösterilir kanallarda da. Pound niye adam yerine konmuyor?
(7) 

Mal paylaşımı hk.

ir mania #1506690 
Ben tek çocuğum sahip olduğumuz tapuları üstüme yaptırmadan evlenirsem tapuları üstüme yaptırınca yarısı eşimin mi olur?
(8) 

Akademik yazılarda anlam bütünlüğü

ir mania #1506194 
Tez okuyorum adam her paragrafta atıf yapmış ama sanarsın roman okuyorum ama adam öylesine atıf koymuş. Açıp bakmadım tabi verdiği kaynaklara. Demem o ki o kadar farklı kaynağa atıf yapılıp nasıl anlam bütünlüğü sağlanabiliyor. Hepsi sırayla bahsedecek değil yani. Bu olayı bi türlü anlayamadım. Tamam kaynakları okuyoruz kullanacağımız yerleri çıkardık diyelim bunları nasıl anlamlı şekilde atıflayacağız. Aynı kaynaktan arka arkaya atıf yapmak da olmuyor.
(2) 

Aktrislerin ücretleri hk.

ir mania #1505234 
Öpüşme ve sevişme sahnelerinde ayrıca ücret alıyorlar mı? Bence almıyorlardir ama belli de olmaz. Yani bir oyuncunun film ve dizi ücretleri nasıl belirlenir ne zaman odenir? Dizilerde bölüm başı heralde dizi tutarsa zam yapılıyor mu? Filmlerde de filmin başında belirleniyordur ama atıyorum zorlu geçti çekimler ücret artirimi yapılıyor mu veya film çok tuttu diyelim pirim veriliyor mu?
(8) 

İnsanlar neden uçamıyor?

ir mania #1505143 
Hazerfan bile kaç yıl önceden çalışmasını yapmış hatta başarmış diyenler var aya gideli 50 yılı geçti marsta koloni kuracağız diyoruz ama kuşlar gibi uçan bi tane bile insan görmedik.
(8) 

Akademik okuma yapmak

ir mania #1503354 
Dersle ilgili Kitap makale falan okuyorum ama roman gibi okuyorum not falan almadan. Bir de atlamadan okuyorum alakalı alakasız her yeri. Makale tez falan yazmak icin ne yapmam gerek?
(4) 

Hangi iskandinav ülkesinde yaşanır?

ir mania #1503216 
Şu yazıları okuyunca ben ıskandinav kokenliyim diye düşündüm

Okuduktan Sonra İzlanda Hakkındaki Her Şeye Hakim Olacağınız Detaylı Bir Rehber - Ekşi Şeyler seyler.eksisozluk.com

Dünyanın En Huzurlu Viking Adası İzlanda Hakkında Keyif Veren Detaylar - Ekşi Şeyler seyler.eksisozluk.com

seyler.eksisozluk.com

Burda yazılanlar gibiyse ben buralarda yaşamalıyım diyorum. İngilizcem var kültürlü biriyim birkaç yıl kendimi idame ettirebilirim bence çalışmasam bike. Ordan biriyle evlenmeyi düşünüyorum aslında. Sanıyorum bu sayede vatandaşlık kazanırım. Doktor unvanı alıp gitsem faydası olur mu iş bulmamda neler önerirsiniz? Soğuğuna alışılır herhalde. Zaten yazın buraya gelirim belki tatile. Bunların dışında kanada, amerika ve ingiltere de düşünüyorum. Avustralya ve yeni zelanda da olabilir aslında ama korkunç hayvanlar varmış. Sizden öneriler bekliyorum.
(4) 

iran neden nato üyesi olmadı

ir mania #1503038 
Bildiğimiz gibi şah abd'ye yakın. Neden böyle bi tercih yapılmadı merak ettim. Aslında ırak da üye olabilirmiş o dönem. Bağdat paktıyla yetinilmiş.
(7) 

Sosyal bilimlerdeki öznellik sorunu?

ir mania #1502490 
Her ülkede mi böyle bilmiyorum fakat hocanın görüşü neyse sen de geçmek için onu desteklemek zorundasın. Hocadan farklı düşünceni söylesen hoca sana düşman oluyor söylemesen ders beyin yıkamaya dönüşüyor. Bu durumda ne yapmak gerekiyor?
(6) 

Haber takibi için twitter hariç uygulama?

ir mania #1500324 
Twitter trumpa yaptığı gibi hesaplarımı banladigi icin yeni bir platform arayışına girdim. Dünden beri bununla uğraşıyorum. Cidden piyasadaki hiçbir uygulama twitter kadar iyi değil. Twitterdaki tweetleri çeken bir uygulama olaa bile işimi görecek ama o da yok. Hürriyeti takip edince kedi ağaca kaçtı tarzı haberler geliyor. Twitterdaki çoğu sayfa zaten yok.
(3) 

Bireysel başarı diye bir şey var mı?

ir mania #1500278 
Sınavlar başarıyı ne kadar ölçüyor? Çok zeki biri doğru yönlendirilmediği için sınavlarda başarısız olabilir. Hele ki internet çağında çok çalışan değil doğru bilgiye kolay yoldan ulaşan kazanıyor bence. Sosyal medya öncesinde bile bireysel başarı belli vardı ama şimdi whatsapp grupları falan derken bilgi yalan oldu bence.

Twitterda takip ettiğim hesapların listesini çıkarmak

ir mania #1500233 
5 bine yakın hesap takip ettiğim twitter hesabım askıya alındı. Bu liste bende olsa yeni hesap açınca bunları takip etsem iyi olurdu.
(2) 

Akademik çalışma yapan birinin takip etmesi gereken siteler?

ir mania #1499255 
Lisansüstü eğitim alan veya eğitimini tamamlamış kişiler hangi yayınları düzenli takip etmelidir? Sosyal bilimler özelinde soruyorum ama her alandan öneri gelirse herkes faydalanabilir. Lisans eğitimi alan ilimle bilimle uğraşan kişiler de önerilerini sunabilir.

youtube uygulamasinda videoyu döndurmeden büyuk ekran izleme

ir mania #1498930 
Videoyu telefonu dik tutarak izlemek istiyorum bazen ama bu sadece dikey çekilmiş videolarda var sanırım. Bi kere şansıma normal bir videoyu da böyle yapabildim ama hep olmuyor.
(1) 

Edirne eskiden daha mı büyükmüş?

ir mania #1498587 
Meriçin batısında da toprağı var mıymış?
(4) 

Klozet kapakları neden şeffaf değil?

ir mania #1497899 
Bilin bakalım naparken aklıma geldi? Adam isini bitirip sifonu çekmeyi unutuyor büyük ihtimalle kapağı kapayınca çektim sanıyor. Oysa kapak seffaf olsa görürdü
(14) 

Ölüm varken çabalamak ne kadar mantıklı?

ir mania #1497834 
Dünyayı da fethetsen ölüyorsun. Buna rağmen insanlığın okul iş evlilik gibi plan disiplin gerektiren şeylerle ciddi ciddi uğraşması bi bana mı saçma geliyor. Önce ölümsüzlüğü hatta yaşlanmamayı bulsunlar sonra materyalizmi savunsunlar. Şu durumda dinler bilimden daha mantıklı geliyor.
(5) 

Balkan türkleri

ir mania #1496954 
Bunların hepsi bektaşi midir? Mesala üsküptekiler, batı trakyadakiler falan?
(12) 

Hoşlanılan kızla nasıl sevgili olunuyor?

ir mania #1495708 
Dışarı çıkınca veya sosyal medyada birçok güzel kız görüyorum fakat sevgili olamıyorum. Son 5 senedir bu döngüden çok az çıktığım oldu onlar da uzun süreli ilişkiler olmadı çünkü benimle ilişki kuranlar yoklukta gideri olanlardı ben de devam ettirmek için istekli olmadım haliyle. Yüzyüze muhabbet kurduklarım da bana taciz ediyormuşum gibi davrandı sapık gibi hissettirdiler. Bu durumda ben napacağım bilemiyorum. Maddi durumum iyi evlenmek de istiyorum fakat yasadiklarim bunlar. Örneğin işyerinde gördüğüm farklı ofisteki kızlarla nasıl sevgili olabilirim?
(4) 

Titizlikten nasıl kurtulurum?

ir mania #1494556 
Çocukken de vardı bu bende bişey kafamda kirli diye kodlandiysa ona dokununca elimi dezenfekte ederdim. Kornoyla birlikte tekrar coştu
(1) 

Marmarise gidilir mi?

ir mania #1491296 
Yangın dindi deniyor. Marmaris şehir merkezinde durum ne?
(4) 

Hukukçulara bir soru

ir mania #1490209 
Son dönemlerde internet sitelerinin önce bedava sunduğu hizmeti bir süre sonra ücretli sunduğunu görüyoruz. Google ve diğer pek çok firma bunu yapıyor insanlar da kuzu kuzu önceden beleş olan şeye para veriyor. Bu dolandırıcılık değil midir yahu? Hani spotify gibi kullanmaya başlarken söylese ücretli olacağını neyse de yıllarca bedava olup sonradan aynı şeye para vermek insanı enayi gibi hissetiriyor. Düşünsene evin tapusu sende bi gün geliyor artık kira ödeyecen diyorlar böyle bişey bence. Bu hukuksuzsa öbürü de öyle olmalı diye düşünüyorum.
(3) 

Losyon sabunla aynı şey mi?

ir mania #1489056 
Annem almış köpürmüyor dezenfekte eder mi eli?
(15) 

Elit insanlarla bir arada bulunmak?

ir mania #1489054 
Napayım mason locasına mı kaydolayım ilber ortaylı gibi oldum cahillere tahammülüm kalmadı ilber gibi tiplerle takılmak için ne yapmam gerekir bu ülkede?
(5) 

yazlık yürüyüş ayakkabısı

ir mania #1488596 
Erkek için ne tavsiye edersiniz. Isyerinde de giyilecek. Sicakta serin tutması ve rahat olması öncelikli. Sketchers çabuk dağılıyor o nedenle adidas ve nikeın pahalı olmayan ürünleri var midir?
(4) 

Lens gözlükle aynı numarada olabilir mi?

ir mania #1488583 
İlk lens aldiğimda doktor lenslerin numarasını düşük yazıyorum rahat kullan diye demişti. 10 sene geçti lenslerin numarasıyla gözlüğünki farklı amq hiç dikkat etmemistim bu haftaya kadar. Bu hafta baktım ki sağ gözümde lens olduğu halde bulanık görüyorum. Gözlük varken böyle bi sıkıntı olmuyor. Sol göz daha net. Acaba sağ göz için gözlükle aynı numarada lens mi kullansam. Sol gözle aynı nunara mi onu da bilmiyorum gerci.
(15) 

Avrupada dayak yediniz mi?

ir mania #1487198 
Edirnenin batısında kalan herhangi bir ülkede şöyle bir muameleye maruz kaldınız mı?

www.instagram.com

Kaldıysanız naptınız?
(4) 

Twitter nasıl kullanacaz ?

ir mania #1487066 
Fav alsan sürekli bildirim geliyor veya bi twit atsak bi sürü cevap geliyor. Iki hesap açayım biriyle okuyim diğeriyle twit atayım diyorum twit attigim hesap çok kısa sürede kapatılıyor twitter tarafından? Bunun çözümü nedir yahu?
(10) 

Tez nasıl yazılır?

ir mania #1484836 
Bibliyografyaya yazılan 100 tane kaynak okunuyor mu? Atıf yapmanın yöntemi ne? Yok mu süreci anlatacak dürüst biri?
(3) 

Amerika ve avrupada evler nasıl?

ir mania #1483797 
Amerikan filmlerinde hep müstakil evler görürüz. Bana buralarda yaşamak hep daha zor gibi gelir. Özellikle benim gibi tamirden anlamayan biriyseniz. Avrupada bizim gibi apartman hayatı var sanırım orda tamir işleri falan nasıl? Türkiyedekilerden daha mı konforlu konutlar?
(5) 

Retro counter-strike

ir mania #1482281 
Kantır gibi ama eski silahlarla da oynanabilen bir oyun var mıdır? Kantırda hatırladığım kadarıyla hep modern silahlar ve mekanlar vardı.
(19) 

Tıp niye gelişmiyor?

ir mania #1481690 
Yapay diş yapamıyor saç çıkartamıyor. Ama mühendisliğe bakıyorsun uzaya gidiliyor dünyayı yok edecek bombalar yapılıyor. Teknoloji insan vücuduna gelince neden bu kadar ilkel? Şimdi diyeceksiniz geçmişe bakarsan çok gelişmiş. Bence hala çok ilkel lens takıp çıkarmak bile.
(4) 

Yeni twitter hesabı açmak neden bu kadar zor?

ir mania #1479585 
Önceki hesabımda kayıtlı mail adresimi hatırlamıyorum hatırlasam da zaten erişemem twitter de ona kod yolluyor ve kodu girmeden kullandırmıyor hesabı. Ben de yeni hesap acayim bari diyorum fakat bu sefer de hemen telefon numarası istiyor doğrulsam bile anında askıya aliyor hesabı. Şuan numaramı da kabul etmiyor. 1 hesap açacağım ya çok şey mi istiyorum nedir bu işkence. Benden baska yaşayan var mi bunu. Bir yardim edin lütfen. Veya kullanmadiginjz twitter hesabınızi da verebilirsiniz.
(3) 

Ekşi sözlük benzeri ama moderasyon olmayan site?

ir mania #1478439 
Modu olmayan derken ota boka çaylak silik yapmayacak bir yer arıyorum aslında. Anonim kişilerden oluşan Whatsapp grubu gibi bişey aradigim. Orda yazı ve resim paylaşmak istiyorum ordakilerin de paylaştigim konu hakkındaki görüşlerini görmek istiyorum.
(3) 

Çağatay ulusoy'un öpüştüğü kızın adı nedir?

ir mania #1477620 
2:30'da yumuluyor kıza

www.youtube.com

Diziyi hiç izlemedim fakat kızın adını ne bölüm başına ne de sonuna yazmışlar. Gerçekten güzel bir kız başrol oynayabilecekken böyle bir sahneyle harcanması ilginç.
(15) 

Yurt dışı hakikaten çok mu iyi?

ir mania #1477363 
Bu cahil gurbetçi sallıyor mu yoksa gerçek mi?

youtu.be

Bir de almanya almanya demiş de amerika ingiltere fransa falan almanyadan daha iyidir bence. Siz ne diyorsunuz.
(2) 

Lazer epilasyon olan var mı?

ir mania #1475481 
Yüzün bir kısmı ile koltuk altı dahil genital bölgeye laser epilasyon yaptırmak istiyorum. Bunu yaptırınca ömür boyu kıl çıkmıyor herhalde ki millet yaptırıyor diye düşünüyorum. Zahmetli mi riskleri çok yoktur heralde yoksa yasaklanırdı. Bir de ankarada nereyi tavsiye edersiniz.
(3) 

Kaliteli film/dizi/kitap var mı?

ir mania #1470680 
Pandemi sebebiyle film izleyeyim dedim listemdeki filmleri izledim de çoğu bişey katmayan filmlerdi. Bikaçı iyiydi onları da bikac kez izlesen sıradan gelir. Dizi zaten game of thronesdan sonra izlemiyorum o kadar sene baktım finalinde saçmaladı. Kitap desen zaman ayırmak gerekiyor çoğu da heyecan vermiyor. Böyle baya kaliteli ufuk açacak film dizi kitap var mı? Dizi olarak arka sokakları beğenen kişilere her yapım iyi geliyor olabilir fakat bence izlenecek kalitede film kalmadı benim için.
(8) 

Nasıl sosyalleşiyorsunuz?

ir mania #1469921 
Pandemiden bağımsız olarak soruyorum. Düşününce liseye kadar sokakta oyun oynayarak arkadaş edinirdim. Liseye başladıktan sonra taşındık ve bu bitti. Sadece okul ve dershanedekilerle iletişim kurabildim. Lise bitince oradan bir arkadaşla her hafta buluşur içerdik fakat babam kalp krizi geçirdiğinden beri içmiyorum. Dolaysıyla yine okul kurs dışında sosyalleşemiyorum. Kurslarda da genelde sıkıntılı tipler oluyor öyle olmayanların derdi de sosyalleşmek olmuyor. Internette de kimse tanımadığı kişiye güvenmiyor. Pandemi kısıtlamaları kalkınca bunu düşündüm. Nasıl arkadaş edinebilirim ki? Yaş 30a yaklaşmış annem babam dışında arakdaşım yok diyebilirim. Onlar da anam babam olmasalar arkdaşım olmazlardı diye düşünüyorum.
(5) 

Avukatla ilişki nasıl olur?

ir mania #1469674 
Avukatınız var mı yoksa ihtiyaç duyarsanız nasıl tutarsınız avukat? Avukatı olanların avukatlarıyla ilişkileri nasıl zırt pırt danışabiliyorlar mı bi kere para verince? Avukattan hizmet alma nasıl işliyor merak ettim.
(5) 

Affedicilik?

ir mania #1469071 
Işyerindeki elemanlar bana işe yeni basladiklarinda yamuk yapmışlardı. Şimdi yanlamaya çalışanlar var fakat ben geçmişteki tavırlarını unutamıyorum. O ortamda kalmak istemiyorum bu nedenle. En ufak şey bile batıyor. Öneriniz nedir?
(13) 

Slav kızlarla evlenilir mi?

ir mania #1467543 
Yüzü ve huyu güzel türk kızı bulmanın zor olduğunu düşünüyorum. Rusya veya ukraynadan bir kızı evlenmeye ikna edebilir miyim. Sadık olur diyorlar Turkiyeden evlenen çokmus. Bende ingilzice var nasıl tanışabilirim internetten böyle kızlarla var mi bi tavsiyeniz?
(13) 

Çalışmadan para kazanarak yaşanabilir mi?

ir mania #1467353 
Atıyorum ben işten çıktım 1 milyon lira param var. Her ay bin lira da kira helirim var diyelim. Evim kendimin diyelim bunun dışında başka malım yok. Şimdi ben bu 1 milyon lirayı faize yatırıp gelen faiz geliri ve kirayla da borsa oynasam batmadan 30 yaşından ölene kadar yaşayabilir miyim?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık